Noul titlu PAC-MAN a fost dezvoltat de studioul românesc Amber. Jocul este disponibil pe toate platformele. (VIDEO)

Noul titlu PAC-MAN a fost dezvoltat de studioul românesc Amber. Jocul este disponibil pe toate platformele

Foto: Bandai Namco Entertainment

Amber, studioul românesc cu sediul în București și birouri în întreaga lume, continuă seria colaborărilor de succes.

De această dată este vorba despre cooperarea dintre Amber și publisher-ul Bandai Namco Entertainment, care a avut ca rezultat cel mai nou joc din faimoasa franciză PAC-MAN.

Astfel, zilele acestea s-a lansat PAC-MAN Mega Tunnel Battle: Chomp Champs, titlu dezvoltat de Amber, în parteneriat cu Bandai Namco, pentru platformele Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X | S și PC, prin Steam.

Echipa Amber dedicată acestui titlu PAC-MAN a lucrat aproape doi ani la proiect. Echipa a inclus specialiști din toate disciplinele implicate în dezvoltarea de jocuri, de la artă, programare, design, QA, Business Intelligence, până la sound engineering, muzică și producție.

Dezvoltatori din România, Polonia, Ucraina, Mexic, Serbia, Statele Unite și Canada s-au reunit pentru a dezvolta acest joc atât de așteptat de fanii PAC-MAN.

PAC-MAN Mega Tunnel Battle: Chomp Champs propune o abordare rapidă a formulei PAC-MAN, în bătălii multiplayer ce pot acomoda până la 64 jucători simultan, cu o varietate de labirinturi interconectate și funcționalitate cross-play între jucătorii de pe PC și cei de pe console.

Sursa: Amber

Ghost of Tsushima și Die By The Blade, disponibile acum cu suport DLSS. (VIDEO)

Ghost of Tsushima și Die By The Blade, disponibile acum cu suport DLSS

Foto: NVIDIA

După ce săptămâna trecută am asistat la lansarea jocului Homeworld 3, iată că un nou titlu este acum disponibil cu suport pentru tehnologia DLSS (Deep Learning Super Sampling) de la NVIDIA: este vorba despre Ghost of Tsushima: Director’s Cut, proaspăt lansat pentru PC.

Astfel, în Ghost of Tsushima: Director’s Cut, porți responsabilitatea lui Jin Sakai de a își apăra căminul împotriva invadatorilor mongoli cu ajutorul suportului pentru DLSS 3 Frame Generation, DLAA (Deep Learning Anti Aliasing) și NVIDIA Reflex.

De asemenea, a fost lansat și Die By The Blade, un joc de lupte 1v1 ce pune accentul pe armele albe, realizat de Grindstone, Triple Hill Interactive și Toko Midori Games. În acest titlu, o singură lovitură este tot ceea ce ai nevoie pentru a câștiga o confruntare, performanța și calitatea redării fiind îmbunătățite cu ajutorul DLSS 2.

Tsushima DLSS
Foto: NVIDIA

Nu în ultimul rând, NVIDIA promite că noi implementări ale tehnologiei DLSS urmează să sosească săptămânal, îndemnându-și fanii să urmărească constant lista completă a celor peste 500 de jocuri și aplicații care integrează funcții RTX.

Sursa: NVIDIA România

Palworld și Men of War II, adăugate pe GeForce Now. Ce alte titluri sunt disponibile în cloud

Palworld și Men of War II, adăugate pe GeForce Now. Ce alte titluri sunt disponibile în cloud

Foto: NVIDIA

Săptămâna aceasta, noi jocuri devin disponibile din cloud, prin intermediul serviciului de game streaming GeForce Now.

Dintre acestea se remarcă Palworld, de la Pocketpair, sau Men of War II, de la Fulqrum Publishing. În total, cinci jocuri au fost adăugate în biblioteca GeForce Now săptămâna aceasta.

Cu un abonament GeForce Now Ultimate, toate acestea pot fi jucate în rezoluții de până la 4K, cu sesiuni de până la 8 ore, fără a fi nevoie de hardware puternic pe propriul dispozitiv.

Jocurile adăugate pe GeForce Now săptămâna aceasta:

  • Men of War II (Steam)
  • Die by the Blade (Steam)
  • Colony Survival (Steam)
  • Palworld (Steam)
  • Tomb Raider: Definitive Edition (Xbox, disponibil pe PC Game Pass)
GeForce Now
Foto: NVIDIA

Sursa: NVIDIA România

Android 15 vine la pachet cu și mai multă siguranță, impotriva furtului

Android 15 vine la pachet cu și mai multă siguranță. Așa le faci viața mai grea hoților

Android 15 cu inteligență artificială

După ce a renunțat la tradiție și a dedicat întreaga prezentare la Google I/O pentru a evidenția cum integrează inteligența artificială în tot ceea ce poate fi imaginat, compania a rezervat ziua a doua pentru a aduce la zi ceea ce odată era vedeta spectacolului, Android.

Laolaltă cu sosirea celui de-al doilea beta pentru Android 15 miercuri, Google dezvăluie caracteristici de securitate anterior neanunțate în software-ul mobil din 2024, inclusiv detectarea furtului cu ajutorul AI-ului, protecția împotriva fraudelor în Google Play și altele.

Lock-ul de Detectare a Furtului este o nouă caracteristică a Android 15 care va folosi AI-ul (iarăși) pentru a prezice furturile de telefoane și pentru a bloca lucrurile în consecință.

Google afirmă că algoritmii săi pot detecta mișcările asociate cu furtul, cum ar fi acelea asociate cu apucarea telefonului și fuga, pedalarea sau condusul.

Dacă un dispozitiv Android 15 identifică una dintre aceste situații, ecranul telefonului va fi blocat rapid, făcând mult mai dificil pentru hoțul de telefoane să acceseze datele.

Blocarea de la distanță, o caracteristică utilă

O caracteristică de Blocare la Distanță de rezervă îți permite să blochezi rapid telefonul dacă cineva reușește să-l ia fără a declanșa Detectarea Furtului.

Cu Blocarea la Distanță, poți să blochezi ecranul telefonului de la distanță de pe orice dispozitiv, doar cu numărul tău de telefon și finalizând un test rapid de securitate.

Aceasta este concepută pentru a evita situațiile în care cineva își pierde telefonul sau este furat, dar nu cunoaște parola contului său Google pentru a accesa Găsirea Dispozitivului Meu.

Pe aceeași linie, Blocarea Dispozitivului Offline blochează automat ecranul telefonului tău, necesitând autentificare pentru a fi deblocat, atunci când este deconectat de la rețea. Acest lucru este conceput pentru a contracara hoții care iau rapid un dispozitiv furat offline înainte ca proprietarul să-l poată bloca sau șterge de la distanță.

Între timp, o actualizare a protecției împotriva resetării la starea inițială va solicita credențialele tale pentru a folosi telefonul după o ștergere a datelor.

În plus, dezactivarea Găsirea Dispozitivului Meu sau prelungirea timpului de ecran al telefonului va necesita autentificare de securitate, anulând o altă tactică comună pe care o folosesc hoții de telefoane pentru a reseta dispozitivul.

Asemănător unei caracteristici pe care Apple, Android 15 va cere, de asemenea, autentificare suplimentară atunci când se încearcă schimbarea setărilor de securitate ale contului.

Ce jocuri primesc abonații PlayStation Plus Extra și Premium în mai 2024

Ce jocuri primesc abonații PlayStation Plus Extra și Premium în mai 2024

Foto: Rockstar Games

După dezvăluirea jocurilor incluse cu abonamentele PlayStation Plus Essential, Sony Interactive Entertainment a anunțat ce jocuri vor fi disponibile luna aceasta (mai 2024) pentru abonații PlayStation Plus Extra și Premium.

Vă reamintim că, începând din iunie 2022, abonamentele PlayStation Plus sunt disponibile în mai multe variante de preț, cu diferite beneficii incluse.

Game Catalog, disponibil pentru toți abonații PlayStation Plus Extra și Premium, primește, începând de mâine, 21 mai 2024 (cu excepțiile menționate mai jos), următoarele jocuri:

  • Red Dead Redemption 2 | PS4
  • Deceive Inc. | PS5
  • The Sims 4 City Living | PS4
  • Crime Boss: Rockay City | PS5
  • The Settlers: New Allies | PS4
  • Stranded: Alien Dawn | PS4, PS5
  • Cat Quest | PS4
  • Cat Quest II | PS4
  • The LEGO Movie 2 Videogame | PS4
  • Watch Dogs | PS4

Colecția Classics, disponibilă doar pentru abonații PS Plus Premium, se îmbogățește, începând de mâine, 21 mai 2024, cu următoarele titluri:

  • 2Xtreme (PS1) | PS4, PS5
  • G-Police (PS1) | PS4, PS5
  • Worms Pinball (PS1) | PS4, PS5
PlayStation Plus Extra Premium mai 2024
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Când se lansează filmul Mortal Kombat 2? WB a anunțat data premierei

Când se lansează filmul Mortal Kombat 2? WB a anunțat data premierei

Warner Bros. a anunțat data premierei filmului Mortal Kombat 2, continuarea adaptării cinematografice lansate în 2021 a celebrei serii de jocuri video produse de NetherRealm Studios.

Astfel, Mortal Kombat 2 va fi proiectat în sălile de cinema, inclusiv in cele IMAX, începând cu 24 octombrie 2025.

Precedentul film Mortal Kombat a fost lansat în aprilie 2021, în timpul pandemiei de COVID-19, devenind un veritabil hit pentru serviciul de streaming HBO Max.

În distribuția noului film vom regăsi actori precum Karl Urban (Johnny Cage), Adeline Rudolph (Kitana), Lewis Tan (Cole Young), Jessica McNamee (Sonya Blade), Josh Lawson (Kano), Tadanobu Asano (Raiden), Mehcad Brooks (Jax), Ludi Lin (Liu Kang), Damon Herriman (Quan Chi), Tati Gabrielle (Jade), Martyn Ford (Shao Kahn), Chin Han (Shang Tsung), Max Huang (Kung Lao), Ana Thu Nguyen (Sindel), Joe Taslim (Bi-Han/Noob Saibot) și Hiroyuki Sanada (Hanzo Hasashi/Scorpion).

Filmul Mortal Kombat 2 este produs de James Wan (Atomic Monster), Todd Garner (Broken Road Production), Simon McQuoid, E. Bennett Walsh și Toby Emmerich. În scaunul de regizor îl regăsim pe tot pe Simon McQuoid, care a regizat și filmul din 2021, iar scenariul a fost scris de Jeremy Slater (Moon Knight, The Umbrella Academy).

Sursa: Deadline

Assassin’s Creed Shadows, dezvăluit oficial: Japonia feudală și două personaje principale. Când va fi lansat jocul. (VIDEO)

După cum promisese mai devreme în cursul acestei săptămâni, Ubisoft a revenit cu primele detalii oficiale despre Assassin’s Creed Shadows, noul titlu al popularei serii.

Jocul este dezvoltat de studioul Ubisoft Québec (responsabil și pentru Assassin’s Creed Odyssey), în colaborare cu Ubisoft Belgrad, Ubisoft Bordeaux, Ubisoft București, Ubisoft Chengdu, Ubisoft Kiev, Ubisoft Manila, Ubisoft Montpellier, Ubisoft Montreal, Ubisoft Odesa, Ubisoft Osaka, Ubisoft Pune, Ubisoft Shanghai, Ubisoft Singapore, Ubisoft Sofia și Ubisoft Tokyo.

Acțiunea din Shadows va avea loc în Japonia secolului al XVI-lea, iar jucătorii vor avea ocazia de a controla două personaje principale: Naoe, o asasină shinobi, și Yasuke, un samurai legendar. Poveștile acestora se vor intersecta și, din nou, își vor face apariția personaje importante de inspirație istorică.

Cei doi eroi vor beneficia de stiluri de jocuri complet diferite – stealth pentru Naoe, luptă directă pentru Yasuke –, fiecare dintre aceștia urmând să aibă propriile sisteme de progresie, skill-uri, arme și caracteristici. Naoe va fi adepta furișării la adăpostul umbrelor și diversiunilor, în timp ce Yasuke nu se va feri de confruntările brutale cu grupuri întregi de inamici.

Japonia feudală va fi reprodusă sub forma unui mediu de joc open world din care nu vor lipsi peisajele variate, de la orașele construite în jurul palatelor, la porturi aglomerate și până la altare și sanctuare ferite de ochii lumii. Producătorii promit că toate aceste elemente au fost concepute special pentru actuala generație de console, cu ajutorul celei mai recente versiuni a motorului grafic Anvil.

O particularitate pentru Assassin’s Creed Shadows va fi abilitatea de a pune bazele unei întregi rețele de spioni, ce vor putea fi folosiți inclusiv pentru a elimina anumite ținte sau pentru a descoperi noi zone ale hărții. Acești aliați vor avea anumite specializări, bazate pe skill-uri avansate, și vor putea fi recrutați pentru a oferi asistență chiar și în timpul misiunilor. Mai mult, jucătorii își vor putea crea și personaliza propriile ascunzători secrete cu ajutorul cărora își vor putea îmbogăți rețeaua de spioni, recrutând și antrenând aliați noi.

Precomenzi și ediții speciale

Ca de obicei atunci când vorbim despre un joc de la Ubisoft, pe lângă versiunea Standard, Assassin’s Creed Shadows va beneficia și de ediții speciale. Astfel, Gold Edition va include Season Pass-ul jocului (două expansion pack-uri și un quest exclusiv), în timp ce Ultimate Edition va aduce în plus și pachetele de conținut Sekiryu Character Pack, Sekiryu Hideout Pack, 5 skill points și un filtru “Red and black” pentru Photo Mode.

Assassin’s Creed Shadows
Foto: Ubisoft

Va exista și un Collector’s Edition pentru Assassin’s Creed Shadows, aceasta urmând să includă toate bonusurile din Ultimate Edition, alături de un ambalaj metalic de tip Steelbook, harta lumii de joc, o figurină cu cei doi eroi Naoe și Yasuke, garda katanei lui Naoe, un scroll de perete, o carte de 84 de pagini cu artwork-uri, precum și două litografii în stil sumi-e.

Precomenzile pentru oricare dintre aceste ediții vor fi răsplătite cu un încă un quest exclusiv in-game, iar posesorii edițiilor Gold, Ultimate și Collector vor avea acces la joc cu trei zile mai devreme față de data oficială de lansare.

Assassin’s Creed Shadows urmează să fie lansat pe 15 noiembrie 2024, în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, computere Mac (cu procesor M1 sau mai recent, prin App Store) și PC (prin Ubisoft Connect sau Epic Games Store). De asemenea, jocul va fi inclus în abonamentul Ubisoft+. Primele secvențe de gameplay vor fi dezvăluite luna viitoare.

Sursa: Ubisoft

O nouă funcție din Android va conduce utilizatorii înapoi în aplicațiile instalate. Ne va incurca, sau ne va ajuta aceasta noua functie

Foto: Shutterstock

Google a lansat o nouă funcție din Android a promova aplicațiile în afara Play Store-ului. Aceasta a fost prezentată la conferința pentru dezvoltatori Google I/O 2024.

În cadrul conferinței, compania a discutat despre un plan de a readuce utilizatorii în aplicațiile deja instalate pe dispozitive, precum și de a-i aduce în contact cu aplicații noi, oferindu-le dezvoltatorilor un loc unic pentru a-și expune conținutul.

Compania are deja peste 35 de dezvoltatori parteneri care testează noua ofertă; printre aceștia se numără Spotify, Pinterest, Tumblr, TikTok și Shopify.

„Această nouă suprafață va organiza automat cel mai bun și cel mai frecvent conținut din aplicațiile deja instalate de utilizatori pe telefoanele lor Android și permite continuarea călătoriilor în cadrul aplicațiilor pentru aproape fiecare categorie de aplicații”, a explicat Mekka Okereke, directorul general pentru aplicații al Google Play, în timpul unei sesiuni de informare pentru dezvoltatori la I/O.

Avem nevoie de această nouă funcție din Android sau mai rău ne încurcă?

„Cu doar o atingere, utilizatorii pot lansa experiențe pe ecran complet, imersive, care evidențiază și aranjează cel mai important conținut din aplicațiile instalate”, a continuat acesta, citat de Tech Crunch.

Referirea la experiențele imersive pe ecran complet aduce în minte ceva similar cu un feed TikTok, dar se pare că nu este chiar așa, deși Google nu a explicat încă exact ce este această nouă „suprafață”.

Însă se știe că această nouă funcție din Android va fi exclusivă pentru acest sistem de operare, un alt exemplu de mod în care compania își valorifică abilitatea de a se integra cu sistemul său de operare mobil pentru a construi noi experiențe de care beneficiază atât dezvoltatorii, cât și consumatorii.

Pe această suprafață „Engage”, dezvoltatorii vor putea oferi linkuri directe care deschid pagini specifice în aplicațiile lor mobile.

În timpul prezentării, Google a arătat ceea ce păreau a fi mai multe widgeturi care, atunci când sunt atinse, duc utilizatorii la o sarcină specifică într-o aplicație. De exemplu, atingerea unei imagini cu încălțăminte ar aduce utilizatorul Android la o pagină dintr-o aplicație de cumpărături unde ar putea finaliza achiziția, determinând utilizatorul să cumpere ceva ce avea salvat în coș.

Un mod de a crește interacțiunea cu aplicațiile instalate, dar și cu altele noi

Dar tenișii erau prezentați într-o „suprafață” care includea și alte produse de cumpărat din diferite aplicații. Cu alte cuvinte, în loc de a avea widgeturi dedicate unei singure aplicații, se pare că noua suprafață ar putea grupa conținut din aplicații similare pentru a încuraja utilizatorii să le folosească din nou.

Alte companii, precum Reddit, Uber Eats și Spotify, ar putea folosi suprafața pentru a-i ajuta pe utilizatori să revină la experiențe specifice legate de acele aplicații, cum ar fi citirea și votarea postărilor, interacționarea cu playlisturi sau plasarea unei comenzi.

Funcția orientată spre consumator nu doar le va aminti utilizatorilor să facă o acțiune într-o aplicație, ci îi va și împinge să acționeze oferindu-le o ofertă. „Puteți prezenta recomandări și promoții personalizate, asigurându-vă că utilizatorii descoperă conținut pe care altfel l-ar fi ratat”, a spus Okereke.

În plus, suprafața va recomanda și aplicații pe care utilizatorii încă nu le-au instalat, folosind „conținut atrăgător” din acele aplicații, a adăugat el.

Dupa ce A conectat la internet un PC cu Windows XP în 2024. În câteva minute calculatorul s-a umplut cu viruși

A conectat la internet un PC cu Windows XP în 2024. În câteva minute calculatorul s-a umplut cu viruși

Windows XP este un sistem de opera bine cunoscut, dar care în 2024 te poate expune unei armate de viruși.

Cât de repede poți fi atacat de malware atunci când conectezi un PC cu Windows XP la internet?

Poate că unii dintre noi mai cred că pot naviga fără probleme pe internet folosind un PC cu Windows XP. Probabil că acest lucru este valabil până când veți da peste un site dubios sau veți descărca un fișier infestat cu viruși, caz în care lucrurile pot lua o cu totul altă turnură într-un timp foarte scurt.

După cum se dovedește, doar conectarea unui calculator cu Windows XP la internet îl poate pune într-un mare pericol, așa cum a demonstrat cineva într-un videoclip recent publicat pe YouTube.

Experimentul a fost realizat de Eric Parker, care a decis să conecteze o mașină virtuală ce rulează Windows XP la internet. Și, așa cum a demonstrat Eric, utilizarea acestui sistem de operare învechit poate reprezenta o adevărată problemă în 2024.

Este nevoie doar să conectezi PC-ul la internet pentru a fi bombardat de viruși

După cum explică și Eric, nici măcar nu este nevoie să navighezi pe internet pentru a te confrunta cu malware pe un PC cu Windows XP. Hackerii pot folosi instrumente pentru a scana internetul pentru computere care rulează sisteme de operare vulnerabile. Odată ce găsesc unul, în acest caz Windows XP, încep imediat să îl bombardeze cu viruși.

Eric a lăsat sistemul pornit pentru câteva minute, timp în care nu a navigat pe internet. După câteva minute, el se întoarce la PC, descoperă dovezi clare că sistemul este afectat de programe dăunătoare. Desigur, Eric a dezactivat firewall-ul pe Windows XP înainte de a începe experimentul, dar credem că o suită de securitate care nu a fost actualizată de cel puțin un deceniu nu are prea multe șanse împotriva virușilor moderni.

După ce a lăsat sistemul în idle pentru încă o perioadă, Eric a efectuat o analiză mai atentă asupra proceselor rău intenționate care rulează pe PC, găsind inclusiv un virus care a încercat să se deghizeze pretinzând că a fost dezvoltat de „Microsoft compilation”.

Odată ce Eric a instalat Malwarebytes și a efectuat o scanare, a software-ul a găsit opt viruși, toți fiind contractați de sistem pentru că era pur și simplu conectat la internet.

Astfel, dacă vă simțiți nostalgici și vă e dor să folosiți Windows XP, poate ar fi mai bine să rămâneți la un sistem de operare modern.