Coreea de Nord a trimis sute de baloane cu gunoi în Sud

Coreea de Nord a trimis sute de baloane cu gunoi în Sud

Sursa foto: Profimedia

Gunoaie din Coreea de Nord au ajuns pe străzi din Seul.

Armata sud-coreeană anunță că 350 de baloane care transportă deșeuri au fost lansate peste noapte din Coreea de Nord. Cele mai multe au ajuns în apropiere de Seul. Tensiunea dintre cele două țări este în creștere.

Aproximativ 100 dintre baloane au căzut în regiunile sud-coreene, majoritatea fiind găsite în nordul provinciei Gyeonggi și în capitala Seul. Acestea nu transportau „substanțe periculoase”, scrie în comunicatul autorităților din Coreea de Sud citat de CNN.

La fel ca în incidentele precedente, autoritățile au emis avertismente publice sfătuind populația să nu atingă baloanele căzute pe pământ.

Peste 1.000 de baloane cu deșeuri în Coreea de Sud

De asemenea, armata sud-coreeană a avertizat că ar putea reporni difuzarea de propagandă prin difuzoarele de la graniță.

Începând din luna mai, Coreea de Nord a trimis peste 1.000 de baloane cu deșeuri în Coreea de Sud. Oficialii din Nord susțin că astfel răspund activiștilor sud-coreeni care aruncă peste graniță pliante cu materiale critice la adresa regimului lui Kim Jong Un.

apar Noi detalii despre camerele de pe Galaxy S25 Ultra. Upgrade pentru senzori

Noi detalii despre camerele de pe Galaxy S25 Ultra. Upgrade pentru senzori

Noi senzori Isocell și ultrawide

Acum ceva timp apăreau zvonuri despre Samsung Galaxy S25 Ultra și camerele de pe acest nou model al gigantului sud-coreean. Între timp au făcut rost de noi detalii. Iată la ce ne putem aștepta.

Potrivit vechilor zvonuri, Samsung Galaxy S25 Ultra ar veni echipat cu un senzor Isocell de 1/3 inci. Acesta este puțin mai mare decât senzorul de 1/3.52 inci de pe modelul Galaxy S24 Ultra. Dacă zvonul se adeverește, ar însemna că Galaxy S25 Ultra ar oferi o rezoluție mult-îmbunătățită: de la 10MP la 50MP.

Un al doilea progres semnificativ ține de senzorul ultrawide. Deși ar fi de 1/2.76 inci, adică puțin mai mic decât cel de 1/2.55 inci de pe Galaxy S24 Ultra, acesta ar putea impresiona printr-un salt uriaș al rezoluției de la 12MP la 50MP.

Fotografii și mai impresionante

Sperandio4Tech mai spune și că modelul Galaxy S25 Ultra ar fi înzestrat cu noi algoritmi, dar rămâne să vedem despre ce este vorba. Samsung încă ține toate detaliile in spatele ușilor închise.

Dar având în vedere că toate zvonurile țin de camere, este foarte posibil ca acești algoritmi să aibă de-a face cu îmbunătățirea calității pozelor.

Deja știm că Galaxy S24 Ultra este maestru în fotografii de top. Dacă zvonurile legate de camerele de pe Galaxy S25 se adeveresc, atunci o să avem un dispozitiv care va face poze și mai și, în special în condiții de lumină scăzută.

Am putea vorbi chiar de un zoom spațial de 100x fără utilizarea camerei periscop de 10x. Stabilizarea pentru poze și clipuri ar urma să fie și mai bună.

Să nu uităm însă că vom ști mai multe despre Galaxy S25 Ultra în cadrul evenimentului Samsung Unpacked ce urmează să aibă loc pe 10 iulie.

Sursa: Phone Arena

Freshly Frosted, joc gratuit oferit de Epic Games Store

Freshly Frosted, joc gratuit oferit de Epic Games Store

Epic Games Store continuă să ofere jocuri gratuite pentru PC.

Astfel, până pe 27 iunie 2024, la ora 18:00, puteți revendica în mod gratuit jocul Freshly Frosted. Odată revendicat, acesta va putea fi descărcat și jucat oricând doriți prin intermediul clientului Epic Games Launcher.

Jocul poate fi revendicat fără niciun cost suplimentar, doar până pe 27 iunie 2024, la ora 18:00, prin intermediul Epic Games Store, accesând acest link https://store.epicgames.com/en-US/p/freshly-frosted-c636d0 și apoi selectând butonul marcat “Get”.

De asemenea, pachetul de conținut Free Game of the Week Bonus este disponibil gratuit pentru jocul free-to-play Rumble Club.

Un nou joc gratuit săptămâna viitoare

Epic Games își va continua inițiativa de a oferi jocuri gratuite și săptămâna viitoare cu încă un astfel de titlu: Sunless Skies: Sovereign Edition.

Până atunci însă, puteți revendica Freshly Frosted drept joc gratuit până pe 27 iunie 2024, de pe Epic Games Store.

Sursa: Epic Games Store

Exces de zel din partea Meta,care marchează fotografiile reale drept „Realizate cu AI”,si sterge postari de larg interes si informare publica, motivul ca nu respecti regulile comunitatii, mai nou…

Foto: Shutterstock

La începutul lunii februarie, Meta a anunțat că va începe să eticheteze fotografiile create cu instrumente de Inteligență Artificială (AI) pe rețelele sale sociale. Din luna mai, Meta marchează fotografiile cu eticheta „Realizată cu AI” pe aplicațiile sale Facebook, Instagram și Threads.

Cu toate acestea, abordarea companiei de a eticheta fotografiile a stârnit nemulțumirea utilizatorilor și a fotografilor, deoarece Meta marchează fotografiile reale drept „Realizate cu AI”.

Există numeroase exemple în care Meta a atașat automat această etichetă unor fotografii care nu au fost create folosind AI. De exemplu, o fotografie a echipei Kolkata Knight Riders câștigând turneul de cricket Indian Premier League a fost etichetată greșit. Notabil este faptul că eticheta este vizibilă doar în aplicațiile mobile, nu și pe web.

Mulți alți fotografi și-au exprimat îngrijorarea că imaginile lor au fost etichetate greșit cu eticheta „Realizate cu AI”. Ei argumentează că eticheta nu ar trebui să i se aplice unei simple editări a unei fotografii cu un program.

Meta marchează fotografiile reale drept „Realizate cu AI”. Ce păreri au fotografii?

Fotograful fostului președinte al Statelor Unite, Pete Souza, a declarat într-o postare pe Instagram că una dintre fotografiile sale a fost marcată cu noua etichetă. Souza a explicat într-un email pentru TechCrunch că Adobe a schimbat modul în care funcționează instrumentul său de decupare și acum trebuie să „aplatizezi imaginea” înainte de a o salva ca imagine JPEG. El suspectează că această acțiune a declanșat algoritmul Meta.

„Ce este enervant este că postarea m-a forțat să includ ‘Realizată cu AI’, chiar dacă am debifat această opțiune”, a declarat Souza pentru TechCrunch.

Meta nu a răspuns întrebărilor despre experiența lui Souza sau despre alte postări ale fotografilor care au declarat că postările lor au fost etichetate incorect. Cu toate acestea, după publicarea relatării, Meta a spus că compania evaluează abordarea sa pentru a indica mai bine cantitatea de AI folosită într-o imagine.

„Intenția noastră a fost întotdeauna să ajutăm oamenii să știe când văd conținut creat cu AI. Luăm în considerare feedbackul recent și continuăm să ne evaluăm abordarea pentru ca etichetele noastre să reflecte cantitatea de AI utilizată într-o imagine”, a declarat un purtător de cuvânt Meta.

Un algoritm imperfect

Într-o postare pe blog din februarie, Meta a spus că utilizează metadatele imaginilor pentru a detecta eticheta. Conform PetaPixel, Meta pare să aplice eticheta „Realizată cu AI” atunci când fotografii utilizează instrumente precum Generative AI Fill de la Adobe pentru a elimina obiecte.

Deși Meta nu a clarificat când aplică automat eticheta, unii fotografi susțin abordarea Meta, argumentând că orice utilizare a instrumentelor AI ar trebui să fie dezvăluită. Compania a declarat că lucrează activ cu companiile care au instrumente AI pentru creație pentru a-și rafina abordarea.

În prezent, Meta nu oferă etichete separate pentru a indica dacă un fotograf a folosit un instrument pentru a curăța fotografia sau a folosit AI pentru a o crea. Pentru utilizatori, poate fi dificil să înțeleagă cât de mult AI a fost implicat într-o fotografie. Eticheta Meta specifică faptul că „Generative AI poate fi folosit pentru a crea sau edita conținut în această postare”, dar doar dacă atingeți eticheta.

În ciuda acestei abordări, există numeroase fotografii pe platformele Meta care sunt clar generate de AI și algoritmul nu le-a etichetat.

Tell Me Why și As Dusk Falls, disponibile prin GeForce Now

Tell Me Why și As Dusk Falls, disponibile prin GeForce Now

Foto: NVIDIA

Jocurile de aventură Tell Me Why și As Dusk Falls, de la Xbox Games Studios, sunt parte din cele patru titluri care au sosit pe GeForce Now în cursul acestei săptămâni.

Ambele sunt jocuri cinematice bazate pe o experiență narativă imersivă și interactivă. Intră în povestea gemenilor Tyler și Alyson Ronan care se reunesc pentru a descoperi un mister despre copilăria lor, în Tell Me Why, sau explorează viața a două familii în decursul a 30 de ani în As Dusk Falls.

Iar pentru cei care își doresc ceva mai intens, Metallica sosește în Fortnite Festival pe 22 și 23 iunie. Iar oricine poate participa, chiar și de pe dispozitivele mobile, prin intermediul serviciului de cloud gaming GeForce Now.

Jocurile adăugate pe GeForce Now săptămâna aceasta:

  • Still Wakes the Deep (Steam și Xbox, disponibil pe PC Game Pass)
  • Skye: The Misty Isle (Steam)
  • As Dusk Falls (Steam și Xbox, disponibil pe PC Game Pass)
  • Tell Me Why (Steam și Xbox, disponibil pe PC Game Pass)
Still Wakes the Deep
Foto: NVIDIA

Sursa: NVIDIA România

Cum resetezi Google Wallet pe orice dispozitiv Android cu suport NFC

Cum să resetezi Google Wallet pe orice dispozitiv Android cu suport NFC

Google Wallet este una dintre aplicațiile preferate de mulți dintre noi atunci când cumpărăm un bilet la concert sau plătim cumpărăturile la supermarket-ul preferat.

Ca orice aplicație, însă, și aceasta poate da rateuri, caz în care vrem s-o resetam, dar nu știm cum. Iată pașii pe care trebuie să-i urmam ca să resetam Google Wallet pe orice dispozitiv Android cu suport NFC.

Ce avem de făcut

Primul pas pe care vă trebui să-l faceți este să ștergeți atât datele, cât și cache-ul Google Wallet. Acest procedeu va elimina toate datele, chiar și cele temporare, pe care aplicația le stochează.

Singurele excepții vor fi datele folosite la verificarea securității și cardurile salvate. Al doilea pas: click pe Stocare (sau Stocare & Cache). În continuare selectați Ștergere Date, apoi confirmați cu un click pe Ștergeți.

Asta-i tot. Reporniți Google Wallet și vi se va cere să verificați din nou informațiile de plată și securitate după ce contul de Google se va re-conecta. Rămâneți în cont și ștergeți manual metodele de plată.

Dezinstalați și instalați iar Google Wallet

În caz că prima metodă nu funcționează sau nu doriți ca telefonul să revină la setările din fabrică, puteți opta pentru o dezinstalare completă a Google Wallet. Iată ce aveți de făcut în acest caz.

Prima și prima oară va trebui să dați click pe Setări, apoi pe Aplicații și Google Wallet. Selectați Dezinstalare, apoi OK. Mergeți în Google Play Store și instalați Google Wallet de acolo. Simplu și la obiect.

Ștergeți permanent informațiile de plată din Google Wallet

O altă opțiune de resetare a aplicației ar fi să ștergeți informațiile cardului folosind setările acesteia. Porniți Google Wallet și dați click pe iconița din coltul dreapta-sus unde apare profilul vostru.

Dați click pe opțiunea Datele tale, apoi pe Administrare date de plată. Derulați în sus și selectați Administrare în profilul de plăți. Aici veți putea șterge atât activitatea, cât și istoricul de tranzacții și activitate.

Ultimul pas: selectați pe Eliminare. Toate metodele de plată disponibile conectate la profilul vostru vor fi șterse cu brio.

Sursa: Android Police

Ubisoft pregătește Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition. Când va fi lansată această ediție aniversară. (video)

Foto: Ubisoft

Ca surpriză pentru fani, Ubisoft a dezvăluit Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition, o ediție remasterizată a clasicului joc din 2003, care urmează să fie disponibilă începând cu 25 iunie 2024 pe PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch și PC (prin Ubisoft Connect, Epic Games Store și Steam).

Jocul urmărește aventurile lui Jade, o reporteriță de investigații, ce lucrează împreună cu o mișcare de rezistență pentru a dejuca o conspirație extraterestră. Jucătorii o controlează pe Jade și aliații acesteia și sunt nevoiți să rezolve puzzle-uri, să înfrunte inamici și să obțină dovezi sub formă de fotografii. Ediția inițială a jocului a fost regizată de Michel Ancel, creatorul seriei Rayman.

Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition va oferi suport pentru rezoluții de până la 4K, framerate de 60 de cadre pe secundă și numeroase îmbunătățiri precum o funcție de autosave, posibilitatea de a sări peste secvențele cinematice, suport complet pentru mouse, tastatură și controller, precum și salvări cross-platform, compatibile cu toate versiunile jocului, indiferent de platformă.

Pe lângă toate aceste update-uri, Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition adaugă și noul mod de joc Speedrun Mode, pentru o provocare suplimentară, peste 20 de achievement-uri și trofee noi, precum și o secțiune Anniversary Gallery, cu artwork-uri și clipuri video nemaivăzute până acum, care documentează procesul de dezvoltare a acestui joc.

Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition
Foto: Ubisoft

Nu în ultimul rând, aceasta ediție aniversară va include o misiune nouă, în care jucătorii au ocazia să afle mai multe detalii despre trecutul lui Jade, dar și despre legătura narativă dintre acest titlu și Beyong Good & Evil 2, joc aflat în continuare în dezvoltare. De asemenea, rezolvarea acestei misiuni va răsplăti jucătorii cu recompense cosmetice exclusive.

Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition
Foto: Ubisoft

Mai mult, Ubisoft va colabora cu Limited Run Games pentru a lansa exemplare fizice ale acestui joc, precum și o ediție de colecție care va sosi foarte curând, precomenzile urmând să fie disponibile începând cu 12 iulie.

Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition va fi lansat pe 25 iunie 2024, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch și PC (prin Ubisoft Connect, Epic Games Store și Steam).

Sursa: Ubisoft

OpenAI lucrează la GPT-5. Data lansării și ce știe să facă noua versiune

Zvon: OpenAI lucrează la GPT-5. Data lansării și ce știe să facă noua versiune

OpenAI au vești bune: GPT-5 e în lucru.

Noul model se vrea a fi următorul pas pe care compania vrea să-l facă în construirea primei AGI, sau Inteligență Generală Artificială, din lume. GPT-5 va fi capabil să ofere o gamă variată de sarcini cognitive cu o acuratețe la nivel uman, lăsând modelele vechi cu mult în urmă.

Ce va ști să facă GPT-5

Noul model GPT-5 va fi înzestrat cu o bază de cunoștințe și mai generoasă decât oferă în prezent rivalii celor de la OpenAI. De asemenea, noua versiune va oferi competențe de raționament avansate, abilități impresionante de creare de conținut, dar și o procesare a limbajului natural mult îmbunătățită.

Mira Murati, Chief Technology Officer la OpenAI, a subliniat recent diferențele de capabilitate dintre vechea și noua versiune. Conform acesteia, GPT-3 avea nivelul de inteligență al unui copil mic. Spre deosebire de acesta, GPT-5 va oferi un nivel superior de inteligență, comparabil cu cel al unui doctorand.

Când va fi lansat GPT-5

OpenAI a lansat GPT-4 și ChatGPT pe 14 martie anul trecut. Chiar dacă OpenAI nu are încă o dată oficială pentru lansarea GPT-5, zvonurile spun că noul model ar putea apărea încă de la sfârșitul anului 2024.

Disponibilitate

ChatGPT oferă GPT-3.5, 4 și 4o gratuit. Dacă un utilizator optează pentru un abonament ChatGPT Plus, limitele de rate disponibile cresc pentru cel mai nou model GPT-4o. Momentan nu se știe dacă versiunea GPT-5 va fi disponibilă pentru utilizatorii gratuiti atunci când va fi lansată în mod oficial. Cine știe, s-ar putea să avem o surpriză și să ne bucurăm și de Bing Chat odată cu GPT-5.

GPT-5 și AGI

Inteligența Generală Artificială este noua frontieră pe care mulți așteptăm s-o atingem în timpul vieților noastre. Sam Altman, CEO OpenAI, estimează că AGI are o șansă de 50% să devină realitate până în 2029. Alte voci sunt și mai încrezătoare: Inteligența Generală Artificială ar putea apărea chiar mai devreme. Și când o va face, există șanse mari ca GPT-5 s-o integreze. Rămâne de văzut.

Sursa: Digital Trends

Top 5 aplicații populare de streaming în România și internațional

Top 5 aplicații populare de streaming în România și internațional

În ultimii ani, aplicațiile de streaming au devenit parte esențială a vieții noastre de zi cu zi.

Acestea ne ajută să evadăm din cotidian, oferindu-ne acces la o gamă variată de filme, seriale sau documentare pe diferite teme. În articolul de azi vom explora cele mai populare aplicații de streaming atât din România, cât și internațional.

Aplicații de streaming populare în România

1. Netflix

Cea mai populară platformă de streaming în România și liderul pieței locale, Netflix oferă filme, seriale și documentare pentru toate gusturile. Utilizatorii au acces inclusiv la conținut original și seriale de succes precum The Witcher și pot descărca conținutul pentru vizionare offline.

2. HBO Max

HBO Max oferă conținut premium și acces la o gamă largă de producții originale și clasice, precum și la cele mai noi lansări de filme.

3. Amazon Prime Video

Amazon Prime Video oferă un mix interesant de filme și seriale, inclusiv producții originale precum The Boys. Abonamentul include, pe lângă streaming video, și livrări rapide pentru produsele comandate pe Amazon.

4. Disney+

Disney+ este platforma preferată pentru fanii Marvel, Star Wars și Disney. Aplicația este în special atractivă pentru familii și copii, datorită conținutului variat și accesului pe care aceștia îl pot avea la toate producțiile Disney.

5. Voyo

Voyo este o aplicație de streaming dezvoltată de Pro TV, care oferă acces la seriale și emisiuni românești populare, precum și la filme internaționale. Aplicația permite și vizionarea în direct a posturilor TV ale grupului Pro.

Aplicații de streaming populare internațional

1. Netflix

Netflix domină piața internațională de streaming cu milioane de abonați la nivel global. Cunoscută pentru diversitatea și calitatea producțiilor sale, aplicația continuă să fie prima alegere pentru mulți utilizatori din întreaga lume. Netflix este disponibil în peste 190 de țări.

2. Amazon Prime Video

Amazon Prime Video este disponibil în peste 200 de țări și are un portofoliu bogat de conținut. Abonamentul global include acces la mii de titluri, inclusiv multe producții originale premiate.

3. Disney+

Disney+ a devenit rapid una dintre cele mai importante platforme de streaming la nivel mondial, atingând deja peste 150 de milioane de abonați. Oferă un conținut diversificat, axat pe familii și fani ai francizelor populare precum Marvel și Star Wars.

4. HBO Max

HBO Max este apreciată pentru conținutul său premium și diversificat și include o combinație de filme și seriale de înaltă calitate, dar și acces exclusiv la conținut WarnerMedia.

5. Apple TV+

Apple TV+ este platforma de streaming a gigantului Apple. Aceasta oferă un număr limitat, dar de înaltă calitate, de producții originale și exclusive. Integrarea cu ecosistemul Apple o face și mai atractivă pentru utilizatori.