Ce MAI citesc românii: titlurile, autorii, genurile preferate de aceștia

Ce citesc românii: titlurile, autorii, genurile preferate de aceștia

Românii au adăugat pe lista de lectură în medie patru cărți, vara aceasta. Cele mai îndrăgite titluri sunt cele de dezvoltare personală, respectiv cele de beletristică.

Conform unei analize Libris.ro, prima jumătate a verii (1 iunie -15 iulie) relevă de asemenea că peste 25% din vânzări provin din cărțile pentru copii, aproape o dublare față de anii precedenți. De asemenea, comanda medie a ajuns la 112 lei, iar cele mai multe comenzi au plecat spre București, Cluj, Iași, Prahova și Timiș.

Ca referință, Antoine de Saint-Exupery, Roald Dahl și Lise Bourbeau sunt autorii preferați ai românilor în această vară. Topul celor mai bine vândute cărți este dominat de titluri recunoscute internațional, cum ar fi “Cum să ne păstrăm copiii aproape”, Gordon Neufeld, Gabor Mate, “Matilda”, Roald Dahl și “Când corpul spune nu”, Gabor Mate.

Românii citesc mai mult

Tot din analiză aflăm că Ioana Pârvulescu, Ela E.H, Alex Moldovan, Ioana Chicet-Macoveiciuc și Dumitru Constantin Dulcan se numără printre cei mai vânduți autori români în perioada menționată. Apoi urmează Alec Blenche, Gellu Naum, Tony Mott, Cornelia Funke și Ioana Nicolaie.

În plus, un interes crescut a fost anul acesta pentru cartea în limba engleză, care a avut o creștere cu 150% față de anul trecut. De la an la an, în această perioadă, se observă un interes tot mai mare din partea cititorilor care caută, pentru a pune în bagajul de vacanță, nu numai cărți de beletristică, dar și cărți de dezvoltare personală, psihologie, biografii ori cărți în engleză.

“Topurile noastre vorbesc de la sine – cărțile bune de citit în concediu sunt cele pe care nu poți să le lași din mână, care te prind, te captivează ori în care găsești răspunsuri, fie că vorbim de autocunoaștere, dezvoltare personală ori parenting”, a declarat Laura Țeposu, CEO Libris.ro, conform unui comunicat.

În ceea ce privește lectura copiilor, printre cele mai citite cărți sunt Recreația Mare și Singur pe lume, dar și Matilda semnată de Roald Dahl, alături de volumele bine cunoscute Dumbrava minunată, Micul prinț ori Amintiri din copilărie.

Acestea arată o diversificare a listei de lecturi de vară, în completarea celei primite la școală venind titluri actuale, îndrăgite de copii la nivel global.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.