Assassin’s Creed Shadows, dezvăluit oficial: Japonia feudală și două personaje principale. Când va fi lansat jocul. (VIDEO)

După cum promisese mai devreme în cursul acestei săptămâni, Ubisoft a revenit cu primele detalii oficiale despre Assassin’s Creed Shadows, noul titlu al popularei serii.

Jocul este dezvoltat de studioul Ubisoft Québec (responsabil și pentru Assassin’s Creed Odyssey), în colaborare cu Ubisoft Belgrad, Ubisoft Bordeaux, Ubisoft București, Ubisoft Chengdu, Ubisoft Kiev, Ubisoft Manila, Ubisoft Montpellier, Ubisoft Montreal, Ubisoft Odesa, Ubisoft Osaka, Ubisoft Pune, Ubisoft Shanghai, Ubisoft Singapore, Ubisoft Sofia și Ubisoft Tokyo.

Acțiunea din Shadows va avea loc în Japonia secolului al XVI-lea, iar jucătorii vor avea ocazia de a controla două personaje principale: Naoe, o asasină shinobi, și Yasuke, un samurai legendar. Poveștile acestora se vor intersecta și, din nou, își vor face apariția personaje importante de inspirație istorică.

Cei doi eroi vor beneficia de stiluri de jocuri complet diferite – stealth pentru Naoe, luptă directă pentru Yasuke –, fiecare dintre aceștia urmând să aibă propriile sisteme de progresie, skill-uri, arme și caracteristici. Naoe va fi adepta furișării la adăpostul umbrelor și diversiunilor, în timp ce Yasuke nu se va feri de confruntările brutale cu grupuri întregi de inamici.

Japonia feudală va fi reprodusă sub forma unui mediu de joc open world din care nu vor lipsi peisajele variate, de la orașele construite în jurul palatelor, la porturi aglomerate și până la altare și sanctuare ferite de ochii lumii. Producătorii promit că toate aceste elemente au fost concepute special pentru actuala generație de console, cu ajutorul celei mai recente versiuni a motorului grafic Anvil.

O particularitate pentru Assassin’s Creed Shadows va fi abilitatea de a pune bazele unei întregi rețele de spioni, ce vor putea fi folosiți inclusiv pentru a elimina anumite ținte sau pentru a descoperi noi zone ale hărții. Acești aliați vor avea anumite specializări, bazate pe skill-uri avansate, și vor putea fi recrutați pentru a oferi asistență chiar și în timpul misiunilor. Mai mult, jucătorii își vor putea crea și personaliza propriile ascunzători secrete cu ajutorul cărora își vor putea îmbogăți rețeaua de spioni, recrutând și antrenând aliați noi.

Precomenzi și ediții speciale

Ca de obicei atunci când vorbim despre un joc de la Ubisoft, pe lângă versiunea Standard, Assassin’s Creed Shadows va beneficia și de ediții speciale. Astfel, Gold Edition va include Season Pass-ul jocului (două expansion pack-uri și un quest exclusiv), în timp ce Ultimate Edition va aduce în plus și pachetele de conținut Sekiryu Character Pack, Sekiryu Hideout Pack, 5 skill points și un filtru “Red and black” pentru Photo Mode.

Assassin’s Creed Shadows
Foto: Ubisoft

Va exista și un Collector’s Edition pentru Assassin’s Creed Shadows, aceasta urmând să includă toate bonusurile din Ultimate Edition, alături de un ambalaj metalic de tip Steelbook, harta lumii de joc, o figurină cu cei doi eroi Naoe și Yasuke, garda katanei lui Naoe, un scroll de perete, o carte de 84 de pagini cu artwork-uri, precum și două litografii în stil sumi-e.

Precomenzile pentru oricare dintre aceste ediții vor fi răsplătite cu un încă un quest exclusiv in-game, iar posesorii edițiilor Gold, Ultimate și Collector vor avea acces la joc cu trei zile mai devreme față de data oficială de lansare.

Assassin’s Creed Shadows urmează să fie lansat pe 15 noiembrie 2024, în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, computere Mac (cu procesor M1 sau mai recent, prin App Store) și PC (prin Ubisoft Connect sau Epic Games Store). De asemenea, jocul va fi inclus în abonamentul Ubisoft+. Primele secvențe de gameplay vor fi dezvăluite luna viitoare.

Sursa: Ubisoft

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.