Play Store va afișa capturi de ecran și comentarii pentru versiunea de aplicație potrivită dispozitivului tău

Play Store va afișa capturi de ecran și comentarii pentru versiunea de aplicație potrivită dispozitivului tău

Spre exemplu, dacă ești utilizator de tabletă nu vei mai vedea designul de interfață și comentariile Play Store lăsate versiunii pentru smartphone a aplicației, Google încercând să rezolve astfel problema recenziilor care nu reflectă experiența oferită pe un anume tip de dispozitiv.

Având în vedere discrepanța foarte mare între numărul utilizatorilor de telefoane inteligente și cei de tablete, nu este de mirare că dezvoltatorii de aplicații Android investesc mult mai multe resurse în optimizarea aplicațiilor pentru prima categorie de dispozitive.

Așa se face că dacă instalezi pe tabletă o aplicație foarte apreciată din Play Store, ai șanse mari să fi indus în eroare de recenziile pozitive, majoritar lăsate de pe smartphone, calitatea versiunii de tabletă lăsând mult de dorit.

Până acum, Google nu făcea diferența între categoriile de dispozitive, strategia fiind de simplă centralizare a tuturor recenziilor primite, ranking-ul general fiind decis de majoritate, fără a ține cont de nevoile utilizatorilor individuali.

Dezavantajul este că sub noul mecanism de filtrare a comentariilor vei vedea mult mai puține recenzii, dacă aplicația respectivă numără puțini utilizatori care să folosească tipul tău de dispozitiv. Spre exemplu, tabletele sunt mai rar folosite, însă instalările de aplicații Android pe dispozitive smartwatch sunt și mai rare.

Probabil că doar utilizatorii de Smart TV-uri se vor simți întrutotul îndreptățiți, numărul acestora și afinitatea pentru anumite aplicații de Android ajutând la centralizarea de recenții relevante.

Noua abordare a sistemului de recenzii este semnalată prin afișarea unui simbol „verified” în dreptul rating-ului acordat, semnalând că punctajul este generat pe baza unor dispozitive similare celui folosit de tine, cât și ținând cont de locația geografică în care te afli.

O altă noutate este posibilitatea de a instala o aplicație găsită, spre exemplu, la o căutare Play Store inițiată pe smartphone, pe un alt dispozitiv suportat deținut de tine (ex. smartwatch). Totodată, după ce selectezi dispozitivul dorit pentru instalare poți vedea comentariile și aprecierile lăsate pentru acea versiune a aplicației.

Android 14 ar putea fi ultima actualizare majoră pentru aceste telefoane Samsung

Android 14 ar putea fi ultima actualizare majoră pentru aceste telefoane Samsung

Deși acordă cea mai lungă perioadă cu acces la actualizări de Android, Samsung a trecut la „calendarul” de patru ani relativ recent, rămânând destule modele Galaxy cu acces la numai trei ani de actualizări majore.

Cu excepția Apple, Samsung este singurul mare jucător din piața smartphone care oferă patru ani cu actualizări majore de firmware pentru dispozitivele nou lansate. Însă chiar și așa, oferta acoperă doar seria Galaxy S și anumite modele Galaxy A, M și F.

Concret, Samsung a anunțat în 2020 că toate telefoanele Galaxy din gama flagship lansate după anul 2019 vor primi trei upgrade-uri pentru versiunea de Android, în schemă intrând și cele mai populare modele Galaxy A. Ulterior, programul a fost extins la patru ani, însă doar pentru modele lansate recent.

Astfel, unele serii Galaxy A foarte populare sunt pe cale să atingă deja limitele primei extinderi a programului de actualizări, urmând ca după update-ul la Android 14 să rămână doar cu acces la actualizări esențiale de securitate.

Deși sunt ceva șanse ca, într-un gest menit să consolideze buna reputație a companiei, Samsung să suplimenteze anul viitor lista dispozitivelor eligibile pentru actualizare la Android 15, acestea sunt câteva dispozitive pentru care Android 14 ar trebui să fie a treia și ultima mare actualizare de firmware:

  • Galaxy A52
  • Galaxy A52s
  • Galaxy A52 5G
  • Galaxy A72
  • Galaxy Tab S7 FE

Spre exemplu, lansat inițial cu versiunea Android 11, Galaxy A52 a vândut milioane de exemplare, Samsung fiind în egală măsură motivat să-și mulțumească fanii în continuare, dar și să-i îndrume cât mai discret spre cumpărarea unui telefon Galaxy de generație mai nouă. Rămâne de văzut care va fi până la urmă strategia aleasă.

Story Trailer pentru Marvel’s Spider-Man 2. Sony va lansa o consolă PS5 și accesorii tematice.(VIDEO)

Cu ocazia San Diego Comic-Con, Sony Interactive Entertainment și studioul Insomniac Games au lansat un nou trailer pentru Marvel’s Spider-Man 2, dezvăluind astfel mici detalii despre povestea jocului, din care nu vor lipsi personaje precum Harry Osborn sau chiar Venom.

Descris drept “o experiență single player open-world incredibilă”, Marvel’s Spider-Man 2 le va oferi jucătorilor ocazia de a explora New York-ul atât în costumului lui Peter Parker, cât și în cel al lui Miles Morales. Misiunile principale vor alterna între cele două personaje, în timp ce, în momentele de explorare prin open world, jucătorii vor putea comuta între cei doi eroi după cum doresc. Mediul de joc va include acum Manhattan, Queens și Brooklyn, iar noul titlu va oferi și misiuni exclusive pentru fiecare dintre cei doi eroi Spider-Man.

Marvel’s Spider-Man 2 va fi lansat pe 20 octombrie 2023, în exclusivitate pentru PlayStation 5.

Consolă PS5 specială și accesorii Marvel’s Spider-Man 2

De asemenea, pentru a celebra viitoarea apariție a jocului Marvel’s Spider-Man 2, Sony intenționează să lanseze o ediție specială a consolei PlayStation 5, al cărei design poate fi admirat în clipul de mai jos, și care va include un voucher pentru un exemplar digital al jocului.

Spider-Man 2
Foto: Sony Interactive Entertainment

Iar dacă aveți deja un PS5, compania va pune în vânzare și o serie de accesorii pentru consolă, precum carcase exterioare Marvel’s Spider-Man 2, atât pentru edițiile digitale de PS5, cât și pentru cele cu unitate optică, dar și controllere DualSense cu design Spider-Man 2.

Atât ediția specială a consolei PlayStation 5, cât și accesoriile tematice Marvel’s Spider-Man 2 – carcasele exterioare și noul model de controller DualSense – vor fi disponibile începând cu 1 septembrie 2023.

Sursa: PlayStation Blog

Succes în faza Early Access: Jocul The Outlast Trials, vândut în peste un milion de copii

Succes în faza Early Access: Jocul The Outlast Trials, vândut în peste un milion de copii

Foto: Steam/The Outlast Trials

Un joc lansat în fază Early Access, The Outlast Trials, se bucură de mare succes. Phillipe Morin, cofondator al dezvoltatorului Red Barrels, a anunțat că au fost vândute peste un milion de copii în două luni.

Titlul este disponibil pe platforma Steam la prețul de 29 de euro. Al treilea joc din seria Outlast a adoptat formula co-op multiplayer. Primele două titluri au fost single-player.

„Da, am atins un milion de unități pe PC. Este copleșitor”, a declarat Morin, într-un interviu acordat DualShockers.

Dezvoltatorul lucrează la acest proiect de cinci ani. Titlul a debutat pe Steam pe 18 mai 2023. Echipa se concentrează acum pe dezvoltarea de conținut nou.

Phillipe Morin nu a oferit o dată pentru ieșirea jocului din faza Early Access.

Acțiunea din The Outlast Trials se petrece în timpul Războiului Rece. Oameni sunt folosiți pe post de cobai de către Murkoff Corporation pentru testarea de metode avansate de spălare a creierului și control al minții.

„Într-o lume dominată de neîncredere, frică și violență, moralitatea ta va fi pusă la îndoială, rezistența ta va fi pusă la încercare și sănătatea ta va fi zdrobită. Totul în numele progresului, științei și profitului”, este descrierea de pe Steam a jocului.

Un alt titlu care se bucură de un succes enorm în această perioadă este BattleBit Remastered. Peste două milioane de copii au fost vândute în primele săptămâni de disponibilitate.

The Elder Scrolls Online și Murder by Numbers, jocuri gratuite oferite de Epic Games Store

The Elder Scrolls Online și Murder by Numbers, jocuri gratuite oferite de Epic Games Store

Foto: Bethesda

Epic Games Store continuă să ofere jocuri gratuite pentru PC.

De această dată, până pe 27 iulie 2023, puteți revendica două noi jocuri gratuite: The Elder Scrolls Online și Murder by Numbers. Odată revendicate, aceste titluri vor putea fi descărcate și jucate oricând doriți prin intermediul clientului Epic Games Launcher.

The Elder Scrolls Online poate fi descărcat gratuit prin intermediul Epic Games Store, până la data de 27 iulie 2023, accesând acest link https://store.epicgames.com/en-US/p/the-elder-scrolls-online și apăsând butonul marcat “Get”.

Murder by Numbers poate fi descărcat gratuit prin intermediul Epic Games Store, până la data de 27 iulie 2023, accesând acest link https://store.epicgames.com/en-US/p/murder-by-numbers și apăsând butonul marcat “Get”.

Două jocuri gratuite și săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare, cei de la Epic Games se pregătesc să ofere încă două jocuri gratuite: Homeworld Remastered Collection și Severed Steel.

Până atunci însă, puteți revendica The Elder Scrolls Online și Murder by Numbers drept jocuri gratuite până pe 27 iulie 2023, de pe Epic Games Store.

Sursa: Epic Games Store

VIDEO: Trailer nou pentru filmul „Gran Turismo”

VIDEO: Trailer nou pentru filmul „Gran Turismo”

Foto: YouTube/Sony Pictures Entertainment

Cu doar trei săptămâni înainte de debutul pe marile ecrane al filmului, Sony Pictures a publicat un nou trailer pentru „Gran Turismo”.

Pelicula este bazată pe o poveste reală și pe celebra serie de jocuri video cu același nume.

Filmul este regizat de Neill Blomkamp („Disrict 9”, „Elysium”) și spune povestea lui Jann Mardenborough, un adolescent care a devenit pilot profesionist în viața reală după ce a câștigat mai multe competiții de gaming.

Rolul principal este jucat de Archie Madekwe, care a apărut în filmul „Midsommer” și în serialul „See”.

Din distribuția filmului mai fac parte David Harbour, Orlando Bloom, Darren Barnet, Geri Halliwell și Djimon Hounsou.

Filmul va debuta, exclusiv în cinematografe, pe 11 august.

Posterul oficial pentru „Gran Turismo”.

Publicat în urmă cu 24 de ore, trailerul a strâns deja 3,4 milioane de vizualizări pe YouTube. Printre cei care au comentat pe platformă s numără Nick McMillen, devenit și el pilot profesionist de curse datorită GT Academy.

„Nu mai am răbdare! Mă simt privilegiat să fiu unul dintre puținii care au trăit această realitate nebună. O poveste minunată pentru Jann și ceilalți 20 de piloți, inclusiv eu, care au trecut de la cursele în simulatoare la mașini reale datorită GT Academy”, a scris McMillen.

Franciza Gran Turismo (GT), dezvoltată de Polyphony Digital exclusiv pentru consolele Sony, a debutat în 1997, iar până astăzi au fost vândute peste 80 de milioane de copii în toată lumea. Consolele pentru care titlurile sunt disponibile sunt: PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation 5 și PlayStation Portable.

Jocuri noi și recompense pentru utilizatorii GeForce Now

Jocuri noi și recompense pentru utilizatorii GeForce Now

Foto: NVIDIA

Printre jocurile noi, proaspăt adăugate în librăria GeForce Now în cursul acestei săptămâni, se regăsesc titluri precum Xenonauts 2, Viewfinder și Techtonica.

De asemenea, recent lansatul mod Portal: Prelude RTX va fi disponibil și pe GeForce Now în curând.

Te poți juca și de pe un PC din cloud, prin GeForce Now, chiar și cu efecte RTX, fără să îți faci griji pentru timpul de descărcare sau cerințele de sistem. Un upgrade la abonamentele Ultimate sau Priority oferă acces mai rapid la jocuri și sesiuni de gaming mai lungi.

Dacă ești membru GeForce Now, ești recompensat

Pregătește-te pentru o recompensă premium pentru Guild Wars 2, doar pentru abonații Priority sau Ultimate. Bundle-urile „Always Prepared” și „Booster” vin cu un combo de unelte ajutătoare, item-uri cosmetice, un mini pet și multe altele.

GeForce Now
Foto: NVIDIA

Obține-le în timp util și pregătește-te pentru al patrulea expansion pentru Guild Wars 2, care va sosi pe GeForce Now simultan cu lansarea oficială de pe 22 august: aceasta va include o nouă poveste, noi opțiuni de luptă, noi abilități pentru mount și multe altele.

Lista completă de jocuri adăugate pe GeForce Now în această săptămână:

  • Techtonica (Steam)
  • Viewfinder (Steam)
  • Xenonauts 2 (Steam)
  • Embr (Steam)
GeForce Now
Foto: NVIDIA

Sursa: NVIDIA România

ChatGPT ar putea ajunge în instanță pentru defăimare

Foto: Shutterstock

Compania OpenAI, care dezvoltă ChatGPT, ar putea fi dată în judecată din cauza răspunsurilor oferite de platformă.

Cu toții am aflat că acuratețea informațiilor date de serviciul AI lasă uneori de dorit.

Există posibilitatea ca aceste răspunsuri să le aducă prejudicii unor companii sau persoane.

Brian Hood, un primar din Australia, vrea să dea în judecată OpenAI după ce ChatGPT a transmis, eronat, că a fost condamnat la închisoare pentru dare de mită.

Cel mai ieftin telefon pliabil de pe piață

Motorola a ajuns la a patra generație de telefoane pliabile și alege în continuare să nu abordeze segmentul Fold, ci să perfecționeze formatul Flip.

La doar câteva săptămâni de la lasare, noul model Razr 40, care a fost lansat în același timp cu Razr 40 Ultra, are o mulțime de fani.

Deși nu are caracteristcile tehnice ale unui fagship, modelul a atras atenția mai ales datorită prețului accesibil.

Pentru 3.000 de lei primești un telefon pliabil, cu o cameră decentă, un procesor destul de puternic și o autonomie bună a bateriei.

Inteligența artificială te va ajuta să-ți găsești jumătatea mai ușor

Teaser AI, care are sloganul „Mai puține vorbe, mai multă acțiune”, este o aplicație de dating nelansată încă, dar care va încorpora tehnologia AI în întâlnirile online.

Teaser AI va începe să învețe despre utilizatori – prin profilul și chat-urile lor -, făcând introducerea în conversații cu potențialii parteneri mai ușoară și mai puțin stresantă.

Posibilii parteneri pot conversa prin chat cu AI-ul tău, iar tu poți conversa cu al lor. Când are loc o potrivire, cei doi parteneri reali discută în persoană.

Foto: Pixabay/10634669