Codul de pe fructe şi legume, care îţi arată caT DE proaspete SUNT.

Codul de pe fructe şi legume care îţi arată care sunt mai proaspete. Aşa salvezi mulţi bani

Așa vă dați seama care sunt mai proaspete și care sunt de evitat. foto: freepik

Codul de pe fructe şi legume care îți arată cât sunt de proaspete

V-ați uitat vreodată pe eticheta fructelor şi legumelor pe care le cumpărați din supermarketuri? Există un cod pe pungile cu legume și fructe, care conţin un cod extrem de important. În acest mod, veți ști care sunt fructele și legumele mai proaspete și care sunt cele pe care trebuie să le evitați la raft.

De obicei, fructele și legumele pe care le găsim în supermarketurile din țară au pe ambalajul lor un sticker, logo sau cod care conțin informaţii preţioase despre produsul respectiv. Experții în alimentație precizează că aceste coduri se numesc PLU și arată dacă produsul a fost crescut în condiții bio sau dacă a fost modificat genetic.

În plus, mai există un cod pe care multe persoane nu îl știu atunci când cumpără fructe și legume din comerț! Acest cod arată care sunt mai proaspete și pe care le puteți consuma în siguranță.

Trucul util pentru toată lumea

Gemma a arătat tuturor etichetele fructelor și legumelor dintr-un supermarket Tesco și a dezvăluit care este codul la care să fiți atenți când le cumpărați. Femeia susține că „F15”, asta înseamnă 15 iunie.

„Vrei să știi un truc pentru a cumpăra alimente proaspete? F este luna! Deci iunie dacă F și aceasta este luna șase. Ianuarie ar fi A. Înseamnă că poți cumpăra mâncare mai proaspătă”, a mai completat Gemma.

Cum descifrezi codurile

Un angajat Tesco a relatat că a fost învățat despre codificarea legumelor și fructelor. Pe Tik-Tok, acesta a demonstrat pe anumite produse: punga de legume din stânga avea codul A3 față de punga din dreapta care afișa codul A6. Litera se corelează cu luna anului, iar numărul este ziua. A echivalează cu ianuarie și trei este a treia zi a lunii sau șase este a șasea zi a lunii.

„Până când am început să lucrez în Tesco, habar nu aveam despre asta. Este un lucru atât de bun pentru a ajuta la reducerea deșeurilor”/ „Codul este menit să oprească atâta risipă”/ „Este uimitor! Era atât de enervat că nu știam cât de proaspete erau, de fapt/ „Aceste date sunt pentru a ajuta la rotația stocurilor și pentru a reduce risipa. Prea mulți oameni nu folosesc alimente din cauza unei date pe ambalaj”.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.