Jocuri video distruse de „lăcomia corporatistă”. Toate au același publisher.

Top 5: Jocuri video distruse de „lăcomia corporatistă”. Toate au același publisher

Foto: Profimedia Images

Sunt jocuri care au fost extrem de bine primite de gameri în primii ani, dar care, după o perioadă de decizii greșite luate de creatorii lor, au intrat apoi într-un con de umbră sau chiar au fost uitate.

De multe ori acest lucru s-a întâmplat când publisherii și dezvoltatorii au dorit să câștige mai mulți bani de pe urma titlurilor respective.

Un utilizator de Reddit a întrebat, în comunitatea r/gaming, care are peste 37,7 milioane de membri, ce jocuri video au fost distruse de „lăcomia corporatistă”. Postarea a strâns peste 6.100 de aprecieri și peste 7.400 de comentarii.

What good game franchise was pretty much ruined by corporate greed?
by u/spicedpumpkins in gaming

Din top 5 titluri distruse de lăcomia companiilor care le dețin (la momentul redactării articolului) fac parte cinci titluri la care publisher este aceeași companie. Ghiciți despre cine este vorba fără să citiți mai jos?

1. The Sims – 5.300 de voturi

„Costă aproape 1.000 de dolari să cumperi toate DLC-urile pentru Sims 4”, a notat un membru al comunității.

2. Battlefield – 5.100 de voturi

„Partea proastă este că Electronic Arts taie complet accesul la jocurile Battlefield mai vechi”, subliniază un utilizator al r/gaming.

Fanii Battlefield au acum o alternativă foarte populară. Este vorba despre BattleBit Remastered.

3. Plants vs Zombies – 4.500 de voturi

„Al doilea joc a fost deja lansat, dar a fost apoi regândit total pentru a fi prietenos cu micro-tranzacțiile”, a scris cel care a făcut propunerea.

4. SimCity – 3.900 de voturi

SimCity este o altă franciză, marca Electronic Arts, despre care utilizatorii de Reddit cred că a fost distrusă de lăcomia proprietarilor săi.

5. Command & Conquer – 3.500 de voturi

Command & Conquer este o franciză, deținută de Electronic Arts, din care fac parte jocuri de strategie în timp real și jocuri shooter. Acestea au fost foarte populare la începutul noului mileniu.

Twisted, jocul video în care poți deveni un vânător de furtuni

Twisted, jocul video în care poți deveni un vânător de furtuni

Foto: captură din video

Vânătorii de furtuni sunt oameni care construiesc vehicule și echipamente speciale pentru a înregistra cele mai violente fenomene meteorologice, precum tornade, uragane și chiar alunecări de teren.

Doi dezvoltatori, Willzuh și Siryzm, au lansat Twisted, un joc de Roblox care le permite gamerilor să experimenteze senzațiile tari oferite de acest hobby ceva mai neobișnuit. Cei doi sunt, la rândul lor, pasionați de acest domeniu.

Acțiunea se petrece în statul fictiv Keysota, unde cercetători și căutători de aventură străbat drumurile pentru a surprinde fenomene meteo extreme.

Jocul este în faza Beta în acest moment, dar a atras deja o mulțime de fani. Pagina dedicată de pe Roblox a fost deja vizitată de peste 12 milioane de ori.

Despre Twisted a aflat chiar și faimosul vânător de furtuni și „meteorolog extrem” Reed Timmer. „S-ar putea să încep să joc jocuri video azi”, a scris el pe Twitter, alături de o captură de ecran din Twisted.

I may have to start playing video games today https://t.co/jGMR5iT3Cm

— Reed Timmer, PhD (@ReedTimmerAccu) July 23, 2023

Vehiculul Dominator în 2010. (Foto: Profimedia Images)

În joc apar Timmer, dar și faimosul său vehicul Dominator.

Există și o versiune Lite a jocului pentru cei cu hardware mai slab. „Versiunea completă nu va rula bine pe dispozitive low-end”, avertizează dezvoltatorii.

Ubisoft ar fi anulat continuarea jocului Immortals Fenyx Rising

Ubisoft ar fi anulat continuarea jocului Immortals Fenyx Rising

Foto: Ubisoft

Conform mai multor surse apropriate de VideoGamesChronicle, Ubisoft ar fi anulat continuarea jocului Immortals Fenyx Rising, lansat de companie la sfârșitul anului 2020.

Aceste surse afirmă că un sequel se afla în stadiile incipiente de dezvoltare în cadrul studioului Ubisoft Quebec, însă conducerea companiei a decis, la începutul acestei luni, să anuleze acest joc. Motivul invocat pentru această hotărâre ar fi dificultățile pe care Ubisoft le-ar întâmpina în încercarea de a consacra aceasta proprietate intelectuală, mult mai puțin cunoscută decât alte serii ale publisher-ului.

Nu este un secret faptul că Ubisoft își dorește să se concentreze mai mult pe francize populare, precum este Assassin’s Creed. Mai multe jocuri Assassin’s Creed se află acum în producție, compania luând decizia de a crește forța de muncă alocată acestei francize cu 40%.

Open world în Grecia antică

În Immortals Fenyx Rising, jucătorii intră în pielea lui Fenyx, un muritor a cărui principală misiune este salvarea zeilor greci și a casei acestora de amenințarea venită din partea lui Typhon, cel mai puternic titan din mitologia elenă.

Immortals Fenyx Rising păstrează formula open world caracteristică creațiilor Ubisoft, însă propune o abordare vizuală „stilizată” a acestui mediu de joc deschis. Personajul central dispune de o sumedenie de mișcări, precum fugitul, săritul și chiar călăritul unor bestii mitologice, precum păsările phoenix sau armăsarii legendari.

Immortals Fenyx Rising este disponibil acum în ediții pentru toate platformele: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Nintendo Switch și PC.

Sursa: VGChartz

Topul celor mai bine vândute 10 jocuri în Europa în prima jumătate a anului. Debut în forță pentru Diablo IV

Topul celor mai bine vândute 10 jocuri în Europa în prima jumătate a anului. Debut în forță pentru Diablo IV

Foto: Profimedia Images

Hogwarts Legacy a fost cel mai bine vândut joc video în Europa în prima jumătate a acestui an, potrivit Games Sales Data (GSD).

Veniturile generate de jocul fantasy al Warner au fost cu 59% mai mari decât cele consemnate de Elden Ring, cel mai popular titlu în perioada ianuarie – iunie din 2022. Ambele jocuri au fost lansate în februarie.

Pentru clasament, GSD a luat în calcul vânzările de copii fizice pe cele mai mari piețe și vânzările digitale ale celor mai mari publisheri, cu excepția Nintendo și 505 Games.

Deși a fost lansat în iunie, Diablo IV a ocupat a doua poziție în clasament. Activision Blizzard a anunțat că peste 10 milioane de jucători din întreaga lume au „experimentat” jocul în prima lună de după lansare.

FIFA 23 s-a situat pe poziția a treia, cu vânzări mai ridicate cu 22% comparativ cu cele consemnate de FIFA 22 în aceeași perioadă de anul trecut.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, lansat în mai, a ocupat a patra poziție. Acesta a fost cel mai bine vândut titlu în format fizic în primele șase luni din 2023.

Grand Theft Auto 5, care rămâne un mare hit la 10 ani de la debutul pe piață, a intrat pe locul cinci în clasament. Top 10 este întregit de: Call of Duty: Modern Warfare 2, Red Dead Redemption 2, Star Wars Jedi: Survivor, NBA 2K23 și Resident Evil 4.

Potrivit GSD, 76,1 milioane de jocuri pentru console și PC au fost vândute în perioada ianuarie – iunie 2023 în Europa. Vânzările de copii fizice au reprezentat 38,2% din total și au consemnat o scădere de 9% comparativ cu perioada similară din 2022. Vânzările de copii digitale au crescut cu 7% în intervalul analizat.

Marea Britanie a fost cea mai mare piață din Europa pentru jocurile video în prima jumătate a anului, cu 15,3 milioane de copii vândute. Din top cinci mai fac parte Germania (14 milioane), Franța (11,1 milioane), Spania (5,4 milioane) și Italia (4,9 milioane).

Sursa: Gamesindustry.biz

DJI lansează Air 3, o dronă pentru „entuziaști”, echipată cu două camere și autonomie foarte mare

DJI a dezvăluit Air 3, o nouă dronă din gama pentru „entuziaști”, care intră între modelele pentru consumatori de rând, precum cele din gama „Mini” și cele din gama „Pro” precum modelele Mavic.

Aceasta promite un timp de zbor extins față de generația anterioară, dar și o cameră în plus, alături de un sistem nou de detecție a obstacolelor, care poate să ferească drona de pericole la 360 de grade în jurul ei.

DJI Air 3 este echipat cu două camere foarte performante

DJI Air 3 este primul model al seriei Air care face trecerea la un sistem cu două camere, una principală, wide, echipată cu un obiectiv cu distanță focală echivalentă cu 24mm pe full-frame cu diafragmă f/1.7, și un zoom 3X, echivalent cu 70mm cu diafragmă f/2.8. Astfel, ambele sunt foarte luminoase, și beneficiază de senzori de 1/1.3” de 48 megapixeli, identici între ei și similari în dimensiuni cu cei de pe smartphone-uri flagship. Astfel, nu contează dacă filmezi pe camera principală, sau pe zoom, întrucât calitatea va fi la fel pe amândouă.

DJI Air 3 front side

Ambii senzori sunt dotați cu capabilitatea dual-ISO, ceea ce înseamnă că există două valori ISO native, unul pentru lumină puternică și unul pentru lumină slabă. De asemenea, ambii senzori de pe DJI Air 3 permit filmare la 4K 60 FPS cu HDR, sau 4K 100 FPS fără HDR, cât și fotografii în rezoluție de 48 megapixeli. O funcție nouă, dedicată DJI Air 3 este însă posibilitatea de a înregistra simultan pe ambele camere. Rezoluția este limitată însă într-un mod vertical la 2.7K pe camera cu zoom și un clip landscape pe camera principală.

Noua dronă promite autonomie de top și multe upgrade-uri față de Air 2S

La capitolul zbor, DJI Air 3 se laudă cu până la 46 de minute de autonomie cu o singură baterie, în ciuda greutății ridicate, de 720 de grame. Acesta este un upgrade major, întrucât Air 2S, modelul pe care îl înlocuiește în ofertă, zbura doar 31 de minute. Și conexiunea între telecomandă și dronă a fost îmbunătățită, fiind folosit noul standard O4 HD Video Transmission System, care promite conexiuni de până la 20 km distanță atunci când nu sunt obstacole în jur și transmisie de material video la 1080p 60 FPS.

DJI Air 3 bottom

Cei care aleg să cumpere pachetul Fly More Combo, vor beneficia și de o nouă funcție a bateriilor numită Power Accumulation. Atunci când cele trei baterii sunt conectate la dock, apăsarea butonului dedicat permite transferul de energie între baterii, pentru a alimenta complet bateria cu capacitatea cea mai mare.

O altă noutate pentru Air 3 de la DJI este noul sistem de detecție a obstacolelor. DJI spune că acest nou sistem se numește Omnidirectional Obstacle Sensing și este prima dată când îl vedem pe o dronă care nu face parte din gama de produse profesionale ale companiei.

Acest sistem a debutat pe seria Mavic 3, iar acum poate fi accesat și de către cei care cumpără DJI Air 3, o dronă mult mia ieftină. Sistemul folosește senzori cu lentile fisheye amplasate pe corpul dronei pentru a detecta obstacole la 360 de grade în jurul acesteia, dar și o pereche de lentile cu zoom, și un senzor 3D TOF pentru a asigura că și partea de jos a dronei este în siguranță.

DJI Air 3 top

DJI demonstrează în clipul său de prezentare cum drona este pusă în modul ActiveTrack într-o pădure și urmărește subiecții fără probleme, ocolind singură copacii și alte obstacole din jur.

Prețul DJI Air 3 pornește de la 1.099 euro

Pachetul de bază, care include drona DJI Air 3, alături de telecomanda DJI RC-N2, cea fără ecran, care se folosește de un smartphone și aplicația de mobil DJI Fly, pornește de a 1.099 de euro și vine cu o singură baterie, un set de elice de schimb și fără o husă de transport.

Există și două pachete Fly More. Primul adaugă la pachetul de bază două baterii, încărcătorul, o geantă de transport și mai multe elice de schimb, la 1.349 euro, iar al doilea înlocuiește telecomanda standard cu DJI RC 2, cea cu ecran integrat. Acest pachet costă 1.549 de euro.

Pe site-ul DJI, estimările de livrări sugerează că dronele DJI Air 3 vor ajunge la clienți începând cu primele zile din luna august.

sursa: DJI (oficial)

Aplicația ChatGPT, disponibilă acum și în Google Play Store

Aplicația ChatGPT, disponibilă acum și în Google Play Store

ChatGPT continuă să capitalizeze pe baza faptului că a „furat” startul în domeniul modelelor lingvistice cu AI, lansând deja o aplicație oficială pentru Android, după ce cu doar câteva luni în urmă, lansa o variantă de iOS.

Între timp, Google abia a făcut disponibil Bard AI în browser pentru mai multe țări, fără să promită o aplicație dedicată pentru dispozitive mobile, nici măcar una pentru Android, propria sa platformă software.

Poți folosi acum ChatGPT direct pe telefonul tău cu Android

Noua aplicație ChatGPT a fost lansată pe Google Play Store în câteva țări, momentan, însă va veni și în alte regiuni în „următoarele câteva săptămâni”. Primele țări care au acces la ChatGPT pe dispozitive Android în cadrul aplicației oficiale sunt SUA, India, Bangladesh și Brazilia. Aplicația oferă acces la întreaga funcționalitate ChatGPT, pe care o poți găsi și în browser.

Desigur, fiind vorba despre Android, nu te oprește nimic să cauți și să descarci aplicația în format .apk și să o instalezi pe dispozitivul tău mobil, chiar dacă nu o găsești în Play Store-ul de România.

Ar trebui însă să cauți o sursă cu reputație bună pentru a descărca a aplicații de Android, pentru a te feri de malware și aplicații modificate.

Odată instalată, aplicația oferă acces la istoricul ChatGPT, sincronizând „discuțiile” cu AI-ul pe care le-ai pornit deja în browser. De asemenea, versiunea GPT-4 este disponibilă în aplicația de mobil, pentru cei care plătesc pentru abonamentul „Pro”.

OpenAI pare că încearcă să împingă ChatGPT cât mai repede în mâinile utilizatorilor, prin toate metodele posibile. Recent, Microsoft a anunțat că va permite utilizarea Bing AI, care folosește tot ChatGPT, inclusiv pe browser-ele Chrome și Safari, după ce o perioadă de câteva luni, acesta putea fi folosit doar pe browser-ul Edge.

sursa: Android Central

Următoarele flagship-uri Vivo vor putea filma în „Cinematic Mode” în rezoluție 4K

vivo imaging festival

Vivo a lansat modelul X90 Pro în Europa cu doar câteva luni în urmă, dar deja ne oferă indicii despre următorul său flagship, modelul X100, care este așteptat spre finalul acestui an.

Producătorul chinez tocmai a anunțat un nou cip de procesare a imaginii, numit V3, care va permite filmări în 4K cu „mod portret” în timp real, adică o funcție similară cu ceea ce vedem deja pe modelele iPhone 14 Pro în modul de filmare Cinematic.

Noul cip Vivo V3 promite „mod portret” pe video în 4K

Telefoanele Vivo din gama superioară sunt, în general, echipate cu chipset-uri MediaTek sau Qualcomm, în funcție de model, deci procesoarele lor de imagine sunt destul de diferite, iar asta face complicată procesarea identică a imaginilor între modele, chiar dacă hardware-ul de captură este identic. Pentru a asigura o experiență similară pe toate modelele, Vivo a dezvoltat propriile procesoare de imagine, iar acum acestea au ajuns la versiunea a treia.

Vivo V3 este un nou cip de procesare a imaginii proprietar, care este construit pe arhitectură de 6nm. Acesta este acum destul de performant pentru a putea adăuga un efect de blur în timp real pe filmare, chiar și în rezoluție 4K, ceea ce va permite filmări mai „artistice” pe smartphone-urile sale.

Anunțul a fost făcut în cadrul Vivo Imaging Festival, un eveniment anual unde compania își prezintă noile tehnologii în domeniul capturii foto și video pe smartphone-uri. Din păcate, acest anunț nu a venit și cu alte detalii despre capabilitățile acestui cip și nici cu o confirmare a primelor dispozitive care îl vor integra.

Cel mai probabil, vom vedea cipul Vivo V3 în modelele din seria X100. Anul trecut, seria X90 a integrat un model „standard”, un Pro și un „Pro+”, fiecare cu particularitățile sale, și cu procesoare Dimensity 9200, respectiv Snapdragon 8 Gen 2.

Anul acesta, ne așteptăm la o serie X100 similară, cu procesoare din noile generații de la Mediatek și Qualcomm. În Europa, cel mai probabil, vom primi doar unul dintre aceste modele, așa cum am primit anul acesta doar X90 Pro.

Seria Vivo X100 va fi prezentată, cel mai probabil spre sfârșitul anului în China, urmând ca pe la începutul lui 2024 să o vedem măcar un model și pe piața din Europa.

sursa: GSM Arena

Galaxy Unpacked: Samsung a lansat smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold5 și Z Flip5, familia de ceasuri Watch6 și seria de tablete Tab S9

Samsung a lansat oficial, la evenimentul Galaxy Unpacked din 26 iulie, noi smartphone-uri pliabile, smartwatch-uri și tablete.

Cele mai așteptate produse sunt, pentru majoritatea fanilor Samsung, noile smartphone-uri Galaxy Z Fold5 și Z Flip5. Ambele modele vin cu îmbunătățiri semnificative și sunt însoțite de o gamă variată de accesorii oficiale atractive.

Flex Window, elementul care atrage atenția pe noul Galaxy Z Flip5

Modelul care atrage imediat atenția este Galaxy Z Flip5. Smartphone-ul vine acum cu un ecran de mari dimensiuni pe exterior, numit Flex Window (cu diagonală de 3,4” și rezoluție de 720 x 748 pixeli), care, pe lângă faptul că afișează notificări și alte informații, poate primi comenzi sau poate fi utilizat pentru scris. Flex Window suportă tastaturi QWERTY complete. Mai mult, acolo pot fi afișate widget-uri.

Noua balama de pe Galaxy Z Flip5, mai solidă, permite închiderea completă a dispozitivului, fără a mai rămâne spațiu între cele două elemente. De asemenea, telefonul poate fi deschis complet, la 180 de grade (spre deosebire de modele concurente, precum Pixel Fold). Închis, Galaxy Z Flip5 are o grosime de doar 15,1 mm.

Galaxy Z Flip5 cu o carcasă marca Samsung.

Ecranul principal al telefonului are diagonala de 6,7”, rată de refresh de 120 Hz, aspect 22:9 și rezoluție FHD+ (2.640 x 1.080 pixeli).

Terminalul vine echipat, ca și modelul precedent, tot cu sistem dual-camera: principală cu senzor de 12 MP (f/1.8, stabilizare optică) și ultrawide cu senzor de 12 MP (f/2.2). Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 10 MP (f/2.2).

Galaxy Z Flip5 vine cu chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 8 GB memorie RAM și capacitate de stocare de 256/512 GB. Bateria are capacitate de 3.700 mAh și se încarcă la 25 W. Samsung susține că acumulatorul poate ajunge de la 0 la 30% în aproximativ 30 de minute, cu încărcător și cablu compatibile. Dispozitivul poate fi încărcat și wireless la 15 W.

Modelul va fi disponibil în patru culori: Graphite, Cream, Lavender și Mint. Terminalul cântărește doar 187 de grame.

Galaxy Z Flip5: mai subțire, mai ușor și cu o nouă configurație de camere

Galaxy Z Fold5 nu diferă foarte mult la exterior comparativ cu modelul de anul trecut. Dispozitivul include, de asemenea, o nouă balama, care permite închiderea perfectă a celor două părți care compun telefonul pliabil. Închis, smartphone-ul are o grosime de 13,4 mm, față de 14,2 mm în cazul Z Fold4.

Ecranul exterior are diagonală de 6,2” (rezoluție de 2.316 x 904 pixeli și rată de refresh de 120 Hz), iar cel interior de 7,6” (cu rezoluție de 2.176 x 1.812 pixeli și rată de refresh de 120 Hz).

Galaxy Z Fold5 are ansamblu de trei camere pe partea din spate: principală de 50 MP (f/1.8, stabilizare optică), ultrawide de 12 MP (f/2.2) și telephoto de 100 MP (f/2.4,stabilizare optică, zoom optic 3X și digital 30X). Pe noul model, fiecare cameră iese mai mult în relief separat, spre deosebire de Z Fold4, unde întreg ansamblul face acest lucru.

Telefonul include și mai multe camere frontale: principală, pe ecranul exterior, pentru selfie-uri de 10 MP (f/2.2), ultrawide de 12 MP (f/2.2) și sub ecran, pe display-ul interior, de 4 MP (f/1.8).

Z Fold5 vine cu chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen2, 12 GB memorie RAM și capacitate de stocare de 256/512 GB. Bateria are capacitate de 4.400 mAh. Vitezele de încărcare sunt aceleași ca pe Galaxy Z Flip5.

Dispozitivul cântărește 253 de grame (față de 263 de grame Z Fold4) și este disponibil, în retail, în trei culori: Icy Blue, Phantom Black și Cream. O versiune Blue este disponibilă exclusiv prin intermediul Samsung.com.

Ambele modele vin cu rezistență ridicată la apă (rating IPX8) și cu interfață One UI 5.1.1, bazată pe Android 13. Pe ambele telefoane pliabile, senzorul de amprentă este poziționat într-un loc foarte convenabil – butonul (Side key) din lateral.

Pentru Galaxy Z Fold5 sunt disponibile inclusiv carcase din piele.

Pentru noile telefoane sunt disponibile carcase marca Samsung în culori multiple și realizate din materiale diverse. Atrage atenția carcasa oficială pentru Galaxy Z Fold5 care include un stylus. Pentru Galaxy Z Flip5 este disponibil un model de carcasă, cu sistem de tip Quad Lock, care va fi apreciată de amatorii de vehicule pe două roți.

Ceasul Galaxy Watch6 vine și în versiune Classic

Samsung a lansat, în cadrul Galaxy Unpacked, noua familie de ceasuri inteligente Galaxy Watch6. Este disponibilă și o serie de ceasuri Classic, care vin cu lunete rotative.

Galaxy Watch6 poate fi achiziționat în versiuni de 40 și 44 mm, iar Classic în variante de 43 și 47 mm. Ambele serii au display protejat cu cristal safir, includ chipset Exynos W930 dual-core de 1.4 GHz, 2 GB memorie RAM și au capacitate de stocare internă de 16 GB.

Autonomia anunțată de Samsung pentru ceasurile din familia Watch6 este, cu funcția Always On Display oprită, de până la 40 de ore și de până la 30 de ore cu ea activată.

Dispozitivele rulează interfața One UI 5 Watch, bazată pe Wear OS 4. Ceasurile au rating IP68 pentru rezistență la praf și apă.

La capitolul conectivitate, familia Watch6 include Bluetooth 5.3, Wi-Fi dual band și NFC.

La modele Classic atrage atenția cureaua hibridă, realizată din silicon (la interior) și piele eco (la exterior).

Tabletele Galaxy Tab S9 pot înlocui laptopurile

Samsung a prezentat, de asemenea, noua familie de tablete Galaxy Tab S9, din care fac parte trei modele: Tab S9, Tab S9+ și Tab S9 Ultra.

Dispozitivele sunt foarte puternice și pot înlocui cu succes laptopurile pentru mulți utilizatori.

Cele trei dispozitive au ecrane cu diagonale de 11” (Tab S9), 12,4” (Tab S9+), respectiv 14,6” (Tab S9 Ultra). Toate display-urile au rată de refresh maximă de 120 Hz și chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Galaxy Tab S9 vine în versiuni cu memorie de 8 GB + 128 GB și 12 GB + 256 GB. Este disponibil slot pentru carduri micro-SD cu capacitate maximă de 1 TB.

Galaxy Tab S9+ și Galaxy Tab S9 Ultra pot fi cumpărate în versiuni cu memorie de 12 GB + 256 GB sau 12 GB + 512 GB. Modelul Ultra poate fi comandat și în variantă 16 GB + 1 TB. Slotul pentru carduri de memorie (tot de maxim 1 TB) este disponibil și pe aceste modele.

Tab S9 are cameră principală de 13 MP și frontală, pentru selfie-uri, ultrawide de 12 MP. Tab S9+ și Galaxy Tab S9 Ultra vin cu sistem dual-camera în partea din spate: principală de 13 MP și ultrawide de 8 MP.

Tab S9+ area aceeași cameră de selfie-uri ca Tab S9, iar versiunea Ultra vine cu un ansamblu de două camere frontale: principală de 12 MP și ultrawide de 12 MP.

Autentificare prin amprentă se face prin intermediul unor senzori incluși în display.

Cele trei tablete sunt echipate cu baterii de 8.400 mAh (Tab S9), 10.090 mAh (Tab S9+) și 11.200 mAh (Tab S9 Ultra). Toate modelele pot fi cumpărate în versiuni 5G și beneficiază de conexiuni Bluetooth 5.3 și Wi-Fi 6E.

Pentru tablete sunt disponibile carcase cu tastaturi integrate, dar și carcase simple, marca Samsung. Stylus-ul S Pen este inclus în cutie pentru toate modelele.

Foto: Samsung,

Bing Chat, disponibil acum din browserul Chrome și Safari, cu unele limitări

Bing Chat, disponibil acum din browserul Chrome și Safari, cu unele limitări

Bing Chat a renunțat la exclusivitatea Microsoft Edge, debutând oficial și ca extensie pentru Chrome și Safari.

„Oferim acces la Bing Chat în Safari și Chrome pentru a selecta utilizatorii ca parte a testării noastre pe alte browsere”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft pentru The Verge .

„Suntem încântați să extindem accesul la și mai mulți utilizatori odată ce procedurile noastre standard de testare sunt finalizate.”

Totuși, există și ceva limitări importante. În continuare, trebuie să fii conectat la contul tău Microsoft, iar interogările trimise sunt limitate la 2.000 de caractere, comparativ cu 4.000 pe Edge.

Conversațiile se resetează după cinci întrebări consecutive în loc de 30 și vă solicită în mod constant să descărcați browser-ul Edge pentru a obține cea mai bună experiență cu putință..

Bing Chat este bazat pe motorul  ChatGPT-4 de la OpenAI, oferind utilizatorilor acces la funcțiile acestuia fără a fi nevoie să plătească. Există, totuși, unele diferențe, deoarece Bing Chat are acces la Bing Search în timp ce ChatGPT-4 în sine nu are, așa că poate oferi informații și surse mai actualizate pentru răspunsuri.

Cu toate acestea, chatul OpenAI oferă în general răspunsuri mai detaliate, chiar dacă nu mereu bazate pe adevăr dovedit.

Google anunță o versiune Play Store pentru dispozitive cu ecrane mari

Google anunță o versiune Play Store pentru dispozitive cu ecrane mari

Google a anunțat că va separa recenziile pentru aplicațiile din Play Store în funcție de specificul dispozitivului folosit, continuând cu lansarea unei versiuni Play Store pentru dispozitive cu ecran mare.

Începând cu versiunea Android 14 beta 4, se face remarcată o nouă versiune Play Store pentru tablete Pixel și dispozitive Fold, iar acum, Google plusând și cu o interfață concepuă special pentru ecrane mari.

Țintind cea mai bună experiență cu putință, Google a reînnoit paginile de listare a aplicațiilor, punând conținutul esențial în prim-plan. Jocurile de înaltă calitate vor prezenta un banner video în partea de sus a paginii de înregistrare a aplicațiilor, oferind utilizatorilor o previzualizare captivantă a jocului.

Totodată, listele de aplicații pot fi de acum organizate pe coloane multiple, favorizând accesibilitatea conținutului vizualizat pe ecran mari.

Cert este că Google se angajează să promoveze în mod prioritar aplicații care se pretează utilizării pe dispozitive cu ecrane mari, totodată anunțând și reguli mai stricte vizând promovarea aplicațiilor pe baza nivelului de optimizare pentru afișarea pe ecrane cu rezoluție/diagonală mare de afișare.

Aceste modificări sporesc vizibilitatea aplicațiilor bine concepute, care se redimensionează corect, acceptă modul de afișare portret și peisaj și evită introducerea într-un format de afișare restrâns.

Aplicațiile care îndeplinesc aceste criterii vor fi prezentate în Editors’ Choice și în alte colecții organizate, creând noi oportunități pentru aplicații optimizate.