Amazon Prime Video va lansa un serial TV bazat pe seria Tomb Raider. (VIDEO)

Amazon Prime Video va lansa un serial TV bazat pe seria Tomb Raider

Foto: Crystal Dynamics

Serviciul Amazon Prime Video a anunțat că a dat undă verde unui nou serial Tomb Raider, al cărui scenarist și producător executiv va fi actrița britanică Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Crashing, Killing Eve).

Proiectul acestui serial a rezultat din înțelegerea încheiată de Crystal Dynamics cu Amazon MGM Studios pentru a dezvolta noi povești Tomb Raider pentru micul și marele ecran.

Noul serial Tomb Raider va fi disponibil simultan în peste 240 de țări și teritorii de pe întregul glob, prin intermediul serviciului de streaming Amazon Prime Video, disponibil și în țara noastră.

De altfel, Prime Video nu este străin de adaptările jocurilor video pentru micul ecran: foarte apreciatul serial Fallout (bazat pe seria de jocuri omonimă) a fost lansat luna trecută, iar studiourile Amazon lucrează, împreună cu PlayStation Productions, la un serial bazat pe seria God of War.

Lara Croft is coming to Prime Video in a live-action series.

Phoebe Waller-Bridge set as Writer and Executive Producer.

👉 Learn More: https://t.co/mMljXeciw6 pic.twitter.com/bfzSrzbXpd

— Crystal Dynamics (@CrystalDynamics) May 14, 2024

De asemenea, Crystal Dynamics și Amazon Games au anunțat deja colaborarea pentru realizarea și publicarea viitorului joc din seria Tomb Raider. Acesta promite să fie un titlu action/adventure bazat pe poveste, single player, și următorul capitol din aventurile legendarei exploratoare Lara Croft. Viitorul joc al seriei Tomb Raider este dezvoltat cu ajutorul Unreal Engine 5.

Noul serial Tomb Raider îi va avea ca producători executivi pe Phoebe Waller-Bridge și Jenny Robbins (Wells Street Productions), Crystal Dynamics, Dmitri M. Johnson (dj2 Entertainment), Michael Scheel și Legendary Television. Amanda Greenblatt si Ryan Andolina (Star Party) vor juca roluri de producători consultanți, serialul urmând să fie produs de Crystal Dynamics și Amazon MGM Studios.

În 2024, vom mai primi un serial animat bazat pe această serie de jocuri video, Tomb Raider: The Legend of Lara Croft urmând să fie disponibil pe Netflix.

Sursa: TombRaider.com

Cum poți să îți distrugi computerul descărcând sute de viruși: mulți sunt deghizați sub formă de jocuri video gratuite. (VIDEO)

Cum poți să îți distrugi computerul descărcând sute de viruși: mulți sunt deghizați sub formă de jocuri video gratuite

Foto: Basically Homeless YouTube

Nicholas Zetta, YouTuber-ul cunoscut sub pseudonimul Basically Homeless, a realizat un experiment mai puțin obișnuit: din proprie inițiativă, acesta a descărcat aproximativ 1000 de viruși pe laptop-ul său pentru a determina ce software de tip antivirus este mai eficient.

Acesta pur și simplu a dat click pe toate linkurile din mesajele de phishing și a descărcat tot felul de programe virusate, inclusiv o versiune nu tocmai oficială a jocului Minecraft. Nu a durat foarte mult până când computerul acestuia era plin de reclame, se comporta ciudat și chiar au început să-i „zboare” fluturi pe ecran.

Mai mult, în căutarea sa pentru cat mai mulți viruși, Basically Homeless a dat peste o veritabilă bază de date de programe de tip malware, gata de a fi descărcate, aceasta ajutându-l să-și îmbogățească „colecția” de viruși de pe computer.

Malware și viruși în loc de jocuri gratuite

Multe dintre aceste programe de tip malware erau deghizate sub forme atrăgătoare pentru utilizatorii de vârste fragede, precum jocuri video populare oferite în mod gratuit (vezi acel Minecraft amintit mai devreme) sau diferite pachete de hack-uri pentru titluri precum Fortnite sau Roblox.

De altfel, deghizarea virușilor sub formă de jocuri gratuite sau add-on-uri, hack-uri sau crack-uri pentru jocuri foarte populare este una dintre practicile cele mai folosite de hackeri pentru a infecta computerele utilizatorilor mai naivi cu diferite tipuri de malware și viruși. Astfel, printre altele, se pun în pericol datele personale stocate pe respectivele computere, dar și buna funcționare a acestor dispozitive.

După descărcarea tuturor acestor viruși, Basically Homeless a recurs la instalarea mai multor suite de securitate, precum Norton, McAfee, Bitdefender sau Kaspersky, în încercarea de a-și „curăța” și proteja sistemul. Spre surprinderea sa, câteva dintre aceste soluții antivirus nu au raportat nicio problemă.

Totuși, aplicațiile consacrate din acest domeniu au găsit sute de „amenințări” pe computerul de test al lui Zetta, iar YouTuber-ul a promis ca va reveni cu un clip video dedicat procesului de eliminare a tuturor acestor viruși.

Sursa: Basically Homeless YouTube, Unilad.com

Take-Two Interactive dezvăluie când va fi lansat Grand Theft Auto VI. GTA V rămâne cel mai bine vândut joc al seriei

Take-Two Interactive dezvăluie când va fi lansat Grand Theft Auto VI. GTA V rămâne cel mai bine vândut joc al seriei

Foto: Rockstar Games

Prin intermediul celui mai recent raport financiar al companiei, publisher-ul Take-Two Interactive a dezvăluit o perioadă mai exactă pentru lansarea mult-așteptatului Grand Theft Auto VI.

Anunțat la finele anului trecut, GTA VI era programat inițial pentru anul 2025, fără a fi comunicată o perioadă exactă de lansare. Ei bine, acest nou raport financiar al companiei care deține Rockstar Games vine cu noi detalii în acest sens: GTA VI ar urma să fie lansat în toamna anului 2025, în versiuni pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S.

Conform proiecțiilor noastre, fereastra de lansare pentru pentru Grand Theft Auto VI, anunțată inițial drept anul calendaristic 2025, se va restrânge la toamna anului 2025.

Suntem foarte încrezători că Rockstar Games va oferi o experiență de divertisment fără egal, iar așteptările noastre în legătura cu impactul comercial al acestui joc continuă să crească. Privind spre viitor, credem că a noastră companie este pe cale să atingă noi niveluri de succes și ne așteptăm să livrăm creșteri succesive ale vânzărilor nete pentru anii fiscali 2025, 2026 și 2027.

– Strauss Zelnick, CEO Take-Two Interactive

GTA V rămâne cel mai de succes joc din serie

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea lui Grand Theft Auto VI, și titlurile mai vechi ale celor de la Rockstar Games continuă să se vândă foarte bine. Conform noului raport financiar al publisher-ului Take-Two, GTA rămâne cea mai bine vândută serie a companiei, cu peste 425 de milioane de exemplare comercializate la nivel global.

GTA V este în continuare cel mai de succes titlu din această serie, cu aproximativ 200 de milioane de exemplare vândute din momentul lansării din 2013 și până acum.

Tot de la Rockstar Games, seria Red Dead Redemption s-a vândut în peste 89 de milioane de exemplare la nivel mondial, cel de-al doilea titlu – Red Dead Redemption 2 – fiind performer-ul, cu aproape 64 de milioane de unități vândute.

În privința celorlalte serii de succes care aparțin de Take-Two Interactive, vânzările jocurilor NBA 2K au depășit 149 de milioane de exemplare, seria Borderlands a atins aproape 86 de milioane de exemplare vândute (cu vânzările lui Borderlands 3 apropiindu-se de 20 de milioane de unități), Sid Meier’s Civilization a ajuns la aproape 71 de milioane de exemplare, în timp ce seria BioShock a depășit 43 de milioane de unități comercializate la nivel global.

Sursa: VGChartz, VGChartz

CUMPARA online un desktop PC!

(P) Hai online să-ți iei un desktop PC!

Te gândești să cumperi un desktop PC, dar nu ai o idee clară cu privire la ceea ce îți dorești?

Înainte de toate, este important să fie stabilit scopul achiziției. Pentru ce ai nevoie de el? Computerul va fi folosit pentru a studia sau pur și simplu pentru rețelele sociale? Sau poate ești fotograf și ai nevoie de el pentru a edita fotografii, videoclipuri și prelucra documente de mari dimensiuni.

Care este spațiul de care dispui pentru următorul desktop PC? Ai un birou mare sau un spațiu redus? Variante există pentru fiecare caz. Sunt pe piață o sumedenie de modele de desktopuri pentru computer. Se poate găsi în orice moment soluția ideală, perfect adaptată nevoilor tale!

Permite-ne, totuși, ajutorul! Parcurge până la final acest articol și află ce avem de zis în această privință!

Top 4 desktop PC demne de luat în calcul

Pentru a-ți ușura puțin căutarea, ne-am gândit că nu ar strica să venim în întâmpinarea ta cu câteva recomandări. Înainte de a mai spune orice altceva, dorim să-ți aducem în atenție câteva modele la mare căutare de desktop PC.

Sperăm ca sugestiile acestea să se încadreze în bugetul tău și, la final, să știi ce să adaugi în coș!

 Sistem PC Refurbished HP Intel Core i7-6700

Cauți o soluție performantă și practică pentru nevoile tale de lucru? Sistemul PC Refurbished amintit, puternic și fiabil, este ideal. Acest model se remarcă prin calitatea înaltă a componentelor interne, printre care și procesorul Intel Core i7-6700, capabil să atingă o frecvență de până la 3.40 GHz.

Mulțumită acestei caracteristici, PC-ul va prelucra datele cu o viteză mare, executarea fiind rapidă și fără probleme, indiferent de operațiune.

Un alt punct forte al desktopului PC HP este memoria RAM generoasă de 8GB DDR4. Aceasta îți va permite să gestionezi mai multe aplicații simultan, fără să trebuiască să aștepți prea mult efectuarea completă a comenzii date.

Spațiul destul de mare de stocare îți va permite, de asemenea, să salvezi o cantitate mulțumitoare de fișiere și documente, performanța menținându-se ridicată.

Unitatea vine cu un sistem de operare Windows 10 Pro, care asigură o experiență de utilizare sigură. Cât despre design, acesta este elegant și compact, perfect pentru adaptarea la orice mediu de lucru.

Datorită rețelei Wi-Fi incorporate, te vei putea conecta cu lejeritate la internet, iar prin porturile USB la alte dispozitive exterioare pe care le deții.

Sistem PC Dell Inspiron 3020 MT (Procesor Intel Core i7-13700, 16GB DDR4, 512GB SSD + 2TB HDD)

Ce ai spune despre un alt desktop PC? De această dată, am luat în calcul sistemul PC Dell Inspiron 3020 MT. Acesta oferă o performanță excelentă, modelul fiind conceput pentru a fi puternic și compact. Pentru ce este ideal? Pentru uzul personal.

Vedeta acestui sistem este procesorul Intel Core i7-13700, cu o viteză de 5.1 GHz, care asigură o funcționare destul de rapidă. Gestionarea sarcinilor zilnice, navigarea pe rețelele sociale, procesarea documentelor este mult mai ușoară acum.

Memoria RAM de 16 GB DDR4 permite folosirea mai multor aplicații în același timp, fără prea mult efort. Cu alte cuvinte, fără a observa o încetinire în modul în care rulează computerul. Dacă ai nevoie de un computer multitasking, cu ajutorul căruia să poți face mai multe lucruri în același timp, ia în calcul recomandarea noastră.

Un alt punct forte al sistemului PC Dell Inspiron este spațiul mare de stocare oferit de hard disk, care este de 2TB. Acest tip de unitate, cunoscut pentru viteză și fiabilitate, permite pornirea rapidă, timpii de încărcare fiind scurți, iar spațiul suficient pentru fișiere, documente, programe.

Dacă nu știi care dintre aceste două desktop PC ți se potrivesc, nu pleca încă. Mai avem câteva recomandări pe care ți le putem oferi.

Sistem PC Dell Optiplex 7010, Procesor Intel Core i5-13500, 8GB DDR4

Fiabilitatea și performanța sunt ridicate în cazul desktopului PC Dell Optiplex 7010. Cu procesorul Intel Core i5-13500 de 2.5 GHz se remarcă printr-o viteză de procesare rapidă și lină, ideală pentru sarcinile de îndeplinit acasă sau la birou.

Una dintre principalele caracteristici ale acestui produs este memoria RAM DDR4 de 8 GB, care, la fel ca în cazul altor sisteme menționate, îți permite să utilizezi cu ușurință mai multe aplicații în același timp. Fără a observa că funcționează cu dificultate! Fără a încetini ritmul sarcinilor pe care le ai de dus la bun sfârșit!

În altă ordine de idei, Dell Optiplex 7010 este echipat cu o unitate de stocare SSD de 512 GB. Asta înseamnă timpi rapizi de încărcare și acces imediat la date.

În ceea ce privește grafica, acest sistem are o placă video Intel UHD, care oferă calitate vizuală excelentă pentru sarcinile de zi cu zi. Aici putem încadra navigarea pe rețelele web, procesarea textelor, vizualizarea diverselor videoclipuri.

Dacă dorești ceva mai mult de la un desktop PC, adică dacă ai nevoie de performanțe grafice mai avansate, ia altceva în calcul. Pentru aplicații sau redarea 3D a imaginilor, recomandăm alte componente adiacente.

Sistem PC Refurbished LENOVO M700 SFF, Intel Core i5-6400

Nu în ultimul rând, aducem în atenția ta sistemul PC Refurbished Lenovo M700, ideal pentru utilizarea multimedia, uz personal sau în interes de serviciu. Performanța ridicată se datorează procesorului Intel Core i5-6400, dar și memoriei RAM de 8GB DDR4. Experiența de utilizare? Plăcută și rapidă!

Design-ul acestui sistem Lenovo este elegant, compact, iar culoarea un gri metalizat spre negru. În acest fel, poate fi foarte ușor integrat în orice decor. Îl poți pune acolo unde ți-e biroul, în cameră sau living, fără a te îngrijora dacă se va potrivi sau nu peisajului.

Când vine vorba despre un viitor sistem PC perfect pentru tine, nu uita să te informezi dacă acesta are porturi USB, VGA sau Display Port. Astfel experiența îți va fi îmbunătățită. Optează și pentru un player extern dacă ești nevoit să folosești CD-uri sau DVD-uri!

După cum bine vezi, oferta de desktop PC este vastă! Trebuie doar să-l găsești pe acela care se pliază atât pe bugetul tău, cât și pe cerințele pe care le ai de la viitorul computer!

Honor lansează programul Android 15 Beta pentru dezvoltatori

Honor lansează programul Android 15 Beta pentru dezvoltatori

Honor anunță că Android 15 Beta 1 este disponibil pentru dezvoltatorii Honor începând cu data de 10 mai.

Honor Magic6 Pro și Honor Magic V2 sunt primele dispozitive care vor primi această actualizare. Acest program oferă dezvoltatorilor Honor acces rapid la cele mai recente actualizări Android, permițându-le să testeze noile funcții și să optimizeze compatibilitatea aplicațiilor pe smartphone-urile Honor.


Viitorul Android 15 va introduce îmbunătățiri majore de securitate și confidențialitate, o gestionare optimizată a resurselor dispozitivului și multe alte funcții care vor îmbunătăți experiența de utilizare a dispozitivelor.

Cu Android 15, utilizatorii pot proteja mai bine informațiile personale într-un mediu de dispozitiv mai sigur. Această versiune introduce un SDK sandbox, care permite serviciilor, precum publicitatea, să ruleze într-un sandbox, astfel împiedicând aplicațiile terțe să colecteze date private ale utilizatorului.

Pentru a îmbunătăți și mai mult experiența utilizatorului în ceea ce privește confidențialitatea, Android 15 introduce un Indicator de Confidențialitate optimizat, cu un nou portal nou de gestionare a permisiunilor. Acesta permite utilizatorilor să fie mai conștienți de starea protecției confidențialității lor atunci când gestionează și solicită permisiuni pentru funcții precum camera sau microfonul.

Honor lansează programul Beta de testare pentru Android 15

Android 15 continuă să perfecționeze Android Dynamic Performance Framework (ADPF), care facilitează gestionarea modului în care aplicațiile intensive din punct de vedere al consumului de energie, precum cele de gaming, interacționează cu sistemul de alimentare al dispozitivului. Această îmbunătățire ajută dispozitivul să răspundă mai eficient cerințelor GPU, CPU și sistemul de răcire, și, în același timp, ajută aplicațiile cu sarcini în fundal să ruleze mai eficient din punct de vedere energetic.

Android 15 continuă să optimizeze caracteristicile personalizate. De exemplu, în cazul fotografiilor făcute prin aplicațiile de social media, camerele încorporate în aplicație pot controla acum intensitatea blițului. Dezvoltatorii pot utiliza API-urile Android, instrumentele și resursele oferite de Google pentru a optimiza și mai mult scenariile personalizate de utilizare.

Actualizarea Beta 1 pentru Android 15 este acum disponibilă pentru Honor Magic6 Pro și Honor Magic V2. Android 15 Beta 1 este disponibil pentru dezvoltatori, facilitând îmbunătățirea compatibilității și dezvoltarea aplicațiilor pentru următoarea versiune de Android. Honor spune că va continua să sprijine dezvoltatorii cu următoarea actualizare Android 15 Beta, care va fi lansată în această vară.

Sony Xperia 10 VI promite o durată de viață a bateriei de 2 zile. (VIDEO)

Sony Xperia 10 VI promite o durată de viață a bateriei de 2 zile

Foto: Sony

Sony a prezentat noul smartphone mid-range Xperia 10 VI. Cu o baterie ce oferă o autonomie promisă de două zile și un design compact, telefonul este conceput pentru confort și utilizare ușoară, chiar și cu o singură mână.

Acesta are cu un ecran rezistent la apă, care beneficiază de protecție Corning Gorilla Glass Victus. Sony promite că, datorită progreselor în ceea ce privește performanța procesorului și optimizarea energiei bateriei, timpul de redare video continuă a fost prelungit cu aproximativ 10% față de modelul anterior.

În plus, telefonul Xperia 10 VI vine echipat cu o nouă aplicație „Video Creator”, care le va permite utilizatorilor să editeze și să filmeze cu ușurință conținut pentru a crea rapid videoclipuri. Difuzoarele stereo frontale au fost îmbunătățite în comparație cu modelul anterior, beneficiind acum de un volum mai mare și un interval dinamic extins.

Rezistent și compact, cu autonomie mare a bateriei și un design ușor

Xperia 10 VI își propune să impresioneze cu o baterie puternică care asigură o autonomie ce depășește cerințele zilnice pentru vizionare, ascultare și realizare de conținut. Totodată, se remarcă printr-un design ușor și compact, cu o greutate de doar 164 de grame.

Bateria telefonului Xperia 10 VI ar trebui să rămână “sănătoasă” timp de trei ani datorită tehnologiilor de încărcare de la Sony, care sunt concepute pentru a proteja bateria în timp. Funcția Battery Care previne supraîncărcarea, în timp ce Xperia Adaptive Charging monitorizează procesul de încărcare a telefonului pentru a preveni orice presiune inutilă asupra bateriei. De asemenea, a fost implementată și o viteză de încărcare sporită.

Dimensiunea telefonului este de 155 mm lungime și 68 mm lățime, făcându-l ușor de utilizat. Partea din spate este concepută dintr-un material din rășină semitransparentă mată, de culoare albă lăptoasă. În plus, față de certificarea IP65/68 de rezistență la apă și praf, ecranul este acoperit cu  Corning Gorilla Glass Victus, o sticlă foarte rezistentă la căderi și zgârieturi, care asigură o durabilitate sporită și o experiență fără griji.

Echipat cu platforma mobilă Snapdragon 6 Gen 1, optimizarea procesorului și a bateriei reduc consumul de energie, extinzând timpul de redare video continuă cu aproximativ 10% față de modelul anterior.

Sony Xperia 10 VI
Foto: Sony

Cu „Video Creator”, videoclipurile scurte sunt create folosind fotografii și clipuri din galerie

Din aplicația „Video Creator”, videoclipurile scurte pot fi create fără efort din imaginile și videoclipurile deja existente în galeria telefonului. Procesul de realizare este mai scurt de un minut și este suficient să fie alese fișierele și ajustată durata dorită pentru a genera un videoclip nou.

Camera duală de pe spate oferă versatilitate, având trei distanțe focale (16 mm, 26 mm, 52 mm) pentru fotografiere. Chiar și cu un zoom 2x, utilizatorii vor putea să fotografieze subiecții aflați la distanță fără a se teme că vor deteriora calitatea imaginii. De asemenea, telefonul este echipat cu o funcție pentru aplicarea de efecte de culoare, care va permite utilizatorilor să facă fotografii folosind o selecție de opțiuni presetate, astfel încât să nu fie nevoie de nicio editare înainte ca fotografiile să fie postate pe rețelele de socializare.

Stabilizarea optică a imaginii (OIS) nu se limitează la imaginile statice, ci promite să fie la fel de eficientă și pentru videoclipuri. Aceasta este disponibilă atât pe obiectivul ultra-wide de 26 mm, cât și pe cel de 52 mm. Atunci când sunt filmate videoclipuri în mișcare, tehnologia exclusivă Optical SteadyShot promite rezultate clare și stabile.

Telefonul Xperia 10 VI simplifică experiența de fotografiere prin încorporarea tehnologiei de detectare a contextului bazată pe inteligență artificială, care selectează în mod autonom setările optime pentru capturarea unei imagini de calitate.

Pentru portrete simple făcute oriunde, Xperia oferă o funcție care pornește un temporizator de 2 secunde atunci când utilizatorul ridică mâna, oferind suficient timp pentru ca acesta să se pregătească pentru fotografie.

O experiență cinematografică de buzunar

Cu difuzoarele stereo frontale care au un interval dinamic mai mare decât cele ale modelului anterior, utilizatorilor le este promisă o calitate a sunetului echilibrată în mod natural atât pentru notele înalte, cât și pentru cele joase. În plus, ecranul Full HD+ OLED de 6,1 inchi este echipat cu un display Triluminous pentru telefoane mobile, care încorporează tehnologia folosită pentru televizoarele BRAVIA de la Sony, oferind posibilitatea de a crea o experiență imersivă de buzunar.

Telefonul Xperia 10 VI promite divertisment de calitate oriunde, cu sunetul premium, ecranul și funcțiile camerei, toate alimentate de o baterie puternică. Acesta dispune de conectivitate Bluetooth, inclusiv LDAC și include o intrare pentru căști de 3,5 mm, astfel încât utilizatorii se pot bucura de sunet de înaltă calitate atât prin căști cu fir, cât și fără fir. În plus, DSEE Ultimate, care utilizează tehnologia AI proprietară Sony, redă sursele audio, cum ar fi serviciile de streaming, cu un sunet de calitate înaltă.

Angajamentul Sony față de sustenabilitate

Grupul Sony a stabilit un plan de mediu „Road to Zero”, care vizează o amprentă ecologică zero până în 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, sunt luate măsuri care stabilesc, în același timp, obiectivele de mediu pe termen mediu ale companiei, etapizat. Ca parte a acestor obiective pe termen mediu, Sony își propune eliminarea materialelor de ambalare făcute din plastic pentru produsele mici nou fabricate, până în 2025.

Astfel, cutia produsului și tăvița principală a Xperia 10 VI sunt fabricate din materialul original Sony Original Blended Material, făcut din bambus, fibre de trestie de zahăr și hârtie reciclată, și face posibilă realizarea unui ambalaj individual complet lipsit de plastic . Pentru a completa eforturile continue pe care Sony le face pentru a reduce consumul de plastic, banda de plastic folosită pentru a sigila cutiile de transport a fost înlocuită cu hârtie pentru a face ambalajul mai ecologic.

În plus, aproximativ 50% din materiile prime utilizate pentru unele dintre piesele regăsite în interiorul și exteriorul telefonului sunt prezente rășini ecologice (rășini reciclate, rășini pe bază de plante etc.), inclusiv SORPLAS, un plastic reciclat rezistent la foc dezvoltat de Sony.

Accesibilitate

De la activarea controlului vocal până la mărirea dimensiunii textului, telefonul Xperia 10 VI poate fi personalizat în funcție de nevoile personale prin utilizarea setărilor și aplicațiilor de accesibilitate.

Accesorii

Carcasa cu stand pentru telefonul Xperia 10 VI

Carcasa pentru telefonul XPERIA 10 VI are este disponibilă în trei culori asortate, cu stand încorporat, potrivite pentru streaming live și apeluri video. Această carcasă subțire este concepută pentru a se potrivi perfect cu forma telefonului Xperia 10 VI, combinând manevrarea ușoară și funcționalitatea. De asemenea, este inclusă și o nouă curea inelară pentru un confort suplimentar. Pe lângă oferirea unei prinderi stabile, aceasta poate fi purtată și în jurul gâtului dacă este combinată cu o curea pentru gât (care nu este inclusă). Carcasele folosesc, de asemenea, SORPLAS reciclat de la Sony ca parte a materiei prime .

Disponibilitate

Smartphone-ul Sony Xperia 10 VI va fi disponibil în culorile albastru, negru și alb, la un preț de aproximativ 400€ și va putea fi precomandat începând cu 20 mai 2024, livrările urmând a se face începând cu mijlocul lunii iunie 2024.

Sursa: Sony

Sony Xperia 1 VI este noul smartphone premium al companiei japoneze. Cât costă în România. (video)

Sony Xperia 1 VI este noul smartphone premium al companiei japoneze. Cât costă în România

Foto: Sony

Sony a lansat telefonul premium Xperia 1 VI, echipat cu o cameră telephoto cu zoom optic ce permite fotografierea la distanță mare fără degradarea calității imaginilor, chiar și la un zoom de 7,1x. Aceasta folosește o lungime focală largă și ușor de utilizat, cuprinsă între 85 mm și 170 mm. Obiectivul avansat al camerei foto garantează imagini nealterate la orice distanță și permite crearea de portrete profesionale captivante cu efecte bokeh rafinate. Totodată, obiectivul wide de 24 mm este dotat cu senzorul de imagine Exmor T pentru telefoane mobile, care promite performanțe excelente în condiții de iluminare redusă și, cu ajutorul inteligenței artificiale, autofocalizarea rapidă utilizează tracking AF pentru detectarea poziției umane.

Noile difuzoare promit o calitate superioară a sunetului, iar ecranul îmbunătățit al lui Xperia 1 VI utilizează tehnologia de ajustare a imaginii cu inteligență artificială Powered by BRAVIA, care își propune să reproducă calitatea imaginii de pe televizoarele BRAVIA de la Sony direct pe telefon.

Mai mult, producătorul promite o autonomie de două zile a bateriei.

Fotografie la nivel profesionist, cu ajutorul AI

Creat de Sony, senzorul Exmor T pentru telefoane mobile situat pe obiectivul de 24 mm, ajutat de inteligența artificială, oferă o calitate a imaginii echivalentă cu cea a camerelor full-frame. Acesta garantează fotografii fără zgomot și extinde intervalul dinamic în condiții de luminozitate scăzută, oferind videoclipuri bogate în culori și detalii.

Având un zoom de 7,1x, camera telephoto cu zoom optic are o distanță focală între 85 mm și 170 mm, care oferă posibilitatea de a face fotografii macro telephoto la o distanță maximă de aproximativ 2x și o distanță minimă de focalizare de 4 cm, chiar și fără un senzor macro dedicat.

Această cameră este echipată cu un zoom optic care permite mărirea semnificativă a distanței de fotografiere, captând imagini de înaltă calitate ale subiecților aflați la distanță, fără a compromite detalii esențiale. De asemenea, datorită configurației pentru cadrele de apropiere, camera oferă utilizatorilor opțiunea de a realiza fotografii macro cu detalii clare și cu un efect bokeh profund, care depășește capacitatea de percepție vizuală a ochiului. Această capacitate se extinde și la surprinderea detaliilor complexe, precum centrul unei flori, și oferă rezultate puternic expresive pentru utilizator.

Funcția de tracking AF pentru determinarea poziției umane – o caracteristică AI concepută pentru camerele din seria Alpha

Camera de pe spate utilizează tehnologie AI pentru a recunoaște corpul uman, facilitând urmărirea precisă a autofocalizării, chiar și atunci când subiectul este parțial ascuns de obstacole care pot afecta vizibilitatea. Această funcție avansată asigură o urmărire consecventă și precisă, optimizând folosirea telefonului în diverse medii.

Sony Xperia 1 VI
Foto: Sony

O aplicație pentru cameră foto simplă și intuitivă

Aplicația camerei foto a telefonului Xperia 1 VI a fost substanțial actualizată, oferindu-i o interfață ușor de utilizat, gândită pentru navigare ușoară. Această îmbunătățire prioritizează comoditatea, menținând în același timp vizibilă gama completă de instrumente creative, inclusiv modurile speciale de fotografiere, cum ar fi PSM, și presetările de culoare personalizabile, precum „Creative Look”. În plus, cu ajutorul urmăririi tactile capabilă să seteze automat ajustările de luminozitate și culoare, și cu introducerea noului mod Pro Video care oferă un control detaliat al setărilor pentru înregistrarea video, utilizatorii pot face fără efort atât fotografii, cât și videoclipuri, cu un control intuitiv și precis.

Un ecran mai inteligent și mai luminos

Ecranul lui Xperia 1 VI, Powered by BRAVIA, beneficiază de tehnologia de remasterizare AI, care îmbunătățește contrastul, culoarea și claritatea imaginilor. Această tehnologie promite să optimizeze experiența nu doar pentru conținutul personal, ci și pentru serviciile de streaming.

Pentru a facilita vizionarea în condiții de iluminare puternică, noul ecran este de 1,5 ori mai luminos decât cel al modelului anterior. În plus, noua tehnologie Sunlight Vision oferă o vizibilitate mai bună în exterior. Aceasta nu doar mărește luminozitatea imaginii, ci și efectuează procesarea AI a imaginii pentru a preveni supraexpunerea la lumină. Astfel, cadrele și luminozitatea mediului sunt analizate în timp real pentru a asigura o experiență optimă de vizualizare în orice condiții.

Sony Xperia 1 VI
Foto: Sony

Sunet premium, cu sau fără căști

Echipat cu un nou Circuit Audio Premium pentru căștile cu fir și jack de 3,5mm, un nou difuzor mai performant și tehnologii audio inovatoare, telefonul Xperia 1 VI oferă muzicii tot spațiul, claritatea și calitatea pe care o merită, fie prin căști cu fir sau fără fir, fie prin difuzoarele stereo.

Performanța difuzoarelor a fost îmbunătățită semnificativ. Prin reducerea distorsiunii la volum mare și optimizarea sunetului la frecvențe joase, s-a înregistrat o creștere semnificativă a nivelului de presiune sonoră, care este sesizabilă printr-o experiență audio mai puternică și mai imersivă.

Telefonul Xperia 1 VI le permite utilizatorilor să exploreze cele mai recente tehnologii și formate audio din industrie, inclusiv High-Resolution Audio, High-Resolution Audio Wireless, LDAC, Bluetooth LE Audio (Low Energy) și Snapdragon Sound. Atunci când este asociat cu anumite căști wireless, activarea modului AAC (Advanced Audio Coding) Connection promite să îmbunătățească și mai mult calitatea sunetului, chiar și în mediile urbane aglomerate.

Sony Xperia 1 VI
Foto: Sony

Cea mai performantă baterie din seria Xperia 1

Bateria mare și eficientă de 5000 mAh este concepută pentru două zile de utilizare obișnuită și este încorporată într-o formă a dispozitivului mai ușoară și mai subțire în comparație cu modelele Xperia anterioare. Camera cu vapori dedicată dispersării căldurii, ecranul nou cu un consum redus de energie și tehnologia unică de eficiență energetică se combină pentru a permite redarea continuă a videoclipurilor timp de peste 36 de ore, o durată de aproximativ două ori mai mare decât cea a modelelor anterioare .

Nu numai că smartphone-ul susține încărcarea rapidă, atingând aproximativ 50% din capacitate în doar 30 de minute, dar tehnologiile Battery Care și Xperia Adaptive Charging se asigură că bateria nu este suprasolicitată în timpul încărcării, asugurându-i patru ani de viață sănătoasă. În plus, telefonul Xperia 1 VI suportă noul standard Wi-Fi 7, care îmbunătățește experiența utilizatorului prin facilitarea transferului de date la viteză mare.

Performanță pentru a susține creativitatea

Platforma mobilă ultra-inteligentă Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm deschide o nouă eră a posibilităților. Acest procesor puternic îmbunătățește capacitățile AI ale Xperia 1 VI, oferind performanțe de neegalat în ceea ce privește camera foto, sunetul, gaming-ul și ecranul.

Funcția FPS Optimiser optimizează în mod dinamic utilizarea procesorului și numărul de cadre pe secundă în funcție de mediul de joc. Funcția tactilă a fost rafinată, oferind trei viteze de urmărire și două niveluri de precizie a atingerii, promițând o experiență de gaming de neegalat, atât pentru Game Mode, cât și pentru streaming live, unde reacțiile cele mai rapide sunt o necesitate.

Design tactil și sofisticat

Textura părții din spate a telefonului Xperia 1 VI este concepută pentru confort, funcționalitate și frumusețe. Aceasta are o aderență mai bună, iar microstructura convexă a sticlei dure și finisajul mat o fac mai rezistentă la zgârieturi și amprente în comparație cu alte materiale.

Structura camerei este realizată cu o bază metalică solidă pentru a asigura rezistență și o funcționalitate compactă și beneficiază de un design și o paletă de culori perfect integrate în dispozitiv, care conferă un aspect consistent și de înaltă calitate.

Telefonul este disponibil într-o gamă de culori pentru a se potrivi stilului propriu: Negru, Platinum Silver și Khaki Green .

Prietenos cu mediul și incluziv

Cutia produsului și tăvița principală a telefonului Xperia 1 VI sunt fabricate din materialul original Sony Original Blended Material, care include bambus, trestie de zahăr și hârtie reciclată și face posibilă obținerea unui ambalaj individual complet lipsit de plastic. Pentru a completa eforturile continue pe care Sony le face pentru a reduce consumul de plastic, banda de plastic folosită pentru a sigila cutiile de transport a fost înlocuită cu hârtie pentru a face ambalajul mai ecologic.

Mai mult, aproximativ 85% din materiile prime folosite pentru anumite piese din interiorul și exteriorul corpului telefonului sunt rășini ecologice (rășini reciclate, rășini pe bază de plante etc.), inclusiv SORPLAS, un plastic reciclat ignifug dezvoltat de Sony.

De la controlul vocal până la mărirea dimensiunii textului, telefonul Xperia 1 VI include o serie de caracteristici de accesibilitate care le permit tuturor utilizatorilor să comunice liber, indiferent de nevoile individuale. De exemplu, telefonul include o funcție care folosește sunete pentru a informa utilizatorii cu privire la informații despre dimensiunile spațiului, pe orizontală, la utilizarea camerei în timpul procesului de fotografiere. În plus, Sony a introdus îmbunătățiri unice la funcția „TalkBack” a sistemului de operare Android, asigurându-se că meniurile de pe ecran sunt citite într-un ton prietenos, pentru a îmbunătăți accesibilitatea pentru toți utilizatorii.

Carcasa cu stand pentru Xperia 1 VI (XQZ-CBEC)

Carcasa specială pentru telefonul Xperia 1 VI are o prindere inferioară pentru o utilizare fără efort și pentru precizie în timpul fotografiatului. Cu noua curea inelară inclusă în pachet, care poate fi atașată de carcasă, stabilitatea este și mai mare. În plus, cu standul integrat, telefonul poate fi așezat atât pe orizontală, cât și pe verticală, oferind un confort sporit.

Design-ul carcasei reflectă aspectul tactil funcțional găsit pe smartphone, asigurând că dispozitivului rămâne neschimbat chiar și atunci când carcasa este aplicată. Aceasta este disponibilă în trei culori care se potrivesc cu cele ale telefonului Xperia 1 VI, iar pentru realizarea ei a fost folosit SORPLAS, ca parte a materiei prime.

Preț și disponibilitate

Telefonul Sony Xperia 1 VI va putea fi precomandat începând din 20 mai 2024, la un preț estimat de 6.599 lei, iar primele livrări vor fi făcute la mijlocul lunii iunie 2024.

Sursa: Sony

un bug din iOS 17.5 restaurează poze șterse chiar și cu ani în urmă

Un bug pare să afecteze iPhone-urile recent actualizate la iOS 17.5. Glitch-ul pare să cauzeze apariția pozelor pe care utilizatorii le credeau șterse demult.

Noul iOS 17.5 a fost lansat la începutul acestei săptămâni, aducând o serie de funcții noi celor mai noi iPhone-uri. Acestea includ un nou joc de puzzle, acces offline Apple News și o eroare cel puțin dubioasă.

Potrivit Android Authority, mai mulți utilizatori de iPhone s-au plâns că fotografiile pe care le-au șters cu ani în urmă reapar în bibliotecile lor după instalarea actualizării de software.

Problema a fost adusă pentru prima dată în discuție atunci când un utilizator de pe Reddit a spus că fotografiile NSFW pe care le-a făcut și le-a șters cu ani în urmă au reapărut după actualizarea iPhone-ului la iOS 17.5.

Utilizatorul s-a confruntat, de asemenea, cu o problemă similară pe iPad-ul său, afirmând că lucrările de artă șterse de ani în urmă au reapărut și ele. Postarea de pe Reddit a crescut repede în popularitate, cu sute de oameni care au raportat experiențe similare, fapt ce indică că eroarea este relativ răspândită.

Eroarea din iOS 17.5 restaurează fotografii pe care utilizatorii le-au șters cu ani în urmă

Se pare că bug-ul afectează stocarea internă, deoarece unii utilizatori afectați nu folosesc iCloud deloc. Fotografiile de pe iPhone-urile pe care le-ați deținut în trecut pot apărea în continuare pe cel pe care îl aveți în prezent, dacă ați restaurat copiile de siguranță complete ale dispozitivului când faceți upgrade hardware.

La momentul redactării acestui articol, se pare că nu există nicio modalitate de a evita această eroare cauzată de noua actualizare software. După actualizarea iPhone-ului la iOS 17.5, va trebui să verificați manual aplicația Fotografii pentru a vedea dacă orice conținut șters a reapărut. Este de reținut faptul că nu toți utilizatorii sunt afectați de această problemă.

Philips lanseaza un monitor de gaming premium: Evnia 49M2C8900L

Philips propune un monitor de gaming premium: Evnia 49M2C8900L

Foto: Philips Monitors

Evnia, brand-ul de gaming al Philips Monitors, a prezentat cel mai recent model din seria 8000, vârful de gamă al ofertei sale: Philips Evnia 49M2C8900L.

Noul monitor dispune de specificații hardware de ultimă oră, precum un panou QD OLED, un ecran SuperWide cu aspect ratio de 32:9, diagonala de 48,9 inci, rezoluție 5120×1440, iluminare Ambiglow și DTS Sound. Acest monitor este conceput pentru toate tipurile de jocuri, însă capacitățile sale vizuale sunt cele care îl fac să iasă în evidență.

Luminos și imersiv

O caracteristică distinctivă a monitorului este panoul QD OLED. Cu o calitate a imaginii certificată HDR True Black 400 și cu un nivel ClearMR 8000 certificat VESA, imaginile afișate de acest monitor sunt pline de culoare și lipsite de neclarități. Pe lângă certificarea sa, panoul QD OLED oferă o experiență de utilizare imersivă grație curburii de 1800R a monitorului.

Datorită ecranului SuperWide 32:9, fiecare sesiune de joc devine și mai captivantă. Ecranul de mari dimensiuni poate înlocui de exemplu un aranjament cu două monitoare QHD 16:9 alăturate și permite jucătorilor o persectivă de ansamblu mai largă.

Philips Evnia 49M2C8900L
Foto: Philips Monitors

Dezvoltat pentru viteză

Philips Evnia 49M2C8900L poate atinge o rată de refresh de până la 144 Hz în timpul jocurilor. Această capacitate permite jucătorilor să atingă țintele mai repede, păstrând claritatea imaginilor. Pentru o îmbunătățire suplimentară a imaginii, noul monitor este echipat cu tehnologia SmartImage Game, care facilitează și mai mult redarea și vizualizarea acțiunii în timpul jocului.

Sunet pe măsură

O altă caracteristică adăugată special pentru a amplifica experiența în timpul jocului este funcția DTS Sound. În combinație cu rama curbată a monitorului și iluminarea Ambiglow, funcția DTS Sound învăluie jucătorul, îmbunătățind sunetul și creând un ambient care îl face să se simtă ca și cum ar face parte din joc. Mai mult, puterea totală a difuzoarelor încorporate însumează 30W.

Design premiat, adaptat utilizării zilnice

În arsenalul de funcții dedicate utilizării zilnice ale modelului 49M2C8900L se află și comutatorul KVM MultiClient integrat, modul Low Blue Mode și suportul reglabil pe înălțime.

Conceput pentru flexibilitate maximă, monitorul permite o postură ergonomică și protejează ochii împotriva perioadelor lungi de expunere la lumina albastră.

Philips Evnia 49M2C8900L
Foto: Philips Monitors

Câștigător al premiilor reddot 2023 și iF Design Award 2023, design-ul monitorului este realizat special pentru a excela în timpul jocurilor datorită performanței tehnice oferite.

Preț și disponibilitate

Philips Evnia 49M2C8900L va fi disponibil începând cu luna iunie 2024 la prețul recomandat de 4975 lei.

Sursa: Philips Monitors