Tunsoare in scari: optiuni de executare, aranjare, ingrijire.

Tunsori in scari

Scaritele, care nu sunt altceva decat o tunsoare multistratificata in scari, pot fi alegerea ideala pentru acele persoane, care doresc sa isi schimbe imaginea fara a pierde din lungimea parului. Popularitatea acestei tunsori se datoreaza si faptului ca se potriveste absolut oricarei femei, indiferent de varsta, forma fetei, culoarea si textura parului. Parul tuns in scari capata un aspect sanatos, proaspat si un volum suplimentar.

Tunsori in scari: Avantajele principale

1. Cum deja am spus, scaritele se potrivesc practic tuturor formelor fetei. Mai mult, aceasta tunsoare poate ascunde minunat anumite imperfectiuni. De exemplu, o fata rotunda poate fi transformata vizual in una mai alungita, poate atenua o barbie proeminenta si pometii vizibili prezenti la formele patrate si triunghiulare ale fetei, iar fata ovala va arata si mai perfect deoarece scaritele pot accentua acea forma perfecta.

Tunsoare in scari cui i se potrivesc
3

2. Structura parului de asemenea nu poate influenta prea mult rezultatul final. De exemplu, un par rar sau fin poate parea mai voluminos datorita faptului ca parul va parea vizual mai des. Pentru a obtine un rezultat maxim, va trebui sa aplicati pe par un mousse si sa uscati parul folosind un foen cu duze special concepute.

par tuns in scari

Daca o domnisoara are dimpotriva un par greu si des, atunci tunsoarea va elimina acea „greutate suplimentara”, facand firele de par mai ascultatoare si mai lejere.

Vedete tunsori in scari

Exista opinia ca scaritele nu sunt potrivite pentru parul ondulat de la natura, deoarece onduleurile ascund acele trasaturi exacte ale tunsorii, insa aceasta opinie este complet eronata. Scaritele vor arata pe un astfel de par foarte romantic, feminin si delicat. Forma sa neobisnuita va da look-ului un oarecare haos artistic. Daca totusi se doreste sa se puna accentul pe liniile tunsorii, atunci buclele pot fi in orice moment indreptate cu ajutorul placii pentru indreptarea parului.

Tunsoare par ondulat in scari

3. Aceasta tunsoare poate in doar cateva secunde sa improspateze imaginea, fara a pierde mult din lungime. Vor fi modificate doar suvitele de par care inrameaza fata, ceea ce este important pentru acele persoane, care vor sa isi creasca parul.

Tunsori par mediu in scari avantaje

4. Tunsoarea in scari poate fi foarte usor si simplu aranjata. Alegand optiunea cea mai potrivita pentru sine, nu veti avea nevoie decat doar de 10-15 minute.

Tunsori in scari fete

Scarite sau cascada: care este diferenta?

Nu este o taina ca multe reprezentante ale sexului frumos presupun ca cascada si scaritele sunt una si aceeasi tunsoare. De fapt, acestea sunt foarte asemanatoare, insa se deosebesc destul de mult. Ambele tunsori sunt executate pentru a da parului volumul insuficient. Ambele arata bine, atat pe parul lung, cat si pe parul scurt; atat pe parul ideal de neted, cat si pe cel putin ondulat.

La prima vedere, tunsorile asemanatoare dupa model se deosebesc una de cealalalta print tehnica de executare, metodele de coafare si aspectul final. Astfel, tunsoarea in „scari” este cunoscuta de foarte mult timp. Aceastea este deseori numite si tunsoare „gradata”.

Suvitele de par ne amintesc de niste scari, de unde a aparut si denumirea acestei tunsori. Cea mai simpla tehnica de executare este de a strange parul intr-o coada la ceafa sau in varful capului si doar de a scurta un pic parul cu cateva utilizari ale foarfecii. Pentru a tunde o femeie cu parul ondulat, aceasta tehnica poate fi suficienta. Realizarea tunsorii adevarate in scari presupune impartirea parului in suvite si taierea acestora incat fiecare suvita sa fie putin mai lunga decat cea precedenta.

Pe cand tunsoarea in cascada implica o tehnica de executie mai dificila. Firele de par din zona tamplelor sunt mai scurte, iar cele de mai jos sunt mai lungi. In rezultat, fata va arata de parca ar fi inramata in fire de par de lungimi diferite. Aici exista inca o deosebire caracteristica: trecerea propriu-zisa de la lungimea diferita a parului nu este ascunsa precum in tunsoarea in scari, ci dimpotriva, este accentuata. Firele de par de lungime diferita, care atarna, reprezinta cireasa de pe tort a tunsorii in cascada.

Tunsoare in scari pentru parul lung

Aceasta tunsoare este ideala pentru frumoasele cu par lung, care vor sa isi improspateze look-ul fara a taia din lungime. Scaritele se potrivesc absolut oricarei forme a fetei: rotunda, triunghiulara, ovala si patrata. Acest lucru se explica prin faptul ca scaritele pe par lung au fire de lungime diferite in zona liniilor fetei, ceea ce va face posibila corectarea unor posibile imperfectiuni ale fetei.

Tunsori in scari par lung

De exemplu, parul rasucit in interior va apropia o fata alungita spre forma ovala ideala. Un mester iscusit stie toate tehnicile posibile de executare a tunsorii in scari pe par lung.

Tunsori par lung in scari

Tunsoare in scari pentru par mediu

Orice domnisoare cu o lungime medie a parului isi poate permite aceasta tunsoare, care poate semnificativ da un volum parului datorita faptului ca firele mai scurte de par din partea de sus vor fi foarte usoare si vaporoase. Uneori, domnisoarele prefera tunsori filate pe parul sau cu lungime medie.

Tunsori in scari par mediu

In acest caz, tunsoarea in scari in partea din spate a capului va fi realizata din suvite separate filate. Deseori, unii mesteri executa aceasta tunsoare folosind niste briciuri destul de periculoase, care fac in final coafura sa fie una foarte originala.

Tunsori par mediu in scari

Tunsoare in scari pentru par scurt

O astfel de tunsoare ii va conferi parului nu numai un volum, ci si o silueta feminina. Un contur de contrast, sofisticat, bine structurat reprezinta una din cele mai elegante si moderne solutii. Aceasta coafura este creata in baza tunsorii pe mai multe niveluri. Suvitele de “control” sunt selectate in zona cefei.

In mod ideal, acestea nu trebuie sa fie mai lungi de cel putin 5 centimetri. Anume de la aceste suvite se va lua in considerare lungimea si adancimea tuturor “scaritelor” ulterioare. In acest caz, structura parului va juca un rol important. O astfel de coafura se va privi minunat pe un par ondulat sau neted.

Tunsori in scari par scurt

Acest model de tunsoare este caracterizat printr-un contur moale, care inrameaza frumos fata si capul. Fiecare scarita ulterioara (dupa cea de control), de obicei, are o lungime care va permite sa creati un circuit personalizat, cu care puteti ajusta cu usurinta ovalul fetei. Scarita va dezgoli usor zona gatului, inchizand partea temporala.

Tunsori par scurt in scari

Deosebit de elegant si frumos se priveste conturul complicat, cu breton sofisticat si suvite laterale. Volumul suplimentar in partea de sus vizual alungeste fata, reprezentand decizia ideala pentru persoanele cu forma rotunda a fetei.

Frizuri par blond

Tunsoare in scari cu breton

Aceasta tunsoare admite si prezenta celor mai diverse tipuri de bretoane. Acestea pot fi filate, asimetrice, scurte, verticale, dese. Avantajul indisputabil a acestor tunsori este silueta individuala. Un breton ales corect poate face adevarate minuni.

Tunsori in scari cu breton
Tunsori cu breton in scari

Scarite pe par ondulat

Tunsorile in scari se privesc bine chiar si pe parul ondulat, chiar daca nu atat de expresiv si exact precum pe parul drept. In cazul acesta este important sa stiti cum se coafeaza corect aceasta tunsoare. Daca in timpul coafarii se foloseste un foen, atunci buclele vor incepe sa se „pufoseasca” si vor arata dezordonat. Pentru a aranja corect parul, va recomandam sa folositi un mousse, care nu va ingreuna parul, ci va accentua fiecare suvita in parte.

Tunsoare in scari par ondulat
20

Tunsori in scari: particularitati de coafare

Exista foarte multe moduri de coafare a acestui tip de tunsori. Sa vedem care sunt cele mai populare.

1. Capetele spre interior. Pregatiti foenul, o perie rotunda si produsele necesare de fixare. Uscati toate suvitele de par cu miscari exacte de rasucire. Directionati fluxul de aer fierbinte pe par de sus in jos. Asemenea coafare se va potrivi doar suvitelor netede si va accentua trecerea treptata de la o lungime la alta, iar capetele rasucite spre interior vor inrama frumos ovalul fetei.

Coafuri par in scari
22
23

2. Capetele spre exterior. Aceasta va face look-ul sa arate jucaus si vesel. In procesul de coafare se vor folosi aceleasi produse, ca si in punctul 1, insa parul se va rasuci spre exterior. Coafura este ideala atat pentru par drept, precum si pe parul usor ondulat si doar pentru domnisoarele care poseda o forma ovala a fetei.

Coafuri in scari spre exterior
25
26

3. Varfuri indreptate. Aceasta coafura extravaganta va fi potrivita pentru a merge intr-un club de noapte si va completa cu succes look-ul unei frumoase infocate. Coafura pune in evidenta volumul natural al suvitelor de aceea este categoric contraindicata celor care au un par rar si fin. Pentru a crea o astfel de coafura este nevoie de produse de fixare foarte puternice cum ar fi un gel sau o ceara sigura.

Tunsori in scari par drept

Aplicati produsul ales pe varfurile parului cu ajutorul degetelor. Astfel puteti pune in evidenta lungimea diferita a tuturor suvitelor si structura gradata a tunsorii. Uscati parul cu foenul indreptand jetul de aer de sus in jos, intinzand usor firele separate. Acest tip de coafare se potriveste doar parului drept.

28
29

4. Bucle naturale. Vorbim despre aranjarea parului ondulat. Si vom repeta inca o data faptul ca utilizarea foenului in acest caz nu este permisa. Aplicati mousse-ul pe par pentru a crea buclele necesare. Cu ajutorul degetelor, aranjati buclele astfel in cat sa se vada diferenta de lungime a acestora. Pulverizati rezultatul cu un spray fixativ.

Coafura cu bucle par in scari
31

5. Haos stilat. Impartiti parul in cateva suvite suficient de mari. Luati o suvita, aplicati un mousse pentru aranjare si rasuciti-o intr-un nod strans. Luati placa de par si treceti peste suvita rasucita. Eliberati nodul si in rezultat trebuie sa obtineti o bucla neglijenta. Repetati aceleasi actiuni cu celelalte suvite. Aranjati parul cu mainile si fixati coafura cu un spray fixativ.

Tunsori in scari stilate
33
Tunsoare par lung in scari stilata

Tunsori in scari: particularitati de ingrijire

Pentru ca tunsoarea sa isi mentina cat mai mult forma, iar parul sa ramana sanatos si mobil, va recomandam sa luati in considerare urmatoarele sfaturi de ingrijire:

Apelati la un coafor 1-2 ori pe luna pentru a taia aprox. 1,5 cm din lungimea parului.

Optati pentru mesterii care stiu sa lucreze cu foarfecele fierbinte, cu ajutorul carora structura parului ramane neafectata.

Aveti grija de varfuri. Nu uitati ca varfurile despicate sunt unica contraindicatie pentru aceasta tunsoare. Pentru a nu va confrunta cu aceasta problema, folositi produse pentru protejarea termica, hraniti parul si pielea scalpului cu uleiuri hranitoare, aplicati masti hidradante.

Tunsori in scari: imagini

35
Tunsoare in scari blond
37
38
Tunsoare in scari par brunet
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55

Dupa cum puteti vedea, tunsoare in scari poate face adevarate minuni cu imaginea si aspectul unei femei. Important este sa stiti sa o aranjati corect si sa aveti grija de parul dvs. pentru a arata cu adevarat fabulos!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.