Ai grijă ce publici pe Instagram: Meta îți folosește fotografiile pentru a antrena inteligența artificială

Ai grijă ce publici pe Instagram: Meta îți folosește fotografiile pentru a antrena inteligența artificială

În timpul unui interviu la Summitul Tech al Bloomberg de săptămâna trecută, directorul de produs al Meta, Chris Cox, a declarat că Instagram și Facebook au un avantaj în domeniul AI datorită tuturor fotografiilor publice disponibile.

Chiar dacă Meta nu este un jucător important pe piața generatorului de imagini AI, compania continuă să-și construiască modelul text-to-image numit Emu și, având în vedere că alte companii se luptă să găsească date de antrenament pentru a ține pasul cu cerințele AI, Cox consideră că Meta are un avantaj.

Fotografii au puține opțiuni

Pentru mulți fotografi, Instagram este cea mai importantă platformă de social media. Sentimente de neîncredere și indignare față de modul în care au fost construiți generatorii de imagini AI sunt resimțite acut în comunitatea creativă, deci acest lucru poate fi ceva de tipul unei dileme pentru creatori.

Cox spune că Meta nu se antrenează cu fotografii din conturi private, dar, în general, fotografilor le sunt necesare conturi publice pentru a-și face cunoscută munca și numele în lume. Este un instrument de marketing foarte important.

Ce se întâmplă pe Instagram

„Ceea ce este cel mai deranjant în legătură cu faptul că auzim că Instagram recoltează și exploatează comercial sute de mii de lucrări originale ale fotografilor profesioniști pentru programul lor GenAI Imagine with Meta AI este că nu par deloc deranjați de impactul pe care îl are asupra comunității de fotografi și creatori de imagini care i-au ajutat să-și construiască imperiul de social media vizual”, a declarat Isabelle Doran de la Asociația Fotografilor din Marea Britanie.

„Pare că lucrările creative ale fotografilor sunt pur și simplu acolo pentru a fi luate, indiferent de repercusiunile asupra comunității, și pare pur și simplu a fi avarie corporativă.

Împreună cu Stable Diffusion, Midjourney, DALL-E și ImageFX, aceste programe text-to-image concurează acum activ cu fotografiile profesionale, furând ani de muncă ai fotografilor și echipele cu care lucrează, cultivând abilități și talent și investindu-și sufletele creative în lucrările lor”, a mai spus aceasta.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.