Apple lansează mai multe funcții noi. Cum îți fac viața mai ușoară

Apple lansează mai multe funcții noi. Cum îți fac viața mai ușoară

Ce a lansat Apple

În preajma Zilei Mondiale a Conștientizării Accesibilității, Apple a dezvăluit o serie de actualizări anuale ale caracteristicilor sale de asistență, cu un accent pe funcții inovatoare și extinderea utilității acestora pentru un public mai larg.

Un exemplu este funcția Personal Voice, lansată anul trecut, fiind utilă celor care sunt în pericol să-și piardă vocea sau au alte motive, pentru a-și păstra semnătura vocală pentru cei dragi în absența lor.

Apple aduce suport pentru urmărirea ochilor la modelele recente de iPhone-uri și iPad-uri, precum și scurtături vocale personalizabile sau indicii de mișcare vehicul și multe altele.

Urmarirea ochilor incorporată pentru iPhone-uri și iPad-uri: Una dintre cele mai interesante caracteristici este capacitatea de a folosi camera frontală a iPhone-urilor sau iPad-urilor, cel puțin cele cu cip A12 sau mai recent, pentru a naviga în software fără echipamente sau accesorii suplimentare.

Această funcție, numită Dwell Control, le permite oamenilor să privească ecranul pentru a naviga prin elemente precum aplicații și meniuri, apoi să persiste asupra unui element pentru a-l selecta.

Scurtături vocale pentru controlul fără mâini mai ușor: Apple lucrează și la îmbunătățirea accesibilității controlului vocal pe iPhone-uri și iPad-uri.

Inteligența artificială, folosită din plin de gigant

Folosind din nou inteligența artificială încorporată pentru a crea modele personalizate pentru fiecare persoană care configurează o nouă scurtătură vocală, utilizatorii pot configura o comandă pentru un cuvânt sau o frază. Siri va înțelege aceste comenzi și va efectua sarcina sau scurtătura desemnată.

Haptici muzicali în Apple Music și alte aplicații: Pentru cei surzi sau cu probleme de auz, Apple aduce haptici în aplicațiile de muzică de pe iPhone-uri, începând cu milioane de cântece pe propria sa aplicație Music.

Atunci când este activată, haptica muzicală va reda beat-uri, texturi și vibrații specializate în tandem cu sunetul pentru a aduce un nou strat de senzație.

Va fi disponibilă ca o interfață de programare a aplicațiilor (API), astfel încât dezvoltatorii să poată aduce o mai mare accesibilitate în aplicațiile lor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.