Google integrează funcționalitatea Gemini direct în Android: Cum te ajută acest lucru, mai exact

Google integrează funcționalitatea Gemini direct în Android: Cum te ajută acest lucru, mai exact

Anunțul Google

Google adaugă funcționalitatea lui Gemini direct în Android, adăugând conștientizare contextuală în aplicațiile Google.

Compania tocmai a anunțat unele îmbunătățiri ingenioase la chatbotul său Gemini pentru dispozitivele Android în cadrul evenimentului I/O 2024 al gigantului. IA face acum parte din sistemul de operare Android, permițându-i să se integreze într-un mod mai cuprinzător.

Cea mai interesantă nouă caracteristică nu ar fi posibilă fără acea integrare cu sistemul de operare subiacent. Gemini înțelege acum mult mai bine contextul, pe măsură ce controlezi aplicațiile de pe smartphone. Ce înseamnă, mai exact, acest lucru?

Odată ce instrumentul este lansat oficial ca parte a Android 15, vei putea aduce în evidență o suprapunere Gemini care se așeză deasupra aplicației pe care o utilizezi. Acest lucru va permite acțiuni și interogări specifice contextului.

Cum funcționează, mai exact

Așadar, Google dă exemplul de a insera rapid imagini generate în Gmail și Google Messages. Compania a prezentat, de asemenea, o caracteristică numită „Întreabă acest videoclip” care permite utilizatorilor să pună întrebări despre un anumit videoclip YouTube, la care chatbotul ar trebui să poată răspunde.

Google spune că acest lucru ar trebui să funcționeze cu „miliarde” de videoclipuri. Există o unealtă similară care vine pentru fișierele PDF.

Astfel, este ușor de văzut unde se îndreaptă această tehnologie. Odată ce Gemini are acces la cea mai mare parte a bibliotecii de aplicații, ar trebui să poată să își îndeplinească cu adevărat unele dintre promisiunile mari făcute de companiile rivale de IA precum Humane și Rabbit.

Google spune că este „abia la început cu modul în care IA pe dispozitiv poate schimba ceea ce poate face telefonul tău”, așa că ne imaginăm o integrare viitoare cu aplicații precum Uber și Doordash, cel puțin.

De asemenea, Search primește un impuls datorită IA-ului la bord. Utilizatorii vor putea să încadreze, practic, orice pe telefonul lor și să primească informații relevante.

Google spune că oamenii vor putea face acest lucru fără a fi nevoie să schimbe aplicațiile. Acest lucru se extinde chiar și la problemele de matematică și fizică, ceea ce probabil că îi va bucura pe elevi și îi va frustra pe profesori.

Cum îți dai seama dacă bateria este plină sau descărcată. Trucul care îți face viața mai ușoară

Cum îți dai seama dacă bateria este plină sau descărcată. Trucul care îți face viața mai ușoară

Trebuie să recunoști, este absolut întotdeauna frustrant atunci când telecomanda sau jucăria copilului tău încetează să mai funcționeze, pentru că bateria s-a terminat.

Dar înainte să crezi că dispozitivul este defect sau bateria pur și simplu s-au descărcat, există un test simplu și inteligent pe care poți să-l faci pentru a verifica starea de încărcare.

Testul care îți arată dacă mai ai ce să faci cu bateria sau o reciclezi

Dacă ai una la îndemână, ia o baterie nouă, complet încărcată, pentru comparație.

Găsește o suprafață potrivită și asigură-te că ai o parte de una plană și solidă, precum o masă, în fața ta.

Lasă bateria verticală să cadă pe suprafață de la o înălțime de aproximativ 20 de centimetri.

Fii atent la modul în care bateria reacționează atunci când atinge suprafața și după aceea. O baterie complet încărcată de obicei se va răsturna și va rămâne în poziție. În schimb, o baterie descărcată adesea va sări înapoi ușor și s-ar putea ridica chiar câțiva centimetri.

Bateriile alcaline conțin o substanță de tip gel care absoarbe impactul atunci când sunt complet încărcate. Pe măsură ce bateria se descarcă, această substanță se usucă și se întărește, determinând bateria să devină mai elastică.

Sfaturi suplimentare pentru a-ți prelungi durata de viață a bateriilor

  • Oprește dispozitivele complet: Asigură-te că oprești dispozitivele complet atunci când nu sunt în folosință. Unele dispozitive continuă să consume energie chiar și în modul de așteptare, ceea ce poate descărca bateriile inutil.
  • Scoate bateriile când nu sunt în folosință: Dacă nu vei folosi un dispozitiv pentru o perioadă îndelungată, scoate bateriile complet. Acest lucru nu numai că previne pierderea de energie, dar reduce și riscul scurgerii bateriilor, care ar putea deteriora dispozitivul.
  • Evită temperaturile extreme: Nu stoca bateriile în locuri cu temperaturi foarte ridicate sau scăzute. Căldura sau frigul extrem pot afecta procesele chimice din baterii și pot scurta durata lor de viață.
  • Folosește baterii de același tip: Evită să amesteci baterii vechi și noi în același dispozitiv și folosește doar baterii de același brand și tip. Diferențele de tensiune și rate de descărcare pot afecta performanța și pot reduce durata de viață a tuturor bateriilor utilizate.

Assassin’s Creed Shadows este numele viitorului joc al seriei. Când va fi dezvăluit oficial

Assassin’s Creed Shadows este numele viitorului joc al seriei. Când va fi dezvăluit oficial

Foto: Ubisoft

Zvonurile s-au adeverit încă o dată: după cum vă relatam chiar la începutul acestui an, Ubisoft a confirmat că următorul joc al seriei Assassin’s Creed va fi dezvăluit mâine, 15 mai 2024.

Mai mult, compania a dezvăluit și numele oficial al acestui titlu: jocul cunoscut sub numele de cod Assassin’s Creed Codename Red va purta denumirea Assassin’s Creed Shadows.

Mai mult, o numărătoare inversă a pornit pe canalele de social media ale seriei Assassin’s Creed. Astfel, până la dezvăluirea de mâine, jucătorii sunt invitați să rezolve puzzle-ul clepsidrei, iar cei care reușesc vor fi răsplătiți.

Assassin’s Creed Codename Red becomes Assassin’s Creed Shadows.
Tune-in for the Official Cinematic World Premiere Trailer on May 15, 9 AM PT.#AssassinsCreedShadows pic.twitter.com/xc1Q10N4Vh

— Assassin’s Creed (@assassinscreed) May 13, 2024

Inițial, Assassin’s Creed Shadows a fost descris drept o nouă aventură open world cu puternice elemente de RPG. Jocul este dezvoltat de studioul Ubisoft Quebec (responsabil și pentru Assassin’s Creed Odyssey), cu Jonathan Dumont în rolul de director de creație. Acțiunea va fi plasată într-o perioadă istorică îndelung cerută de fani: Japonia feudală.

Conform leak-ului de la începutul acestui an, dezvăluirea lui Assassin’s Creed Shadows din mai va fi urmată de o prezentare a secvențelor de gameplay într-un viitor episod Ubisoft Forward (care ar fi programat pentru luna iulie 2024) și de lansarea jocului, stabilită pentru luna noiembrie 2024.

Assassin’s Creed Red
Foto: Ubisoft

Sursa: Ubisoft

Căștile HUAWEI FreeClip Beige Edition sunt disponibile acum în România

Huawei anunță disponibilitatea pe piața din România a noii ediții Beige a căștilor open-ear HUAWEI FreeClip.

Design-ul lor axat pe fashion și confort, precum și tehnologiile care asigură o calitate de redare audio wireless de top, transformă HUAWEI FreeClip într-un companion ideal pentru cei aflați în căutarea unei alternative la tradiționalele căști in-ear.

Noua ediție Beige cu aspect de nisip și suprafață fină

HUAWEI FreeClip Beige edition vin cu o estetică neutră, cu un aspect în culoarea și textura nisipului, inspirat din dunele insulelor din zona mediteraneeană. Textura mată și fină asigură experiențe tactile care îi vor duce pe utilizatori cu gândul la zilele de plajă, asigurând un plus de confort.

HUAWEI FreeClip Beige
Foto: Huawei

Ediția Beige completează opțiunile de culoare existente – Purple și Black. Fiecare nuanță a fost dezvoltată pentru a acoperi preferințe și stiluri de viață diversificate. Varianta Purple captează lumina apusului de soare și este ideală pentru cei care vor să-și acccesorizeze ținutele cu un plus de culoare, în timp ce varianta Black oferă un look sofisticat și sobru, ideal pentru ținutele formale.

HUAWEI FreeClip Beige
Foto: Huawei

Specificațiile care surprind

Căștile HUAWEI FreeClip se situează la polul opus al tehnologiilor audio convenționale, grație arhitecturii C-bridge Design, dar și datorită premierei setate de tehnologia de recunoaștere automată a urechii în care sunt introduse. Au certificare IP54 de rezistență la apă și transpirație, asigură apeluri vocale clare pe bază de AI, iar bateria lor rezistă până la 8 ore în timpul ascultării muzicii și până la 36 de ore cu ajutorul carcasei de încărcare.

Prețuri și disponibilitate pe piața din România

HUAWEI FreeClip sunt disponibile în România la prețul recomandat de vânzare de 999 de lei.

Până pe 21 mai 2024 însă, pentru comenzile plasate pe HUAWEI Store, utilizatorii beneficiază de un discount direct de 100 de lei la noua variantă Beige edition, dar și de o reducere de 200 de lei pentru variantele Purple și Black, prin aplicarea cuponului AFREECLIPBP200.

HUAWEI FreeClip Beige
Foto: Huawei

Sursa: Huawei România

Lenovo lansează noua soluție de securitate Cyber Resiliency as a Service, bazată pe AI

Lenovo lansează noua soluție de securitate Cyber Resiliency as a Service, bazată pe AI

Foto: Lenovo

Lenovo a lansat noua soluție Cyber Resiliency as a Service (CRaaS), bazată pe inteligența artificială (AI), care valorifică datele telemetrice ale dispozitivelor Lenovo și portofoliul de software de securitate Microsoft, inclusiv Microsoft Copilot for Security și Defender for Endpoint.

Cu ajutorul rutinelor AI, care oferă protecție pe mai multe niveluri, noua soluție integrează o vizibilitate mai mare în ceea ce privește protecția cibernetică, detecția, capacitatea de reacție și de redresare la nivelul mediilor și dispozitivelor digitale în cazul unui atac.

Acest lucru aduce beneficii clienților, ajutându-i să opereze mai sigur la nivel de dispozitive, utilizatori, aplicații, date, rețele și servicii cloud, contribuind la menținerea continuității activității în cazul unor atacuri.

Securitatea rămâne o prioritate pentru liderii de afaceri din cauza diverselor tendințe din piață și din domeniul tehnologiei, cum ar fi trecerea la modul de lucru hibrid, adoptarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și volumul tot mai mare de date și dispozitive.

În cea de-a treia ediție a sondajului anual global realizat de Lenovo în rândul Chief Information Officers (CIO), 51% dintre ocupanții acestui post au declarat că securitatea cibernetică rămâne o prioritate de top pentru departamentul IT, iar 65% au declarat că gestionarea confidențialității și securității datelor reprezintă o provocare.

Lenovo Cyber Resiliency as a Service ajută liderii de afaceri să aibă o mai mare vizibilitate asupra întregului portofoliu prin intermediul unui singur panou de control. Seturile puternice de instrumente integrate, inteligența artificială și automatizarea oferă o mai mare eficiență în analizarea tuturor înregistrărilor, soluționarea tuturor alertelor și contribuie la eliminarea zonelor fără vizibilitate, permițând utilizatorilor să identifice, să izoleze și să blocheze amenințările. Lenovo CRaaS simplifică achizițiile de securitate prin oferirea unei soluții complete care beneficiază de întreaga performanță a pachetului de securitate Microsoft, fiind gestionată integral de Lenovo.

– Marc Wheelhouse, Chief Security Officer, Lenovo Solutions and Services Group

Adoptarea unui serviciu administrat de reziliență cibernetică ajută la îmbunătățirea productivității și la eficientizarea activității companiei prin degrevarea personalului IT de sarcini laborioase și consumatoare de timp, contribuind astfel la scăderea costurilor generale. Având la dispoziție sute de instrumente de securitate din care pot alege, multe companii sunt obișnuite să combine soluții disparate pentru a crea o arhitectură de securitate coerentă.

Clienții Lenovo doresc protecție și vizibilitate extinse în cadrul organizațiilor din care fac parte, o abordare de tip zero-trust și sisteme automatizate de securitate și conformitate, în paralel cu optimizarea relațiilor cu furnizorii și gestionarea eficientă a costurilor tehnologice. Lenovo Cyber Resiliency as a Service este soluția noastră completă, care ajută organizațiile să facă față în mod eficient atacurilor cibernetice sofisticate și tot mai frecvente, răspunzând în același timp și altor provocări în materie de securitate cibernetică, cum ar fi conformitatea cu reglementările și constrângerile bugetare.

– Marc Wheelhouse, Chief Security Officer, Lenovo Solutions and Services Group

Lenovo CRaaS este cea mai recentă soluție oferită de Lenovo ca urmare a angajamentului său de a contribui la protejarea clienților și a datelor sensibile ale acestora, în completarea politicii sale Security by Design, care protejează dispozitivele pe tot parcursul ciclului de dezvoltare a unui produs, și a Lenovo ThinkShield, care oferă funcții avansate de securitate la nivelul portofoliului hardware, software și de servicii Lenovo.

Alte beneficii ale soluției Lenovo CRaaS bazate pe AI ar fi protecția cibernetică completă, end-to-end, un pachet integrat de tehnologii de securitate cibernetică, gestionat de experții Lenovo din industrie, dar și cele mai bune practici în materie de control critic.

Sursa: Lenovo

Viitoarea generație de procesoare de la AMD ar putea renunța la suportul pentru Windows 10

Viitoarea generație de procesoare de la AMD ar putea renunța la suportul pentru Windows 10

Noua generație de procesoare de la AMD ar putea renunța la suportul pentru Windows 10.

Viitoarea generație de procesoare AMD APU este așteptată să fie prezentată la Computex 2024. Noua generație de proceosare APU pentru laptopuri și dispozitive portabile ar putea renunța la suportul pentru Windows 10, AMD anticipând că nimeni nu va dori să instaleze acest sistem de operare pe laptop-uri nou achiziționate.

Un posibil motiv pentru eliminarea suportului pentru Windows 10 ar putea fi tehnologia Ryzen AI. Aceasta este folosită de AMD pentru accelerarea funcțiilor de procesare AI necesitând suport dedicat la partea de hardware și software, cea din urmă cerință fiind improbabil de respectat cu aplicații de Windows 10, în condițiile în care tot mai puține dintre acestea se mai bucură de suport oficial pentru această versiune de Windows.

Noile procesoare de la AMD ar putea să nu mai suporte Windows 10

În ciuda faptului că Windows 10 rămâne un sistem de operare foarte popular, care va primi suport, fie el și plătit, inclusiv după 2025, AMD ar putea renunța efectiv la suport pentru a se concentra în schimb pe Windows 11 și pe caracteristicile sale AI, cum ar fi Copilot, care rămâne limitat în Windows 10. Acesta este cazul viitoarelor APU Strix Point, despre care acum știm că vor folosi tehnologia Ryzen AI.

Cu toate acestea, nu vă așteptați ca același lucru să se întâmple cele mai noi procesoare Zen 5 care sosesc cu seria Ryzen 9000, pentru uzul de desktop. Încă ne așteptăm ca driverele Windows 10 să primească asistență aici. Cipurile mobile Strix Point sunt proiectate pentru laptop-uri, toate fiind dotate cu Windows 11 ca standard.

Pe lista producătorilor care vor lansa laptopuri ce vor folosi procesoare AMD Strix Point se află și Asus, așteptat cu noi dispozitive Vivobook echipate cu ecrane OLED.

Trucul pe care îl găsești în telefonul tău. Ce se întâmplă dacă tastezi codul 9900

Trucul pe care îl găsești în telefonul tău. Ce se întâmplă dacă tastezi codul 9900

Când vine vorba de telefoanele noastre smart, după cum bine se știe, există o serie de coduri secrete care ne pot ajuta în anumite situații.

Printre aceste coduri se regăsește și cel despre care vorbim astăzi. Trucul pe care îl găsești în telefonul tău te va ajuta, mai ales atunci când chiar ai nevoie de spațiu.

Codurile secrete de pe terminalul tău, Android sau iOS

Nu este prima dată când auziți sau citiți despre aceste coduri secrete. Marea lor majoritate se regăsesc pe terminalele Android, dar există o serie de astfel de coduri și pentru posesorii de terminale cu sistemul de operare iOS.

Aceste coduri secrete, denumite generic USSD permit, în general, ultilizatorilor să acceseze anumite meniuri care, în mod normal, sunt ascunse. Odată intrat în aceste meniuri secrete, vom descoperi anumite funcții și opțiuni care ne pot ajuta în anumite situații.

Printre numărul mare de coduri USSD, cei care au tot testat, au descoperit ce se întâmplă dacă tastezi codul 9900, fiind vorba, de fapt, de trucul pe care îl găsești în telefonul tău, și care te va ajuta atunci când duci lipsă de spațiu.

Află ce se întâmplă dacă tastezi codul 9900

De cele mai multe ori accesarea codurilor USSD le permite utilizatorilor să acceseze rapid funcțiile telefonului, indiferent de producător. În cazul de față, procesul este același, pentru a utiliza codul secret, accesați aplicația Telefon, deschideți tastatura de apelare și introduceți codul într-un anume format.

Nu este nevoie să apăsați pe Apel. Dacă telefonul acceptă codul, acesta ar trebui să se execute automat.

În cazul nostru, tastați codul secret în formatul *#9900#, iar odată ce este acceptat, veți ajunge într-unul din meniurile secrete care vă va da acces la modul de descărcare a sistemului.

„Deși utilizarea în sine a codului *#9900# nu este în sine periculoasă, este important să fiți prudent și să evitați să faceți modificări sau să ștergeți jurnalele din acest meniu, cu excepția cazului în care aveți cunoștințe despre diagnosticarea sistemului Android.”, explică specialiștii.

Efectuarea de modificări incorecte sau ștergerea de date importante ar putea duce potențial la probleme de performanță sau funcționalitate a telefonului.

Trucul pe care îl găsești în telefonul tău, dar atenție cum îl folosești!

Pentru cei mai puțin familiarizați cu acești termeni, trebuie spus că *#9900# este adesea denumit codul „sysdump” sau „modul sysdump”, și se regăsește doar pe telefoanele Android. Atunci când este introdus în dialer și apelat, acesta deschide un meniu de descărcare a sistemului pe dispozitiv.

System dump este, în esență, un jurnal cu informații la nivel de sistem și mesaje de eroare de la sistemul de operare și aplicațiile telefonului. Din punctul de vedere al specialiștilor, acest cod poate fi utilizat în scopuri de diagnosticare pentru a accesa jurnalele și datele care pot ajuta la identificarea.

În același timp, codul ajută și la diagnosticarea problemelor legate de performanța telefonului sau de software. Este destinat în primul rând utilizării de către tehnicieni sau de către serviciul de asistență și pentru depanarea problemelor.

Australia anunță că renunță definitiv la rețelele 3G. Când se va întâmpla schimbarea în România?

Australia anunță că renunță definitiv la rețelele 3G. Când se va întâmpla schimbarea în România?

Australia intră pe lista țărilor care renunță la rețelele 3G. Țara își va închide complet rețeaua 3G în următoarele câteva luni.

Autoritatea australiană de comunicații și media (ACMA) a anunțat recent că va închide complet rețelele 3G. În timp ce TPG Telecom (cunoscut și ca Vodafone) și-a oprit deja rețeaua, alți doi operatori intenționează să facă acest lucru în 3 luni, scrie GSMArena.

Într-o scurtă declarație pe făcută pe site-ul său oficial, autoritatea de reglementare a declarat că Telstra și Optus își vor închide rețelele mobile 3G în 2024. Telstra este programată să-și dezactiveze rețeaua pe 31 august, Optus urmând să facă același lucru în perioada imediat următoare. ACMA le-a reamintit utilizatorilor cu dispozitive 3G că telefoanele lor nu vor mai putea trimite mesaje sau efectua apeluri, inclusiv la numărul de urgență 000.

Australia este cea mai nouă țară care renunță la rețeaua 3G

Vor fi afectați și cei cu dispozitive 4G care încă efectuează apeluri vocale prin rețele 3G. Vorbim aici despre telefoane fără suport VoLTE. Aceștia sunt sfătuiți să contacteze operatorul de rețea pentru instrucțiuni suplimentare legate de această problemă. Potrivit ACMA, majoritatea dispozitivelor expuse riscului sunt telefoane 4G mai vechi achiziționate din alte țări decât Australia.

Asociația australiană de telecomunicații mobile (AMTA) a subliniat că toate dispozitivele 3G, nu doar telefoanele, vor fi afectate. Printre acestea se numără tablete, ceasuri inteligente, aparate POS, alarme medicale și alte soluții personale de răspuns în caz de urgență.

AMTA sfătuiește utilizatorii să ia măsuri rapide și să migreze la soluții mai noi pentru a preveni întreruperile serviciului. În plus, există un program oficial pentru reciclarea gratuită a telefoanelor mobile vechi, care vor trebui inevitabil să fie aruncate odată ce rețelele 3G vor fi închise, iar telefoanele devin redundante în urma acestui lucru.

În România, Orange a anunțat oficial că va renunța la tehnologia 3G chiar din acest an. Din iunie 2024, compania va începe gradual să renunțe la aceasta tehnologie și se va concentra pe transferul clienților către rețele mai rapide și mai noi.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 va putea rula jocuri în rezoluție nativă 1080p

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 va putea rula jocuri în rezoluție nativă 1080p

Lupta la vârf în piața la vârful pieței smartphone-urilor se dă pe mai multe fronturi. Fiecare producător plusează cu ecrane, camere, dar mai ales cu performanțe demne de un flagship.

Aproape toate smartphone-urile de top ale momentului folosesc procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. În plus, Samsung primește o versiune specială „for Galaxy”, pe care o montează pe telefoanele sale de top. Potrivit Android Police, noua generație de procesoare Gen 4 va debuta în toamna acestui an, în timpul evenimentului anual Snapdragon din octombrie.

Conform celor mai noi informații, Snapdragon 8 Gen 4 ar trebui să poată rula jocuri precum Genshin Impact în rezoluția sa nativă de 1080p. Acesta este un joc care are nevoie de multă putere de procesare pentru a rula pe telefoane, mai ales în rezoluție 1080p nativă.

Deși unele rezultate de performanță preliminare au apărut recent pe internet, încă nu avem detalii oficiale pentru a înțelege adevăratul potențial al GPU-ului oferit pe noul Snapdragon 8 Gen 4.

Snapdragon 8 Gen 4 ar putea fi mai puternic decât ne așteptam

Detaliile despre viitorul chipset mobil Qualcomm sunt destul de vagi în acest moment. Cu toate acestea, un raport de la sfârșitul lunii aprilie susținea că seria Xiaomi 15 ar putea fi primul telefon care va fi lansat cu noul chipset Snapdragon 8 Gen 4.

Alte surse spun că procesor va fi destul de gurmand și că va fi nevoie de baterii mai mari pentru a face față puterii mai mari de procesare care va duce la un consum de energie mai mare. Aparent, procesorul ar putea avea nevoie de o baterie de 6.000 mAh, care să asigure autonomia necesară pentru o zi întreagă de utilizare.

Acest lucru ar putea duce la telefoane mai butucănoase și mai grele, dar și la un risc mai mare de supraîncălzire pentru procesor, dată fiind puterea de procesare mai mare și consumul de energie majorat, mai ales în timpul sesiunilor mai lungi de gaming.