PlayStation VR2 pe PC: configurația de care veți avea nevoie pentru a conecta headset-ul la computer

PlayStation VR2 pe PC: configurația de care veți avea nevoie pentru a conecta headset-ul la computer

Foto: Sony Interactive Entertainment

La începutul acestui an, cei de la Sony au anunțat că lucrează la suportul PlayStation VR2 pentru PC.

Jumătate de an mai târziu, această inițiativă se va materializa, compania anunțând că, începând cu 7 august 2024, va fi disponibil un adaptor ce va permite conectarea headset-ului PlayStation VR2 la PC-urile echipate cu sistem de operare Windows.

Astfel, pe lângă selecția de jocuri VR disponibile pe PlayStation 5 pentru PS VR2, posesorii unui asemenea headset vor avea acces și la biblioteca extinsă de jocuri VR de pe Steam, cu titluri precum Half-Life: Alyx, Fallout 4 VR sau War Thunder.

Pentru a conecta headset-ul PlayStation VR2 la PC, utilizatorii vor avea nevoie de adaptorul oficial, care va fi disponibil la un preț estimat de 59,99€, de un cablu DisplayPort compatibil cu standardul DisplayPort 1.4, de un cont de Steam și de un PC cu următoarea configurație minimă:

  • OS: Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit
  • Procesor: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (arhitectura “Zen 2” sau mai recentă este necesară)
  • Memorie RAM: 8 GB sau mai multă
  • Video: NVIDIA GeForce GTX 1650 sau mai recentă (minimum arhitectură Turing), seria NVIDIA GeForce RTX sau AMD Radeon RX 5500XT / AMD Radeon RX 6500XT sau mai recente (recomandat NVIDIA GeForce RTX 3060, AMD Radeon RX 6600XT sau mai recente)
  • DisplayPort: DisplayPort 1.4 (trebuie să aibă ieșire standard DisplayPort sau Mini DisplayPort)
  • USB: Doar conectare directă
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0 sau mai recent
PlayStation VR2 PC
Foto: Sony Interactive Entertainment

Conform Sony, procesul de instalare a PlayStation VR2 pe PC ar trebui sa fie destul de simplu: headset-ul va fi conectat la PC cu ajutorul adaptorului oficial și al unui cablu DisplayPort 1.4.

Apoi utilizatorii vor avea de descărcat aplicația oficială PlayStation VR2 App, precum și aplicația SteamVR App de pe Steam. Acestea le vor permite configurarea headset-ului PS VR2 pe PC, personalizarea setărilor și a ariei de joc.

Totuși, Sony avertizează că PlayStation VR2 a fost gândit în primul rând pentru PS5, câteva dintre caracteristicile headset-ului neurmând să fie funcționale pe PC.

Spre exemplu, afișarea HDR, feedback-ul haptic oferit de casca propriu-zisă, funcția de eye tracking, triggerele rezistive și feedback-ul haptic de pe controller nu vor fi disponibile pe PC, ci doar pe PS5.

Restul funcționalității PS VR2, precum vibrațiile de tip rumble, afișajul 4K (2000 x 2040 pentru fiecare ochi), field of view de 110 grade, foveated rending sau funcția de see-through vor fi disponibile și pe PC.

De asemenea, grație tehnologiei audio SteamVR, anumite jocuri vor oferi și redare audio 3D pe PC.

Sursa: PlayStation Blog

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.