O parte dintre aplicațiile Windows 11 și chiar Start Menu ar putea înceta să mai funcționeze, dacă nu instalezi cea mai recentă actualizare

O parte dintre aplicațiile Windows 11 și chiar Start Menu ar putea înceta să mai funcționeze, dacă nu instalezi cea mai recentă actualizare

Microsoft avertizează utilizatorii să instaleze cât mai repede noul patch Windows 11 distribuit pe Windows Update, existând riscul ca o parte dintre aplicațiile Windows 11 și chiar Start Menu să nu mai funcționeze.

La sursa neplăcerilor se află o greșeală a inginerilor Microsoft, care au neglijat să actualizeze un certificat de securitate pe cale să expire, fără de care autenticitatea unora dintre aplicațiile incluse cu sistemul de operare nu mai poate fi validată. Astfel, mecanismele de securitate Windows 11 vor bloca pur și simplu pornirea aplicațiilor respective, unele având rol esențial în buna funcționare sistemului de operare.

Windows 11 Start Menu

Probabil că ne putem lipsi de Snipping Tool (folosit pentru obținerea capturilor de ecran), panoul cu Emoji-uri și sugestiile livrate de aplicația Getting started an Tips, însă fără Touch Keyboard și funcția de tastare vocală utilizatorii de tablete cu Windows 11 ar avea mari probleme cu folosirea dispozitivelor. Pe lista celor afectate se află și Input Method Editor, împiedicând schimbarea limbii folosită pentru tastatura fizică.

Din fericire, nefuncționarea Start Menu se manifestă doar pe configurațiile Windows 11 setate în așa numitul S mode, pentru a permite instalarea de aplicații exclusiv din Windows Store.

Toate neplăcerile pot fi evitate instalând patch-ul KB5006746, distribuit deja prin intermediul Windows Update, ca și actualizare opțională pentru PC-urile cu sistem Windows 11. Potrivit Microsoft, utilizatorii de Windows 10 nu sunt afectați de această problemă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.