Când nu se taie gazonul. Detaliul la care să fii atent primăvara şi vara, aşa va rămâne verde mai mult timp

Când nu se taie gazonul. Detaliul la care să fii atent primăvara şi vara, aşa va rămâne verde mai mult timp

Greșeli majore la tunderea peluzei

După ce iarna a trecut și temperaturile au mai crescut în termometre, tunderea gazonului reprezintă grija principală a gospodarilor. Un gazon verde, proaspăt tuns, este o adevărată plăcere, însă specialiștii trag un semnal de alarmă. Tăierea ierbii umede nu este o idee tocmai bună. Când ar trebui, de fapt, tuns gazonul? Așa vă veți bucura de o peluză sănătoasă mai mult timp!

Tunderea regulată a gazonului reprezintă una dintre lucrările de întreținere de la începutul primăverii. Tăierea regulată a ierbii permite ramificarea și dezvoltarea ei. Astfel, iarba devine mai densă și mai rezistentă la buruieni.

Sfaturi de la grădinarii cu experiență

De regulă, gazonul se tunde o dată pe săptămână în perioada martie-octombrie. Dar poate fi tăiat mai des în perioada mai-iunie. Dacă procedați corect, vă veți putea bucura de un gazon sănătos. Multe persoane procedează greșit când tund gazonul. Se gândesc că dimineața, pe răcoare, este un moment oportun ca peluza să fie tăiată, dar nu iau în considerare roua de pe iarbă!

Când nu se taie gazonul. Sfaturi de la specialiști

Este important să așteptați ca iarba sau gazonul să se usuce și apoi să-l tăiați. În caz contrar, acest lucru poate dăuna gazonului. Iarba udă este mai grea decât cea uscată. În plus, firele de iarbă ude nu stau în picioare. Pentru ca gazonul să fie tăiat corect, firele de iarbă trebuie să fie în picioare și uscate.

Dacă tăiați peluza când este udă, unele fire vor sta culcate, iar atunci când se vor usca, gazonul tăiat va arăta neuniform. Pe lângă faptul că iarba va arăta inestetic, este și o altă problemă. Iarba udă și tăiată va favoriza dezvoltarea mai rapidă a ciupercilor și bacteriilor.

Nici când este prea cald afară nu este bine să tăiați gazonul. Cel mai bine este să amânați tunsul gazonului până seara, pentru că dacă tundeți gazonul la prânz, când soarele este cel mai puternic, peluza dumneavoastră va avea de suferit. Solul se poate usca mai rapid, iar firele de iarbă, care sunt sensibile mai ales după ce au fost tunse, se pot arde.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.