Nvidia a depășit Apple! Este a doua cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia a depășit Apple! Este a doua cea mai valoroasă companie din lume

Credit foto: Profimedia

Nvidia a depășit Apple și a devenit a doua cea mai valoroasă companie din lume.

Cotația acțiunilor producătorului de microcipuri pentru inteligență artificială a crescut, ajungând să valoreze peste 3 trilioane de dolari (2,34 trilioane de lire sterline).

Doar Microsoft este o companie mai valoroasă listată la bursă, în timp ce Apple a căzut pe locul trei, potrivit Sky News.

Acțiunile Nvidia au crescut cu 5%, după un an de creștere – o acțiune costând acum 1.224,40 dolari (957 lire sterline).

În urmă cu un an, o acțiune avea un preț de 386,54 dolari (302 lire sterline), dar investitorii s-au înghesuit pentru a investi în inteligența artificială.

Nvidia, evaluată la 1 trilion de dolari în februarie

Nu mai departe de luna februarie, Nvidia era evaluată la 1 trilion de dolari mai puțin decât acum, dar un nou interes s-a născut după ce compania a anunțat un „stock split”.

O astfel de mișcare va crește numărul de acțiuni disponibile – astfel încât mai mulți oameni pot investi – și va reduce, ca urmare, valoarea acțiunilor.

Valoarea companiilor publice se măsoară prin numărul de acțiuni emise și prețul acestor acțiuni.

Cursa Inteligenței Artificiale

Companiile de tehnologie – inclusiv Microsoft și Apple – s-au întrecut în a dezvolta inteligența artificială și a o încorpora în produsele lor.

Nvidia a fost fondată în 1993, în California. A dezvoltat microcipuri încă de la înființare și a adăugat caracteristici de învățare automată în produsele sale de ani de zile.

Nothing pregătește un CMF Phone 1 mai ieftin. Ce particularități ar urma să aibă acest smartphone

Nothing pregătește un CMF Phone 1 mai ieftin. Ce particularități ar urma să aibă acest smartphone

Foto: Nothing

În ultimele zile, cei de la Nothing au tot publicat teasere pe X (fostul Twitter) referitoare la un nou dispozitiv al companiei.

După ce comunitatea și anumiți insideri au ajuns la concluzia că este vorba despre un nou smartphone, acest aspect a fost confirmat chiar de către companie, tot pe X. Dispozitivul se va numi CMF Phone 1, CMF fiind brand-ul folosit de Nothing pentru produsele sale mai accesibile, de intrare în gamă.

Așa cum a fost și în cazurile primelor două generații de Nothing Phone, precum și pentru mai recentul Nothing Phone (2a), și la acest CMF Phone 1 accentul pare să fie pus mai mult pe design-ul și particularitățile vizuale ale telefonului decât pe specificațiile sale brute.

Conform unor surse, corpul telefonului ar urma să fie construit din plastic, cu aportul pielii vegane pentru anumite variante de culoare. De asemenea, utilizatorul ar avea posibilitatea să schimbe capacul-spate al CMF Phone cu altele de culori diferite.

Însă elementul definitoriu din punct de vedere vizual si practic al acestui model ar fi un conector montat pe spatele telefonului prin intermediul căruia îi vor putea fi atașate diferite accesorii, precum lanyard-uri sau suporturi verticale.

Tot zvonurile afirmă că CMF Phone 1 va utiliza un ecran OLED cu diagonala de 6,7 inci și refresh rate de 120Hz, un cip MediaTek Dimensity 7200, 6GB de memorie RAM și 128 sau 256 GB de stocare, expandabilă via microSD. Telefonul ar urma să aibă o cameră wide cu senzor de 50MP, una ultra-wide cu senzor de 50MP și cameră selfie de 16MP.

Bateria lui CMF Phone 1 ar avea capacitatea de 5000 mAh, iar telefonul se va încărca pe fir la 33W. Din păcate, acest telefon nu ar urma să beneficieze de conectivitate NFC, deci nu se vor putea efectua plăți contactless prin intermediul său.

Zvonurile spun că CMF Phone 1 ar urma să fie lansat în luna iulie 2024, iar prețul său de pornire se va situa în plaja 249-279$.

Sursa: GSMArena.com

God of War: Ragnarok sosește pe PC. Când va fi lansat și la ce preț

Foto: Sony Interactive Entertainment

Cu ocazia celui mai recent episod State of Play, Sony Interactive Entertainment a dezvăluit următorul joc al companiei care va fi portat pe PC: God of War: Ragnarok, de la Santa Monica Studio.

Acesta va fi adaptat pentru PC de Jetpack Interactive, același studio partener care s-a ocupat și de portarea titlului anterior din serie.

După cum am fost obișnuiți cu adaptările de acest gen, versiunea de PC a jocului God of War: Ragnarok va beneficia de framerate deblocat, de suport pentru rezoluții de până la 4K, pentru monitoare ultra-wide (aspect ratio de 21:9 sau 32:9), precum și integrare completă a tuturor tehnologiilor de upscaling disponibile: NVIDIA RTX Deep Learning Super Sampling (DLSS), AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) și Intel XeSS (Xe Super Sampling).

Nu în ultimul rând, varianta pentru PC a jocului va include și tot conținutul suplimentar lansat pentru console, precum pachetul DLC Valhalla sau modul New Game+. Versiunea de PC a jocului va necesita un cont PlayStation Network.

God of War Ragnarok PC
Foto: Sony Interactive Entertainment

Precomenzi, ediții și prețuri

Precomenzile pentru God of War: Ragnarok sunt disponibile acum prin intermediul Epic Games Store și Steam, în două ediții: standard (289,90 lei, respectiv 59,99€) și Digital Deluxe Edition (339,90 lei, respectiv 69,99€).

Cei care plasează o precomandă vor fi recompensați cu item-urile in-game Kratos Risen Snow Armor și the Atreus Risen Snow Tunic.

God of War Ragnarok PC
Foto: Sony Interactive Entertainment

Pe lângă jocul propriu-zis, God of War Ragnarok Digital Deluxe Edition va include și item-urile in-game Kratos Darkdale Armor, Atreus Darkdale Attire, Darkdale Blades Handles for the Blades of Chaos, Darkdale Axe Grip for the Leviathan Axe, alături de coloana sonoră oficială și o mini-carte cu artwork-uri, ambele în format digital.

God of War: Ragnarok va fi lansat pentru PC pe 19 septembrie 2024, prin Epic Games Store și Steam. Jocul este deja disponibil pentru PlayStation 5 și PlayStation 4.

Sursa: PlayStation Blog

Iată ce caracteristici ascund sub cadrane viitoarele Samsung Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra!

Foto: @onleaks/@smartprix

Samsung pare să se pregătească pentru lansarea a două smartwatch-uri de top diferite, Samsung Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra.

Ce se schimbă este convenția de branding a principalilor rivali ai Apple Watch ai gigantului tehnologic, modelul premium din 2024 părând aproape garantat să înlocuiască etichetele Classic și Pro ale predecesorilor săi cu o denumire Ultra, care face clar încă de la început cine este competitorul său principal.

Atât Samsung Galaxy Watch 7, cât și Galaxy Watch Ultra (care aparent nu va purta un număr în denumirea sa oficială), au parte de o nouă scurgere de informații.

Ce specificații au noile smartwatch-uri care urmează să fie lansate de Samsung?

Samsung Galaxy Watch 7

Informațiile existente până în prezent nu spun întreaga poveste a Galaxy Watch 7, lipsind, de exemplu, aspecte legate de monitorizarea sănătății și de urmărirea activităților fizice.

Deși este subțire, există posibilitatea ca atât Galaxy Watch 7, cât și Galaxy Watch Ultra să poată măsura nivelul de zahăr din sângele purtătorului fără înțepături, ceea ce ar putea revoluționa întreaga industrie pentru milioane și milioane de oameni aflați în risc de a dezvolta diabet.

În lipsa multor detalii despre astfel de instrumente inovatoare pentru sănătate și despre alți senzori, iată ce știm că va oferi Galaxy Watch 7 în acest moment:

  • Dimensiuni de 40 și 44 mm;
  • Opțiuni de culoare verde și crem;
  • Corp din Armor Aluminum 2 cu protecție Sapphire Crystal;
  • Rezistență la apă și praf 5ATM+IP68;
  • Durabilitate MIL-STD-810H;
  • Capacitate baterie de 300mAh/425mAh, pentru variantele de 40 și 44 mm;
  • Procesor de 3 nm;
  • Stocare internă de 32GB;
  • Luminozitate maximă a ecranului de 2000 niți;
  • Butoane Home și Back;
  • Conectivitate Bluetooth, opțional 4G LTE.

Ce este nou aici? Practic, doar cipul bazat pe 3 nm, a cărui denumire nu a fost făcută publică, care este cel mai probabil un Exynos W940 cu putere brută îmbunătățită și eficiență energetică comparatbilă cu W930 din Galaxy Watch 6 și Watch 6 Classic. Iar spațiul de stocare de 32 GB va dubla ceea ce ofereau ceasurile anterioare ale producătorului, scrie Phone Arena.

Samsung Galaxy Watch Ultra

Primul dispozitiv purtabil denumit Ultra de la Samsung depășește Galaxy Watch 6 Classic și Galaxy Watch 5 Pro în cele mai importante aspecte, având următoarele specificații:

  • Carcasă de 47 mm
  • Opțiuni de culoare: Titanium Gray, Titanium Silver și Titanium Beige
  • Construcție din titan grad 4 cu ecran din cristal safir
  • Rezistență la apă și praf 10ATM+IP68
  • Durabilitate MIL-STD-810H
  • Baterie de 590mAh
  • Procesor de 3 nm
  • Stocare de 32GB
  • Luminozitate maximă a ecranului de 3000 niți
  • Buton rapid, buton home și buton back
  • Conectivitate Bluetooth + 4G LTE

Comparativ cu Galaxy Watch 7, această alternativă impresionantă la Apple Watch Ultra va fi aparent mai mare, mai colorată, mai rezistentă, mai luminoasă și mai rezistentă la apă.

Bateria masivă ar trebui să se combine bine cu noul procesor Exynos economic al Samsung pentru a maximiza autonomia lui Galaxy Watch Ultra între încărcări.

După cum s-a dezvăluit în randări recente, acest ceas va avea un buton fizic suplimentar comparativ cu Galaxy Watch 7, Watch 6 și Watch 6 Classic, oferind o notă suplimentară de personalizare.

Proprietarii de Apple Watch Ultra 2 probabil vor observa aici câteva detalii familiare, de la materialul de construcție din titan și până la dimensiunea unică a carcasei, protecția superioară la apă, nivelul de luminozitate al ecranului și absența unei variante doar Bluetooth.

Prețurile și informațiile de disponibilitate pentru Galaxy Watch 7 și Watch Ultra nu au fost încă anunțate, un anunț oficial fiind așteptat la evenimentul Unpacked din data de 10 iulie.

Raspberry Pi primește capabilități AI! Cât costă modulul care transformă micul computer?

Foto: Raspberry Pi

Aplicațiile de tip Inteligență Artificială (AI) sunt atât de specializate încât necesită unități de procesare neurală dedicate pentru a funcționa.

Totuși, beneficiile pe care aceste NPU-uri le pot oferi utilizatorilor obișnuiți nu sunt foarte clare. Dar dacă dorești să experimentezi cu câteva aplicații foarte specifice, Raspberry Pi primește capabilități AI.

Kitul Raspberry Pi AI vine cu un modul accelerator Hailo-8L cu interfață M.2, plus placa breakout PCIe 3.0 necesară pentru a-l folosi și a-l instala pe un Pi 5. Modulul prin care Raspberry Pi primește capabilități AI poate gestiona 13 teraflopi de date pe secundă printr-o conexiune de 8Gbps.

Aceste specificații tehnice sună bine, dar ce poate face de fapt acest dispozitiv? El nu va putea rula un chatbot sau să genereze text LLM. Hailo-8L este conceput pentru a fi utilizat cu module de cameră pentru a procesa imagini și video, specific pentru lucruri precum detectarea obiectelor și estimarea posturii. Ca în acest demo din clipul de mai jos.

Raspberry Pi primește capabilități AI

Acest tip de tehnologie ar putea permite construirea unui sistem de captură de mișcare ieftin într-un garaj, permițându-i unui mic modul de cameră de telefon să înlocuiască echipamente costisitoare în valoare de mii de dolari.

Raspberry Pi vinde kitul AI pentru 70 de dolari în magazinul său oficial online. Este un preț destul de mare, aproape cât un Pi 5, și nu include o cameră necesară pentru a face toate aceste lucruri interesante.

Dar având în vedere ce ar putea construi pasionații cu el, este posibil să merite prețul cerut, scrie PC World.

Numărătoarea inversă a început: Asigură-ți locul la Techsylvania 2024!

Numărătoarea inversă a început: Asigură-ți locul la Techsylvania 2024!

Pe măsură ce zilele trec și ne apropiem de mult așteptatul eveniment Techsylvania 2024, entuziasmul nostru creste stiind ca  inovatorii, antreprenorii și pasionații de tehnologie se vor aduna intr-un singur loc, la Cluj Innnovation Park.

Programat pentru 26-27 iunie, evenimentul din acest an promite să fie cel mai inovator de până acum. Cu o listă impresionantă de speakeri, oportunități unice pentru startup-uri și șansa de a interacționa cu cele mai strălucite minți din lumea tehnologie, Techsylvania 2024 este locul în care trebuie să fii. Nu rata șansa de a participa la cel mai mare eveniment de technologie si business din Europa de Estcumpără-ți biletele acum înainte ca prețurile să crească pe 15 iunie!

Întâlnește Vizionarii Care Modelează Viitorul

Techsylvania 2024 anunță cu mândrie o listă impresionantă de spakeri confirmați care se află în fruntea inovației:

  • QuHarrison Terry: Expert în Growth Marketing la Mark Cuban Companies. Expertiza lui QuHarrison în growth marketing a ajutat numeroase startup-uri să se dezvolte, iar perspectivele sale vor fi neprețuite pentru oricine dorește să își amplifice afacerea.
  • Christyl Johnson: Director adjunct pentru investiții în tehnologie și cercetare la NASA. Cu o vastă experiență în domeniul aerospațial și tehnologic, Johnson va împărtăși cele mai recente dezvoltări și perspective din cele mai ambițioase proiecte ale NASA.
  • Shervin Pishevar: Co-Fondator și Managing Director al Sofreh Capital. Pishevar, un investitor vizionar cu o experiență vastă în susținerea companiilor revoluționare, va discuta despre viitorul capitalului de risc și al inovației.
  • Sacha Dragic: Fondatorul Superbet, al doilea unicorn al României. Povestea lui Dragic în crearea unei companii de miliarde de dolari oferă lecții inspiraționale pentru antreprenorii care doresc să-și scaleze afacerile.
  • Nina Jane Patel: Expert în Metaverse la Interpol. Aceasta va vorbi despre metaverse și implicațiile sale pentru securitate și inovație va oferi participanților o perspectivă unică asupra viitorului digital.

Oportunități Exclusive pentru Startup-uri

Techsylvania 2024 nu este doar o conferință—este o rampă de lansare pentru următoarea generație de startup-uri. Profită de aceste oportunități fără precedent:

Office Hours with Investors

Pregătește-te să te întâlnești și să-ți prezinți ideile unora dintre cei mai influenți investitori din lume în cadrul sesiunilor de Office Hour . Aceasta este șansa ta de a obține investiția care ar putea propulsa startup-ul tău.

  • Întâlniri exclusive 1:1 cu The Garage Leaders: Interacționează cu lideri de top din sectoarele tech și financiar din Arabia Saudită, care sunt dornici să descopere și să investească în startup-uri promițătoare.
  • Sesiuni 1:1 cu co-fondatorul Phaze Ventures: Phaze Ventures este specializat în investiții în stadiu incipient în domenii precum Deeptech, AI și Web3. Nu rata această ocazie de a discuta ideile tale inovatoare cu experți din aceste domenii.
  • Sesiuni 1:1 de 30 de minute cu Bogy Skowronski de la FounderPartners: Obține perspective și sfaturi de la o echipă dinamică de fondatori în serie din Silicon Valley și explorează potențiale parteneriate care ar putea transforma afacerea ta.

Startup Alley

Prezintă-ți startup-ul la Startup Alley din cadrul Techsylvania, un spațiu dedicat noilor businessuri pentru a-și prezenta tehnologiile si ideile revolutionare. Aici, startup-urile se pot conecta cu potentiali parteneri de afaceri, talente și investitori.

Edițiile anterioare au avut parte de participarea unor investitori care gestionează fonduri de capital de risc în valoare de peste 10 miliarde USD. Numai în 2020, evenimentul a atras investitori care gestionau fonduri totalizând 3 miliarde USD. Participarea la Startup Alley este deschisă startup-urilor cu mai puțin de 10 angajați și cu un produs gata de prezentare, fiind platforma ideală pentru lansarea de noi produse și obținerea unei expuneri esențiale.

Rezervă-ți Biletele Astăzi!

Techsylvania 2024 este un eveniment pe care nu poti sa il ratezi. Cu mai puțin de o lună până la eveniment, acum este momentul să-ți asiguri locul la ceole mai bune prețuri.

Design TECH25 1080x1080 II

Pentru ca organizatorii isi doresc sa atraga un public cat mai relevant la eveniment, aceștia oferă un discount de 25% cititorilor nostri cu codul `TECH25`.

Acest discount se poate folosi atat la biletele Builder cat si la cele Premium, până în 14 Iunie.

Hai cu noi la Cluj Innovation Park pe 26-27 iunie pentru o experiență de neuitat de învățare, networking și inovație. Cumpără-ți biletele acum și fii parte din viitor la Techsylvania 2024!

Printre susținătorii inovației și ai tehnologiei la Techsylvania 2024 se numără: UniCredit Bank, Google, Happening, Hasna, Deloitte, eBury, MTD Technology, METRO.digital, PPC,  Accenture, L’oreal, Profi, United Media Services, FreshByte, Laurentiu, Laurentiu si Asociatii

Techsylvania 2024 nu este doar o conferință; este o celebrare a inovației, colaborării și potențialului nelimitat al tehnologiei. E o experiență de neuitat care conturează viitorul peisajului tehnologic.

Techsylvania este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est. Specialiști din întreaga lume dezbat idei revoluționare, într-un spațiu care facilitează interacțiuni valoroase între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții.

Evenimentul a fost creat în 2014 de către Oana Petruș și Vlad Ciurcă. Numărul participanților la eveniment crește anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 3500 de participanți.

Mai multe informații și actualizări aici:https://techsylvania.com/ | FB: Techsylvania | Twitter: @techsylvania | Instagram


Google a lansat NotebookLM la nivel global. Aplicația poate fi accesată gratuit

Google a lansat NotebookLM la nivel global. Aplicația poate fi accesată gratuit

Google a lansat NotebookLM la nivel global, implementând Gemini 1.5. Noul program poate fi accesat în mod gratuit de orice curios.

Google își extinde instrumentul AI orientat spre cercetare, NotebookLM, în peste 200 de țări și teritorii dincolo de SUA. Pe lângă o disponibilitate mai largă, compania a anunțat că NotebookLM va fi acum alimentat de Gemini 1.5 Pro. Potrivit Android Authority, acesta din urmă este modelul actual de limbă al Google, disponibil printr-un abonament care costă 20 de euro.

Cea mai recentă versiune a NotebookLM câștigă, de asemenea, câteva funcții noi, cum ar fi opțiunea de a importa noi surse externe, cum ar fi adrese URL și prezentări Google Slides.

Odată importat într-un proiect, NotebookLM poate face referire la aceste surse pentru a răspunde la întrebări printr-o interfață în stil chatbot. În plus, poate crea și conținut de sprijin, cum ar fi întrebări frecvente, ghiduri de studiu și cronologii ale evenimentelor.

Google investește din ce în ce mai mult în inteligența artificială

NotebookLM acceptă acum adăugarea a până la 50 de surse per notebook, un pas important față de limita anterioară de doar cinci. Fiecare document sursă poate include 500.000 de cuvinte de text, lucru care explică utilizarea celei mai noi versiuni a modelului de limbă de la Google.

Atunci când a anunțat Gemini 1.5, Google a spus că modelul a prezentat „o descoperire în înțelegerea contextului lung”. Mai precis, compania susține că poate gestiona până la un milion tokeni, mai mult decât modelele de limbi concurente.

NotebookLM utilizează capacitățile multimodale ale Gemini 1.5 Pro, ceea ce înseamnă că poate răspunde la întrebări despre grafice și imagini din sursele sale.

De asemenea, dacă tot suntem la subiectul Gemini, Google a lansat noul asistent virtual bazat pe AI și în Europa. România se numără printre țările în care noul asistent vocal de la Google a devenit disponibil utilizatorilor de telefoane Android sau iPhone.

Am descărcat aplicația și, exact așa cum spune și Google, putem folosi multe dintre funcțiile pe care le aveam disponibile și în Assistant.

La fel ca acesta, Gemini este activat printr-un swipe dintr-unul dintre colțurile inferioare ale ecranului dispozitivului dumneavoastră sau rostind „Hei, Google!”

Ce trebuie să faci prima oară când preiei camera de hotel în concediu: mulți români nu știu aceste detalii

Ce trebuie să faci prima oară când preiei camera de hotel în concediu: mulți români nu știu aceste detalii

Cuprins

  1. Verificarea funcționalității încuietorilor
  2. Inspectarea camerei de hotel
  3. Semnalizarea „Nu deranjați”
  4. Verificarea cuverturilor și alarmei ceasului
  5. Cunoașterea planului de evacuare
  6. Sfaturi de la experți
  7. Concluzie

Tuturor ne place să călătorim, iar atunci când o facem, suntem destul de atenți ce anume rezervăm când vine vorba despre o cameră de hotel. Cu toate acestea, există un detaliu pe care nu-l băgăm de seamă și care este destul de important atunci când alegem locul unde să dormim pe perioada vacanței.

Verificarea funcționalității încuietorilor

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci când preiei camera de hotel este să verifici funcționalitatea încuietorilor. Foarte mulți turiști au întâmpinat situații neplăcute din cauza încuietorilor defecte sau nesigure. Verificarea atentă a ușilor camerei și a celor de la terasă te poate ajuta să eviți problemele de securitate și să te asiguri că vei avea un sejur liniștit.

Inspectarea camerei de hotel

După ce te-ai asigurat că încuietorile funcționează corespunzător, următorul pas este să inspectezi camera. Este recomandat să verifici dușul, zona de sub pat și alte locuri ascunse pentru a te asigura că nu există „musafiri” nepoftiți care ți-ar putea face probleme. De asemenea, este bine să te asiguri că aerul condiționat funcționează corect, mai ales dacă ești într-o regiune însorită.

Semnalizarea „Nu deranjați”

Un alt sfat util este să semnalizezi faptul că nu vrei să fii deranjat de personalul de curățenie a doua zi dimineață. De obicei, curățenia începe în jurul orei 09:00, iar acest semnal te poate ajuta să eviți trezirile neplăcute. Asigură-te că pui semnul „Nu deranjați” pe ușa camerei de hotel pentru a te bucura de odihna necesară.

Verificarea cuverturilor și alarmei ceasului

Conform unui manager de hotel, cuverturile sunt spălate mai rar decât cearșafurile și fețele de pernă. De aceea, este important să inspectezi cuverturile de pe paturi și să le schimbi dacă consideri necesar. De asemenea, deconectează sau resetează alarma ceasului din camera de hotel. Nu ai vrea să fii trezit la o oră matinală, programată de persoana care a stat înaintea ta.

Cunoașterea planului de evacuare

Un alt aspect pe care mulți turiști îl ignoră este planul de evacuare al hotelului. Este esențial să știi unde se află ieșirile de urgență și să cunoști planul hotelului în caz de incendiu sau altă situație de urgență. Aceste informații îți pot salva viața în caz de nevoie.

Sfaturi de la experți

Designerul renumit Karim Rashid, cunoscut pentru proiectele sale inovatoare, petrece aproximativ 180 de nopți pe an în hoteluri din întreaga lume. El sugerează câteva hack-uri utile pentru cei care călătoresc frecvent.

De exemplu, el poartă mereu cu el cafea organică sub formă de praf pentru a-și prepara propria cafea într-un avion, evitând astfel calitatea slabă a cafelei de la bord.

Un alt truc recomandat de Rashid este să folosești aplicația Bandsintown pentru a verifica ce trupe cântă în orașul în care te afli, oferindu-ți astfel oportunitatea de a vedea concerte uimitoare în timpul vacanței tale.

Concluzie

Pentru a avea un sejur plăcut și lipsit de probleme, este esențial să acorzi atenție detaliilor imediat ce preiei camera de hotel. Verificarea încuietorilor, inspectarea camerei, semnalizarea „Nu deranjați”, cunoașterea planului de evacuare și aplicarea sfaturilor de la experți sunt pași simpli care te pot ajuta să te bucuri de o vacanță reușită.

ASUS ROG Zephyrus G16, un laptop de gaming cu suport pentru AI de la AMD

Foto: ASUS

Unul dintre punctele de atracție ale ofertei ASUS de la Computex este noua versiune AMD a laptopului pentru jocuri ROG Zephyrus G16, o apariție ce ar putea considerată revoluționară în peisajul de gaming.

Realizată cu precizie, carcasa premium din aluminiu, disponibilă în culorile Eclipse Gray și Platinum White, promite un echilibru perfect între rezistență și portabilitate.

Cu o greutate de doar 1,85 kg și o grosime de doar 1,49 cm, acest laptop este descris drept “o minune a ingineriei”. Echipat cu noul procesor AMD Ryzen 9 AI HX 370 cu NPU inclus și un GPU NVIDIA GeForce RTX, G16 promite performanțe de neegalat pentru gameri, creatori și designeri deopotrivă, precum și suport pentru noile funcțiile Copilot+ bazate pe AI.

ROG Zephyrus G16
Foto: ASUS

Limbajul de design specific gamei ROG este întruchipat în bara LED Slash Lighting a lui G16, care oferă multiple opțiuni de personalizare. Panoul OLED Nebula Display promite redarea excelentă de imagini și suportă G-Sync, cu un afișaj de rezoluție 2,5K și rată de refresh 240 Hz, certificare VESA DisplayHDR True Black 500 și un raport de contrast de 1.000.000:1. În același timp, tehnologiile Hi-Res Audio și Dolby Atmos contribuie la un sunet captivant, în timp ce camerele HD facilitează o comunicare fără întreruperi.

Jocurile pe ROG Zephyrus G16 sunt un amestec perfect de tehnologie de ultimă oră, performanță și estetică. Fie că este destinat gamerilor dedicați, profesioniștilor creativi sau pasionaților de design, Zephyrus G16 îmbunătățește realismul jocurilor și asigură o experiență de joc optimă.

ROG Zephyrus G16
Foto: ASUS

Sursa: ASUS România