Indiana Jones and the Great Circle – o nouă secvență cinematică în munții Himalaya. (video)

VIDEO: Indiana Jones and the Great Circle – o nouă secvență cinematică în munții Himalaya

Foto: Bethesda

Din showcase-ul pregătit de Xbox pentru vara acestui an, nu a lipsit unul dintre cele mai importante titluri exclusive ce urmează să fie lansat în 2024: Indiana Jones and the Great Circle, de la Bethesda și studioul Machine Games.

Este vorba despre un joc single player de aventură, care urmează să fie redat din perspectivă first person și a cărui acțiune este plastă în 1937, între evenimentele din filmele “Raiders of the Lost Ark” și “The Last Crusade.

Povestea îl va purta pe Indy prin toate colțurile lumii, de la bibliotecile din Vatican, la deșerturile din Egipt și până în templele scufundate din Sukhothai sau vârfurile înzăpezite ale munților Himalaya, pentru a strânge indicii și a rezolva un mister antic.

Tocmai această ultimă locație este portretizată în secvența cinematică prezentată în cadrul Xbox Games Showcase 2024, pe care o puteți urmări în continuare. Din păcate, nu a fost comunicată și o dată exactă de lansare a jocului.

Gameplay-ul promite să se axeze în principal pe explorare, aventură și rezolvarea de puzzle-uri (vor exista chiar și astfel de secvențe opționale), însă va avea și porțiuni de acțiune sau stealth.

Pe parcursul tuturor acestor secvențe, Indy își va putea folosi renumitul bici fie pentru a lupta cu inamicii, pentru a le distrage atenția sau pentru a interacționa cu mediul înconjurător.

Indiana Jones and The Great Circle urmează să fie lansat în cursul anului 2024, în versiuni pentru Xbox Series X|S și PC. Jocul va fi inclus în abonamentul Game Pass.

Sursa: Bethesda YouTube

Un șofer de Tesla dă vina pe Full Self-Driving pentru că a lovit o mașină de poliție. Ce făcea acesta la volan. (video)

Un șofer de Tesla Model S care folosea telefonul în timp ce conducea a susținut că utiliza tehnologia de conducere semi-autonomă a mașinii când a intrat într-o mașină de poliție care intervenea la un accident fatal.

Accidentul s-a produs la mijocul lunii iunie în Fullerton, la aproximativ 43 km sud-est de centrul orașului Los Angeles, în timp ce un polițist investiga un accident mortal dintre o mașină și o motocicletă în jurul orei 12 noaptea, potrivit The Leader.

Cu toate că luminile de avertizare ale mașinii de poliție erau activate și semnele de avertizare de urgență fuseseră amplasate pe drum pentru a avertiza traficul despre incidentul anterior, un șofer de Tesla Model S a abordat scena cu o viteză neredusă și a lovit mașina de patrulă.

Atât polițistul cât și un dispecer care se aflau în apropierea mașinii de patrulare au scăpat fără răni, reușind să se ferească.

Un șofer de Tesla a lovit o mașină de poliție în timp ce își folosea telefonul la volan

Șoferul Tesla a colaborat cu poliția și a susținut că, înaintea accidentului, utiliza sistemul semi-autonom de conducere numit „Full Self-Driving” în timp ce folosea telefonul mobil.

Tesla promovează „Full Self-Driving” (tehnic, un sistem de conducere autonomă de nivel 2, în ciuda numelui său) ca având capacitatea de a accelera, frâna și direcționa mașina singur, cu capacitatea sistemului de a naviga, schimba benzile și respecta semnalele de circulație.

Cu toate acestea, manualul de utilizare avertizează că șoferii trebuie să fie pregătiți să preia controlul în orice moment, fie pentru situații de urgență, fie în cazul unor defecțiuni ale tehnologiei, iar folosirea telefonului mobil în timp ce se conduce în modul semi-autonom este interzisă.

Deși nu s-a confirmat încă dacă „Full Self-Driving” era activat în acest caz, au existat numeroase incidente în SUA în care sistemele semi-autonome de conducere ale Tesla, inclusiv software-ul mai puțin capabil „Autopilot”,- au fost considerate vinovate pentru lovirea de mașini de poliție parcate.

Incidente în care au fost implicate mașinile și sistemele Tesla

În februarie 2021, un șofer al unui autoturism Tesla Model X care ar fi folosit Autopilot a intrat cu 87 km/h într-o mașină de poliție parcată, rezultând rănirea a cinci polițiști și a unui șofer pe care aceștia îl opriseră cu câteva minute înainte.

Anul trecut, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA) investiga activ cel puțin 16 accidente în care fuseseră implicate vehicule semi-autonome Tesla și vehicule de urgență.

Șase dintre aceste accidente au avut loc când vehiculele parcate aveau luminile de urgență activate, conform reglementărilor de siguranță rutieră.

În timp ce aceste investigații sunt în curs, Tesla a câștigat procese importante în care a fost acuzată pentru accidente fatale în care au fost implicate sistemele sale Autopilot.

În iulie 2023, un tribunal a decis că șoferul unei mașini Tesla Model S care a trecut pe roșu și a omorât două persoane într-un accident este vinovat pentru incident și nu sistemul Autopilot care era activat în acel moment.

În noiembrie, compania Tesla a fost exonerată de vină pentru un alt accident mortal. Acesta a implicat un șofer al unui Model 3 care a murit după ce sedanul electric s-a abătut de pe drum și a lovit un copac cu 105 km/h, cu Autopilot activat.

Au existat, de asemenea, cazuri în care șoferii au fost implicați în accidente și inițial au acuzat tehnologia semi-autonomă, dar ulterior au recunoscut că ei au fost de vină.

În luna mai a.c., șoferul unui vehicul Tesla Model 3 care a lovit o asistentă medicală din Melbourne acum doi ani și-a recunoscut în cele din urmă vina pentru incident, după ce inițial a acuzat sistemul Autopilot al mașinii, primind o sentință de închisoare de nouă luni.

Snapdragon 8 Gen 4 ar putea propulsa toate telefoanele Samsung din gama S25

Seria Samsung Galaxy S24

Au trecut doar câteva luni de la lansarea seriei Galaxy S24 de către Samsung, dar deja apar numeroase detalii despre seria Galaxy S25 de anul viitor.

Una dintre problemele actualelor modele S24 este utilizarea unor procesoare diferite în diverse regiuni.

În unele zone, toate modelele seriei S24 sunt echipate cu chipseturile Snapdragon 8 Gen 3, în timp ce altele au procesorul Exynos 2400 în Galaxy S24 și Galaxy S24+. Însă toate modelele S25 ar putea fi dotate cu același Snapdragon 8 Gen 4.

Conform analistului Ming-Chi Kuo, Samsung ar putea reveni la utilizarea exclusivă a chipseturilor Snapdragon 8 Gen 4 pentru întreaga serie Galaxy S25.

Aceasta nu ar fi prima dată când Samsung utilizează cel mai recent chipset Qualcomm pentru toate modelele seriei Galaxy S. În 2023, seria Galaxy S23 a fost echipată cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 2 în toate regiunile.

Cu toate acestea, seria Galaxy S24 a revenit la norma obișnuită, Galaxy S24 și Galaxy S24+ fiind vândute cu Exynos 2400 în majoritatea regiunilor și Snapdragon 8 Gen 3 în piețe-cheie precum SUA, Canada, China, Taiwan și Japonia.

De ce este posibil ca Samsung să folosească Snapdragon 8 Gen 4 pe toată seria S25?

Se pare că compania revine la strategia din 2023. Potrivit lui Ming-Chi Kuo, „Qualcomm va fi probabil singurul furnizor de SoC-uri pentru Samsung Galaxy S25”. Totuși, această schimbare nu pare a fi intenționată; mai degrabă, este cauzată de problemele de fabricație de la Samsung.

Informațiile sugerează că Samsung ar putea să nu folosească chipseturile Exynos 2500 din cauza randamentelor mai scăzute decât se așteptau ale procesului de producție pe 3nm, notează Android Police.

Pe scurt, Samsung a întâmpinat dificultăți în a produce suficient de multe cipuri funcționale pe 3nm, astfel că va depinde de SoC-urile Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 pentru seria Galaxy S25.

Deși detaliile despre Exynos 2500 sunt puține, trecerea la chipseturi exclusiv Snapdragon pentru seria Galaxy S25 pare a fi o mișcare pozitivă. Din punct de vedere istoric, flagshipurile Galaxy bazate pe Qualcomm au fost lăudate pentru performanța și eficiența lor superioară comparativ cu variantele Exynos.

Dacă seria Galaxy S25 va folosi doar Snapdragon 8 Gen 4, utilizatorii din toate regiunile se pot aștepta la o experiență similară, consistentă și de înaltă performanță.

Prețuri mai mari la telefoane

Cu toate acestea, există un posibil dezavantaj al trecerii la chipseturi exclusiv Snapdragon. Rapoartele sugerează că seria Galaxy S25 ar putea avea parte de o creștere a prețului din cauza costului crescut al cipurilor Snapdragon 8 Gen 4.

Conform lui Ming-Chi Kuo, noile cipuri ar putea fi cu 25-30% mai scumpe decât Snapdragon 8 Gen 3, care este evaluat la între 190 și 200 de dolari. Acest lucru ar pune Snapdragon 8 Gen 4 în intervalul 237,50-260 de dolari.

Deși nu este clar cum va gestiona Samsung această creștere, este puțin probabil ca compania să absoarbă costul, ceea ce ar putea duce la prețuri mai mari pentru toate modelele seriei Galaxy S25.

Este de remarcat faptul că chipseturile Snapdragon 8 Gen 4 sunt zvonite a fi construite pe nodul N3E de a doua generație al TSMC, care este un proces de 3nm. De fapt, este același nod pe care Apple l-a folosit pentru chipseturile M4 în cea mai recentă serie de iPad Pro.

Cu toate acestea, costul de fabricație este mai mare și acest lucru ar putea afecta prețurile pentru clienți, ceea ce înseamnă că nu doar seria Galaxy S25, ci toate smartphone-urile flagship care folosesc acest chipset ar putea avea prețuri ușor mai mari.

Motorola anunță data lansării oficiale pentru noile telefoane pliabile din gama Razr 50. (video)

Motorola anunță data lansării oficiale pentru noile telefoane pliabile din gama Razr 50

Ceea ce părea un zvon acum o lună devine realitate odată cu recentul teaser trailer postat de Motorola pe contul lor oficial X. Noua generație de telefoane pliabile Razr 50 va fi lansată pe 25 iunie în SUA.

Videoclipul de doar 10 secunde postat de Motorola nu dezvăluie prea multe detalii despre cele două modele din gama Razr 50. Putem observa că acestea sunt fabricate din piele vegană și că fiecare dintre ele are o altă culoare.

După ce am pus clipul pe pauză, am putut distinge șapte nuanțe diferite. Câteva care atrag atenția sunt verde metalic, violet, portocaliu sau negru.

Numele pentru noile modele Motorola Razr destinate pieței din Europa rămân aceleași: Razr 50 și Razr 50 Ultra.

Motorola Razr 50 

Specificațiile și prețul pentru modelul pliabil de bază Motorola Razr 50 nu suferă nicio modificare. Singura noutate o reprezintă culorile: gri cărbune, nisipiu și portocaliu.

Un alt detaliu care merită menționat: ecranul extern al acestui model este mai mic decât cel de pe Razr 50 Ultra. Primul are un bezel proeminent în partea de sus, în timp ce al doilea este mult mai subțire.

Motorola Razr 50 Ultra

Nici pentru acest model pliabil nu avem schimbări majore față de articolul scris acum o luna. Este foarte probabil ca Motorola Razr 50 Ultra să fie disponibil în nuanțe de piersică, albastru și verde metalic.

Vom vedea dacă apar alte schimbări sau totul rămâne la fel pentru Motorola Razr 50 și Motorola Razr 50 Ultra în aproximativ o săptămâna, la evenimentul organizat de Motorola în SUA.

Sursa: techradar

Care este telefonul oficial al UEFA EURO 2024 și de ce nu se găsește în România

Care este telefonul oficial al UEFA EURO 2024 și de ce nu se găsește în România

Foto: Vivo

Turneul final UEFA EURO 2024 a început, iar telespectatorii au aflat deja, de la TV, că Vivo, producătorul chinez de telefoane, este unul dintre sponsorii principali ai evenimentului.

Drept urmare, UEFA a numit modelul Vivo V30 Pro drept „smartphone oficial” al Campionatului European de fotbal din acest an.

Nu este pentru prima oară când Vivo se numără printre partenerii unei astfel de competiții fotbalistice, brand-ul regăsindu-se în această poziție și la Cupa Mondială 2018 din Rusia, Cupa Mondială 2022 din Qatar sau turneul EURO 2020 (desfășurat în 2021 în mai multe țări europene).

De asemenea, în urma unui parteneriat cu FIFA, producătorul chinez a fost promovat și în ediția 2017 a Cupei Confederațiilor.

Specificații atrăgătoare, fără a fi disponibil în România

Modelul Vivo V30 Pro se laudă cu un sistem de camere dezvoltat împreună cu faimoasa marcă Zeiss, format din trei camere pe spate: cea principală are un senzor de 50 MP și stabilizare optică, cea telephoto utilizează tot un senzor de 50 MP cu zoom optic 2x, iar cea ultra-wide se laudă tot cu un senzor de 50 MP, cu auto focus. Tot 50 MP are și camera selfie de pe acest model.

Vivo V30 Pro are la bază un cip Mediatek Dimensity 8200, memorie RAM de 8 GB sau 12 GB, iar stocarea pleacă de la 256 GB și poate ajunge până la 512 GB.

Telefonul se mai laudă cu un ecran AMOLED cu diagonala de 6,78 inci, refresh rate de 120 Hz, luminozitate maximă de 2800 de niți și rezoluție 2800×1260. Ecranul este protejat de sticlă Schott α, iar întregul telefon beneficiază de protecție la apă și praf cu certificare IP54.

Din păcate pentru utilizatorii din România, Vivo a ales sa iasă de pe piața de smartphone-uri de la noi din țară, așadar modelul Vivo V30 Pro, telefonul oficial al EURO 2024, nu poate fi achiziționat în mod oficial din magazinele de profil locale.

Sursa: GSMArena.com

O aplicație surprinzătoare își face apariția pe Android Auto. Ce poate face aceasta?

Foto: eWeLink/X (Twitter)

Aducerea aplicațiilor pe Android Auto și CarPlay a devenit o prioritate pentru dezvoltatorii de software din întreaga lume. Acum, o aplicație surprinzătoare își face și ea apariția.

Sistemele precum Android Auto și CarPlay le permit utilizatorilor să rămână conectați la aplicațiile lor și să interacționeze cu dispozitivul mobil fără distragere, fie prin comenzi vocale atunci când vehiculul este în mișcare, fie prin atingerea ecranului de infotainment când mașina este parcată.

Numărul dezvoltatorilor care se alătură lumilor Android Auto și CarPlay continuă să crească, iar acum un alt nume important a pășit în terenul de joacă al Google.

eWeLink, o aplicație care le permite utilizatorilor să-și controleze casele inteligente de pe dispozitivele mobile, este acum disponibilă pe Android Auto. Echipa de dezvoltare a anunțat pe X (fostul Twitter) că eWeLink versiunea 5.7 pentru Android include suport pentru Android Auto, permițându-le utilizatorilor să „atingă numele scenei pe ecranul mașinii, iar acțiunile prestabilite pentru casa inteligentă vor fi activate fără probleme”.

O aplicație surprinzătoare, aparent, devine disponibilă în Android Auto. La ce ne ajută?

Deși, la o primă vedere, aceasta pare o aplicație surprinzătoare pentru integrarea în vehicule, ea are sens perfect. De exemplu, dacă doriți să deschideți și să închideți ușa garajului, puteți porni acțiunea pe Android Auto, astfel încât să nu mai fie nevoie să ridicați dispozitivul mobil. Cu toate acestea, toate scenele trebuie configurate pe smartphone, datele fiind disponibile pe Android Auto când dispozitivul este conectat la vehicul.

Nu trebuie să faceți nimic pentru a obține eWeLink pe Android Auto, decât să actualizați aplicația de pe telefon la versiunea 5.7 sau mai recentă. Odată ce instalați o versiune compatibilă, pictograma aplicației ar trebui să apară pe Android Auto după ce conectați dispozitivul mobil la vehicul. Dacă aplicația nu apare, trebuie să vă asigurați că eWeLink este actualizată pe telefon, informează Auto Evolution.

Aplicațiile pentru case inteligente au sens pe sistemele precum Android Auto și CarPlay deoarece le permit utilizatorilor să-și controleze casele inteligente când sosesc sau pleacă de acasă, fără a-și debloca dispozitivele mobile, simplificând acțiuni precum deschiderea ușilor și aprinderea luminilor.

Ecosistemul Android Auto, în creștere

În plus, ecosistemul aplicațiilor Android Auto este așteptat să se extindă semnificativ în lunile următoare. Un nou proiect anunțat de Google la I/O din acest an le va permite aplicațiilor construite pentru ecrane mari să fie disponibile pe Android Auto automat.

Google spune că va scana aplicațiile publicate pe Play Store pentru a determina dacă acestea pot fi utilizate în mașină fără modificări suplimentare. Programul va fi lansat anul acesta, iar dezvoltatorii pot deja să trimită cereri pentru a avea aplicațiile scanate dacă cred că software-ul este pregătit pentru a fi folosit în mașină. Același program va viza și Android Automotive, sistemul de operare integrat al Google destinat vehiculelor de generație nouă.

OPPO a lansat în Europa noile telefoane Reno12 și Reno12 Pro cu funcții GenAI

OPPO a lansat recent noile modele de telefoane din seria Reno cu funcții GenAi: Reno12 și Reno12 Pro.

Acestea impresionează prin designul futurist și noua platformă mobilă MediaTek Dimensity 7300-Energy pe 4nm, dezvoltată exclusiv de MediaTek și OPPO pentru a oferi o eficiență energetică de top.

Design și performanță

Reno12 și Reno12 Pro au exterioare argintii și panouri din sticlă pe spate. Reno12 vine într-o nuanță de cacao iar Reno12 Pro impresionează prin culoarea neagră și designul mat-lucios în două tonuri separate de o panglică metalică.

Spre deosebire de Reno11 F 5G, Reno12 și Reno12 Pro au ecrane OLED de 6,7 inci, cu o rată de reîmprospătare de 120Hz și capacitatea de a afișa până la 1,07 miliarde de culori. Ambele modele includ protecție pentru ochi împotriva luminii albastre. Tehnologia Splash Touch de la OPPO permite funcționarea corectă a ecranului chiar și atunci când acesta sau mâinile utilizatorului sunt ude.

Reno12 este echipat cu Corning Gorilla Glass 7i iar Reno12 Pro dispune de Corning Gorilla Glass Victus 2. Ambele modele au certificare IP65 pentru rezistență la praf și apă. Procesorul RAM-Vita accelerează viteză de lansare a aplicațiilor. Expansiunea RAM de la OPPO poate fi utilizată pentru a converti până la 12GB de stocare în RAM temporar,

Platforma MediaTek Dimensity 7300-Energy oferă performanță de top și eficiență energetică, asigurând o experiență fluidă și de durată.

Baterie

Reno12 și Reno12 Pro vin cu o baterie de 5.000mAh. Aceasta poate fi încărcată de la 1% la 49% în doar 18 minute. Pentru o încărcare completă de 100% sunt necesare doar 46 de minute.

Funcții GenAI

Camera principala de pe Reno12 și Reno12 Pro utilizează senzorul Sony LYT-600 pentru o focalizare mai stabilă și rapidă. Modelul Reno12 Pro are atât o cameră Telefoto Portret de 50MP cu zoom optic de 2x, cât și o nouă cameră Selfie de 50MP cu autofocus și efecte de retuș AI pentru portrete în stil selfie.

Camerele de pe spate și cele frontale pot înregistra video 4K la 30fps, adică de patru ori rezoluția videoclipurilor 1080p.

Ambele modele introduc funcții revoluționare GenAI. Funcția AI Eraser elimină rapid trecătorii sau obiectele nedorite din fotografii cu o simplă atingere. AI Studio permite crearea de avatare digitale sau portrete artistice dintr-o singură fotografie. AI Best Face 2 identifică automat persoanele care au ochii închiși pentru fotografii de grup perfecte.

Construite pe modelul lingvistic Google Gemini (LLM), ambele modele includ AI Toolbox, o nouă adăugire la bara laterală inteligentă. Utilizatorii se vor putea bucura de funcții ca AI Write, AI Speak și AI Summary.

Acestea înțeleg și procesează cu ușurință conținutul de pe ecran. Datorită AI Toolbox, utilizatorii se pot bucura de rezumate pentru articole lungi sau generarea rapidă de conținut pentru rețelele sociale.

Disponibilitate

OPPO Reno12 Pro este disponibil începând cu 19 iunie. OPPO Reno12 va fi disponibil de la sfârșitul lunii iunie, dar poate fi precomandat începând cu 19 iunie de pe magazinul oficial.

Intel spune că are o soluție pentru instabilitatea procesoarelor 13th și 14th Gen

Intel spune că are o soluție pentru instabilitatea procesoarelor 13th și 14th Gen

Foto: Intel Corporation

Se pare că Intel a găsit o soluție pentru problemele de stabilitate ale celor mai noi procesoare lansate, probleme raportate de utilizatori din întreaga lume.

Mai mulți utilizatori s-au confruntat cu problemele de stabilitate care afectează cele mai noi generații de procesoare.

Potrivit wccftech.com, Intel confirmă că eroarea microcodului eTVB și tensiunile crescute au contribuit la problemele de instabilitate ale procesoarelor din generația a 14-a și a 13-a.

În trecut s-a spus că funcția eTVB (Enhanced Thermal Velocity Boost) avea un algoritm cu erori în microcod, care a fost declarat ca o cauză principală, totuși Intel a negat acest lucru și a spus că este într-adevăr un factor contributiv, dar nu problema principală.

Tensiunile de intrare ridicate care au condus la viteze și tensiuni turbo mai mari, în ciuda faptului că cipul își atinge limita termică maximă, au fost, de asemenea, factori care au contribuit la aceste instabilități.

Intel vine cu o soluție pentru instabilitatea noilor sale procesoare

Potrivit Intel, microcodul eTVB poate afecta condițiile de funcționare pentru procesoarele Intel din a 14-a și a 13-a generație, iar acestea includ SKU-urile din seria KS, KF și K.

Un nou patch a fost dezvoltat de Intel pentru a rezolva eroarea eTVB, iar compania lucrează cu partenerii săi, cum ar fi producătorii de plăci de bază, pentru a lansa BIOS-ul încă de astăzi.

Intel afirmă încă o dată că, deși eroarea eTVB este o problemă care duce la instabilitate, nu este cauza principală a problemei de instabilitate.

Chiar și așa, aceasta nu este o soluție totală și încă nu avem informații despre momentul în care Intel va veni cu o rezolvare definitivă a acestor probleme care afectează noile sale procesoare.

Nvidia devine cea mai valoroasă companie din lume, întrecând Apple, Microsoft și Google

Foto: Shutterstock

Săptămâna aceasta Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piață de 3,34 trilioane de dolari, depășind Microsoft și Apple.

Impulsionată de frenezia globală legată de Inteligența Artificială și de cererea în creștere pentru procesoare AI, Nvidia este prima firmă de semiconductori care devine cea mai valoroasă companie din lume.

Cu doar câteva luni în urmă, capitalizarea de piață a Nvidia era în jur de 2,2 trilioane de dolari, iar compania se afla în spatele Microsoft și Apple, dar înaintea Saudi Aramco și Amazon în lista celor mai mari cinci companii după capitalizarea de piață.

Apoi, Nvidia a anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2024, raportând venituri de 26,044 miliarde de dolari și un profit net de 14,881 miliarde de dolari. Nvidia a declarat că se așteaptă să câștige 28 de miliarde de dolari în al doilea trimestru, crescând astfel încrederea investitorilor și capitalizarea de piață a companiei.

Nvidia devine cea mai valoroasă companie din lume

Cofondatorul și directorul executiv al Nvidia, Jensen Huang, a făcut apoi un tur mondial pentru a discuta despre performanțele companiei în AI, precum și despre hardware-ul de generație următoare Blackwell, ceea ce a crescut și mai mult încrederea.

Acțiunile Nvidia au crescut cu peste 160% doar în 2024, adăugând mai mult de 2 trilioane de dolari la capitalizarea sa de piață. Pe 18 iunie, Nvidia devine cea mai valoroasă companie din lume după capitalizarea de piață.

Creșterea remarcabilă a Nvidia este alimentată de cererea în creștere pentru procesoarele sale pentru AI și HPC, în special Nvidia H100 și Nvidia H200. Iar oferta sa este bogată: compania are deja familia de produse Blackwell B200 pregătită să intre pe piață mai târziu în acest an și se pregătește pentru lansarea acestora; pe lângă anticipatele GPU-uri Blackwell RTX 50 pentru spații de lucru profesionale și pentru clienți.

Cu Blackwell, Nvidia va oferi nu doar procesoare și servere, ci esențialmente centre de date întregi, ceea ce probabil va crește câștigurile companiei.

Viitorul sună din ce în ce mai bine pentru Nvidia

Analiștii întrebați de Bloomberg cred că capitalizările de piață ale celor mai de succes companii tehnologice ar putea depăși pragul de 4 trilioane de dolari, un nivel cu adevărat uluitor.

Deocamdată, toți cei trei candidați pentru a deveni prima companie de 4 trilioane de dolari, Nvidia, Microsoft și Apple, sunt bine poziționați să profite de frenezia AI, deși la niveluri diferite, notează Tom’s Hardware.

„Credem că, în următorul an, cursa pentru o capitalizare de piață de 4 trilioane de dolari în tehnologie va fi în centrul atenției, între Nvidia, Apple și Microsoft”, a scris Daniel Ives, analist la Wedbush Securities, într-o notă publicată de Bloomberg.

Elon Musk a postat pe Twitter despre dorința sa de a achiziționa 300.000 de GPU-uri Blackwell B200 odată ce acestea vor fi disponibile, și nu va fi singurul care va dori să le cumpere.

Cum îl depozitezi corect ca să reziste mai mult timp

whatsapp sharing button

Nu mai ține usturoiul în frigider. Cum îl depozitezi corect ca să reziste mai mult timp

Cum se păstrează usturoiul

Unde trebuie ținut usturoiul

Un ingredient care nu lipsește niciodată din cămara noastră este usturoiul. Dă un gust special mâncărurilor, dar de cele mai multe ori nu este folosit un cățel întreg de usturoi. Multe gospodine îl pun în frigider, însă este o greșeală.

Toată lumea știe că usturoiul este un ingredient care rareori lipsește din rețete. Tăiat, feliat sau întreg, rezultatul rețetei tale va fi incredibil datorită aromei sale. Mai mult de atât, este foarte benefic pentru sănătatea noastră.

Cu toate acestea, pentru a nu pierde din aceste proprietăți, trebuie să aveți în vedere cele mai bune condiții pentru a-l conserva. Chiar dacă folosești foarte mult acest produs, uneori nu este atât de ușor să-l păstrezi mult timp.

Dar nu-ți face griji, dacă vei aplica câteva sfaturi pentru a-i prelungi termenul de valabilitate, cu siguranță îl vei observa foarte mult! Trebuie doar să urmezi câteva sfaturi foarte simple. În primul rând, cățeii și capetele de usturoi trebuie păstrate în mod diferit. Iată, mai exact, cum:

Cum se păstrează cățeii de usturoi

Cățeii de usturoi durează mult mai puțin față de capetele de usturoi, iar modul de conservare este foarte important. Una dintre cele mai bune soluții pentru a păstra cățeii de usturoi mai mult timp are uleiul de măsline ca protagonist.

Trebuie să decojim usturoiul, să-l punem într-un recipient și să-l acoperim cu ulei. Astfel, atunci când vrem să-l folosim, nu va trebui decât să-l scoatem și nu va trebui să folosim mult mai mult ulei pentru a-l prăji pentru că se vor impregna cu el.

De asemenea, puteți congela cățeii de usturoi, dar înainte de toate trebuie să-l tăiați sau să-l feliați. Mai apoi, puneți-l într-o pungă de plastic și congelați-l.

Cum se păstrează capetele de usturoi

Capetele de usturoi au nevoie să respire, așa că nu este o idee bună să le țineți acoperite. Cel mai bine este să găsești un loc răcoros și uscat în casa ta, unde usturoiul să nu fie expus direct la lumină.

De asemenea, nu este indicat să punem capetele în frigider , deoarece singurul lucru pe care îl vom realiza cu aceasta este să creăm un exces de frig care să le facă să înmugurească.

O idee bună este să puneți capetele de usturoi în locul unde puneți legumele și fructele. Important este să țineți separat usturoiul de restul alimentelor. Pentru a face acest lucru, folosiți un recipient.

De asemenea, este important să țineți cont de faptul că capetele durează mult mai mult decât cățeii de usturoi liberi. Când sunt închise, pot dura 2 sau chiar 3 luni . Cu toate acestea, odată ce le deschidem, durata se va reduce mult, ajungând la doar 10 zile.