Tehnologia de tip hologramă din Star Wars este aici: stiloul care scrie “în aer”

Tehnologia de tip hologramă din Star Wars este aici: stiloul care scrie “în aer”

Oamenii de știință de la Laboratorul Comun Hongtuo din Wuhan, China, au inventat ceea ce sună ca un stilou laser misterios, dar fascinant, care poate scrie în aer. Iată la ce ajută stiloul.

Este o abordare intrigantă care ar putea, teoretic, să fie o rampă pentru tehnologia hologramă în stil „Războiul Stelelor”.

South China Morning Post a raportat recent că stiloul folosește impulsuri laser ultra-scurte pentru a îndepărta electronii din particulele de aer și a le transforma în plasmă emițătoare de lumină, cu suficientă precizie pentru a forma cuvinte în aer.

„Cu noul dispozitiv, putem desena în aer fără să folosim hârtie și cerneală”, a declarat liderul de știință al laboratorului Cao Xiangdong pentru Science and Technology Daily.

Stiloul este parcă din altă lume

Astfel, publicația SCMP a spus că oamenii de știință au spus că au folosit scanarea 3D pentru a aranja pixelii și a forma caractere chinezești, dar nu au explicat complet cum funcționează procesul. Pe scurt, sună grozav, dar vom dori să vedem mai multe detalii.

Se pare că stiloul funcționează în rafale laser incredibil de scurte, echivalente cu doar câteva cvadrilioane de secundă. În același timp, puterea sa este aproape de neînțeles.

Stiloul laser poate atinge un milion de megawați, conform SCMP, care nu este prea departe de cantitatea totală de putere pe care o poate genera Statele Unite. Cu toate acestea, deoarece “exploziile” sunt atât de scurte, dispozitivul nu consumă o cantitate imensă de putere, ceea ce îl face – spun oamenii de știință – relativ sigur de utilizat.

Echipa speră că stiloul ar putea fi folosit într-o zi în calculul cuantic, imagistica creierului și alte tehnologii avansate. Sau poate chiar vom vedea o nouă tehnologie holografică minunată.

Așadar, expresia „Arunci cu vorbe în vânt” pare să capete un nou sens, odată cu inventarea acestei tehnologii futuriste.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.