Turistă obligată să părăsească Veneția după ce a pozat topless pe un memorial dedicat victimelor de război

turistă veneția
Turistă obligată să părăsească Veneția după ce a pozat topless pe un memorial dedicat victimelor de război. Foto: Profimedia Images

O turistă a fost obligată să părăsească Veneția după ce a pozat topless pe un memorial dedicat femeilor care și-au pierdut viaţa în luptele pentru eliberarea de fascism, scrie CNN.

Tânăra din Cehia, în vârstă de 30 de ani, s-a dezbrăcat vinerea trecută pe Monumento alla Partigiana şi a înotat în apa rece, apoi s-a aşezat lângă statuia dedicată unei partizane ucise în război pentru a se fotografia.

Femeia a fost obligată să părăsească Veneția pentru 48 de ore și a fost amendată cu 450 de euro.

Dedicat femeilor care şi-au pierdut viaţa în luptele pentru eliberarea de fascism, memorialul reprezintă o statuie din bronz a unei femei ucise, aflată jumătate în apă, jumătate pe o platformă din piatră și bronz. Aşezată lângă grădinile Biennale, este una dintre puţinele statui dedicate femeilor erou în Italia.

În urma ședinței foto, turista a fost amendată cu 350 de euro şi a primit o sancţiune pentru comportament indecent, care include părăsirea pentru două zile a oraşului, dar şi o amendă suplimentară de 100 de euro.

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale a declarat pentru CNN că, potrivit raportului lor, femeia stătea întinsă pe monument, imitând-o pe femeia partizan pentru o fotografie.

Nu este prima dată când turiştii se comportă nepotrivit în Veneţia. Cu doar o săptămână mai devreme, un bărbat s-a dezbrăcat şi s-a scufundat în Grand Canal, însă autoritățile nu au reușit să îl prindă.

Alţii au fost amendaţi şi forţaţi să părăsească oraşul pentru pătrunderea pe un spaţiu interzis. Vara trecută, un turist scoţian a fost dat afară pentru că s-a scufundat de pe Podul Accademia în Canal Grande, după o noapte în care a băut. Şi în 2019, un cuplu german a fost expulzat pentru că a făcut cafea pe o sobă de camping sub Podul Rialto.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.