Cum încarci un iphone de la un iphone 15, salvezi bateria și să economisești timp

Trucul secret de încărcare la iPhone. Cum îți încarci telefonul să salvezi bateria și să economisești timp

Trucul mai puțin cunoscut permite unui iPhone 15 să transfere încărcare altui iPhone.

Pentru orice posesor de smartphone, nimic nu este mai enervant decât să rămâi fără baterie în momente cruciale. Din fericire, un truc de încărcare mai puțin cunoscut le poate oferi utilizatorilor de iPhone câteva ore în plus de utilizare.

Trucul constă în conectarea a două iPhone 15 printr-un cablu USB-C. Astfel, dispozitivul cu un nivel de baterie mai scăzut va începe să se încarce de la celălalt iPhone.

Utilizatorul de iPhone Sheel Mohnot a postat pe rețelele sociale o fotografie în care încearcă acest truc, adăugând în descriere: „poți încărca un iPhone de la alt iPhone”.

Reacțiile nu au întârziat să apară, un utilizator comentând: „asta e viitorul”, în timp ce altul a spus: „așa arăți cuiva că îl iubești cu adevărat”, scrie Dailymail.

Detaliile tehnice și cum să folosești trucul

Pe platforma X, utilizatorul de iPhone Sheel Mohnot a postat o fotografie în care testează acest truc, adăugând descrierea: „poți încărca un iPhone de la alt iPhone”. (Foto captură X)

Odată conectați printr-un cablu, cele două dispozitive iPhone 15 comunică automat pentru a determina care dintre ele are un nivel mai scăzut de baterie. iPhone-ul cu mai multă baterie va începe să alimenteze celălalt, pierzând în același timp din propria sa încărcare, conform unui reseller Apple, iStyle.

Pe pagina comunității Apple, unii utilizatori au observat că trucul funcționează și atunci când folosești un iPhone 15 pentru a încărca un model mai vechi de iPhone.

De exemplu, un utilizator a menționat că iPhone-ul său 15 a scăzut de la 98% la 89% pentru a încărca un iPhone 11 de la 10% la 32%. Totuși, un model mai vechi de iPhone nu poate încărca un iPhone 15 – funcționează doar în sens invers.

Pentru a putea încărca un iPhone 15 cu alt iPhone 15, vei avea nevoie de un cablu cu conectori USB-C la ambele capete. Dacă vrei să încarci un model mai vechi de iPhone cu un iPhone 15, vei avea nevoie de un cablu cu USB-C la un capăt și Lightning la celălalt.

Trecerea de la Lightning la USB-C

În caz că ai ratat această schimbare, Apple a început să introducă porturi de încărcare USB-C pe iPhone-urile sale începând cu anul trecut, odată cu lansarea iPhone 15. Până atunci, Apple folosea „Lightning”, designul propriu de încărcare al gigantului tehnologic.

Apple a fost forțată efectiv să treacă la USB-C de către Uniunea Europeană, care a decis în 2022 că utilizarea unui singur cablu de încărcare compatibil cu mai multe dispozitive produse de diferiți producători va reduce deșeurile electronice. Deși Apple nu a fost încântată de această lege, susținând că va „restrânge capacitatea industriei de a inova”, compania s-a conformat reglementărilor.

Luna în care legea a fost semnată, Greg Joswiak, un executiv Apple, a declarat că gigantul tehnologic se va conforma – dar numai pentru că „trebuie” și „nu are de ales”. „Noi credem că abordarea ar fi fost mai bună din punct de vedere al mediului și mai benefică pentru clienții noștri dacă guvernul nu ar fi fost atât de prescriptiv”, a spus el.

Prin utilizarea acestui truc de încărcare, utilizatorii de iPhone 15 pot profita de flexibilitatea oferită de noile porturi USB-C pentru a rămâne conectați și activi, chiar și atunci când o priză de încărcare nu este la îndemână.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.