AOC GAMING 27G2ZN3/BK, monitor pentru gamerii competitivi, la un preț accesibil

AOC GAMING 27G2ZN3/BK, monitor pentru gamerii competitivi, la un preț accesibil

Foto: AGON by AOC

AGON by AOC, unul dintre cele mai importante brand-uri de monitoare de gaming și accesorii IT din lume, a lansat AOC GAMING 27G2ZN3/BK, un model destinat competițiilor eSports, la un preț accesibil.

Proiectat pentru jucătorii care solicită caracteristici hardware de top, monitorul de 27″ (68,6 cm) Full HD AOC GAMING 27G2ZN3/BK oferă o rată de refresh de 280 Hz, un input lag redus, timpi de răspuns rapizi (până la 1 ms GtG și 0,5 ms MPRT), Adaptive-Sync pentru sincronizarea VRR și un panou Fast VA cu contrast ridicat.

Tehnologie actualizată

Monitorul prezintă beneficiile mai multor tehnologii precum panoul Fast VA cu acoperire largă a gamelor de culori sRGB (123,3%) și DCI-P3 (92,2%), acesta fiind capabil să afișeze imagini realiste și tonuri profunde de negru, permițând astfel jucătorilor să se bucure pe deplin de acțiune. Rata de refresh de 280 Hz și input lag-ul redus reprezintă un avantaj în cazul jocurilor cu ritm rapid, dar și a celor competitive unde fiecare secundă contează în lupta pentru victorie.

Prin utilizarea setării MBR (Motion Blur Reduction), monitorul poate atinge un timp de răspuns MPRT (Moving Picture Response Time) de 0,5 ms, îmbunătățind semnificativ claritatea mișcărilor. Această funcție permite jucătorilor să urmărească adversarii cu mai multă precizie și să reacționeze la mișcările acestora în scenele cu ritm rapid. 27G2ZN3/BK este unul dintre cele mai accesibile monitoare de gaming cu rată de refresh ridicată și cu un preț de achiziție redus.

AOC GAMING 27G2ZN3/BK
Foto: AGON by AOC

Fiecare milisecundă contează

Rata de refresh de 280 Hz a modelului AOC GAMING 27G2ZN3/BK oferă imagini fluide și o capacitate de reacție impresionantă. Această rată de reîmprospătare rapidă este esențială în cazul jocurilor cu ritm rapid precum cele de genul FPS, Racing, sau jocurile de luptă, în care reacțiile de o fracțiune de secundă pot face diferența între victorie și înfrângere.

Cu cât rata de refresh este mai mare, cu atât input lag-ul devine mai mic. Astfel, monitorul asigură jucătorii că fiecare comandă este executată instantaneu, oferind o conexiune perfectă între acțiunile utilizatorilor și rezultatul de pe ecran.

Panou Fast VA cu contrast ridicat

Modelul AOC GAMING 27G2ZN3/BK dispune de un panou Fast VA de 27″ cu rezoluție Full HD, oferind culori vii și tonuri profunde de negru pentru o experiență de joc adecvată.

Tehnologia panoului Fast VA oferă un contrast bun (4000:1), asigurându-se că fiecare detaliu iese în evidență, de la cele mai întunecate zone până la cele mai luminoase. Modelul are o luminozitate de 300 de niți și oferă compatibilitate cu standardul HDR10.

Noul monitor se aliniază cu preferințele gamerilor, motiv pentru care AOC GAMING 27G2ZN3/BK este proiectat pentru a se integra perfect atât în cazul jocurilor pentru PC, cât și în cele pentru consolă.

Cu suport pentru o rată de refresh de 120 Hz la o rezoluție de 1080p pe console, jucătorii se pot bucura de un gameplay fluid pe toate dispozitivele lor preferate. Monitorul dispune de 2x porturi HDMI 2.0 și 1x DisplayPort 1.4, oferind opțiuni ample de conectivitate.

AOC GAMING 27G2ZN3/BK
Foto: AGON by AOC

Pentru a asigura un confort maxim în timpul sesiunilor lungi de jocuri, monitorul este prevăzut cu un suport reglabil pe înălțime de 130 mm, cu funcționalitate de înclinare, rotire și pivotare. Jucătorii pot ajusta cu ușurință monitorul la unghiul de vizualizare preferat, reducând oboseala gâtului și a ochilor pentru un confort prelungit în timpul jocurilor.

Tehnologia Flicker-Free și modul LowBlue îmbunătățesc și mai mult experiența de utilizare pe timp de noapte. Datorită funcțiilor dedicate jocurilor din meniul OSD al monitorului, utilizatorii pot regla cu precizie culorile și saturația, luminile și umbrele (Shadow Control), o suprapunere a reticulului (Dial Point) sau un contor de cadre pe secundă (Frame Counter). Acest meniu este de asemenea ușor accesibil cu ajutorul suitei software AOC G-Menu.

Preț și disponibilitate

AOC GAMING 27G2ZN3/BK va fi disponibil de la începutul lunii iunie 2024, la un preț recomandat de 1190 lei.

Sursa: AGON by AOC

Un portofel Bitcoin de 3 milioane de dolari a cărui parolă fusese pierdută timp de 11 ani, deblocat de hackeri

Foto: Shutterstock

O echipă de hackeri a reușit în cele din urmă să deblocheze un portofel Bitcoin de 3 milioane de dolari, după ce un bărbat și-a uitat parola în urmă cu 11 ani.

Uitarea unei parole este cu siguranță neplăcută, dar de obicei nu este atât de gravă. Dar să uiți parola unui portofel Bitcoin de 3 milioane de dolari este cu totul altceva.

În cele din urmă, cercetătorii în securitate au reușit să spargă o parolă pentru a recupera suma uriașă de bani, după ce aceasta a fost blocată într-un portofel criptografic timp de 11 ani.

Un portofel Bitcoin de 3 milioane de dolari a fost „blocat” timp de 11 ani

Inginerul electric Joe Grand, cunoscut online sub numele de „Kingpin”, a fost angajat să spargă un fișier criptat care deținea 43,6 BTC.

Valoarea ridicată a criptomonedelor era protejată de o parolă creată de un generator de parole aleatorii numit Roboform, dar parola fusese pierdută între timp.

Proprietarul anonim s-a îngrijorat că cineva i-ar putea sparge computerul și să obțină parola, câștigând în cele din urmă acces la criptomoneda sa.

„La acea vreme, eram foarte paranoic cu securitatea mea”, a spus el.

Astfel, proprietarul l-a rugat pe Grand să îl ajute, după ce acesta devenise cunoscut în comunitate în 2022 pentru că a ajutat un alt posesor de criptomonede să își recupereze accesul la peste 2 milioane de dolari în criptomonede, pe care credea că le pierduse pentru totdeauna.

Grand spune că zeci de persoane l-au contactat anterior pentru a-i cere ajutorul în recuperarea comorii pierdute. Cu toate acestea, Grand a decis să îi respingă pe mulți dintre ei din diverse motive, dar a decis să ajute acest proprietar anonim în această misiune.

Într-un videoclip de pe YouTube publicat de Grand, proprietarul portofelului a spus: „Am generat parola, am copiat-o, am pus-o în codul de acces al portofelului și de asemenea într-un fișier text pe care apoi l-am criptat”.

Cât valora Bitcoin în momentul pierderii parolei acestui portofel?

În momentul în care proprietarul a pierdut accesul la cont, valoarea Bitcoin se situa între 3.000 și 4.000 de dolari. Dar, deoarece prețul Bitcoinului a crescut cu mai mult de 20.000%, proprietarul a decis să apeleze la Grand.

Grand a folosit un instrument dezvoltat de Agenția Națională de Securitate (NSA) a SUA pentru a dezasambla codul generatorului de parole.

„Într-o lume perfectă, atunci când generați o parolă cu un generator de parole, vă așteptați să obțineți o parolă unică, aleatorie de fiecare dată, pe care nimeni altcineva nu o are. Dar în această versiune a lui RoboForm, nu a fost cazul”, explică el.

„Deși parolele RoboForm par să fie generate aleatoriu, ele nu sunt. Cu versiunile mai vechi ale acestui software, dacă putem controla timpul, putem controla parola”, continuă expertul, citat de Unilad.

Grand a reușit să păcălească sistemul schimbând timpul înapoi la 2013 când a fost generată parola, și după câteva încercări eșuate, acest lucru a condus în cele din urmă la recrearea aceleiași parole. Expertul în hacking a lucrat apoi cu colegul său Bruno pentru a genera milioane de parole potențiale.

El a reușit în cele din urmă să găsească codul, ceea ce Grand a spus că a fost „cel norocos”.

„Noi am avut în cele din urmă noroc că parametrii noștri și intervalul de timp erau corecți. Dacă unul dintre acestea era greșit, am fi continuat să facem presupuneri, încercări în întuneric”, a conchis el.

Nothing Phone (2a) Special Edition este cel mai colorat dispozitiv lansat până acum de acest producător

Nothing Phone (2a) Special Edition. Foto: Nothing

Nothing Phone (2a) Special Edition, pe care compania a început să îl promoveze cu câteva zile în urmă, a fost acum lansat oficial.

Nothing Phone (2a) Special Edition este produsul Nothing cu cel mai mare număr de culori folosite până acum la un singur dispozitiv, având accente roșii, galbene și albastre aplicate pe întregul telefon.

Totuși, transparența rămâne la baza designului, așa cum era de așteptat de la Nothing. Comunicatul oficial de presă spune că ediția specială a acestui dispozitiv „celebrează culorile primare și locul lor în identitatea de brand a Nothing”.

Deși aceste trei culori de accent au fost folosite individual în produse Nothing înainte, niciodată nu au fost combinate în acest mod.

Nothing Phone (2a) Special Edition a fost lansat oficial

„Suntem foarte fericiți să dezvăluim Phone (2a) Special Edition. Primul produs care explorează paleta noastră de culori primare: roșu, albastru și galben. Estetica sa generală face referire la unii dintre eroii noștri de design din trecut, creând în același timp o nouă expresie pentru un smartphone. Elevând un dispozitiv funcțional într-o piesă de artă remarcabilă”, a declarat Adam Bates, director de design al Nothing.

Phone (2a) Special Edition este disponibil cu 12GB de RAM și 256GB de stocare.

În ceea ce privește celelalte specificații, este identic cu Phone (2a), care este disponibil de ceva vreme, cu excepția schemei speciale de culori, desigur. Așadar, are un ecran AMOLED de 6,7 inchi cu o rezoluție de 1080 x 2412 pixeli la 120 Hz, un procesor Dimensity 7200 Pro, o cameră principală de 50 MP cu stabilizare optică, o cameră ultrawide de 50 MP, o cameră selfie de 32 MP și o baterie de 5.000 mAh cu suport pentru încărcare prin cablu de 45W. Dispozitivul rulează Android 14, amintește GSMArena.

Logitech lanseaza noi periferice pentru computerele Apple

Foto: Logitech

Logitech a anunțat lansarea unei noi game de produse Logi for Mac, menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor de computere Apple.

Gama de produse Designed for Mac include MX Keys S pentru Mac, MX Keys S Combo pentru Mac, MX Anywhere 3S pentru Mac și MX Keys Mini pentru Mac. Produsele sunt adaptate pentru a spori performanța, productivitatea și confortul la birou, răspunzând nevoilor diverse ale utilizatorilor de macOS și iPadOS și au aspect și culori dedicate care completează ecosistemul Apple.

Logitech se angajează să ofere soluții inovatoare, centrate pe utilizator, care se integrează perfect cu ecosistemul Apple și concepute în mod sustenabil. Cu accent pe optimizarea fluxului de lucru, a productivității și a confortului, portofoliul nostru Designed for Mac oferă utilizatorilor Apple posibilitatea de a-și elibera potențialul creativ și de a se bucura de confort pe tot parcursul zilei la birou, fără a sacrifica compatibilitatea și aspectul Mac.

– Delphine Donné, vicepreședinte și director general al Personal Workspace Solutions Logitech

Logitech Apple
Foto: Logitech

Noile produse din portofoliul MX pentru Mac sunt disponibile în culori care se potrivesc cu designul computerelor Mac, răspund nevoilor multiple ale utilizatorilor și sunt integrate într-un ecosistem unificat prin aplicația de personalizare și control ușor de utilizat Logi Options+.

  • MX Keys S pentru Mac: o tastatură cu tastare confortabilă și precisă și cu un aspect actualizat dedicat pentru Mac, echipată cu iluminare inteligentă și Smart Actions, o funcție care economisește timp în aplicația Logi Options+ pentru a simplifica fluxurile de lucru.
  • Combo MX Keys S pentru Mac: primul combo MX conceput pentru Mac, care include tastatură MX Keys S pentru Mac, mouse MX Master 3S pentru Mac și MX Palm Rest.
  • MX Anywhere 3S pentru Mac: un mouse compact creat pentru Mac care oferă scrolling ultra-rapid, clicuri silențioase și tracking rapid și precis la rezoluție 8K pe orice suprafață.
  • MX Keys Mini pentru Mac: o tastatură minimalistă avansată, optimizată pentru Mac și disponibilă acum în culoarea Space Gray, care se potrivește perfect în fluxul de lucru pentru a oferi tastare rapidă, precisă, iluminare inteligentă și personalizare software care plasează fiecare tastă și comandă rapidă la îndemâna.
Logitech Apple
Foto: Logitech

Disponibilitate și prețuri

MX Keys S pentru Mac (119 euro), MX Keys S Combo pentru Mac (219 euro), MX Anywhere 3S pentru Mac (99 euro), MX Keys Mini pentru Mac (119 euro) vor fi disponibile la nivel global pe site-ul oficial Logitech și la alți retaileri globali.

Aplicația Logi Options+ este disponibilă pentru descărcare gratuită de pe logi.com/optionsplus.

Logitech Apple
Foto: Logitech

Sursa: Logitech

Xiaomi lansează noile TV-uri A Pro 2025 și A 2025

Xiaomi lansează noile TV-uri A Pro 2025 și A 2025

Foto: Xiaomi

Xiaomi își extinde ecosistemul de produse inteligente cu noile linii de televizoare din seria A, care includ modelele A 2025 și Pro 2025.

Ambele modele se caracterizează printr-un design cu margini minimaliste, control vocal și rezoluție 4K. Acestea fac parte din strategia “Human x Car x Home” a celor de la Xiaomi, care își propune să redefinească granițele integrării tehnologice.

Xiaomi TV A Pro 2025 oferă un ecran QLED 4K de înaltă rezoluție și suport HDR. Experiența de vizualizare este completată de tehnologia audio Dolby, care promite reproducerea sunetelor cu o fidelitate sporită, în confortul propriei case. Acest model este dotat cu sistemul de operare Google TV, cu funcții integrate în telecomandă. Acest model este disponibil în trei versiuni diferite, în funcție de dimensiune: 43″, 55″ și 65″.

În schimb, Xiaomi TV A 2025 este conceput pentru a oferi o experiență deosebită de divertisment, iar integrarea Google TV oferă acces la o lume vastă de conținut, de la filme și aplicații, până la jocuri.

De asemenea, este dotat cu o tehnologie de fluidizare a mișcării MEMC, care permite obținerea de imagini fluente și clare în calitate 4K UHD pentru toate dimensiunile disponibile, cu excepția modelului de 32″, care are o rezoluție HD.

Noul Xiaomi TV A 2025 are un design fără rame, care îi conferă un aspect elegant și modern. Acesta este disponibil în trei mărimi diferite: 32″, 43″, 50″.

Xiaomi TV A 2025
Foto: Xiaomi

Prețuri și disponibilitate

Cele două modele vor fi disponibile online, începând din 30 mai, în rețelele de magazine ale partenerilor Xiaom, precum și pe https://mi-home.ro.

Xiaomi TV A Pro va fi disponibil, în funcție de variantă, la următoarele prețuri recomandate de vânzare:

  • 43” la 1699,99 lei
  • 55” la 2399,99 lei
  • 65” la 3099,99 lei

Și Xiaomi TV A va fi disponibil, în funcție de variantă, la următoarele prețuri recomandate de vânzare:

  • 32” la 899,99 lei
  • 43” la 1599,99 lei
  • 50” la 1999,99 lei
Xiaomi TV A 2025
Foto: Xiaomi

Sursa: Xiaomi România

Opera intră în parteneriat cu Google. Îmbunătățirile bazate pe inteligența artificială susținute de Gemini

Opera intră în parteneriat cu Google. Îmbunătățirile bazate pe inteligența artificială susținute de Gemini

Utilizatorii Opera beneficiază de mult timp de capacitățile modelelor lingvistice mari dezvoltate de OpenAI, integrate în asistentul AI încorporat al browserului, Aria.

Acum, Opera îmbunătățește și mai mult experiența utilizatorilor prin colaborarea cu Google pentru a încorpora modelele avansate de AI, Gemini, în Aria.

Această colaborare are ca scop să îmbunătățească performanța și versatilitatea Aria, permițându-i să ofere informații mai precise și actualizate.

Potrivit Opera, integrarea modelelor Gemini de la Google este facilitată prin intermediul motorului său de AI, Composer.

Acest motor procesează inteligent interogările utilizatorilor și determină care model de AI este cel mai potrivit pentru fiecare sarcină specifică. Astfel, utilizatorii primesc răspunsuri cât mai precise și relevante, adaptate nevoilor lor.

Despre Gemini, de la Google

Google a introdus Gemini ca fiind cel mai avansat model de AI al său, evidențiind capacitățile superioare în timpul anunțului oficial de anul trecut.

De atunci, Gemini a fost integrat în diverse produse Google, îmbunătățindu-le funcționalitatea cu caracteristicile sale puternice bazate pe AI.

Odată cu integrarea Gemini, Aria de la Opera este acum echipată pentru a oferi utilizatorilor cele mai recente informații, livrate cu performanță ridicată.

Parteneriat între Opera și Google

Parteneriatul dintre Opera și Google aduce, de asemenea, noi caracteristici experimentale pentru Aria, ca parte a programului de AI Feature Drop al Opera.

Utilizatorii care au versiunea Opera One Developer a browserului pot testa gratuit aceste funcții. Printre noile capacități se numără o funcție de generare de imagini alimentată de modelul Imagen 2 de la Google.

De exemplu, utilizatorii pot cere Aria să „creeze o imagine cu un câine în vacanță pe o plajă, savurând o băutură”, iar AI-ul va genera o imagine corespunzătoare.

În plus, Aria oferă acum o funcție de text-to-audio, permițându-le utilizatorilor să asculte răspunsurile citite cu voce tare într-un ton conversațional folosind modelul avansat de text-to-audio de la Google. Această funcție are scopul de a oferi o experiență de utilizare mai captivantă și accesibilă.

Schimbările unghiilor pot reflecta modificări în sănătatea noastră: Ce trebuie să știi, ce spun specialiștii

Schimbările unghiilor pot reflecta modificări în sănătatea noastră: Ce trebuie să știi, ce spun specialiștii

Unghiile noastre pot oferi indicii valoroase despre starea noastră de sănătate.

Deși adesea le ignorăm, modificările acestora pot semnala probleme interne importante. În cele ce urmează, vom explora câteva dintre semnificațiile posibile ale schimbărilor apărute la nivelul unghiilor.

Creșteri anormale și neoplasme

Unele afecțiuni ale unghiilor sunt cauzate de modificări în dimensiunea celulelor sau de o creștere și diviziune celulară excesivă. Acestea pot fi inofensive, dar pot fi și semne ale unor boli. Un exemplu este melanomul, un tip de cancer de piele care poate apărea sub forma unei linii negre sau maronii pe unghie.

Melanomul este rezultatul unei supraproducții de melanocite în țesutul sub unghie, celule care produc melanină. Alte tumori benigne, cum ar fi onicopapilomul, pot apărea sub forma unor dungi roșu-maronii sau a unor creșteri verucoase sub unghie.

Hipertrofia și afecțiuni asociate

Hipertrofia unghiilor, caracterizată prin creșterea în volum a celulelor, poate duce la onicogrifoză, cunoscută și sub denumirea de „unghii de berbec”. Această afecțiune provoacă o creștere groasă și curbată a unghiilor, fiind adesea rezultatul unei traume, infecții sau al unor probleme medicale precum psoriazisul sau problemele circulatorii.

Tratamentul poate varia de la metode conservatoare, cum ar fi tăierea unghiilor, până la opțiuni chirurgicale de îndepărtare completă a unghiei afectate.

Puncte și dungi pe unghii

Unghiile pot prezenta mici adâncituri sau dungi orizontale care pot indica diverse probleme. Pitting-ul, caracterizat de mici puncte rotunde pe unghii, poate fi un semn de psoriazis, eczeme sau alte afecțiuni autoimune.

Pe de altă parte, liniile Beau, adică dungi adânci care traversează unghia, semnalează întreruperi ale creșterii unghiei, cauzate de leziuni, infecții sau boli severe.

Schimbări de culoare

Unghiile galbene pot fi rezultatul unei infecții fungice sau, în cazuri rare, ale sindromului unghiilor galbene, asociat cu probleme respiratorii și limfatice. Petele albe, denumite leuconichie, sunt de obicei cauzate de traume minore la nivelul unghiei, dar pot indica și infecții sau boli cronice.

Modificări de formă

Unghiile late, care se lățesc și se curbează în jurul vârfurilor degetelor, pot fi un semn al unor boli cardiace sau pulmonare. Koilonichia, sau „unghiile de lingură”, caracterizată printr-o concavitate a unghiei, este adesea cauzată de anemie feriprivă sau expunerea excesivă la produse petroliere.

Observarea și interpretarea corectă a schimbărilor unghiilor pot oferi informații valoroase despre sănătatea noastră generală. Dacă observați modificări semnificative sau persistente ale unghiilor, este recomandat să consultați un medic pentru un diagnostic și tratament adecvat.

Ora ideală pentru udarea plantelor: Regula de aur a experților în grădinărit

Ora ideală pentru udarea plantelor: Regula de aur a experților în grădinărit

Momentul ideal pentru udarea plantelor.

  1. Momentul ideal pentru udare
  2. Importanța udării corecte
  3. Tehnica corectă de udare
  4. Distribuirea uniformă a apei
  5. Sfaturi suplimentare
  6. Beneficiile udării corecte
  7. Concluzie

Îngrijirea corectă a plantelor din grădină, în special udarea, este esențială pentru sănătatea și dezvoltarea lor. În lunile de vară, când temperaturile sunt ridicate, plantele necesită o atenție sporită. Experții în grădinărit recomandă evitarea udării plantelor în timpul zilei, când soarele este puternic, pentru a preveni șocul termic și evaporarea rapidă a apei.

Momentul ideal pentru udare

Specialiștii indică faptul că cel mai bun moment pentru udarea plantelor este dimineața devreme, între orele 05:00 și 07:00. În acest interval, solul este rece, iar plantele pot asimila eficient apa și nutrienții necesari. Udarea seara târziu este, de asemenea, o opțiune bună, deoarece solul are timp să se răcească după căldura zilei.

Importanța udării corecte

Udarea plantelor la momentul potrivit și în mod corect poate face diferența între o grădină sănătoasă și una care suferă. Plantele, asemenea oamenilor, au nevoie de apă pentru a supraviețui și a se dezvolta. În perioadele de secetă sau caniculă, apa devine și mai crucială, iar udarea ineficientă poate duce la stresul hidric al plantelor, afectându-le creșterea și producția.

Tehnica corectă de udare

Pentru a asigura o udare eficientă, este important să evitați udarea frunzelor. Apa trebuie aplicată direct la baza plantelor, astfel încât să ajungă la rădăcini. Udarea frunzelor poate duce la dezvoltarea bolilor și la apariția arsurilor solare. În plus, udarea superficială poate încuraja dezvoltarea rădăcinilor la suprafață, făcând plantele mai vulnerabile la secetă.

Distribuirea uniformă a apei

Distribuirea uniformă a apei în jurul plantei este esențială pentru a asigura o hidratare corespunzătoare a rădăcinilor. Utilizarea unui sistem de irigare prin picurare sau a unui furtun de grădină cu un debit controlat poate ajuta la distribuirea uniformă a apei. Aceste metode permit o penetrare lentă și profundă a apei în sol, prevenind risipa și asigurând hidratarea necesară pentru plante.

Sfaturi suplimentare

Pe lângă alegerea momentului potrivit pentru udare, este important să monitorizați constant nivelul de umiditate al solului. Plantele diferite au necesități de apă variate, astfel încât este crucial să ajustați frecvența și cantitatea de apă în funcție de tipul plantelor și de condițiile meteo. Utilizarea mulciului poate ajuta la menținerea umidității solului și la protejarea rădăcinilor de temperaturile extreme.

Beneficiile udării corecte

Udarea corectă nu doar că ajută plantele să supraviețuiască, ci le permite să înflorească și să fructifice la potențial maxim. Plantele bine udate au frunze mai verzi, flori mai mari și mai vibrante și sunt mai rezistente la boli și dăunători. O plantă hidratată corespunzător poate face față mai bine stresului termic și secetei, asigurând o grădină sănătoasă și productivă.

Concluzie

Prin respectarea acestor recomandări și aplicarea unor tehnici corecte de udare, veți putea asigura o creștere sănătoasă și robustă a plantelor din grădina dumneavoastră, chiar și în cele mai fierbinți luni de vară. Udarea la ora potrivită și în mod corect este cheia pentru a menține plantele sănătoase și frumoase, contribuind la un mediu mai verde și mai plăcut.

realme lanseaza C67, un smartphone cu cameră de 108 megapixeli la un preț accesibil

Foto: realme

Brandul cu cea mai rapidă ascensiune pe piață lansează modelul realme C67, redefinind standardele din segmentul accesibil.

realme C67 este cel mai performant din seria C, având o platformă Snapdragon pe 6nm, cameră de 108MP și o baterie capabilă să ducă totul. Cu peste 100 de milioane de unități vândute din seria C, realme demonstrează cererea mare pentru telefoane accesibile, dar performante, cum este modelul C55, cel mai vândut de până acum.

realme C67 este primul telefon din seria C cu platformă Snapdragon, ceea ce îi conferă performanțe ridicate. Dispozitivul a obținut un scor de 330K în AnTuTu, ceea ce arată puterea procesorului Snapdragon 685, optimizat pentru eficiență și putere, asigurând o experiență fluidă chiar și în sarcini solicitante. Comparativ cu modelul C55, C67 are o creștere de 15% în performanța CPU și 10% în performanța GPU, având o frecvență de 2.8GHz, potrivit producătorului.

realme C67 dispune de dotări de flagship la o fracțiune din preț

Ecranul LCD IPS de 90Hz al modelului C67, cu o luminozitate de 800 nits, este foarte vizibil chiar și în lumina directă a soarelui. De asemenea, C67 este primul telefon din gama sa de preț care renunță la suportul de plastic al ecranului, o caracteristică rezervată de obicei dispozitivelor de vârf.

Camera de 108MP a modelului C67, cu cel mai mare senzor din acest segment de preț, dispune de zoom in-senzor 3x și poate face fotografii la rezoluția maximă de 108MP. Tehnologia de zoom in-senzor 3x utilizează 12 milioane de pixeli pentru a realiza fotografii cu zoom fără pierderi de calitate.

C67 oferă și funcția Portret 3X, ideală pentru fotografierea oamenilor, și are cele mai bune capacități de fotografiere în condiții de lumină scăzută, datorită suprafeței de detectare a luminii mărită cu 132%.

Pe partea software, C67 vine cu Mini Capsule 2.0, care permite interacțiuni eficiente în diverse aplicații și notificări pop-up dinamice pentru un control mai rapid. Cu 256GB de stocare și 8GB RAM, C67 este un adevărat campion în categoria sa, având și difuzoare stereo, baterie de 5.000 mAh și încărcare rapidă la 33W.

Modelul C67 este disponibil la partenerii locali la prețul de 899 RON pentru varianta de 128GB și 999 RON pentru cea de 256GB.

Funcția de confidențialitate de pe iPhone care poate opri stalkingul. Puțini știu de ea!

Foto: Shutterstock

Apple a dezvăluit funcția de confidențialitate de pe iPhone pe care toți posesorii ar trebui să o cunoască pentru că aceasta îi poate salva de spionaj.

Funcția de confidențialitate de pe iPhone face parte din Safety Check de la Apple, care este concepută pentru a ajuta utilizatorii să depisteze persoanele care ar putea avea acces la părți ale iPhone-ului.

Butonul se numește Emergency Reset, dar este important să înțelegem mai întâi cum funcționează Safety Check.

Safety Check este proiectat pentru a proteja de supra-împărtășirea de informații, sau chiar de urmărire, prin funcțiile iPhone-ului. Utilizatorii pot restricționa o mulțime de setări ale iPhone-ului care au legătură cu partajarea de conținut, locație și altele.

„Dacă siguranța ta personală este în pericol, poți folosi Safety Check pe iPhone pentru a opri rapid partajarea informațiilor sau pentru a analiza și actualiza partajarea cu anumite persoane și aplicații”, explică Apple.

„Dacă circumstanțele sau nivelurile de încredere se schimbă, Safety Check îți permite să te deconectezi de la persoanele, aplicațiile și dispozitivele cu care nu mai dorești să fii conectat”, continuă compania.

Funcția de confidențialitate de pe iPhone care oprește spionajul

Pentru a folosi funcția, mai întâi trebuie să vă asigurați că rulați iOS 16 sau o versiune ulterioară. Mergeți la Settings > General > Software Update pentru a verifica.

De asemenea, trebuie să fiți conectați la un Apple ID pe un iPhone care are autentificarea în doi pași activată. Apoi, mergeți la Settings > Privacy & Security > Safety Check pentru a vedea opțiunile disponibile.

Acolo puteți parcurge toate permisiunile de confidențialitate legate de aplicațiile și conținutul de pe telefon. De asemenea, este posibil să eliminați dispozitivele conectate la contul Apple ID, să schimbați parola și să actualizați contactele de urgență.

Puteți opri următoarele aplicații Apple din a partaja conținut: Activity, Check In, Health, Home, Shared Calendars, Shared items din Find My, Shared location din Find My, Shared Maps ETA, Shared Notes, Shared Passwords, Shared Photos (inclusiv Shared Library și Shared Albums).

Tot cu această funcție, puteți preveni partajarea informațiilor legate de Bluetooth, Calendare, Cameră, Contacte, Fișiere și Foldere, Sănătate, Local Network, Location Services, Media și Apple Music, Microfon, Motion & Fitness, Fotografii, Reminders, Research și Recunoaștere Vocală.

O funcție drastică

Există și o opțiune pentru a actualiza codul de acces al dispozitivului, precum și Face ID sau Touch ID. Dacă sunteți cu adevărat îngrijorați, există o opțiune mai drastică numită Emergency Reset.

„Safety Check are o opțiune numită Emergency Reset. O folosești pentru a opri imediat partajarea elementelor enumerate mai sus, care includ toate tipurile de partajare. Emergency Reset îți permite să analizezi și să resetezi setările asociate cu Apple ID-ul tău”, explică Apple.

Pentru a folosi Emergency Reset, mergeți la Settings > Privacy & Security > Safety Check. Apoi apăsați pe Emergency Reset și urmați instrucțiunile de pe ecran.

După ce ați terminat, mergeți la Verify That You’ve Stopped Sharing pentru a vă asigura că totul a funcționat, notează The Sun.