Elon Musk amenință că va interzice dispozitivele Apple după ce compania a anunțat integrarea ChatGPT

Elon Musk amenință că va interzice dispozitivele Apple după ce compania a anunțat integrarea ChatGPT

Elon Musk spune că va interzice dispozitivele Apple în companiile sale dacă ChatGPT va fi integrat în sistemul de operare al acestora.

După anunțul făcut de Apple referitor la noul iOS 18 și integrare Apple Intelligence odată cu acesta, Elon Musk nu a întârziat și a făcut câteva declarații tăioase la adresa companiei.

Potrivit Reuters, el amenință că va interzice utilizarea dispozitivelor Apple în companiile sale dacă ChatGPT va fi integrat în sistemul de operare iOS.

„Este o încălcare inacceptabilă a securității”, a spus Musk într-o postare pe X. „Vizitatorii vor trebui să-și verifice dispozitivele Apple la ușă, unde vor fi depozitate într-o cușcă Faraday”, a spus el.

Declarațiile lui Musk au venit după ce Apple a anunțat o serie de funcții AI în aplicațiile și platformele sale de operare și un parteneriat cu OpenAI pentru a aduce tehnologia ChatGPT pe dispozitivele sale.

Apple a spus că a construit AI cu confidențialitatea „la bază” și că va folosi o combinație de procesare pe dispozitiv și cloud computing pentru a alimenta aceste funcții.

Musk nu vrea ca dispozitivele Apple cu ChatGPT să ajungă în companiile sale

„Este evident absurd că Apple nu este suficient de inteligent pentru a-și crea propriul AI, dar este într-un fel capabil să se asigure că OpenAI vă va proteja securitatea și confidențialitatea!” a spus Musk în postarea sa pe X.

Ben Bajarin, CEO al firmei de consultanță Creative Strategies, a spus că Apple încerca să educe oamenii și să arate cum cloud-ul privat este la fel de sigur precum stocarea datelor pe dispozitiv.

„Ceea ce (Apple) încearcă să adauge acum narațiunii este că atunci când (datele) părăsesc și merg în cloud-ul privat securizat, în mod similar există aceeași anonimizare a datelor utilizatorului și firewall-ul acelor informații. Apple într-adevăr nu vede niciodată datele”, a completat el.

Musk a dat în judecată OpenAI, companie pe care a co-fondat-o în 2015, și pe CEO-ul său, Sam Altman, la începutul lunii martie, spunând că a abandonat misiunea inițială a startup-ului de a dezvolta AI în beneficiul umanității și nu pentru profit.

El și-a fondat, de asemenea, propriul său startup, xAI, în încercarea de a rivaliza OpenAI și de a construi o alternativă la chatbot-ul ChatGPT.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.