brandul Sigma lansează primul obiectiv pentru montura Canon RF

Moment mult așteptat de fotografi: Sigma lansează primul obiectiv pentru montura Canon RF

Foto: Sigma

Sigma a lansat oficial primul obiectiv pentru montura Canon RF: 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary.

Se știa că Sigma urmează să lanseze primul obiectiv pentru montura Canon RF după ce Canon a decis în cele din urmă, în aprilie, să le permită producătorilor terți Sigma și Tamron să creeze astfel de obiective, iar acum se știe că obiectivul 18-50mm va ajunge pe rafturi pe 11 iulie.

Acest moment a fost de mult timp așteptat de fotografi. Camerele mirrorless crop-sensor (APS-C) de la Canon, precum Canon EOS R7, EOS R50 și EOS R10 erau limitate; până în acest moment, aceste camere au avut un deficit sever de obiective decente, mai ales în comparație cu cele mai bune camere Sony, precum A6700, care se bucură de o mare varietate.

Sigma a lansat primul obiectiv pentru montura Canon RF

Situația începe să se schimbe, iar Sigma 18-50mm este o adăugare excelentă de la un producător terț pentru montura RF. Obiectivul APS-C oferă o distanță focală echivalentă de 24-75mm cu o diafragmă maximă constantă de f/2.8; acesta este practic obiectivul de mijloc din „sfânta treime” a zoomurilor f/2.8.

Nu numai că acest zoom clasic versatil este un obiectiv potrivit pentru utilizarea zilnică în peisaje, portrete și evenimente, dar este cel mai „rapid” obiectiv RF-S disponibil, datorită diafragmei sale de f/2.8, cele patru obiective RF-S actuale de la Canon având zoomuri cu diafragmă mai mică și variabilă.

Este, de asemenea, un obiectiv cu o valoare foarte bună, lansându-se la prețul de 499 de dolari.

Obiectivul APS-C de la Sigma, deja disponibil în versiunile L-Mount, Sony E-mount și Fujifilm X-Mount, a fost ajustat pentru montura Canon RF pentru a suporta Servo AF de la Canon, corectarea aberațiilor în cameră și pentru a se asigura că motorul de autofocus și comunicarea sunt la nivelul necesar pentru camerele Canon.

Obiectivul este rezistent la stropi și praf și cântărește doar 300g, ceea ce este o realizare impresionantă pentru un obiectiv zoom f/2.8 și face ca 18-50mm să fie de dimensiunea perfectă pentru camerele mirrorless APS-C de la Canon, notează Tech Radar.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.