Decizia care atrage atenția Europei. Se redeschide o mare fabrică în România. Angajările vor curge pe bandă rulantă

Decizia care atrage atenția Europei. Se redeschide o mare fabrică în România. Angajările vor curge pe bandă rulantă

O fabrică din România se redeschide după 15 ani

Se redeschide o mare fabrica in Romania, dupa 15 ani de inactivitate. Angajarile vor curge pe banda rulanta

Vești bune pentru românii care își caută un loc de muncă sau vor să se reprofileze. O mare fabrică din România se redeschide după 15 ani de inactivitate. Angajările vor curge pe bandă rulantă!

Este vorba despre uzina de tunuri din Reșița, care urmează să fie modernizată de investitori străini. Procesul de retehnologizare va dura jumătate de an, apoi își va deschide porțile. Astfel, România va intra pe lista țărilor care vor produce armanent la nivel european.

O fabrică mare din Reșița se redeschide după 15 ani de inactivitate. Potrivit autorităților locale, în următoarele luni se va face un proces de retehnologizare și modernizare, următorul pas fiind sute de angajări.

Uzina de tunuri din Reșița va trece printr-un proces de modernizare și retehnologizare, pentru ca să-și deschidă porțile și să înceapă producția de armament. Fabrica urmează să reintre în funcțiune, după ce o companie cu sediul în Dubai s-a ocupat de tot, a anunțat Flavius Nedelcea, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Decizia care atrage atenția Europei

Autoritățile locale sunt optimiste în privința redeschiderii uzinei, deoarece Reșița va fi în atenția Europei cu privire la producția de armament. În primă fază, în contractul companiei se anunță angajarea a 75 de persoane, încă de la începutul deschiderii, apoi numărul va crește între 200 și 300 de persoane.

Producția de armament se va face cu ajutorul componentelor achiziționate din România. Baza tehnologică se va menține, dar se va moderniza în următoarele șase luni. În fabrica de la Reșița se vor confecționa țevi de tun și obuze, așa cum era și în trecut.

După ce uzina își reia activitatea, peste 400 de tone de oțel vor fi prelucrate, potrivit estimărilor actuale. Prefectura spera că materialul va fi îndeajuns și că nu vor exista probleme cu privire la stocarea produselor, toate fiind destinate unităților militare.

„Unul dintre pilonii industriei militare din România”

Odată redeschisă, fabrica poate avea un impact major în industria armamentului la nivel european. Directorul SC Arsenal, Ionuț Chisăliță a oferit detali despre intrarea în funcțiune a acestei uzine:

„O să vedeţi că, într-un termen foarte scurt, după ce vom asigura toată această infrastructură, vom începe să şi producem şi, repet, Reşiţa va redeveni unul dintre pilonii industriei militare din România şi, cred eu, chiar şi din Europa”, potrivit Observator News.

Uzina de la Reșița a fost fondată în anul 1972 și a avut un rol important administrativ. A furnizat Armatei Române peste 60% din obuzele și tunurile folosite, însă, după o comandă în 2008, porțile au fost închise.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.