Cinci lucruri care pot prelungi viața câinelui tău, conform unui medic veterinar

Cinci lucruri care pot prelungi viața câinelui tău, conform unui medic veterinar

Se spune că câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului, dar, din păcate, durata de viață a companioanelor noastre canine este mult mai scurtă decât a noastră.

Când aceștia ne părăsesc, lasă un gol imens în inimile și viețile noastre. Conform American Kennel Club, durata medie de viață a raselor de câini mici este între 10 și 15 ani, dar unii câini pot trăi până la 18 ani.

Pe măsură ce dimensiunea câinelui crește, durata medie de viață tinde să scadă: câinii de talie medie au o durată de viață între 10 și 13 ani, în timp ce câinii de talie mare trăiesc de obicei între opt și 12 ani.

Dietă adaptată pentru vârsta câinelui

Un punct de plecare important pentru prelungirea vieții câinelui tău este dieta. Deși proprietarii pot începe cu o alegere excelentă de hrană, dieta câinelui va necesita ajustări pe măsură ce sistemul digestiv al acestuia se schimbă odată cu înaintarea în vârstă.

Umplerea bolurilor cu ingrediente de înaltă calitate poate face o mare diferență. Dr. Pete Wedderburn subliniază importanța accesului la apă proaspătă, care trebuie schimbată zilnic.

Pe măsură ce câinele îmbătrânește, nevoile și nutrienții necesari se schimbă, iar proprietarii vor trebui să-și ajusteze dieta animalului. Dieta nu se referă doar la hrană, ci și la hidratare. Asigurarea accesului constant la apă proaspătă este esențială pentru menținerea sănătății câinelui.

Suplimente pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă

Parte integrantă a dietei unui câine pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă sunt suplimentele. Adăugarea de nutrienți și vitamine poate îmbunătăți sistemul imunitar, promova o digestie sănătoasă și ajuta la sănătatea articulațiilor și oaselor.

Wedderburn subliniază utilizarea acizilor grași omega-3, care sprijină inima, articulațiile, blana, pielea și sistemul imunitar al câinelui. Cea mai simplă modalitate de a adăuga acest supliment în dietă este prin capsule.

Dr. Daisy May, chirurg veterinar, recomandă, de asemenea, acizii grași omega-3, precum și suplimentele care conțin glucozamină și condroitină. Aceste suplimente ajută la susținerea sănătății articulațiilor atât la câinii în vârstă, cât și la cei activi.

Stimularea mentală și îmbogățirea mediului

Sănătatea mentală și stimularea sunt la fel de importante pentru câini precum sănătatea fizică. Wedderburn subliniază importanța covorașelor de lins, pe care proprietarii pot pune diverse alimente, precum unt de arahide sau banane zdrobite.

Aceste alimente sănătoase încurajează actul de lins, un comportament liniștitor pentru câinii plictisiți sau anxioși. Alte opțiuni pentru stimularea mentală includ jucării de puzzle și sesiuni de antrenament. Menținerea câinilor stimulați mental poate reduce și problemele de comportament.

Sănătatea dentară

O sănătate orală precară poate afecta sănătatea generală a câinelui. Clinicile veterinare raportează că, dincolo de un zâmbet îngălbenit și respirația urât mirositoare, sănătatea dentară precară poate duce la probleme precum boli cardiovasculare, endocardită, pneumonie sau boli ale gingiilor.

Wedderburn subliniază importanța periajului dinților câinelui de cel puțin 2-3 ori pe săptămână și programarea curățării dentare la veterinar cel puțin o dată pe an.

Wedderburn sugerează ca proprietarii să perieze dinții din față ai câinelui, deoarece accesul la dinții din spate poate fi mai dificil. Pentru a curăța dinții din spate, el recomandă folosirea mestecatelor dentare care au fost dovedite clinic ca fiind eficiente. Aceste produse vor avea un sigiliu cu literele VOHC (Consiliul de Sănătate Orală Veterinară).

Minimizarea factorilor de stres

Deși toți proprietarii încearcă să-și pună câinii pe primul loc, viața poate interveni uneori. Poate plecați în vacanță sau într-o călătorie de afaceri și, deși ați dori să luați câinele cu voi, acest lucru nu este posibil.

Uneori, proprietarii recurg la adăposturi de câini, dar scoaterea lor din mediul familiar și oferirea unei atenții limitate poate face câinii să se simtă deprimați.

Wedderburn recomandă opțiunea unui îngrijitor de animale pentru a oferi atenție câinilor. Proprietarii pot angaja îngrijitori care să rămână la domiciliu prin companii precum TrustedHousesitters și Rover, care îi vor ajuta pe câini să se simtă confortabil în teritoriul lor familiar.

Minimizarea acestor factori de stres este deosebit de importantă pentru câinii seniori, care pot fi mai afectați decât cei tineri.

Respectarea acestor cinci sfaturi este esențială pentru a asigura o viață lungă și sănătoasă câinelui tău. Totuși, Wedderburn subliniază și importanța somnului pentru câini. Un pat cald și moale poate face o diferență semnificativă pentru bunăstarea lor și a articulațiilor.

Dr. May adaugă că vizitele regulate la veterinar, inclusiv examenele anuale și vizitele semestriale pentru câinii seniori, vor permite monitorizarea sănătății generale, detectarea timpurie a problemelor și oferirea de tratamente sau recomandări specifice pentru fiecare câine.

În concluzie, prinderea potențialelor probleme medicale în stadiile lor inițiale ne oferă cele mai mari șanse de rezolvare de succes, asigurând astfel o viață lungă și fericită pentru prietenii noștri canini.

PlayStation VR2 pe PC: configurația de care veți avea nevoie pentru a conecta headset-ul la computer

PlayStation VR2 pe PC: configurația de care veți avea nevoie pentru a conecta headset-ul la computer

Foto: Sony Interactive Entertainment

La începutul acestui an, cei de la Sony au anunțat că lucrează la suportul PlayStation VR2 pentru PC.

Jumătate de an mai târziu, această inițiativă se va materializa, compania anunțând că, începând cu 7 august 2024, va fi disponibil un adaptor ce va permite conectarea headset-ului PlayStation VR2 la PC-urile echipate cu sistem de operare Windows.

Astfel, pe lângă selecția de jocuri VR disponibile pe PlayStation 5 pentru PS VR2, posesorii unui asemenea headset vor avea acces și la biblioteca extinsă de jocuri VR de pe Steam, cu titluri precum Half-Life: Alyx, Fallout 4 VR sau War Thunder.

Pentru a conecta headset-ul PlayStation VR2 la PC, utilizatorii vor avea nevoie de adaptorul oficial, care va fi disponibil la un preț estimat de 59,99€, de un cablu DisplayPort compatibil cu standardul DisplayPort 1.4, de un cont de Steam și de un PC cu următoarea configurație minimă:

  • OS: Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit
  • Procesor: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (arhitectura “Zen 2” sau mai recentă este necesară)
  • Memorie RAM: 8 GB sau mai multă
  • Video: NVIDIA GeForce GTX 1650 sau mai recentă (minimum arhitectură Turing), seria NVIDIA GeForce RTX sau AMD Radeon RX 5500XT / AMD Radeon RX 6500XT sau mai recente (recomandat NVIDIA GeForce RTX 3060, AMD Radeon RX 6600XT sau mai recente)
  • DisplayPort: DisplayPort 1.4 (trebuie să aibă ieșire standard DisplayPort sau Mini DisplayPort)
  • USB: Doar conectare directă
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0 sau mai recent
PlayStation VR2 PC
Foto: Sony Interactive Entertainment

Conform Sony, procesul de instalare a PlayStation VR2 pe PC ar trebui sa fie destul de simplu: headset-ul va fi conectat la PC cu ajutorul adaptorului oficial și al unui cablu DisplayPort 1.4.

Apoi utilizatorii vor avea de descărcat aplicația oficială PlayStation VR2 App, precum și aplicația SteamVR App de pe Steam. Acestea le vor permite configurarea headset-ului PS VR2 pe PC, personalizarea setărilor și a ariei de joc.

Totuși, Sony avertizează că PlayStation VR2 a fost gândit în primul rând pentru PS5, câteva dintre caracteristicile headset-ului neurmând să fie funcționale pe PC.

Spre exemplu, afișarea HDR, feedback-ul haptic oferit de casca propriu-zisă, funcția de eye tracking, triggerele rezistive și feedback-ul haptic de pe controller nu vor fi disponibile pe PC, ci doar pe PS5.

Restul funcționalității PS VR2, precum vibrațiile de tip rumble, afișajul 4K (2000 x 2040 pentru fiecare ochi), field of view de 110 grade, foveated rending sau funcția de see-through vor fi disponibile și pe PC.

De asemenea, grație tehnologiei audio SteamVR, anumite jocuri vor oferi și redare audio 3D pe PC.

Sursa: PlayStation Blog

Realme testează încărcarea la 300W! Doar o altă companie mai lucrează la asta în prezent.

Foto: realme

Telefoanele cu încărcare ultrarapidă devin tot mai populare, iar schimbarea se întâmplă foarte repede.

Cu câteva luni în urmă, Redmi a anunțat că lucrează la o tehnologie de încărcare de 300W, iar acum realme testează încărcarea la 300W.

Francis Wong, șeful de marketing al realme Global, a confirmat în timpul unui interviu cu YouTuber-ul @Thetechchap că compania testează acum această tehnologie de încărcare extrem de rapidă.

Nu este surprinzător faptul că realme testează încărcarea la 300W, având în vedere că realme este de obicei în fruntea tehnologiei de încărcare.

realme testează încărcarea la 300W. Pe ce dispozitiv ar putea fi aceasta implementată?

Xiaomi și brandul său Redmi au demonstrat deja încărcarea lor de 300W, iar soluția Redmi a reușit să încarce complet un telefon în mai puțin de cinci minute.

De altfel, realme oferă deja încărcare de 240W, care este extrem de rapidă, aceasta fiind disponibilă pe smartphone-ul GT Neo 5 al companiei. Acest telefon poate fi încărcat complet în mai puțin de 10 minute, ceea ce este cu adevărat impresionant.

Până acum, Redmi nu are un telefon care să suporte această tehnologie, așa că este posibil ca realme să își depășească rivalul și să lanseze primul un telefon care să suporte încărcarea de 300W.

Este posibil ca această tehnologie să fie integrată în realme GT Neo 6, deși Wong nu a oferit detalii în acest sens, scrie Phone Arena.

Informații scăpate pe internet arată funcțiile viitoarelor căști true wireless Samsung

Galaxy Buds 2 Pro, generația anterioară de căști true wireless Samsung.

După informațiile apărute despre Samsung Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Watch Ultra, acum au ieșit la lumină și funcțiile viitoarelor căști true wireless Samsung.

Care sunt funcțiile viitoarelor căști true wireless Samsung, Galaxy Buds 3 și Galaxy Buds 3 Pro? Informațiile apărute sugerează o îmbunătățire a ratingului de protecție IP și o funcție numită „Blade Lights”.

Căștile ar urma să aibă anulare activă a zgomotului (ANC), un rating IP57, o durată lungă de viață a bateriei și multe altele.

Iată detaliile scurse despre funcțiile viitoarelor căști true wireless Samsung

Potrivit 91 mobiles, Samsung Galaxy Buds 3 ar putea oferi până la 6 ore de durată a bateriei și până la 5 ore cu ANC activat. Între timp, Galaxy Buds 3 Pro ar putea avea până la 7 ore de durată a bateriei și 6 ore cu ANC activat.

Generația actuală, Galaxy Buds 2 oferă până la 7,5 ore de baterieiși 5 ore cu ANC dezactivat, în timp ce Galaxy Buds 2 Pro oferă până la 5 ore de redare cu ANC activat și până la 8 ore fără ANC.

Atât Galaxy Buds 3, cât și Galaxy Buds 3 Pro vor avea ANC și EQ Adaptiv, dar varianta Pro va avea Sunet Ambiental și ANC Adaptiv. Se spune că vor oferi conectivitate Bluetooth v5.4, Audio 360 (Audio Spațial), SmartThings Find și multe altele.

Galaxy Buds 3 ar putea avea un setup audio cu un singur driver. Pe de altă parte, Galaxy Buds 3 Pro, mai scumpe, vor oferi probabil un setup cu două drivere. Este de menționat că Galaxy Buds 2 și Galaxy Buds 2 Pro sunt echipate cu drivere bidirecționale, un woofer și un tweeter, pentru un sunet îmbunătățit.

Galaxy Buds 3 și Galaxy Buds 3 Pro sunt echipate cu un rating IP57 pentru protecție împotriva prafului și a apei. Aceasta ar fi o îmbunătățire față de ratingul IPX2 și IPX7 văzute la Galaxy Buds 2 și Galaxy Buds 2 Pro.

Ce culori vor avea viitoarele căști Samsung?

În plus, varianta Pro ar putea avea funcția „Blade Lights”, deși nu este clar ce ar putea însemna aceasta, dar pare că va fi legată de designul viitoarelor căști. Ar putea fi LED-uri, dar aceasta este doar o speculație. Până acum, doar aceste detalii despre viitoarele căști au apărut online.

În aceeași scurgere de informații au fost prezentate și detalii despre culorile noilor căști. Galaxy Buds 3 și Galaxy Buds 3 Pro ar putea fi lansate în opțiuni de culoare Argintiu și Alb.

Între timp, Galaxy Buds 2 includeau și culorile Graphite, Alb, Onyx, Olive și Lavandă, în timp ce Galaxy Buds 2 Pro au fost disponibile în culorile Graphite, Alb și Bora Purple.

Gigantul tehnologic sud-coreean nu a lansat ceva nou în linia Galaxy Buds din 2022. Compania a lansat Galaxy Buds FE în 2023, iar Galaxy Buds 2 au fost lansate în 2021, în timp ce varianta Pro a fost anunțată în 2022.

Aceste căști, dar și următoarea generație Galaxy Watch, ar putea fi lansate la viitorul eveniment Unpacked Galaxy 2024, unde compania va dezvălui și noi smartphone-uri pliabile și flip, tablete, Galaxy Ring și altele. Samsung nu a dezvăluit încă data exactă a lansării acestor produse.

Costumul care te electrocutează pentru a simți durerea din jocuri!

De ce ar crea cineva un costum care electrocutează? Pentru a putea experimenta pe viu durerea din jocuri. Cât de interesați sunt gamerii de acest gadget?

Un produs inovator al companiei spaniole OWO le permite utilizatorilor să experimenteze aceleași senzații fizice pe care le simte personajul lor din jocuri. De exemplu, fanii Fortnite pot experimenta senzația de a conduce rapid prin Nitrodome, iar jucătorii de Tekken pot simți impactul de a fi doborâți de Jin Kazama.

Acest produs, numit OWO Haptic Suit, se vinde la prețul de 499 de euro și îi permite purtătorului să „simtă fizic tot ceea ce se întâmplă într-un joc video”.

„Acest sistem haptic patentat este unic pentru că putem crea o infinitate de senzații diferite datorită tehnologiei noastre Sensations. OWO folosește impulsuri electrice pentru a genera o varietate infinită de senzații”, se arată în descrierea oficială.

Ce alte senzații poate simula costumul care redă durerea din jocuri?

Costumul, capabil să simuleze disconfortul și durerea din jocuri, a fost descris drept „un nou portal către lumi extraordinare”. Senzațiile disponibile variază de la durerea ascuțită a unei înjunghieri până la senzația de a păși într-o zonă cu vânt puternic.

Costumele ar putea permite de asemenea simțirea greutății distincte a unui rucsac virtual supraîncărcat sau spasme musculare minore dacă ați mers prea mult fără odihnă.

Dacă nu doriți să simțiți dureri atunci când sunteți loviți de NPC-uri, vă puteți personaliza complet costumul OWO printr-o aplicație mobilă dedicată. Astfel, puteți reduce pragul de durere dacă devine insuportabil, notează Unilad.

Site-ul menționează, de asemenea, că puteți purta costumul pentru a vă cufunda în filme și pentru a avea o conexiune mai profundă cu melodiile preferate. Produsul este destinat utilizării doar de către persoanele care au peste 18 ani.

Ce păreri au gamerii?

În mod natural, acest gadget a ridicat multe semne de întrebare.

După ce l-au vizionat pe popularul utilizator de TikTok GingasVR testând costumul, mulți spectatori au intrat pe Reddit pentru a-și exprima părerea.

Unul a scris: „Să nu jucăm Elden Ring cu așa ceva”.

„Imaginează-ți că ești bătut măr în propria sufragerie în GTA 6. Ăsta este viitorul”, a remarcat altul. Încă un utilizator a spus: „Sună oribil, dar sincer, aș vrea să-l încerc măcar o dată, dar ar trebui să ai și una dintre acele benzi de alergat Omni pentru mersul în VR pentru o experiență completă”.

Iată și concluzia unui alt utilizator: „Nu, mulțumesc. Joc jocuri video pentru a fi curajos fără consecințe”. Deși costumul OWO pare destinat celor dispuși să iasă din zona de confort, mulți dintre cei care folosesc căști de realitate virtuală ar putea fi mai atrași de acesta decât alții.

DOOM: The Dark Ages continuă legendara serie de shootere. Când urmează să fie lansat. (video)

Foto: Bethesda

Cu ocazia Xbox Games Showcase 2024, Bethesda și studioul id Software au dezvăluit DOOM: The Dark Ages, următorul joc al legendarei serii de first person shootere.

Conceput drept un prequel single player pentru DOOM (2016) și DOOM Eternal, The Dark Ages va explora, într-un decor „dark fantasy”, originile eroului DOOM Slayer.

De această dată, veți avea de înfruntat o „menajerie” formată atât din demoni complet noi, concepuți special pentru acest joc, precum și din monștri deja familiari fanilor seriei DOOM, „reconstruiți” însă într-un stil medieval.

Pe lângă nelipsitul său Super Shotgun, Slayer-ul va avea la dispoziție un arsenal nou, din care nu vor lipsi un buzdugan construit pentru a sparge capetele inamicilor, precum și un scut echipat cu fierăstrău mecanic, pe care eroul îl va putea arunca spre inamici și apoi recupera.

DOOM The Dark Ages
Foto: Bethesda

Și, pe lângă armele convenționale, pentru prima oară în cadrul seriei DOOM, jucătorii vor putea conduce mașinării de război, precum Atlan, un robot imens capabil să se dueleze cu cele mai mari amenințări ale Iadului.

DOOM The Dark Ages
Foto: Bethesda

Nu în ultimul rând, Slayer-ul va putea calări în luptă un Mecha Dragon înzestrat cu o putere de foc impresionantă.

DOOM: The Dark Ages este bazat pe cea mai recentă versiune a motorului grafic idTech, urmând să-și facă apariția în cursul anului 2025, în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC. Jocul va fi inclus în abonamentul Game Pass.

Sursa: Bethesda.net

Căștile Huawei FreeBuds 6i sunt disponibile în România. Dispun de o nouă tehnologie de anulare a zgomotului

Căștile Huawei FreeBuds 6i sunt disponibile în România. Dispun de o nouă tehnologie de anulare a zgomotului

Huawei lansează în România noile căști FreeBuds 6i. Noile căști ale producătorului introduc un nou design și oferă tehnologie avansată de anulare a zgomotului de fond.

Lansate în cadrul evenimentului din Dubai, desfășurat în luna mai, noile căști Huawei FreeBuds 6i sunt disponibile acum în România. Compania spune că acestea asigură capabilități avansate de anulare a zgomotului.

Printre actualizările aduse seriei i de căști inteligente din portofoliul companiei se numără funcția Intelligent Dynamic 3.1, un bass puternic, o baterie cu autonomie extinsă, dar și un design nou. Căștile sunt disponibile în mai multe nuanțe, precum alb, negru sau mov.

Huawei FreeBuds 6i au cea mai bună tehnologie de anulare a zgomotului din întreaga serie de căști inteligente i – Intelligent Dynamic ANC 3.0. Ajunsă la a treia generație, aceasta se regăsea anterior doar la gama Pro a producătorului.

Intelligent Dynamic ANC 3.0 asigura adaptarea anulării zgomotului pentru 34 de scenarii diferite, pe baza unui algoritm ANC în timp real. Căștile FreeBuds 6i monitorizează zgomotul din jur la fiecare 2.6 microsecunde și ajustează sunetul în aproximativ o secundă.

Noile căști Huawei FreeBuds 6i au fost lansate în România

Pe lângă noul sistem ANC, FreeBuds 6i vin și cu cinci upgrade-uri la nivel de hardware. Actualizările de anulare pasivă a zgomotului (PNC) includ o cameră de filtrare și protecții noi pentru urechi, dar și un sistem de 3 microfoane și o putere de calcul de 2.4 ori mai mare, precum și un driver dinamic magnetic quad de 11 mm.

Huawei spune că această cameră de filtrare a zgomotului este marele plus al acestui sistem și se bazează pe principiul rezonanței Helmholtz. Camera vizează zgomotele de frecvența medie până la înaltă (de la 1 kHz la 3 kHz), astfel că ar trebui să ofere o izolare fonică superioară.

Utilizatorii își pot personaliza experiențele audio prin efectele Multi-EQ, care asigură până la 10 setări diferite, pentru ca muzica să fie redată în funcție de gusturile individuale.

Bateria căștilor asigură un playback de până la 35 de ore cu ajutorul cutiei de încărcare. De asemenea, fiecare cască funcționează până la 8 ore cu o singură încărcare. În plus, o încărcare de doar 10 minute oferă încă 4 ore de playback.

În România, noile căști Huawei FreeBuds 6i sunt disponibile în toate cele trei nuanțe pentru un preț de 499 de lei.

Inteligența artificială încetinește: Care sunt motivele, cum ne afectează

Inteligența artificială încetinește: Care sunt motivele, cum ne afectează

Potrivit unei analize publicate de The Wall Street Journal (WSJ), ritmul inovării în domeniul inteligenței artificiale pare să încetinească, în timp ce utilitatea practică a acestuia este limitată, iar costurile asociate sunt considerate exorbitante.

De asemenea, există semne de întrebare privind randamentele pe care companiile de inteligență artificială le pot genera pentru investitori.

Datele analizate de WSJ arată că numărul aplicațiilor care folosesc AI este mai mic decât cel așteptat de piață, din cauza costurilor mari de dezvoltare. Deși noi modele de inteligență artificială apar constant, este nevoie de mult timp pentru ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra modului în care majoritatea oamenilor lucrează efectiv.

Provocările și similitudinile istorice

Acești factori ridică semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca IA să devină un produs de larg consum, la potențialul său de a produce venituri și profituri. WSJ compară situația actuală cu boom-ul fibrei optice de la sfârșitul anilor 1990, care a dus la unele dintre cele mai mari prăbușiri ale companiilor de tehnologie.

Majoritatea îmbunătățirilor modelelor mari de inteligență artificială, precum ChatGPT de la OpenAI și Gemini de la Google, se reduc la introducerea unui volum tot mai mare de date. Aceste modele funcționează prin analizarea unor volume uriașe de text, dar firmele nu mai au date suplimentare pe care să le absoarbă.

Pentru a antrena următoarea generație de AI, inginerii recurg la „date sintetice”, generate de alte inteligențe artificiale. Această abordare nu a reușit să îmbunătățească tehnologia de autoconducere a vehiculelor și există numeroase dovezi că nu va funcționa nici pentru modelele lingvistice mari, susține Gary Marcus, un om de știință care a vândut un startup de IA către Uber în 2016.

Încetinirea progresului

Inteligența artificială, cum ar fi ChatGPT, s-a îmbunătățit rapid la începuturile sale, dar în ultimele 14 luni și jumătate au fost observate doar câștiguri minore, afirmă Marcus. „Capacitățile de bază ale acestor sisteme fie au atins un platou, fie cel puțin au încetinit în îmbunătățirea lor”, adaugă el.

O dovadă suplimentară a încetinirii progresului AI poate fi găsită în cercetările care arată că diferențele dintre performanțele diferitelor modele de IA se reduc. Toate marile modele de inteligență artificială converg către aproximativ aceleași scoruri la testele de evaluare a abilităților lor și chiar și modelele gratuite, cu sursă deschisă, precum cele de la Meta și Mistral, recuperează distanța.

Analiza WSJ subliniază că, deși AI a avut o evoluție impresionantă în primii ani, ritmul inovării începe să încetinească, iar provocările legate de costuri și date devin tot mai evidente.

Aceste aspecte ridică întrebări serioase despre viitorul AI și despre capacitatea sa de a livra pe termen lung beneficiile economice și tehnologice așteptat

Microsoft pregătește trei modele noi de console Xbox Series. (video)

Foto: Microsoft

După numeroase informatii conform cărora compania urma să abandoneze această piață, Microsoft s-a folosit de evenimentul Xbox Games Showcase 2024 pentru a lansa câteva modele noi de console Xbox.

Este vorba despre actualizări ale familiei Xbox Series deja existentă, după cum urmează:

Xbox Series S – 1TB în culoarea „Robot White”

După apariția de anul trecut a modelului Xbox Series S 1TB în culoarea „Carbon Black”, Microsoft recidivează și lansează o consolă similară, însă de culoare albă. Așadar, acest model beneficiază de design-ul compact al gamei Xbox Series S, cu o stocare generoasă SSD de 1TB, și de un preț recomandat de 349,99€.

Xbox Series
Foto: Microsoft

Xbox Series X – 1TB Digital Edition

Cea mai puternică consolă din portofoliul actual al companiei, Xbox Series X, va fi disponibilă în curând și într-o ediție complet digitală, fără unitate optică, cu o stocare de 1TB SSD.

Spre deosebire de modelul Series S, care poate urca doar până la o rezoluție de 1440p, această variantă Series X poate rula jocurile în rezoluție 4K, cu detalii mai ridicate. Consola Xbox Series X digitală, cu stocare de 1TB, va sosi în culoare „Robot White” și va avea un preț recomandat de 499,99€.

Xbox Series
Foto: Microsoft

Xbox Series X – 2TB Galaxy Black Special Edition

Este vorba despre un model special al consolei Xbox Series X, ce include atât drive optic, pentru jocuri fizice, cât și o stocare SDD de 2TB.

Mai mult, acest model vine cu un design special inspirat de „constelații și spiritul de explorare și aventură evocat de spațiul cosmic”, cu un efect „celest” în nuanțele argintiu, gri și verde, care își dorește să reprezinte milioanele de jucători și miile de jocuri din ecosistemul Xbox.

Consola va fi acompaniată de un controller special, cu un D-Pad în culoarea Galaxy Black și o carcasă-spate în culoarea Velocity Green, și va avea un preț recomandat de 649,99€.

Xbox Series
Foto: Microsoft

Precomenzile pentru toate cele trei noi modele de console Xbox Series ar trebui să fie disponibile în curând, lansarea acestora fiind programată pentru sezonul sărbătorilor de iarnă din acest an.

De asemenea, Sarah Bond, președintele diviziei Xbox, a reiterat faptul că Microsoft nu va renunța la hardware-ul dedicat pentru jocuri, lucrându-se chiar acum la următoarea generație de console Xbox.

Sursa: Xbox Wire