FASHION TREND WOMEN TODAY

PREZENTARE DIFERITE TERAPII DE CORP,EXEMPLU: TERAPIA PRIN MASAJ,PROCEDURI DE EXECUTIE…ETC

Cum se desfasoara o sedinta de terapie prin masaj de calitate?

Abordarea unei sedinte de terapie prin masaj implica in primul rind o instruire si o cunoastere profunda a acestei tehnici de catre terapeut, astfel incit terapia aplicata sa fie particularizata pentru fiecare persoana in parte si sa cuprinda o abordare holistica tinind cont de tot ceea ce implica acest lucru.

Fiecare sedinta de masaj contine in desfasurarea ei o serie de etape atent parcurse, astfel incit rezonanta creata intre terapeut si pacient sa duca la o serie de efecte progresive, care sa reflecte diferenta de stare intre inceputul terapiei si finalul acesteia.

Pregatirea spatiului, prima etapa a masajului

O prima etapa se refera la pregatirea cu maxima atentie a ambientului in care se desfasoara terapia. Spatiul destinat este indicat sa fie un loc consacrat numai pentru aceasta activitate, prin acest aspect creindu-se o atmosfera de siguranta, de calm si relaxare, lucru sesizat imediat la intrarea in acel spatiu.

Temperatura optima a spatiului, parfumurile vegetale emanate in aer, uleiurile si esentele din plante medicinale utilizate in timpul terapiei, prezenta unei muzici terapeutice prin energia pe care o degaja, precum si aspectul igienic impecabil al intregului spatiu in care se desfasoara terapia, sint elementele importante in desfasurarea ideala a sedintei.

Din aceasta etapa premergatoare terapiei propriu-zise, face parte si dinamizarea terapeutului, care pe linga structurarea fizico-energetica cu care este inzestrat, trebuie sa abordeze o atitudine pozitiva, optimista, plina de energie si incredere fata de terapia pe care o practica, lucru foarte important pentru transmiterea acestei stari, prin rezonanta, pacientului.

Acest aspect esential, ca de altfel in toate terapiile, este necesar, deoarece terapeutul are rolul de emitator de informatii pentru persoana cu care interactioneaza.

Opimismul face parte din sedinta de masaj

Extinzind acest aspect, putem sustine pe baza descoperirilor de ultima ora, ca o anumita stare de constienta, poate determina prin rezonanta, o „restructurare” a „apei biologice” a corpului supus terapiei, pregatind astfel terenul pentru a primi si informatia cu care este incarcata acea terapie, prin forta vitala a terapeutului.

Masajul stimuleaza si echilibreaza organismul

Etapa propriu-zisa a terapiei prin masaj, include o serie de procedee terapeutice, ingenios armonizate  de catre terapeut, menite sa deblocheze, sa stimuleze si sa echilibreze circulatia in tesuturi si organe, atit in structura fizica a corpului, cit si in componenta energetica a acestuia.

Terapia prin masaj este o terapie care se adreseaza simultan celor trei forte din corp, trup-  suflet-minte, in incercarea de a obtine o stare de armonie si echilibru a acestora.

La fiecare sedinta de masaj se abordeaza tehnici si proceduri complexe, atent combinate, care se adreseaza in primul rind sistemelor corpului fizic, prin stimularea circulatiei sanguine si limfatice.

Apoi terapeutul maseur se adreseaza si sufletului prin sporirea in timpul terapiei a credintei si iubirii fata de Creator si fata de Creatie, si nu in ultimul rind  se adreseaza mintii, prin informatiile transmise si prin indemnurile practice de a „gindi pozitiv” si a lucra individual cu cele trei forte ale noastre,  pentru a obtine in timp, acea schimbare pozitiva necesara evolutiei personale.

In timpul masajului se folosesc mai multe tehnici de masaj

Fiecare sedinta de masaj este unica si de fiecare data altfel. La fiecare sedinta de terapie se impun noi abordari, in functie de felul in care corpul pacientului transmite nevoile momentului. Arsenalul de tehnici si proceduri cu care lucreaza terapeutul trebuie sa cuprinda diverse stiluri si metode, astfel ca in cazul unui profesionist adevarat, sa poata alege solutia optima pentru a realiza o terapie completa si complexa.

De la procedeele bine cunoscute ale masajului clasic (Suedez), la tehnici de masaj limfatic (Drenaj limfatic) si manevre pentru masajul organelor interne (Chi Nei Tsang), pina la masajul zonelor reflexe din corp (Reflexoterapie), micromasajul proiectiei meridianelor de acupunctura (Su-Jok), tehnici de reasezare si mobilizare a articulatiilor corpului (Yumeiho), exercitii de respiratie pentru relaxarea psiho-somatica (Pranayama), presopunctura de tip Shiatsu, exercitii fizice izometrice si proceduri de gimnastica vibratorie (Stretching) si pina la exercitii de echilibrare energetica a chackrelor si culorilor din invelisurile corpului (Masajul la distanta), sint citeva din metodele care trebuie atent selectionate si combinate in cadrul fiecarei sedinte de terapie.

Intregirea terapiei prin recomandarea utilizarii unei alimentatii echilibrate si utilizarea suplimentelor nutritionale, prin specificitatea fiecarei persoane, precum  si toata iscusinta terapeutului in a potrivi la fiecare sedinta si pe parcursul intregului program, metodele corecte de lucru, conduce la obtinerea rezultatului final: obtinerea echilibrului fizico-psihico-sufletesc,  necesar vietii de zi cu zi.

Etapa finala a terapiei prin masaj contine tehnici si metode de respiratie si constientizarea energetica a actului respirator, vizualizarea mentala a starii organelor interne si interactiunea energetica a acestora. Persoana supusa terapiei invata sa asculte trupul, sa simta sufletul si sa surprinda mintea, traind starea de liniste, calm, echilibru interior, incredere in fortele proprii.

O scurta interventie terapeutica, directioneaza, toate grijile, supararile, necazurile, stresul, tot ceea ce este rau, spre Pamint pentru preluare si transformare, iar de sus, din Cer-Univers constientizam binecuvintarea cu lumina, pace, sanatate, bucurie, iubire.

Corpul nostru, in esenta, este o „entitate” inzestrata cu multa intelepciune. Reactioneaza in functie de stimulii primiti si orice investitie pozitiva pentru intretinerea lui, este o investitie care mai devreme sau mai tirziu va da roade.

Corpul percepe aceasta grija fata de el si daca acest lucru este facut inca din tinerete, atunci acesta ne va rasplati cind vom avea cea mai mare nevoie de el – la batrinete, printr-o mai buna forma fizica a corpului, o stare psihica echilibrata si o anumita atitudine pozitiva in privinta  sensului

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.