Ardei umpluți de post: 5 rețete delicioase. Ies savuroși, nu simți că nu au carne

Cu ce să înlocuiești carnea când ții post

Cele mai delicioase moduri de a mânca de post

Dacă vrei să faci ardei umpluți de post, ți-am pregătit 5 rețete ideale pe care le poți face ori de câte ori vrei o mâncare simplă, rapidă și delicioasă. Carnea din ardei poate fi înlocuită cu o mulțime de alte ingrediente, de la legume delicioase, până la cereale precum arpacaș, orez sau quinoa. În plus, dacă adaugi legume precum vinete sau dovlecei vei avea o mâncare sățioasă.

Sărmăluțele de post, ardeii umpluți, chifteluțele sau toate celelalte mâncăruri care folosesc carne tocată pot fi făcute cu succes fără carne. Fie că folosești soia, legume sau cereale, gustul este foarte bun dacă folosești condimentele potrivite.

În principiu, ceapa și usturoiul călite sunt baza multor feluri de mâncare. Ele dau gust orezului, legumelor și oricărui fel de mâncare.

În plus, verdețurile precum busuioc, pătrunjel, mărar sau oregano pot duce o mâncare la un alt nivel.

Dacă faci ardei umpluți de post, poți folosi atât orez, cât și soia sau înlocuitor de carne tocată din proteină vegetală. Această „carne tocată” falsă este folosită adesea de vegani și poate fi utilă atunci când faci chifteluțe, sarmale de post sau ardei umpluți.

Dacă nu vrei să apelezi la acest truc, poți folosi soia sau poți rămâne la cereale: quinoa, bulgur, hrișcă sau orice altceva preferi.

Ardei umpluți de post: 5 rețete delicioase

Ardei umpluți cu vinete și ciuperci

  • 7 ardei grași mari
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină rădăcină
  • 2 vinete
  • 200g ciuperci
  • 200 g orez
  • 3 roșii mari
  • Pătrunjel
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • O lingură făină
  • O lingură pastă de tomate
  • Apă
  • 1 frunză e dafin
  • Cimbru uscat

Ardeii se spală și se taie capacele. Apoi se curăță pe interior și se clătesc. Într-o tigaie mare se pune uleiul și se călește ceapa, morcovul, țelina și vinetele. Gătește totul cam 10 minute.

Adaugă ciupercile tocate și orezul și mai gătește câteva minute. Adaugă apă, apoi roșiile cubulețe. Condimentează cu sare, piper, boia și orice alte condimente preferi. Lasă totul să fiarbă cam 10 minute și apoi toacă pătrunjelul și pune-l deasupra.

Umple fiecare ardei, apoi așează-i într-o tavă. Separat, încinge o lingură de ulei și adaugă făina, apoi pasta de tomate și stinge totul cu apă. Pune dafin și cimbru și fierbe totul puți. Toarnă sosul peste ardei și pune capacul. Pune totul la cuptor la 180 de grade pentru 40-45 de minte. 

Ardei umpluți cu dovlecel și fasole

  • 6-8 ardei grași mari;
  • 3 cepe mari tocate mărunt; 
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți; 
  • 1 morcov mare, ras pe răzătoarea fină; 
  • 3 dovlecei mare, tăiat cubulețe mici; 
  • O cutie de roșii în suc propriu (300 g)
  • 1 cutie de fasole boabe albă fiartă (200 g)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • Sare și piper după gust
  • 500 ml supă de legume. 

Spală ardeii și îndepărtează căpăcelele de la fiecare. Scoate semințele și membranele din interiorul ardeilor și clătește-i bine.

Într-o tigaie mare, încinge 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă. Adaugă usturoiul și călește încă 1 minut. Apoi, adaugă morcovul, dovlecelul și fasolea boabe (bine spălate și scurse) și călește-le împreună timp de aproximativ 5-7 minute, până când legumele încep să se înmoaie.

Adaugă roșiile, pasta de tomate, boiaua de ardei dulce și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper după gust și lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, amestecând ocazional. Umple fiecare ardei cu umplutura preparată.

Fă un sos cu supa de legume și pasta de tomate. Așează ardeii într-o tavă potrivită pentru cuptor, toarnă sosul peste ei, acoperă tava cu folie de aluminiu și coace la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute.

Ardei umpluți cu ciuperci și orez

  • 6 ardei grași
  • 200 g orez
  • 500 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 100 mlulei
  • 250 suc de roșii
  • Sare
  • Piper
  • Zahăr
  • Mărar
  • Apă
  • Frunză de dafin

Spală și curăță ardeii, îndepărtând capacele. Călește ceapa și morcovul, apoi ciupercile și orezul. Adaugă apă, condimentează și lasă compoziția la răcit.

Într-un castron amestecă apă cu făină și sosul de roșii, puțin zahăr, sare și piper. Umple ardeii cu compoziția din orez și ciuperci și pune-i într-o cratiță încăpătoare, rezistentă la cuptor. 

Adaugă sosul și fierbe totul 15 minute, apoi bagă la cuptor oala pentru 20 de minute la 200 de grade. Când ardeii sunt gata, presară pătrunjel sau mărar și servește.

Ardei umpluți cu legume și ciuperci

  1. 6 ardei mari
  2. 1 ceapă mare, tocată
  3. 2 căței de usturoi, mărunțiți
  4. 1 morcov mare, ras
  5. 1 dovlecel mare, tocat cubulețe
  6. 1 cană de orez brun sau alb, fiert
  7. 1 conservă de roșii cuburi
  8. 1 lingură de ulei de măsline
  9. Sare și piper negru măcinat, după gust
  10. Pătrunjel proaspăt tocat pentru decor
  11. Supă clară de legume

Spală ardeii și îndepărtează căpăcelele. Scoate semințele și membranele din interior.

Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul până devin aurii.

Adaugă morcovul ras și dovlecelul și călește-le până se înmoaie ușor. Adaugă orezul fiert și roșiile cuburi și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper după gust.

Umple ardeii cu amestecul preparat și așează-i într-o tavă de copt. Adaugă supă și coace ardeii la 180°C timp de 30-35 de minute sau până când sunt moi. Servește ardeii umpluți presărați cu pătrunjel proaspăt tocat.

Ardei umpluți cu linte și ciuperci

Ingrediente:

  • 6 ardei mari, preferabil roșii sau galbeni
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 cană de linte fiartă
  • 200g ciuperci, tăiate cubulețe
  • 1 conservă de roșii cuburi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare și piper negru măcinat, după gust
  • Mărar proaspăt tocat pentru decor
  • Pastă de tomată
  • Apă

Spală ardeii și îndepărtează capacele, scoțând semințele și membranele din interior.

Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul, adaugă ciupercile și călește-le până devin moi și se evaporă zeama.

Adaugă lintea fiartă și roșiile cuburi și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper după gust.

Umple ardeii cu compoziția răcită și așează-i într-o tavă de copt, adăugând deasupra apă cu pastă de tomate. Coace ardeii la 180°C timp de 30-35 de minute sau până când sunt moi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.