Care este telefonul oficial al UEFA EURO 2024 și de ce nu se găsește în România

Care este telefonul oficial al UEFA EURO 2024 și de ce nu se găsește în România

Foto: Vivo

Turneul final UEFA EURO 2024 a început, iar telespectatorii au aflat deja, de la TV, că Vivo, producătorul chinez de telefoane, este unul dintre sponsorii principali ai evenimentului.

Drept urmare, UEFA a numit modelul Vivo V30 Pro drept „smartphone oficial” al Campionatului European de fotbal din acest an.

Nu este pentru prima oară când Vivo se numără printre partenerii unei astfel de competiții fotbalistice, brand-ul regăsindu-se în această poziție și la Cupa Mondială 2018 din Rusia, Cupa Mondială 2022 din Qatar sau turneul EURO 2020 (desfășurat în 2021 în mai multe țări europene).

De asemenea, în urma unui parteneriat cu FIFA, producătorul chinez a fost promovat și în ediția 2017 a Cupei Confederațiilor.

Specificații atrăgătoare, fără a fi disponibil în România

Modelul Vivo V30 Pro se laudă cu un sistem de camere dezvoltat împreună cu faimoasa marcă Zeiss, format din trei camere pe spate: cea principală are un senzor de 50 MP și stabilizare optică, cea telephoto utilizează tot un senzor de 50 MP cu zoom optic 2x, iar cea ultra-wide se laudă tot cu un senzor de 50 MP, cu auto focus. Tot 50 MP are și camera selfie de pe acest model.

Vivo V30 Pro are la bază un cip Mediatek Dimensity 8200, memorie RAM de 8 GB sau 12 GB, iar stocarea pleacă de la 256 GB și poate ajunge până la 512 GB.

Telefonul se mai laudă cu un ecran AMOLED cu diagonala de 6,78 inci, refresh rate de 120 Hz, luminozitate maximă de 2800 de niți și rezoluție 2800×1260. Ecranul este protejat de sticlă Schott α, iar întregul telefon beneficiază de protecție la apă și praf cu certificare IP54.

Din păcate pentru utilizatorii din România, Vivo a ales sa iasă de pe piața de smartphone-uri de la noi din țară, așadar modelul Vivo V30 Pro, telefonul oficial al EURO 2024, nu poate fi achiziționat în mod oficial din magazinele de profil locale.

Sursa: GSMArena.com

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.