Fabricant chinez de terminale pentru plăți electronice, acuzat că facilitează atacuri informatice pe teritoriul SUA și UE

Fabricant chinez de terminale pentru plăți electronice, acuzat că facilitează atacuri informatice pe teritoriul SUA și UE Foto: Profimedia

Încă un producător de echipamente din China pentru plăți electronice este acuzat de FBI că facilitează atacuri informatice împotriva a numeroase ținte de pe teritoriul Statelor Unite și Uniunea Europeană.

Este vorba despre PAX Technology, o mare companie chineză specializată în producerea si comercializarea de terminale POS pentru micii comercianți care implementează plata cu cardul.

Întâlnite pe la toți comercianții terminalele pentru plăți electronice (POS) reprezintă o cale facilă pentru orice formă de atacuri informatice, până la supravegherea în masă a populațiilor din întreaga lume, atât timp cât modalitatea de infiltrare nu este descoperită.

Vestea că furnizorul PAX a fost visat de un raid FBI s-a propagat ca fulgerul pe teritoriul SUA, iar apoi și în restul lumii.

”Departamentul de Securitate Internă și alți oficiali ai agenției desfășoară o anchetă la depozitul companiei din Jacksonville”. Totuși, FBI confirmă că deocamdată nu a fost identificat un pericol imediat la adresa comercianților care folosesc aceste terminale de plăți, sau clienții acestora.

O sursă de încredere a declarat că dispozitivele POS ar fi fost folosite ca spațiu de stocare pentru malware, precum și ca centru de „comandă și control”, prin care atacurile puteau fi desfășurate și inițiate furturi de date.

În propria apărare, reprezentanții PAX Technology declară că vizita agenților FBI vizează doar o investigație aflată în desfășurare, fără ca o acuzație privind comiterea unei infracțiuni să fi fost adusă în mod formal.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.