Armenia cere ajutorul Rusiei pentru o apăra de Azerbaidjan. 15 soldați armeni au fost uciși

Blindată cu steagul Rusiei și soldați ruși pe un câmp din Armenia
Rusia menține în Armenia trupe de menținere a păcii. Foto: Profimedia Images

Armenia a cerut ajutorul Rusiei, marți, după ce noi conflicte au izbucnit la graniță între trupele armene și cele azere, relatează Reuters. Armenii au cerut Rusiei să „protejeze integritatea teritorială” a țării.

ACTUALIZARE 22:00. Armenia și Azerbaidjanul s-au pus de acord, marți, să încheie ostilitățile de la graniță, a anunțat ministerul armean al apărării, conform Reuters.

Rusia a îndemnat cele două țări să renunțe la confruntări după ce Armenia a cerut ajutorul său pentru „apărarea integrității sale teritoriale”. Anterior, Vladimir Putin a vorbit la telefon cu premierul armean legat de situația gravă de la graniță. Embed

Tensiunile dintre Erevan și Baku au crescut din nou, la un an de la un război de 44 de zile care s-a încheiat cu un armistițiu arbitrat de Rusia. Atunci, în jur de 6.500 de oameni au murit, conflictul încheindu-se cu o victorie decisivă a Azerbaidjanului care a anexat o parte semnificativă de teritoriu.

Ministerul azer al apărării susține că la graniță se desfășoară „o situație tensionată” și că are loc o operațiune militară pentru a răspunde la „provocări la scară largă”.

De cealaltă parte, armenii susțin că azerii folosesc artilerie și blindate în bătăliile care au loc la graniță. Conform TASS, patru soldați armeni au fost răniți.

Conform parlamentului armean, citat de Reuters , 15 soldați armeni ar fi murit în conflictele de la graniță.

„De când Azerbaijanul a atacat teritoriul suvern al Armeniei, am cerut Rusiei să apere integritatea teritorială, pe baza unui tratat de apărare mutuală din 1987”, a spus Armen Grigoryan, secretarul Consiliului de Securitate armean, conform Interfax.

Rusia, care are o bază militară în Armenia și are încă trupe de menținere a păcii în Nagorno-Karabah nu a răspuns, încă, solicitărilor Armeniei.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.