BLOG WEBDESIGNDORU BUSINESS HI-TECH LIFE-STYLE RECENZII SI TUTORIALE

YouTube TV primește suport Multiview – poți urmări mai multe transmisiuni în același timp

YouTube TV primește suport Multiview - poți urmări mai multe transmisiuni în același timp

Platforma YouTube TV și-a clădit popularitatea prin accesul facil la servicii de live stream, disponibile la un nivel foarte ridicat de calitate a imaginii și cu un catalog de conținut bine structurat.

Populară mai ales printre consumatorii din Statele Unite, platforma YouTube TV este pe cale să ofere un atu pe care niciun serviciu convențional de televiziune prin cablu nu îl poate livra: posibilitatea de a urmări până la patru transmisiuni simultan, într-o interfață prietenoasă ce dispune de instrumente facile, precum selectarea coloanei sonore și afișarea de subtitrări generate în timp real.

Comutarea fluxurilor video se face din telecomandă, selectând între simpla redare a coloanei sonore și afișare în modul maximizat.

Noua opțiune Multiview ar putea de un interes deosebit pentru pasionații de competiții sportive, care nu vor mai fi nevoiți să comute între transmisiunile programate la aceeași oră.

Totuși, există și o limitare, transmisiunile disponibile în modul Multiview urmând să fie pre-selectate de către administratorii YouTube TV. Altfel spus, utilizatorii platformei nu vor putea combina în mod aleatoriu canalul de sport cu canalul de filme, respectiv, cel de știri.

Cel puțin deocamdată, funcționalitatea Multiview va fi asigurată doar pentru ocazii speciale, cum ar perioada competițiilor sportive.

Departe de a fi o simplă interfață pentru stream-uri video multiple, funcția Multiview este concepută și pentru a economisi lățimea de bandă prin selectarea unor versiuni la calitate redusă a fluxului video principal (de unde și condiția pre-selectării de către YouTube TV).

Altfel spus, serverele YouTube vor transmite fluxuri video alternative, la rezoluția și nivelul de compresie potrivit pentru vizionarea pe sfert de ecran.

Publicitate

Makita anunță cuptorul de microunde portabil, pentru încălzirea mâncării pe șantier

Makita anunță cuptorul de microunde portabil, pentru încălzirea mâncării pe șantier

În ultimii 20 de ani, totul a mers în direcția miniaturizării și portabilității, iar avansul tehnologiilor din domeniul bateriilor și cipurilor din ce în ce mai eficiente, au permis dezvoltarea de noi produse de acest gen.

Totuși, nu ne-am fi așteptat să vedem și… cuptoare microunde portabile. Exact asta este propunerea brand-ului de scule profesionale Makita, care a dezvoltat un cuptor cu microunde pentru șantier, care poate încălzi mâncare alimentat la baterii.

Cuptorul cu microunde Makita se alimentează de la bateriile standard XGT compatibile cu toate sculele companiei

Acesta nu este primul dispozitiv mai „neconvențional” de la Makita din ultimii ani. Am văzut recent filtre de cafea pentru șantier, alimentate de bateriile sculelor electrice ale companiei, cât și aspiratoare robot, care pot face curățenie în spațiul de lucru.

Acesta este însă un dispozitiv care completează oferta de dispozitive din „pauză” a companiei. Dacă tot ai un filtru de cafea Makita, poți savura lângă cafea și o masă caldă, încălzită la un cuptor cu microunde , alimentat de la aceleași baterii XGT ale companiei.

Cuptorul cu microunde necesită două astfel de baterii, pe care le atașezi pe spate, pentru a asigura 500W de putere pentru opt minute. Apoi, consumul de energie al bateriilor va limita puterea la 350W până când acestea se consumă complet.

Conform Makita, aceste baterii sunt de ajuns pentru a încălzi 11 porții de mâncare sau 20 de băuturi. Practic, poți asigura mâncare caldă pentru o echipă întreagă de muncitori. Desigur, porțiile vor trebui să fie încălzite pe rând, întrucât capacitatea cuptorului nu este foarte mare.

makita cuptor microunde 2

Totuși, vorbim despre un cuptor cu microunde, deci avem de a face cu un echipament destul de greu, la 10 kg. Acesta are și un mâner pentru transport, iar operarea dispozitivului se oprește automat dacă este în funcțiune în timp ce este transportat. De asemenea, ușa cuptorului oprește automat cuptorul atunci când este deschisă.

Prima piață care primește cuptorul cu microunde de la Makita este Japonia, unde va fi disponibil la vânzare pentru 71.500 yen, echivalentul a 510 euro.

Având în vedere că este un echipament „profesional” de folosit în medii de muncă, prețul nu este imens, iar compatibilitatea cu bateriile Makita pe care multe echipe le au deja ar putea să asigure câteva vânzări.

sursa: Gizmodo

Modelele iPhone 15 vor fi mai scumpe. Apple va oferi ecrane cu cea mai subțire ramă din piață

Modelele iPhone 15 vor fi mai scumpe. Apple va oferi ecrane cu cea mai subțire ramă din piață

Seria de smartphone-uri iPhone 14 a venit cu o veste proastă pentru fanii Apple din afara SUA: telefoanele au primit o scumpire semnificativă față de generația iPhone 13.

Se pare însă că ne pregătim de încă o scumpire, cu ocazia iPhone 15, care va „lovi” de data aceasta și țara de origine a producătorului. Aceasta ar fi prima scumpire în SUA de la lansarea iPhone X din 2017.

Apple va justifica prețul mare al seriei iPhone 15 cu upgrade-uri de hardware

Modelele iPhone din SUA pornesc în prezent de la 799 dolari americani, pentru iPhone 14 „de bază” și de la 1.099 dolari pentru iPhone 14 Pro Max. Între fiecare model în parte există o treaptă de 100 de dolari, iar această diferență pare că va fi păstrată și după scumpire. Singura diferență este însă faptul că iPhone-urile vor porni de la un preț mai mare.

Conform ITHome, publicație din China, Apple pregătește o scumpire cu aproximativ 100 de dolari pentru fiecare model în parte. Astfel, iPhone 15 ar putea porni de la 899 dolari, iPhone 15 Plus de la 999, iPhone 15 Pro de la 1.099 dolari și iPhone 15 Pro Max/Ultra de la 1.199 dolari.

Scumpirile ar putea fi însă justificate de Apple prin faptul că noile modele vor primi noi upgrade-uri hardware pentru fiecare model în parte. Regiunile care au primit scumpiri deja de anul trecut ar putea fi ocolite de acest val de scumpiri din 2023.

Pe de-o parte, modelele iPhone 15 și 15 Plus vor face trecerea la Dynamic Island, abandonând, în sfârșit, vechiul „notch” din ecran. Acest lucru, alături de alimentare și transfer de date prin USB-C, dar și utilizarea procesorului Apple A16 de pe 14 Pro și Pro Max, vor fi de ajuns în viziunea Apple pentru a putea cere mai mulți bani pe un flagship din seria „inferioară”.

Modelele „Pro” vor avea un ecran impresionant

În același timp, modelele iPhone 15 Pro și Pro Max vor primi un design puțin schimbat, cu o ramă realizată din titan cu margini mai rotunjite decât în trecut. De asemenea, acestea vor primi mai multă memorie RAM, zvonurile sugerând 8 GB, alături de camere îmbunătățite și, desigur USB-C.

Acesta vor fi și singurele care vor beneficia de pe urma noului procesor Apple A17 Bionic, realizat folosind nodul pe 3nm al TSMC.

Cele mai recente zvonuri despre iPhone 15 Pro și Pro Max (sau Ultra?) sugerează și că Apple va folosi noi ecrane OLED, cu cea mai subțire ramă din piață. IceUniverse, un cunoscut leaker, susține că noile modele Apple vor avea o ramă neagră în jurul ecranului de doar 1,55mm.

În comparație, cea mai subțire ramă se găsește acum pe Xiaomi 13, la 1,81mm, în timp ce modelele de la Samsung au o ramă de 1,95mm. Va fi un salt important de la o generație la alta, întrucât iPhone 15 Pro are o ramă de 2,17mm în jurul ecranului.

Dimensiunile dispozitivelor nu vor scădea însă, ci dimensiunile ecranelor vor fi doar puțin mai mari.

sursa: ITHome, IceUniverse

Baidu ERNIE Bot, alternativa ChatGPT pentru China

Baidu ERNIE Bot, alternativa ChatGPT pentru China

Creat de gigantul Baidu și dezvăluit prima dată în anul 2019, ERNIE Bot (Enhanced Representation through Knowledge Integration) reapare într-o versiune îmbunătățită, ce ar trebui să ofere o alternativă la serviciul ChatGPT.

Potrivit declarațiilor oferite de CEO-ul Robin Li, ERNIE Bot încorporează tehnologiile de inteligență artificială dezvoltate de Baidu în ultimi 10 ani, oferind-ui capabilități apropiate de nivelul ChatGPT-4, cea mai recentă versiune a AI-ului dezvoltat de OpenAI și Microsoft.

În timpul demonstrației live, chatbot-ul a putut să rezume un roman științifico-fantastic chinezesc și să ofere sugestii despre cum ar putea fi continuată/extinsă povestea. De asemenea, a putut să numească actorii din adaptarea sa cinematografică, să le compare înălțimile și să concluzioneze cine era mai înalt între ei doi.

Într-o altă demonstrație, ERNIE Bot a reușit să sugereze nume pentru o companie tehnologie care se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, să scrie sloganuri pentru aceasta și chiar să genereze un buletin informativ cu un număr specificat de cuvinte.

CEO-ul Baidu a spus că 650 de companii s-au înscris deja pentru a încerca ERNIE Bot, dar a recunoscut că serviciul încă nu este pregătit pentru un debut public.

Altfel spus, anunțul este mai degrabă un exercițiu de PR, gândit să distragă atenția companiilor locale de la ChatGPT, promițând acestora o soluție mai bine adaptată la specificul pieței chineze.

Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War, joc gratuit oferit de Epic Games Store

Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War, joc gratuit oferit de Epic Games Store

Epic Games Store continuă să ofere jocuri gratuite pentru PC. De această dată, până pe 23 martie 2023, puteți revendica încă un joc gratuit: Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War.

Odată revendicat, acest titlu vor putea fi descărcat și jucat oricând doriți prin intermediul clientului Epic Games Launcher.

Jocul poate fi revendicat gratuit prin intermediul Epic Games Store, până la data de 23 martie 2023, accesând acest link https://store.epicgames.com/en-US/p/warhammer-40000-gladius-relics-of-war și apăsând butonul marcat “Get”.

Gladius – Relics of War este descris drept primul joc de strategie de tip 4X (explore, expand, exploit, exterminate), desfășurat pe ture, plasat în acest fantastic univers SF, patru facțiuni jucabile urmând să-și dispute supremația asupra resurselor unei singure planete.

Săptămâna viitoare rezervă o surpriză iubitorilor de șah

Săptămâna viitoare, cei de la Epic Games se pregătesc să ofere în mod gratuit încă un joc pentru PC, dedicat iubitorilor de șah: Chess Ultra. De asemenea, pachetul Starter Pack: Ishizuchi pentru World of Warships va fi disponibil în mod gratuit.

Până atunci însă, puteți revendica Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War drept joc gratuit până pe 23 martie 2023, de pe Epic Games Store.

Sursa: Epic Games Store

Diablo IV va oferi suport pentru DLSS 3. Tehnologia NVIDIA va fi implementată în Unreal Engine

Diablo IV va oferi suport pentru DLSS 3. Tehnologia NVIDIA va fi implementată în Unreal Engine

Foto: NVIDIA

Înaintea conferinței Game Developers Conference (GDC) de săptămâna viitoare, NVIDIA a dezvăluit o listă de noi jocuri (și plugin-uri pentru dezvoltatori) ce vor integra suport pentru DLSS 3.

Cea mai nouă versiune a tehnologiei Deep Learning Super Sampling (DLSS) bazate pe AI este acum implementată într-o varietate de jocuri, fiind integrată în Unreal Engine, unul dintre cele mai populare motoare grafice dedicat jocurilor video din lume. De asemenea, NVIDIA a lansat plugin-ul DLSS 3 Frame Generation pentru a ușura modul în care dezvoltatorii pot adopta tehnologia.

Încă de la apariția primei versiuni din 2018, NVIDIA DLSS s-a dovedit a fi o revoluție grafică în jocurile pentru PC. În loc să renderizeze nativ fiecare pixel dintr-un cadru, DLSS permite jocului să proceseze 1/8 dintre pixeli, iar apoi folosește inteligența artificială și nucleele Tensor GeForce RTX pentru a reconstrui restul pixelilor, multiplicând numărul de cadre pe secundă semnificativ în timp ce livrează imagini de înaltă calitate care rivalizează cu rezoluția nativă.

DLSS 3 se va regăsi în jocuri precum Diablo IV, Forza Horizon 5 sau Redfall

Până acum, peste 270 de jocuri și aplicații folosesc NVIDIA DLSS ca accelerator de performanță bazat pe AI. DLSS 3, cea mai nouă versiune a tehnologiei este disponibilă în 28 de jocuri lansate până acum, fiind adoptată de șapte ori mai rapid decât DLSS 2 în primele șase luni de la lansare.

Printre mult anticipatele jocuri care vor primi DLSS se numără Forza Horizon 5, care beneficiază deja de Ray Tracing va primi update pentru DLSS 3 pe 28 martie.

Redfall, anticipatul co-op first-person shooter open-world de la Arkane Austin, echipa din spatele unor jocuri precum Prey și Dishnored, se va lansa pe 2 mai, cu suport DLSS 3.

Mai mult, Diablo IV, cel mai nou titlu din celebra seria de la Blizzard Entertainment, va fi lansat pe 6 iunie, cu suport DLSS 3 integrat.

O experiență de joc fluentă în Diablo IV este prioritară pentru Blizzard. Suntem foarte încântați de numărul crescut de cadre pe secundă în Diablo IV, rulat pe plăci video NVIDIA GeForce RTX seria 40 cu DLSS 3.

– Michael Bukowski, Diablo IV Technical Director la Blizzard Entertainment

Pe lângă acestea, printre jocurile de PC care anunță suport pentru NVIDIA DLSS la GDC se mai numără și Deceive Inc., Gripper, SMALLAND: Survive the Wilds și THE FINALS.

Aici puteți consulta lista completă a celor 270 de jocuri și aplicații care suportă DLSS.

DLSS Frame Generation disponibil public pentru dezvoltatori la GDC

NVIDIA va face plugin-uri DLSS Frame Generation disponibile public în cadrul GDC, permițând și mai multor dezvoltatori să integreze această tehnologie.

DLSS Frame Generation va fi disponibil prin intermediul NVIDIA Streamline, un framework cross-vendor open-source care simplifică integrarea tehnologiei în jocuri 3D și aplicații.

Tehnologia DLSS este îmbunătățită în permanență prin training constant pe un supercomputer AI al NVIDIA. Lansarea publică va încorpora cele mai noi îmbunătățiri DLSS din acest an, printre care și:

  • DLSS Frame Generation se folosește mai eficient de datele din motorul de jocuri, îmbunătățind stabilitatea interfeței pentru utilizator și calitatea imaginii în timpul mișcărilor rapide.
  • DLSS Super Resolution îmbunătățește modul Ultra Performance cu stabilitate mai mare pentru detalii fine și o calitate a imaginii mai bună în general.
  • DLAA îmbunătățește calitatea imaginii, reduce efectul de ghosting și îmbunătățește marginile obiectelor în scenariile cu contrast crescut.

Integrarea în Unreal Engine 5.2 – Adăugarea DLSS 3 în jocurile Unreal Engine mai simplă ca niciodată

NVIDIA și Epic au anunțat integrarea NVIDIA DLSS 3 în popularul motor grafic Unreal Engine (UE). Unreal Engine este un tool avansat de creare 3D în timp real, care oferă dezvoltatorilor de jocuri și creatorilor libertatea și controlul de a livra conținut 3D de ultimă generație, experiențe interactive și lumi virtuale imersive în timp real. Plugin-ul DLSS 3 va debuta în UE 5.2, oferind dezvoltatorilor posibilitatea să accelereze performanța jocurilor și aplicațiilor lor.

NVIDIA DLSS 3 introduce tehnologii impresionante de frame generation, iar plugin-ul din Unreal Engine 5.2 va oferi dezvoltatorilor o opțiune grozavă pentru calitate crescută și performanță în jocurile lor.

– Nick Penwarden, vice president of engineering la Epic Games

Sursa: NVIDIA România

Disney Dreamlight Valley, disponibil acum prin GeForce Now. Titlurile de PC, jucabile și pe Mac

Disney Dreamlight Valley, disponibil acum prin GeForce Now. Titlurile de PC, jucabile și pe Mac

Foto: NVIDIA

Update-ul din această săptămână aduce pe GeForce Now jocul Disney Dreamlight Valley de la Gameloft, o lume plină de prietenii din universul Disney și Pixar.

Acesta este unul dintre cele două jocuri adăugate pe GeForce Now săptămâna aceasta:

  • Disney Dreamlight Valley (Steam și Epic Games Store)
  • The Legend of Heroes: Trails to Azure (Steam)

Cel mai convenient mod de a juca titluri de PC pe Mac

Prin intermediul GeForce Now, utilizatorii pot beneficia de streaming din cloud cu performanțe ridicate, de pe aproape orice dispozitiv. Spre exemplu, ar putea fi catalogat drept cel mai facil, convenient și eficient mod de a te juca jocuri de PC pe Mac, fără a recurge la trucuri, emulatoare sau instalarea unui alt sistem de operare.

Cu un abonament GeForce Now Ultimate, pe Mac poți rula jocuri solicitante din punct de vedere grafic, precum The Witcher III sau Warhammer 40,000: Darktide în rezoluție 4K la 120 fps sau titluri competitive precum Apex Legends sau Tom Clancy’s Rainbow Six Siege la 240 fps, atunci când ai Mac-ul conectat la un monitor cu refresh rate de 240Hz.

Foto: NVIDIA

Sursa: NVIDIA România

Start pentru reducerile de primăvară pe Steam. Consola Steam Deck poate fi achiziționată la un preț special

Start pentru reducerile de primăvară pe Steam. Consola Steam Deck poate fi achiziționată la un preț special

Valve a dat startul perioadei reducerilor de primăvară pe Steam, numeroase jocuri fiind oferite la prețuri reduse până pe 23 ianuarie 2023, la ora 20:00 (ora României).

Printre jocurile aflate la reducere, puteți regăsi titluri precum Sid Meier’s Civilization VI, Forza Horizon 5, Marvel’s Midnight Suns, Euro Truck Simulator 2, Death Stranding: Director’s Cut, It Takes Two, Star Wars Jedi: Fallen Order sau Red Dead Redemption 2 la prețuri reduse cu până la 96%.

Ca de obicei, vă recomandăm să explorați întregul catalog oferit de Steam: multe reduceri nu sunt afișate pe prima pagină și s-ar putea să găsiți și alte jocuri (sau colecții întregi!) care să vă facă cu ochiul, la prețuri reduse semnificativ.

Prima reducere de preț pentru Steam Deck

Cu ocazia acestei perioade de reduceri, Valve aniversează și un an de la apariția consolei portabile Steam Deck, oferită, pentru prima oară, la un preț redus.

Astfel, doritorii își pot achiziționa console Steam Deck direct de pe Steam, la prețuri reduse cu 10%: versiunea de bază, cu stocare internă de 64 GB, este disponibilă la un preț redus de 377,10€; versiunea cu SSD de 256GB poate fi achiziționată pentru numai 494,10€; varianta cu stocare SSD de 512GB costă numai 611,10€.

Aceste preturi promoționale vor fi valabile doar până pe 23 martie 2023, până la finele perioadei reducerilor de primăvară de pe Steam. Valve estimează un timp de livrare de 1-2 săptămâni pentru aceste comenzi.

Steam primăvară

Sursa: Steam

Cum trebuie să procedeze șoferii cu asigurări RCA la Euroins după cererea de intrare în faliment a companiei

Haos total pe piața asigurărilor din România după decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de a retrage autorizația de funcționare a companiei Euroins.

Milioane de șoferi cu polițe de Asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA) vor fi afectați.

Conform datelor din piață Euroins a emis cel puțin 3,1 milioane de polițe de asigurare RCA și autoritățile vor fi nevoite să administreze o situație financiară complicată. Societatea de asigurare Euroins este a patra companie de asigurări care intră în insolvență în ultimii opt ani și al treilea lider de piață intrat în faliment după o decizie a ASF.

Ce trebuie să facă un șofer cu mașina asigurată RCA la Euroins

După cum am aflat după falimentul companiei Astra în 2015, Carpatica în 2016 și al City Insurance în 2021 polița de asigurare RCA rămâne în continuare valabilă pentru o perioadă maximă de 90 de zile. La nivel teoretic în cazul unui accident aceste polițe RCA emise de Euroins vor fi preluate pentru despăgubire de către Fondul de Garantare a Asiguraților.

Dacă se va proceda similar cu situația înregistrată de falimentul City Insurance din 2021 în intervalul de valabilitate de 90 de zile al polițelor RCA, şoferii cu asigurări ce expirau ulterior perioadei au putut renunţa la acestea și a existat posibilitatea să primească despăgubiri de la Fondul de Garantare.

Ce înseamnă exact acest lucru: în cazul falimentului unei companii de asigurări un șofer poate să denunțe în orice moment polița. După această acțiune trebuie încheiată o nouă poliță RCA la un alt asigurător autorizat.

Pentru acordarea restituirii de primă, creditorul de asigurări (Asigurat/ Păgubit) poate completa un formular și online ( acest document poate fi accesat aici).

Pe de altă parte veștile proaste nu se opresc aici: săptămâna trecută Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunțase noile tarife de referință pentru polițele RCA și prețurile erau majorate în unele cazuri cu peste 40 de procente.

Cele mai mari prețuri RCA le vor avea proprietarii de mașini cu vârste mai mici sau egale cu 30 de ani care conduc autoturisme cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc pentru care ASF a anunțat un tarif de referință RCA de 4.709 lei.

Situația a ajuns și în atenția guvernului, iar o primă soluție avansată de autorități ar fi fost plafonarea prețurilor pentru asigurările auto obligatorii RCA.

Dar la acest moment cu o decizie emisă de ASF prin care Euroins rămâne fără autorizație și cu o cerere de deschidere a procedurii de faliment pentru această companie vom avea cu siguranță o explozie a prețurilor pentru asigurările RCA.

Motorola razr+ 2023 ar putea avea un ecran imens la exterior, dar o baterie foarte mică la interior

Motorola razr+ 2023 ar putea avea un ecran imens la exterior, dar o baterie foarte mică la interior

Una dintre cele mai mari provocări pentru producătorii de smartphone-uri pliabile a fost integrarea unui acumulator cu capacitate mare.

Abia recent am început să vedem avansuri tehnologice în zona de modele clamshell, cu noul Find N2 Flip de la Oppo și modelul Flip4 de la Samsung. Motorola pare însă să meargă în sens invers, noile informații despre modelul Moto razr+ 2023 sugerând că va avea o baterie chiar mai mică decât modelul anterior, razr 2022.

Față de modelul anterior, razr+ 2023 ar putea reprezenta un „downgrade” de 19% din capacitatea bateriei

Pe lângă schimbarea de nume, care se transformă din razr în razr+, noul model pliabil pe format clamshell va avea o baterie semnificativ mai mică, spun noile zvonuri publicate de MySmartPrice.

Se pare că noul telefon va integra acumulator cu capacitate totală de doar 2.850 mAh, cu 19% mai puțin decât generația anterioară. Acest lucru ar putea sugera că telefonul de anul acesta va oferi o autonomie mai slabă.

De altfel, bateria este similară în capacitate cu cea a modelului din 2020, originalul razr, care era livrat cu un acumulator de 2.800 mAh.

Această alegere este interesantă mai ales pentru că se zvonește că noul model va integra un ecran exterior mare, care va acoperi întreaga suprafață a capacului. Astfel, utilizatorii vor fi mai degrabă încurajați să folosească acest ecran pentru activități simple, iar ecranul va consuma cu siguranță mai multă energie decât cel de pe modelele anterioare.

De fapt, acel ecran ar putea fi chiar și motivul pentru micșorarea bateriilor. Cu un ecran atât de mare „la bord”, rămâne mai puțin spațiu intern pentru integrarea unor baterii mai mari.

În cazul în care acest model va fi din nou echipat cu hardware high-end, precum un procesor Snapdragon 8, autonomia următorului razr+ pare să fie deja o problemă chiar și înaintea anunțului oficial.

Un alt detaliu dezvăluit de articolul publicat pe MySmartPrice este faptul că ecranul intern va integra o cameră frontală sub ecran. Până acum, singurele pliabile cu camere sub ecran au fost Galaxy Z Fold3 și Fold4 de la Samsung, cu soluții nu tocmai ideale.

sursa: MySmartPrice

Google Pixel 7a, pus la vânzare pe eBay înainte de anunțul oficial

Google Pixel 7a, pus la vânzare pe eBay înainte de anunțul oficial

Acum că știm când va avea loc Google I/O 2023, chiar ne așteptam la informații noi despre dispozitivele Pixel de anul acesta, întrucât sunt așteptate anunțuri oficiale în cadrul evenimentului.

Deși am primit câteva informații despre noile dispozitive din sursele obișnuite, se pare că dispozitivele sunt deja în mâinile unor utilizatori, iar doi dintre aceștia au încercat recent să vândă modele Pixel 7a pe eBay, înainte de anunțul oficial.

Modelul Pixel 7a a fost vândut deja pe eBay, chiar dacă nu a fost nici anunțat de către Google

Aceasta nu este prima dată când dispozitive de la Google ajung în mâinile utilizatorilor înainte de lansarea oficială. De altfel, majoritatea telefoanelor Pixel au fost filmate și fotografiate înainte de anunț. De data aceasta însă, telefoanele au fost puse la vânzare cu luni înainte de data de lansare.

Un utilizatori a listat un Pixel 7a la vânzare pe eBay sub formă de licitație, iar la final, câștigătorul a plătit 2.700 de dolari pentru telefon. Având în vedere că prețul acestui dispozitiv va fi, cel mai probabil între 400 și 500 de dolari americani, cel care a câștigat licitația plătește de peste 5 ori prețul telefonului.

Totuși, acesta este un prototip, care ar putea câștiga valoare în plus în timp pentru raritatea lui. Cea de-a doua listare de pe eBay a fost scoasă la scurt timp după ce a fost publicată.

Odată cu aceste listări, aflăm mai multe detalii pe căi ceva mai „oficiale” despre hardware-ul telefonului. Pixel 7a va fi echipat cu un ecran de 6,1” de 90Hz, un upgrade de la cel de 60 Hz de anul trecut, cu 8 GB memorie RAM, 128 GB stocare și două camere foto de 12 megapixeli pe partea din spate.

Practic, va fi o versiune de Pixel 7 cu construcție mai puțin premium și fără o cameră de 50 megapixeli. Procesorul Tensor G2 de pe flagship-urile Google rămâne valabil și pentru modelul ieftin.

sursa: Gizmodo

Pornhub și-a schimbat proprietarul, site-urile MindGeek trecând la Ethical Capital Partners

Pornhub și-a schimbat proprietarul, site-urile MindGeek trecând la Ethical Capital Partners

Acuzat în trecut că a facilitat exploatarea și chiar acte de răzbunare la adresa protagonistelor de pe site, Pornhub a pierdut din popularitate odată ce administratorul MindGeek a trecut la măsuri concrete pentru „curățarea” platformelor administrate de conținut abuziv, solicitând inclusiv validarea identității pentru creatorii de conținut.

Mare parte din clipurile de pe platformă au dispărut aproape peste noapte, Pornhub devenind un fel de secțiune teaser pentru creatorii care-și vând conținutul pe OnlyFans, refuzând mai întâi oferta mai puțin profitabilă, Pornhub Premium.

Probabil, aflat în dificultăți financiare, administratorul Pornhub, YouPorn și al altor site-uri specializate în conținut pentru adulți, a fost cumpărat de un fond de investiții canadian numit, în mod ironic, Ethical Capital Partners.

Mai departe, MindGeek își va continua operațiunile sub umbrela noului proprietar, Deși, persoanele din cercul de conducere nu sunt cunoscute, pe surse, aflăm că noul consiliu directorial reunește profesii dintre cele mai diverse, de la avocați până la investitori din domeniul afacerilor cu canabis.

Deținătoare a unora dintre cele mai vizitate site-uri de conținut pentru adulți, MindGeek a pierdut prin faptul că a pus profitul înaintea intereselor creatorilor de conținut, criticile persistente pentru lipsa unui control eficient împotriva abuzurilor ajungând în atenția presei internaționale.

De aici, a fost doar un pas până ce partenerii de publicitate și instituțiile bancare (Visa și Mastercard) care intermediau plățile făcute de utilizatorii platformelor administrate și-au retras participarea, lăsând compania într-un blocaj total al activităților. În mod inevitabil, măsurile disperate pentru recâștigarea reputației au dus la eliminarea majorității videoclipurilor Pornhub.

Ulterior, impunerea unui sistem obligatoriu de verificare a vârstei pentru actori și verificare a identității pentru creatorii care încarcă efectiv conținut pe platformă a dus în mod inevitabil la un catalog de conținut mult mai puțin interesant, prăbușind interesul utilizatorilor obișnuiți cu un „anumit” specific de conținut.

Deși MindGeek a restabilit serviciile de plată în Pornhub, procesatorii de plăți au continuat să refuze accesul la rețeaua publicitară TrafficJunky, după ce un tribunal din California a declarat că Visa ar putea fi considerată responsabilă pentru că a ajutat MindGeek să „monetizeze pornografia infantilă”.

Android 14 va afișa încă o alertă pentru baterie scăzută

Android 14 va afișa încă o alertă pentru baterie scăzută

Utilizatorii de Android știu deja despre avertizarea de 20%, respectiv, 10% nivel de încărcare a bateriei.

Începând cu versiunea Android 14 vom avea și o alertă „disperată”, solicitând conectarea urgentă a dispozitivului de alimentare.

Pornind de la ideea că autonomia dispozitivelor cu Android a crescut suficient de mult în ultimii ani, încât utilizatorii au ajuns să se bazeze chiar și pe ultimele procente de baterie afișate, Google introduce o nouă alertă de notificare “Very low battery”.

Implementată începând cu versiunea Android 14, aceasta va apărea doar atunci când nivelul de încărcare a bateriei scade la 2%, dând utilizatorilor o ultimă șansă să inițieze procesul de încărcare, înainte de oprirea forțată a dispozitivului.

Doar că, în funcție „optimizarea” făcută de producător, nivelul de 2% încărcare a bateriei se poate reflecta în mai puțin de 2 minute timp de funcționare, până la mai mult de o oră. Chiar mai mult, dacă telefonul este lăsat să funcționeze în modul stand-by.

Din păcate, Google nu pare să se grăbească cu implementarea altor funcții cerute de utilizatorii mai experimentați, cum ar fi opțiunea pentru oprirea încărcării la un nivel „sigur” pentru protejarea acumulatorului.

Spre exemplu, Samsung permite deja plafonarea încărcării la 85%, mai mult decât dublând longevitatea acumulatorului pentru utilizatorii care folosesc telefonul în mod intensiv, dar au totuși posibilitatea să reîncarce frecvent bateria.

Până la anunțul oficial de lansare, utilizatorii entuziaști pot încerca versiunile de testare Android 14 doar cu dispozitive desemnate de Google: Pixel 4a (5G), Pixel 5, Pixel 5a 5G, Pixel 6 & 6 Pro, Pixel 6a și Pixel 7 & 7 Pro.

Microsoft anunță Copilot, asistentul AI care ar putea revoluționa modul în care editezi documente Word

Microsoft anunță Copilot, asistentul AI care ar putea revoluționa modul în care editezi documente Word

Cum ar fi ca în loc să scrii documente Microsoft Word, cuvânt cu cuvânt, să-ți rezumi doar ideile către Copilot, asistentul tău AI generând documentul complet, pe care tu doar să-L verifici și, eventual, să-l semnezi?

Demonstrat deocamdată la stadiu experimental, noul Copilot pentru Microsoft Word arată mult potențial. Practic, autorul este pus în rol de Director, iar AI-ul Copilot ia rolul de asistent personal.

Atât timp cât nu te abați prea mult de la sarcinile obișnuite pentru o zi de muncă la birou, vei putea cere asistentului Copilot să compună mesaje în locul tău, să răspundă la email-uri și chiar să automatizeze anumite sarcini, precum confirmarea participării la evenimente.

Cel puțin în demonstrația oferită, sistemul nu este complet autonom, existând o fereastră Text deasupra căreia apar tot felul de sugestii de forma unor butoane. Practic, începi cu  solicitare de inițială, precum „scrie un mesaj către compania X, pentru subiectul Y”, după care aștepși câteva secunde pentru ca AI-ul să înceapă draft-ul mesajului, ajustând detalii esențiale pe parcurs.

Spre exemplu, poți revizui numele companiei auto-completat în text, respectiv, alege direcția mesajului folosind sugestiile de forma unor butoane inserate la partea de sus.

Noul asistent Copilot va apărea în toate aplicațiile Microsoft Office suportate, drept un chatbot-AI accesibil din colțul dreapta-sus a ecranului. Vestea bună este că utilizatorii care preferă să păstreze controlul total asupra conținutului redactat nu vor fi incomodați cu ajutorul propus de Microsoft.

Totuși, odată ce descoperi că poți scrie la nivel-expert un email de o pagină, în câteva secunde, va fi destul de greu să treci cu vederea noua facilitate.

Un alt argument în favoarea Copilot ar fi și ajutorul oferit utilizatorilor neexperimentați, Copilot putând lua rolul unui veritabil instructor Excel, sau pentru alte aplicații din suita Microsoft Office.

Donald Trump poate reveni pe YouTube, Google decizând în favoarea libertății de exprimare

Donald Trump poate reveni pe YouTube, Google decizând în favoarea libertății de exprimare

Păstrarea interdicției pentru canalul YouTube atribuit fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, ar putea fi considerată o încălcare dreptului la libertatea de exprimare, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale pregătite pentru anul viitor.

Sesizând pericolul unor procese costisitoare, demarate de avocații bine plătiți de celebrul antreprenor american, devenit președinte, Google a decis să renunțe la interzicerea canalului Trump. Oficial, administratorul YouTube spune că decizia a fost luată după îndelungi deliberări, luând în considerare ”riscul continuat” de violențe, față de oportunitatea de a auzi mesajul unor candidați politici de importanță majoră.

YouTube a blocat postarea de noi clipuri pe canalul atribuit Președintelui Donald Trump la câteva zile după atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA, de către susținători care sperau să întparcă rezultatele alegerilor prezidențiale care l-au dat învingător pe actualul președinte, Joe Biden. Site-ul a șters și anumite videoclipuri.

Cu toate acestea, YouTube nu a șters cu totul canalul, măsură considerată de unii critici drept discriminatorie față de alți utilizatori ai platformei care sunt vizați de sancțiuni mai severe, aplicate mult mai ușor. Meta și Twitter au fost mai stricte, interzicându-l pe Trump în întregime din cauza temerilor că declarațiile sale ar putea incita la acte violente.

Deși, luate la ani distanță, ridicarea interdicțiilor ar putea fi considerate mai degrabă simbolice, decizia ar putea da „muniție” pentru viitoarea campanie electorală, dacă fostul președinte Donald Trump va decide să încerce obținerea unui nou mandat la Casa Albă.