Un oraș va analiza excrementele de câini pentru a amenda proprietarii care nu curăță după ei

Un oraș va analiza excrementele de câini pentru a amenda proprietarii care nu curăță după ei

Foto: Profimedia Images

Excrementele de câini de pe trotuare și din alte locuri publice sunt o problemă cu care se confruntă multe localități.

În ciuda amenzilor mari din unele orașe, proprietarii de animale de companie continuă să nu curățe după acestea.

Un oraș din Franța nu vrea ca cei care ignoră legislația din domeniu să scape nepedepsiți, așa că speră să îi prindă pe proprietarii de câini mai puțin bine crescuți folosind o metodă inedită.

Administrația din Béziers a anunțat că va fi examinat ADN-ul din excrementele de câini pentru a fi găsiți proprietarii acestora, transmite AFP.

Robert Ménard, primarul orașului, a declarat că majoritatea locuitorilor orașului, dar și vizitatorii, s-au săturat de mizeria lăsată în urmă de animalele de companie după care nu se face curățenie.

Un proiect pilot, care va dura doi ani, îi va obliga pe posesorii de câini să le facă pașapoarte genetice animalelor. Proprietarii care nu au documentul la ei când plimbă câinele vor primi o amendă de 42,5 euro. Dacă sunt găsite la fața locului și excremente, proprietarii mai trebuie să scoată din buzunar 136 de euro.

„Trebuie să îi penalizăm pe oameni ca să se comporte corespunzător”, a declarat Ménard.

Potrivit lui, 1.000 de mostre de excremente sunt colectate lunar doar în centrul orașului.

Ménard a vrut să introducă aceste măsuri încă din 2016, dar consilierii locali s-au opus atunci.

Sursa: Yahoo! News

Lista cu specificații OnePlus 12 pare să includă un acumulator de capacitate mare

Lista cu specificații OnePlus 12 pare să includă un acumulator de capacitate mare

Așteptat abia în luna decembrie, OnePlus 12 conturează un upgrade semnificativ față de modelul anterior, atingând aspecte precum capacitatea bateriei și tipul chipsetului folosit.

Potrivit listei preliminare cu specificații, OnePlus 12 vine cu ecran AMOLED LTPO de 6.7 inch, cu rezoluție QHD+ și rată de refresh la 120Hz. Din aranjament nu poate lipsi chipsetul Snapdragon 8 Gen 3, ajutat cu 16GB memorie RAM LPDDR5X și stocare internă UFS 4.0, cu capacitate începând de la 256GB.

Apoi, un upgrade care este așteptat de cam toți utilizatorii OnePlus este pentru un nou senzor pentru camera principală. În ciuda dimensiunilor reduse, senzorul Sony de pe OnePlus 11 s-a dovedit a fi foarte performant, în special datorită procesării de calitate și culorilor reglate de Hasselblad. Un OnePlus cu senzor și mai bun ar putea fi o propunere foarte atractivă.

Tot la capitolul foto am putea vedea un zoom mai bun. Potrivit zvonurilor de până acum, configurația foto este alcătuită dintr-un modul telephoto de 50 MP, cameră ultrawide de 50 MP și cameră periscope de 64 MP, așteptată cu zoom optic 3x.

Dacă OnePlus 11 vine cu încărcare de 100W, succesorul ar putea urca viteza la 240W și 5400 mAh capacitate acumulator, incluzând cea mai nouă implementare SuperVOOC dezvoltată de OPPO. Totodată, viteza de încărcare wireless ar putea atinge 50W. Cel puțin, adaptorul AC va fi inclus în pachetul cu accesorii.

Probabil cea mai puțin importantă informație despre OnePlus 12 este faptul că va avea un „design simetric”, preluat în mare parte de la actuala generație OnePlus 11. Altfel spus, sunt șanse mici să vedem omis ornamentul supradimensionat pentru camera foto, chiar dacă impresiile primite până acum nu au fost tocmai favorabile.

LG dezvăluie un aparat de cafea care folosește două capsule simultan, generând și mai multe deșeuri

LG dezvăluie un aparat de cafea care folosește două capsule simultan, generând și mai multe deșeuri

Imitând forma unei capsule de aselenizare, aparatul pentru cafea promovat de LG preia două capsule Nespresso și livrează cafeaua la partea de jos.

În timp ce restul lumii mizează pe reinventarea expresorului de cafea, într-un mod  care să evite folosirea de capsule de unică folosință, LG încuviințează lansarea unui aparat cu „picioare” și  mișcări sugestive, cafeaua curgând pe la partea de jos din două capsule reciclabile.

Probabil că, privind înregistrările cu modulul de aselenizare Apollo de acum aproximativ 70 de ani, nu te-ai gândi că un mare producător de electronice va inventa un aparat de cafea care se comprimă/apleacă pentru a servi amestecul ideal de cafea, procesând în mod simultan două capsule de unică folosință.

Cu toate acestea, de regăsim în fața faptului împlinit, echivalentul modulului lunar debarasând cafea printr-un orificiu plasat la partea de jos.

Vestea bună este că, în lipsa acceptării la scară largă, noua experiență de cafea baristo se limitează la nivelul unui expresor complicat în mod justificat, care mu poate ridica o amenințare prea mare în fața soluțiilor deja consacrate.

Deși este încuviințat de gigantul LG Electronics, proiectul noului expresor de cafea este promovat în cadrul unui program de finanțare kickstarter, la fel ca alte inițiative no-name apărute de-a lungul timpului.

Ce-i drept aparatul promis ar urma să aibă un cost aproape rezonabil, de 399 dolari, redus din tariful retail de 799 dolari, anticipat pentru momentul lansării oficiale.

Am un salariu de 4.000 de lei. Iată câți litri de benzină îmi permit să cumpăr cu toți banii

Am un salariu de 4.000 de lei. Iată câți litri de benzină îmi permit să cumpăr cu toți banii

O analiză interesantă ne arată câți litri de benzină pot cumpăra șoferii, în funcție de nivelul lor salarial și al țării în care locuiesc.

Este vorba despre o cercetare de piață a celor de la Picodi.com, cu ajutorul căreia vom afla câți litri de benzină își poate permite un român cu un salariu mediu, dar și cum stă situația, din această perspectivă, în alte țări ale lumii.

Ei bine, se pare că în România, prețul mediu al benzinei în iunie 2023 a fost de 6,65 RON, cu 20 de bani mai mult decât în ianuarie (6,45 RON). În general, spun experții, pe piața benzinei din regiune vorbim despre stabilitatea prețului, nefiind înregistrate în ultima perioadă oscilații semnificative de cost.

Astfel, în majoritatea țărilor europene, prețul benzinei din iunie a fost mai mic de 5% față de cel din ianuarie, excepție făcând Slovenia și Turcia. În cele două țări, șoferii trebuie să scoată din buzunar mult mai mulți bani pentru a-și alimenta mașina la pompă.

Câți litri de benzină îmi permit să cumpăr, dacă las tot salariul la pompă

Iată unde e cea mai ieftină benzină: Belarus (0,86 euro/litru), Rusia (0,58 euro/litru) și Kazahstan (0,45 euro/litru).

La polul opus, cele mai piperate prețuri la acest tip de carburant se consemnează în: Islanda (2,08 euro/litru), Norvegia (1,94 euro/litru) și Danemarca (1,93 euro/litru).

În privința țării noastre, avem un cost de 1,34 euro/litru de benzină.

Cu alte cuvinte, dintr-un salariu mediu pe economie, un român de-al nostru își poate permite să cumpere 686 litri de benzină. E mult, e puțin? Nu știm, cert este că ne situăm pe poziția numărul 28 în ierarhia celor 43 de țări analizate. De precizat că pentru acest calcul s-a luat în vedere un salariu mediu de 4.564 de lei net, conform Institutului Național de Statistică.

Se poate și mai rău. Cuba, care e pe ultimul loc în clasament, are o situație dezastruoasă la nivel economic. Din salariul mediu, un șofer de aici își permite numai 27 de litri de benzină.

Telefonul vechi de 16 ani care s-a vândut cu prețul unei vile în Pipera: care sunt șansele să ai unul

Telefonul vechi de 16 ani care s-a vândut cu prețul unei vile în Pipera: care sunt șansele să ai unul

Un norocos a reușit să obțină 190.000 de dolari pentru un iPhone de prima generație, din 2007.

Această sumă este de aproximativ 300 de ori mai mare decât prețul inițial al dispozitivului.

Nu te aștepta, însă, să obții, la rândul tău, un preț asemănător vânzând un smartphone de 16 ani pe care l-ai îndesat într-un sertar undeva, cândva.

În acest caz vorbim despre un dispozitiv sigilat din fabrică în „stare excepțională”, conform listării.

Licitatorul LCG Auctions a remarcat că expeditorul lotului făcea parte din echipa de ingineri a Apple atunci când iPhone-ul a debutat.

De ce este unic acest exemplar de iPhone

„Colecționarilor și investitorilor le-ar fi greu să găsească un exemplar mai bun ca acesta”, a scris casa de licitații.

Lotul a atras atenția multor oameni, iar pe cale de consecință au fost depuse 28 de oferte, inclusiv cinci de peste 100.000 de dolari.

În ultimele luni, LCG Auctions a vândut două variante de 8 GB ale iPhone-ului de prima generație pentru 39.000 de dolari și 63.000 de dolari.

Dar ceea ce ajută acest telefon să iasă în evidență este faptul că este un model rar de 4GB. Apple a produs acest model doar două luni, deoarece consumatorii au preferat în mod evident o versiune cu spațiu de stocare dublu.

Este puțin probabil ca viitorul cumpărător să deschidă pachetul și să folosească telefonul, deoarece ruperea sigiliului i-ar arunca valoarea la gunoi.

Dacă ar face-o, totuși, s-ar chinui cu un dispozitiv care probabil nici măcar nu ar putea efectua un apel telefonic, deoarece rețelele 2G nu mai sunt folosite, în zilele noastre, aproape pe nicăieri în lume.

Nici FaceTime ar fi o opțiune, fiindcă nu există o cameră frontală, iar iPhone-ul nici măcar nu poate rula o versiune de iOS care acceptă această funcție. Marea majoritate a altor aplicații nu vor funcționa pe el, de asemenea.

Chiar și așa, iPhone-ul original se poate transforma într-un iPod oarecum decent, de vreme ce are inclusiv un jack pentru căști.

Noul eșec de la creatorii Facebook: Threads, copia Twitter, ”îngropată” la câteva zile de la lansare

Noul eșec de la creatorii Facebook: Threads, copia Twitter, ”îngropată” la câteva zile de la lansare

Aplicația Threads, de la Meta, a revenit cu picioarele pe Pământ, după o primă săptămână de succes în care a avut parte de cea mai rapidă creștere din toate timpurile.

Date noi, venite de la firma de analiză SimilarWeb, sugerează că succesul aplicației a scăzut brusc, de atunci, în ciuda a ceea ce s-a întâmplat la lansare.

Threads au înregistrat o scădere a utilizatorilor activi zilnic de la 49 de milioane, pe 7 iulie, la 23,6 milioane, pe 14 iulie, scrie SimilarWeb într-un nou raport.

În timp ce SimilarWeb avertizează că datele sale se bazează numai pe utilizarea Threads pe Android, constatările se aliniază cu cele ale altor companii din nișă.

Sensor Tower a raportat, la rândul său, o scădere similară a traficului, scriind într-un raport că aplicația „a cunoscut o scădere de două cifre a utilizatorilor activi zilnic”.

Threads, o posibilă alternativă pentru Twitter-ul nociv al lui Elon Musk

Threads au fost lansată într-un moment în care mulți utilizatori Twitter căutau alternative, iar legăturile sale cu Instagram a facilitat totul.

În același timp, aplicației îi lipsesc o mulțime de funcții de bază, inclusiv un feed non-algoritmic.

Într-o postare pe Threads de vineri, directorul principal al Instagram, Adam Mosseri, a sugerat că compania nu s-a concentrat în mod deosebit pe valorile de implicare în această etapă.

„Accentul nostru în acest moment nu este implicarea, ceea ce a fost uimitor, ci depășirea vârfului și pragului inițial pe care le vedem cu fiecare produs nou și construirea de noi funcții, selectarea performanței și îmbunătățirea clasamentului”, a scris el.

Dacă Meta poate, sau nu, să profite pe deplin de aceste condiții, va depinde, cel mai probabil, de cât de repede poate adăuga funcții noi pentru a-și face utilizatorii să revină, precum și de posibilitatea de a se lansa în Uniunea Europeană.

Compania se confruntă, de asemenea, cu probleme legate de spam, potrivit lui Mosseri, care a spus că Threads urmează să lucreze la acest aspect, în viitorul apropiat.

Ce drepturi ai la serviciu, dacă șeful te cheamă să muncești pe caniculă

Ce drepturi ai la serviciu, dacă șeful te cheamă să muncești pe caniculă

Odată cu venirea caniculei, disconfortul termic resimțit de oameni a crescut semnificativ, iar in multe dintre cazuri aceștia se plâng de faptul că nu numai acasă sunt nevoiți să îndure temperaturi ridicate, ci și la locurile de muncă.

Fie că lucrezi la birou, într-o hală, magazin sau depozit, trebuie să știi că legislația muncii prevede anumite reguli pe care angajatorii români sunt obligați să le respecte, atunci când există disconfort termic. De exemplu, atunci când este prea cald sau prea frig în încăperile respective unde se desfășoară activitatea profesională.

Ai, deci, anumite drepturi pe care trebuie să le cunoști, ca să poți lucra în cele mai bune condiții și să dai randament maxim.

La tine la serviciu e cald? Legea îl obligă pe patron să ia măsuri, vezi ce drepturi ai

Așadar, trebuie să știi că toate informațiile de care ai nevoie pe această temă le regăsești în OUG nr. 99/2000. Acest act normativ e aliatul tău de nădejde, la locul de muncă.

Acesta face referire la ceea ce ar trebui să facă angajatorii faţă de salariaţi în perioadele în care se înregistrează temperaturi extreme, respectiv temperaturi exterioare ale aerului ce depăşesc 37 de grade sau, corelate cu umiditate ridicată, pot fi echivalate cu nivelul de temperatură-umiditate de peste 80 de unităţi.

În primul rând, trebuie ca firma pentru care muncești să-ți asigure hidratarea, prin acces la apă, astfel încât să nu ajungi să-ți pui sănătatea în pericol.

„Pentru menținerea stării de sănătate a angajaților, trebuie să se asigure câte doi-patru litri de apă minerală pentru fiecare persoană, pentru fiecare schimb, să se asigure echipament individual de protecție și dușuri”, conform avocatnet.ro.

Iată, de exemplu, ce măsuri se mai pot lua dacă temperaturile de disconfort se menţin cel puţin două zile consecutive:

-reducerea programului zilnic de lucru;
-eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11:00 și după ora 17:00;
-întreruperea colectivă a lucrului, cu excepția activităților ce trebuie să continue.

Succes în faza Early Access: Jocul The Outlast Trials, vândut în peste un milion de copii

Succes în faza Early Access: Jocul The Outlast Trials, vândut în peste un milion de copii

Foto: Steam/The Outlast Trials

Un joc lansat în fază Early Access, The Outlast Trials, se bucură de mare succes. Phillipe Morin, cofondator al dezvoltatorului Red Barrels, a anunțat că au fost vândute peste un milion de copii în două luni.

Titlul este disponibil pe platforma Steam la prețul de 29 de euro. Al treilea joc din seria Outlast a adoptat formula co-op multiplayer. Primele două titluri au fost single-player.

„Da, am atins un milion de unități pe PC. Este copleșitor”, a declarat Morin, într-un interviu acordat DualShockers.

Dezvoltatorul lucrează la acest proiect de cinci ani. Titlul a debutat pe Steam pe 18 mai 2023. Echipa se concentrează acum pe dezvoltarea de conținut nou.

Phillipe Morin nu a oferit o dată pentru ieșirea jocului din faza Early Access.

Acțiunea din The Outlast Trials se petrece în timpul Războiului Rece. Oameni sunt folosiți pe post de cobai de către Murkoff Corporation pentru testarea de metode avansate de spălare a creierului și control al minții.

„Într-o lume dominată de neîncredere, frică și violență, moralitatea ta va fi pusă la îndoială, rezistența ta va fi pusă la încercare și sănătatea ta va fi zdrobită. Totul în numele progresului, științei și profitului”, este descrierea de pe Steam a jocului.

Un alt titlu care se bucură de un succes enorm în această perioadă este BattleBit Remastered. Peste două milioane de copii au fost vândute în primele săptămâni de disponibilitate.

Veniturile companiilor care tolerează comunitățile de gaming toxice au de suferit. (studiu)

Comunitățile de gaming în care sunt permise diverse forme de hărțuire pot afecta sănătatea mintală a jucătorilor, dar și veniturile companiilor care dețin jocurile respective.

Nu e de mirare, astfel, că 7 din 10 participanți la un studiu recent au declarat că evită să joace anumite titluri din cauza reputației proaste pe care o au comunitățile acestora.

Cercetarea, realizată de organizația Take This, arată cum este legată toxicitatea din anumite comunități de veniturile consemnate de jocurile respective. După ce au contactat jucători cu vârste cuprinse între 13 și 25 de ani, din America de Nord, cercetătorii au descoperit că sumele de bani cheltuite în jocurile „non-toxice” sunt cu 54% mai mari comparativ cu cele investite în cele considerate „toxice”.

Mai mult, 6 din 10 gameri au declarat că au renunțat, cel puțin o dată, la o sesiune de gaming, la o bătălie/meci sau la un joc după ce au fost hărțuiți sau jigniți de membri ai comunității respective. Tot 6 din 10 jucători au declarat că au decis, cel puțin o dată, să nu cheltuiască bani într-un joc în care au fost hărțuiți.

Toxic gaming communities are not only bad for the health of the community, they are bad for the bottom line. #videogames

LEARN MORE HEREhttps://t.co/Zk0pohckRp pic.twitter.com/RBPtk04Kfm

— Dr. Rachel Kowert (@DrKowert) July 12, 2023

Jucătorii mai tineri, cu vârste mai mici de 18 ani, iau mai des măsuri împotriva comunităților toxice (părăsesc jocurile, nu cheltuiesc bani în ele sau nu sunt activi în comunitățile acestora). Totodată, există o probabilitate mai mare ca persoanele de sex masculin să renunțe la un joc din cauza hărțuirii decât femeile.

La studiu, realizat cu ajutorul Nielsen, au participat 2.328 de persoane.

Oragnizația Take This promovează sănătatea mintală în gaming.

Foto: Profimedia Images, Take This

Toate detaliile despre noutățile de gameplay din EA SPORTS FC 24. Cerințe de sistem accesibile. (video)

VIDEO: Toate detaliile despre noutățile de gameplay din EA SPORTS FC 24. Cerințe de sistem accesibile

Foto: EA Sports

Cerințe de sistem pentru EA SPORTS FC 24

EA Sports a publicat un nou clip video dedicat proaspăt anunțatului EA SPORTS FC 24, axându-se pe cele trei mari noutăți aduse gameplay-ului acestui joc: tehnologia de captură volumetrică HyperMotion V, ce va permite redarea mișcărilor din lumea reală în joc într-un mod mai autentic decât înainte, PlayStyles optimizat de Opta, care merge dincolo de ratingurile generale pentru a aduce la viață abilitățile de pe teren care îi fac pe jucători speciali, precum și îmbunătățirile estetice aduse motorului grafic Frostbite.

Mai mult, prin intermediul paginii oficiale de Steam a jocului, EA Sports a dezvăluit și listele de cerințe de sistem pentru FC 24. Din fericire, avem de-a face cu pretenții hardware accesibile, în ideea că EA Sports FC 24 ar trebui să ruleze pe o gamă cât mai variată de configurații de PC.

Cerințe minime:

  • OS: Windows 10 – 64-Bit
  • Procesor: Intel Core i5-6600K @ 3.50GHz sau AMD Ryzen 5 1600 @ 3.2 GHz
  • Memorie RAM: 8 GB
  • Video: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB sau AMD Radeon RX 570 4GB
  • DirectX: versiunea 12
  • Conexiune la Internet de tip Broadband
  • Stocare: 100 GB disponibili

Sistem recomandat:

  • OS: Windows 10 – 64-Bit
  • Procesor: Intel Core i7-6700 @ 3.40GHz sau AMD Ryzen 7 2700X @ 3.7 GHz
  • Memorie RAM: 12 GB
  • Video: NVIDIA GeForce GTX 1660 sau AMD Radeon RX 5600 XT
  • DirectX: versiunea 12
  • Conexiune la Internet de tip Broadband
  • Stocare: 100 GB disponibili

EA SPORTS FC 24 va fi disponibil pe 29 septembrie 2023, cu acces prioritar pentru posesorii variantei Ultimate Edition începând cu 22 septembrie 2023. Precomenzile sunt acum disponibile pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC și Nintendo Switch.

Sursa: EA SPORTS FC YouTube, Steam