Start pentru campania „Nike x EA SPORTS FC: WHAT THE FC” în EA SPORTS FC 24

Foto: EA Sports

Campania „Nike x EA SPORTS FC: WHAT THE FC” s-a lansat oficial în cadrul EA SPORTS FC 24. Nike și EA SPORTS FC au făcut echipă pentru a crea o experiență unică, propunându-și să ducă fotbalul pe culmi pe care nu le-a atins până acum.

Jucătorii vor descoperi o lume care sărbătorește pasiunea comună a celor două mărci emblematice pentru acest popular sport și tot ce ține de el, inclusiv articole exclusive pentru personalizări, obiective și multe altele în modurile Ultimate Team, Clubs și Volta Football.

Suntem entuziasmați să creăm noi posibilități uimitoare pentru jucătorii FC 24 împreună cu Nike. WHAT THE FC aduce împreună lumea virtuală și cea reală din cultura fotbalului, prin intermediul unor elemente de design care celebrează colaborarea istorică dintre Nike și EA SPORTS FC, așa cum au fost ele purtate de către sportivi-vedetă din trecut și prezent.

– David Jackson, VP, Franchise Strategy & Marketing

„WHAT THE FC” include două colecții de top Kit și Stadium:

  • Colecția Nike Air Max. Inspirată de inovațiile legendare Nike Air Max din trecut și prezent și testată de vedete actuale, precum Sam Kerr, Vini Jr. și Erling Haaland, colecția Nike Air Max reprezintă articole concepute pentru prima dată virtual, inspirate de popularele Nike Air Max Plus Tn, Nike Air Max 95 și toate noile colecții Nike Air Max Dn.
  • Colecția Nike x EA SPORTS FC Heritage. Onorează legende ale acestui sport-rege, cum ar fi Mia Hamm, Ronaldinho și Ronaldo și include kituri emblematice Nike Football. Colecția Nike x EA SPORTS FC Heritage este inspirată de moștenirea EA SPORTS FC și conține elemente retro.
Nike EA Sports FC
Foto: EA Sports

În plus, jucătorii pot câștiga alte articole de sezon pentru personalizări Nike WHAT THE FC; cum ar fi blazoane, teme de stadion, elemente TIFO, zone VIP, trofee, echipamente Volta Football, încălțăminte și multe altele.

EA SPORTS FC 24 este disponibil acum pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch.

Nike EA Sports FC
Foto: EA Sports

Sursa: EA România

Titluri clasice de la Blizzard Entertainment precum Diablo 2 sau StarCraft, disponibile acum pe GeForce Now

Titluri clasice de la Blizzard Entertainment precum Diablo 2 sau StarCraft, disponibile acum pe GeForce Now

Foto: Blizzard Entertainment

În această săptămâna, jocuri clasice de la Blizzard Entertainment se alătură serviciului de cloud gaming GeForce Now.

Astfel, variantele de Battle.net ale unor titluri precum StarCraft Remastered, StarCraft II, Diablo II: Resurrected și Diablo III fac parte din cele 16 noi jocuri care au sosit pe GeForce Now săptămâna aceasta.

Mai mult, cel mai nou DLC pentru Remnant II, The Forgotten Kingdom, este disponibil în cloud, oferind o poveste complet nouă, o zonă nouă, arme și multe altele.

De asemenea, un nou update al aplicației GeForce Now pentru Mac este disponibil săptămâna aceasta, acesta oferind suport pentru streaming AV1 pentru dispozitivele bazate pe cipurile M3 (M3, M3 Pro și M3 Max), cu streaming la calitate crescută.

Lista completă a jocurilor adăugate pe GeForce Now săptămâna aceasta:

  • Dead Island 2 (Steam)
  • Bellwright (Steam)
  • Phantom Fury (Steam)
  • Oddsparks: An Automation Adventure (Steam)
  • Age of Water (Steam)
  • Manor Lords (Steam și Xbox, disponibil pe PC Game Pass)
  • 9-Bit Armies: A Bit Too Far (Steam)
  • Diablo II: Resurrected (Battle.net)
  • Diablo III (Battle.net)
  • Dragon’s Dogma 2 Character Creator & Storage (Steam)
  • Islands of Insight (Steam)
  • Metaball (Steam)
  • StarCraft Remastered (Battle.net)
  • StarCraft II (Battle.net)
  • Stargate: Timekeepers (Steam)
  • Tortuga – A Pirate’s Tale (Steam)
Starcraft Diablo GeForce Now
Foto: NVIDIA

Sursa: NVIDIA România

Când se lansează Assassin’s Creed Mirage pe iOS? Ce noutăți va aduce ediția mobilă a jocului. (video)

Când se lansează Assassin’s Creed Mirage pe iOS? Ce noutăți va aduce ediția mobilă a jocului

Foto: Ubisoft

La momentul lansării familiei iPhone 15 de smartphone-uri de la Apple, Assassin’s Creed Mirage se număra printre titlurile ce urmau să facă parte din inițiativa de a aduce jocuri de PC și console, cum ar mai fi recentele Resident Evil sau Death Stranding, pe aceste modele de telefoane. Iată că Ubisoft a confirmat acum și data de lansare pentru versiunile de iOS și iPadOS ale jocului Assassin’s Creed Mirage.

Astfel, ediția mobilă de Assassin’s Creed Mirage va fi disponibilă începând cu 6 iunie 2024, prin intermediul App Store, urmând să fie compatibilă cu următoarele modele de dispozitive: telefoanele iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max (bazate pe cipul A17 Pro) și tabletele iPad Air și iPad Pro bazate pe cipul M1 sau cele mai recente.

Această variantă pentru iPhone și iPad va fi identică în ceea ce privește conținutul său cu ediția lansată în toamna anului trecut pe console și PC. Dezvoltat de studioul Ubisoft Sofia, Assassin’s Creed Mirage pentru iPhone și iPad va beneficia de o schemă de control adaptată pentru ecranele tactile și, prin intermediul Ubisoft Connect, utilizatorii vor beneficia de cross-progression și cross-save cu edițiile pentru console și/sau PC, progresul fiind comun pe toate platformele.

Assassin’s Creed Mirage iOS
Foto: Ubisoft

Assassin’s Creed Mirage va fi disponibil, prin App Store, de pe 6 iunie 2024. Mai mult, această ediție a jocului va putea fi descărcată gratuit și jucată, fără niciun cost, timp de 90 de minute.

Abia dacă veți dori să continuați după expirarea acestui interval veți putea plăti o singură taxă de deblocare a jocului complet.

Assasin’s Creed Mirage este deja disponibil pe PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și PC.

Sursa: Ubisoft

Homeworld 3 se va lansa cu suport pentru NVIDIA DLSS. (video)

Homeworld 3 se va lansa cu suport pentru NVIDIA DLSS

Foto: NVIDIA

Săptămână de săptămână, NVIDIA și-a făcut un obicei din a facilita adoptarea tehnologiilor RTX în jocuri noi.

Astăzi compania anunță că jocul de strategie spațială Homeworld 3 se va lansa cu suport pentru DLSS 2.

Homeworld 3 își propune să readucă jucătorii înapoi în apreciata serie de jocuri de strategie în timp real, cu câmpuri de bătălie 3D și lupte strategice; DLSS 2 promite să asigure o experiență de luptă fluentă, pentru ca jucătorii să se poată concentra pe strategie.

Jocul se lansează pe 13 mai 2024, dar gamerii care achiziționează Fleet Command Edition pot începe campania chiar de pe 10 mai.

Totodată, RPG-ul Bellwright, aflat în Early Access, și first person shooter-ul Incursion Red River au primit suport pentru DLSS 2, tehnologie capabilă să sporească semnificativ performanța în ambele jocuri.

Iar NVIDIA promite că integrările de DLSS vor continua să sosească în curând pentru noi jocuri, oferind o listă amănunțită a celor peste 500 de jocuri și aplicații care oferă suport pentru efectele RTX și DLSS.

Sursa: NVIDIA România

Microsoft închide o parte dintre studiourile Bethesda. Concedieri suplimentare în cadrul publisher-ului

Microsoft închide o parte dintre studiourile Bethesda. Concedieri suplimentare în cadrul publisher-ului

Microsoft a anunțat închiderea câtorva studiouri producătoare de jocuri ale publisher-ului Bethesda, pe care compania din Redmond l-a preluat complet în primăvara anului 2021.

Astfel, studiourile Arkane Austin, realizator al recentului shooter co-op cu vampiri Redfall, Tango Gameworks, responsabil pentru seria The Evil Within, pentru Ghostwire Tokyo și HiFi Rush, dar și Alpha Dog Games, autorii jocului de mobil Mighty DOOM, vor fi închise.

Dezvoltarea de conținut nou pentru Redfall a fost încetată, cei care au cumpărat Bite Back Edition sau upgrade-ul Bite Back urmând să fie despăgubiți. Serverele jocului vor rămâne însă online, ceea ce nu se poate și despre Might DOOM, care va complet închis pe 7 august.

De asemenea, Roundhouse Studios, studio format din rămășitele vechiului Human Head Studios, va fi asimilat în echipa ZeniMax Online Studios, care dezvoltă și operează MMORPG-ul The Elder Scrolls Online.

Signup here https://t.co/wb1R4m4emj to receive details on how eligible players can receive this credit. pic.twitter.com/69Os17kpQ8

— Arkane Studios (@ArkaneStudios) May 7, 2024

Pe lângă închiderea acestor studiouri, vor mai avea loc concedieri și în cadrul diviziilor de publishing și conducere ale publisher-ului Bethesda.

Vestea a fost dată de Matt Booty, conducătorul studiourilor de jocuri din cadrul Microsoft, printr-un e-mail trimis către echipele Xbox și Bethesda. Conform acestuia, concedierile și închiderile de studiouri sunt motivate de nevoia de “a prioritiza titlurile de mare impact și de a investi în portofoliul de jocuri-blockbuster al celor de la Bethesda”.

pic.twitter.com/KhhqgR902g

— Tango Gameworks (EN) (@TangoGameworks) May 7, 2024

Anul acesta, Bethesda urmează să lanseze Indiana Jones and the Great Circle (realizat de studioul Machine Games), precum și expansion-ul Shattered Space pentru Starfield.

De asemenea, publisher-ul va continua să ofere susținere și conținut nou pentru MMORPG-urile The Elder Scrolls Online și Fallout 76. Nu în ultimul rând, studioul Arkane Lyon va continua să lucreze la Marvel’s Blade.

În martie 2021, Microsoft a finalizat achiziția publisher-ului Bethesda și a tuturor studiourilor ce aparțineau acestuia, în schimbul sumei de 7,5 miliarde de dolari, plătită la acea vreme în bani lichizi.

După recentele închideri și concedieri, Bethesda nu mai include decât studiourile Arkane Lyon, Bethesda Game Studios, id Software, Machine Games și ZeniMax Online Studios.

Sursa: Arkane Studios X / Twitter, Tango Gameworks X / Twitter

Samsung cumpără un startup de inteligență artificială. Achiziție de peste 92 milioane dolari

Samsung

Sursa imagine. Dreamstime.com

Samsung Medison, o divizie a Samsung Electronics, a anunțat miercuri că achiziționează un startup francez de inteligență artificială pentru aproape 92,7 milioane dolari.

Samsung Medison, specializată în sisteme de diagnosticare cu ultrasunete, cumpără Sonio, un startup bazat pe inteligență artificială, potrivit TechCrunch. Sonio a fost înființat în anul 2020 la Paris, de Cécile Brosset, David Amouyal, Rémi Besson, Dagmar Nuber și Deepak Prakash.

Startup-ul de soluții IT a dezvoltat un asistent virtual bazat pe inteligență artificială care ajută medicii specializați în obstretică-ginecologie în evaluarea și documentarea examenelor cu ultrasunete, conform unui comunicat de presă al Samsung.

„După finalizarea tranzacției, Sonio va rămâne o companie independentă cu sediul în Franța și își va continua creșterea în mod independent, în timp ce produsele și serviciile sale vor rămâne compatibile cu toți producătorii de dispozitive cu ultrasunete”, potrivit Samsung.

Samsung Electronics, deține 68,45% din unitatea de dispozitive medicale, a achiziționat Medison pentru 22 de milioane de dolari în 2011, mai arată TechCrunch. În total, Sonio a atras finanțări în valoare totală de 28 milioane EUR, conform datelor de pe CrunchBase.

Granturi IMM de câte 10.000-50.000 EUR pentru edituri care scot e-book-uri și audiobook-uri. Perioada de înscrieri și ghidul de finanțare

bani-euro-casti-dreamstime

Sursa imagine. Dreamstime.com

Editurile din România pot obține granturi IMM de câte 10.000-50.000 EUR pentru proiecte de dezvoltare a cărților electronice, în format scris sau audio, precum și de realizare a unor vloguri de promovare a cititului, printr-o nouă linie de fonduri europene pentru care s-au decis regulile și perioada de înscrieri online.

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) eligibile vor putea depune proiectele în sistemul MySMIS2021 în perioada 30.05.2024, ora 12.00 – 30.07.2024, ora 23.59.59, în cadrul apelului Digitalizarea sectorului culturii scrise prin creșterea volumului de carte realizat în format electronic și mobilizarea de noi audiențe prin utilizarea instrumentelor digitale.

Apelul de proiecte este gestionat de Autoritatea de Management pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Bugetul prezentului apel este de 1.500.000 EUR, din care 1.124.239,46 EURde la Uniunea Europeană și restul din bugetul de stat. Acest buget este împărțit astfel:

  • 335.023,36 EUR în regiunea București-Ilfov.
  • 1.164.976,64 EUR  în restul României.

Din acești bani, firmele eligibile vor putea obține fonduri nerambursabile de câte 10.000-50.000 EUR pe proiect, sub formă de ajutor de minimis.

În cadrul acestei Măsuri se vor realiza, spre exemplu, activități de tipul: dezvoltării, printr-o schemă de ajutor de minimis, a capacității operatorilor din sector de realizare a cărților în format electronic (e-book, audiobook etc), cu precădere pentru volume ale autorilor de limbă română, realizării unui catalog online pentru operele literare românești pentru promovarea lecturii în rândul tinerei generații etc.

Cărțile propuse pentru conversia în eBook/audiobook trebuie să fie titluri ale căror drepturi de autor fac parte din portofoliul solicitantului și au fost publicate în format fizic, anterior datei de depunere a cererii de finanțare.

Condiții de eligibilitate a IMM-urilor beneficiare

Firmele beneficiare trebuie să îndeplinească o serie întreagă de condiții de eligibilitate la granturile de câte 10.000-50.000 EUR, printre care:

1. Să fie operatori cu statut de IMM-uri, care își desfășoară activitatea în România, în domeniul de editare a cărților.

2. Forma de constituire: societate constituită în baza Legii nr. 31/1990.

3. Încadrarea în categoria de IMM, în sensul prevederilor art. 4, alin. (1) din Legea nr. 346/2004, precum și cu prevederile Anexei I Definiția IMM la Regulamentul (UE) nr. 651/2014 al Comisiei din 17 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat, atât la data solicitării finanțării (i.e. data depunerii cererii de finanțare), cât și la data acordării finanțării (i.e. data semnării contractului de finanțare):

  • microîntreprindere are mai puțin de 10 salariați şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deține active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei;
  • întreprindere mică are mai puțin de 50 de salariați şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;
  • întreprindere mijlocie are mai puțin de 250 de salariați şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depășesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.

4. Solicitantul are autorizat codul CAEN 5811 – Activități de editare a cărților la sediul (principal sau secundar) identificat ca loc de implementare a proiectului.

5. Solicitantul este înregistrat în „Catalogul Editurilor din România” al Bibliotecii Naționale a României.

Activități eligibile la finanțarea în domeniul cărții:

  1. Activități aferente achiziționării de echipamente TIC și a altor dispozitive aferente, justificate din punct de vedere al implementării proiectului;
  2. Activități cu servicii de digitalizare;
  3. Activități de informare și publicitate: derularea activităților specifice de promovare și publicitate a sursei de finanțare și a finanțatorului, acțiuni de atragere de noi audiențe, conform cerințelor specifice ale programului;
  4. Activități de management de proiect: coordonarea și monitorizarea activităților proiectului și a resurselor asociate, derularea acțiunilor de managementul riscului și intervenții pentru optimizarea implementării, etică, derularea activităților specifice pentru achiziții, raportare periodică a progresului, decontarea cheltuielilor și gestionarea relației cu finanțatorul (întocmirea de adrese, notificări, memorii, acte adiționale etc., după caz);
  5. Activități de achiziție a serviciilor de auditare intermediară/finală, financiară (conform reglementărilor naționale), tehnică (din perspectiva corespondenţei rezultatului proiectului cu Cererea de finanţare şi obiectivele PoCIDIF), inclusiv din punct de vedere al securităţii aplicaţiei şi testarea nivelelor de securitate ale sistemului informatic, protecția informației şi asigurarea respectării reglementărilor privitoare la datele cu caracter personal, care nu sunt obligatorii;
  6. Activități pentru asigurarea accesibilității pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu art. 9 din Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, a egalității de șanse, egalității de gen și nediscriminării, în conformitate cu prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a UE.

Activitatea de bază presupune conversia unor cărți din format letric în format eBook/audiobook. Cărțile propuse pentru conversia în eBook/audiobook trebuie să fie titluri ale căror drepturi de autor fac parte din portofoliul solicitantului și au fost publicate în format fizic, anterior datei de depunere a cererii de finanțare.

eBook-urile/ audiobook-urile realizate în cadrul proiectului vor fi disponibile pentru descărcare și prin intermediul unei platforme românești.

Totodată, se vor realiza activități de de tipul vlog-urilor, challenge-urilor online și maratoanelor de lectură (sau alte tipuri de evenimente interactive cu prezență fizică pentru atragerea de audiențe), și/sau alte instrumente și tehnologii de acest tip, ca de exemplu, catalogul on-line.

Funcția Circle to Search ajunge și pe iPhone. Google evită restricțiile impuse de Apple

Funcția Circle to Search ajunge și pe iPhone. Google evită restricțiile impuse de Apple

Google aduce funcția Circle to Search pe orice telefon iPhone. Noua funcție de căutare este disponibilă prin intermediul aplicației Lens.

La începutul acestui an, Google a lansat ofuncția Circle to Search pentru Android, care face o captură de ecran și vă permite să selectați ce să căutați.

Datorită Google Lens și comenzilor rapide din sistemul de operare iOS, capabilitatea funcției Circle to Search poate fi acum replicată pe orice iPhone.

Potrivit 9to5Google, principala diferență dintre Google Lens și Circle to Search este modul în care acesta din urmă este accesibil universal pe Android cu o apăsare lungă a barei de gesturi sau a butonului de pornire.

În rest, ele folosesc aceeași tehnologie de căutare și OCR – Optical Character Recognition, deși Circle to Search beneficiază de capacitatea de a încercui elementele pe care doriți să le selectați în loc să fie nevoie doar să atingeți.

Google aduce Circle to Search și pe iPhone

Aplicația Google oferă acum o comandă rapidă care va face o captură de ecran și o va trimite la Google Lens pentru analiză. Puteți activa comanda rapidă „Search your screenshot” cu ajutorul butonului de acțiune de pe iPhone 15 Pro.

Cu toate acestea, comanda poate fi replicată pe toate celelalte iPhone-uri moderne datorită gestului Back Tap. Puteți atinge de două ori sau de trei ori partea din spate a dispozitivului pentru a lansa comanda rapidă pe care o puteți configura astfel:

Accesați Setări > Accesibilitate > Atingeți;
Derulați în jos, apoi selectați Back Tap;
Selectați Back Tap sau Trippe Tap;
Derulați în jos până la zona de comenzi rapide, apoi alegeți o comandă rapidă;
Atingeți Back Tap pentru a aplica setarea;
Atingeți de două ori sau de trei ori spatele telefonului pentru a activa comanda rapidă.

Aplicația de e-mail care te ține la distanță de dark web. Cum te protejează de escrocii care vor să-ți vândă datele

Aplicația de e-mail care te ține la distanță de dark web. Cum te protejează de escrocii care vor să-ți vândă datele

Securitatea informațiilor este de o importanță deosebită în era digitală de astăzi, mai ales pe e-mail, iar progresele axate pe securitate, cum ar fi cheile de acces și emailurile criptate, fac rapid viața mai dificilă pentru hackeri.

Cu toate acestea, phishing-ul rămâne încă una dintre principalele cauze ale încălcărilor de date, iar datele de conectare furate sunt adesea găsite la vânzare pe dark web.

Ce este Proton Mail și cum te ajută

Ei bine, furnizorul elvețian de e-mail, cu accent pe confidențialitate, Proton Mail, tocmai a anunțat că va monitoriza dark web-ul pentru a alerta utilizatorii cu privire la datele de conectare compromise.

În timp ce datele tale de conectare nu ar trebui să fie la dispoziția celui care oferă cea mai mare sumă de bani, este destul de dificil să ții pasul cu cele mai recente încălcări de date, care sunt acum la ordinea zilei.

Managerul de parole integrat în Google Chrome are o caracteristică care te avertizează cu privire la parolele compromise, dar acest lucru poate fi ușor de ratat, în special dacă nu utilizezi browserul. Utilizatorii Proton pot respira ușurați, totuși.

Marca elvețiană tocmai a anunțat că va monitoriza activ dark web-ul și va alerta utilizatorii Proton Mail dacă datele lor de conectare au fost compromise în atacuri îndreptate împotriva terților unde adresa de email Proton a fost folosită pentru a te înscrie.

Vei primi un mesaj pe adresa de e-mail

În plus față de o descriere detaliată a exact ceea ce a fost compromis în încălcare, Proton va sugera, de asemenea, acțiuni de remediere potrivite pentru a proteja contul.

Acesta este un pas excelent pentru consolidarea securității online, în special până când cheile de acces devin obișnuite, iar reutilizarea parolelor rămâne o problemă răspândită.

Alertele legate de dateletale scurse vor declanșa alerte în Centrul de Securitate Proton Mail pe web și desktop. Compania promite să introducă alerte prin e-mail și notificări pe telefoane în curând.