EA SPORTS îl sărbătorește pe Erling Haaland, vedeta de pe coperta FC 24

EA SPORTS îl sărbătorește pe Erling Haaland, vedeta de pe coperta FC 24

Foto: EA Sports

Atacantul norvegian Erling Haaland de la Manchester City a primit onoarea de a fi vedeta de pe coperta EA SPORTS FC 24, primului titlu al acestei noi serii.

Pentru a sărbători acest lucru, EA SPORTS a realizat o reclamă „turistică”, în care sunt prezentate repere și peisaje norvegiene celebre, transformate însă în așa-zise “Haa-landscapes”, întreaga țară devenind „Haa-land”.

De la fiordurile pitorești, luminile nordice dansante, maiestuoasa Pulpit Rock și până în frumosul arhipelag Henningsvær, Erling Haaland este prezentat drept o comoară națională unică a Norvegiei.

Drumul către copertă

Erling Haaland reprezintă viitorul fotbalului și se potrivește de minune pe coperta EA SPORTS FC 24, fotbalistul de 22 de ani având un succes uriaș în primul său sezon în Barclays Premier League, terminând în poziția de cel mai bun marcator al campionatului, cu 36 de goluri – un record al ligii.

Haaland a câștigat, de asemenea, trofeul Gheata de Aur, care se acordă celui mai bun marcator din întreaga Europă, bucurându-se de succes pe toate planurile fotbalistice, dobândind trei dintre cele mai râvnite trofee: Barclays Premier League, Emirates FA Cup și UEFA Champions League cu echipa Manchester City.

EA SPORTS FC 24
Foto: EA Sports

EA SPORTS FC 24 va fi disponibil pe 29 septembrie 2023, cu acces prioritar pentru posesorii variantei Ultimate Edition începând cu 22 septembrie 2023.

Precomenzile sunt acum disponibile pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC și Nintendo Switch.

Nu doar telefoanele: Consolele portabile, precum Steam Deck, vor avea baterii detașabile în UE

Nu doar telefoanele: Consolele portabile, precum Steam Deck, vor avea baterii detașabile în UE

Foto: Profimedia Images

Consolele video portabile, precum Nintendo Switch sau Steam Deck, vor trebui să aibă baterii detașabile în Uniunea Europeană (UE) începând cu anul 2027.

Măsura face parte din noua legislație propusă de Consiliul Uniunii Europene și aprobată de Parlamentul European, care își propune să reducă în viitor cantitatea de deșeuri electronice (e-waste) produse la nivelul UE.

Bateriile de pe dispozitivele comercializate în UE după 1 ianuarie 2027 vor trebui să fie ușor de înlocuit de utilizatori și să fie reciclabile.

Deși consolele video portabile nu sunt menționate în mod specific, un reprezentant al UE a confirmat pentru publicația Overkill că și acestea sunt acoperite de noile reguli.

Bateriile trebuie să poată fi înlocuite cu unelte disponibile în comerț, fără a fi necesară folosirea de unelte specializate. În cazul în care astfel de dispozitive sunt necesare, acestea trebuie oferite gratuit împreună cu produsul.

Bateriile contribuie semnificativ la poluarea mediului, iar în aceste componente se găsesc multe resurse valoroase care pot fi reutilizate.

„Trebuie să fim capabili să refolosim acele materiale brute critice în loc să ne bazăm pe țări terțe pentru livrări”, a declarat Teresa Ribera, ministrul spaniol pentru tranziția ecologică.

Anul trecut, Comisia Europeană a decis că toate dispozitivele electronice vândute în UE trebuie să folosească portul USB-C începând cu toamna anului 2024. Apple a confirmat că va trece la noul standard pe viitoarele modele iPhone.

„Evident, va trebui să ne conformăm. Nu avem de ales”, a declarat Greg Joswiak, vicepreședinte senior responsabil cu marketingul la nivel mondial.

Consolă Nintendo Switch, folosită de FBI pentru găsirea unei adolescente dispărute

Consolă Nintendo Switch, folosită de FBI pentru găsirea unei adolescente dispărute

O consolă Nintendo Switch a ajutat FBI să descopere o adolescentă de 15 ani dispărută.

Incidentul s-a petrecut în august 2022, dar a fost făcut public recent de postul de televiziune ABC 15 din Arizona. Compania Nintendo a ajutat la rezolvarea acestui caz.

Adolescenta, din statul Virginia, s-a împrietenit pe internet cu Ethan Roberts, în vârstă de 28 de ani. Tânărul a convins-o pe fată să plece de acasă cu el, apoi a obligat-o să apară în materiale pornografice.

Când a luat-o, Roberts i-a permis adolescentei să își ia cu ea consola Nintendo Switch. După ce a fost dată dispărută, un prieten al fetei a văzut că aceasta apărea online și era activă pe dispozitiv.

Prietenul respectiv a transmis la autorități faptul că a văzut-o online pe adolescentă. Oamenii legii au contactat Nintendo, care a reușit să transmită informațiile necesare pentru stabilirea coordonatelor geografice exacte ale consolei.

Victima a fost găsită în apartamentul lui Roberts, aflat în statul Arizona (la o distanță de 3.200 de km de casa fetei), la 11 zile după dispariție, iar suspectul a fost reținut.

Un fost director al Arizona Department of Public Safety (DPS), Frank Milstead, a spus că dispozitivul Nintendo nu este ceva la care anchetatorii s-ar fi gândit în acest caz. Din fericire, un alt adolescent a avut ideea să raporteze faptul că prietena lui apărea online pe o platformă de gaming.

„Sper că alți anchetatori se vor gândi să facă același lucru în viitor! Dacă dispozitive precum telefoanele sunt deseori folosite pentru a localiza adolescenți dispăruți, un dispozitiv portabil pentru jocuri video precum Nintendo Switch s-ar putea să nu fie primul pe care poliția și FBI s-ar gândi să îl folosească. Totuși, în acest caz e posibil ca dispozitivul să fi salvat viața cuiva”, a declarat Milstead.

Sursa: ABC 15

Foto: Pixabay/photim

Secret Neighbor, joc dezvoltat de studioul românesc Amber pe baza celebrei francize Hello Neighbor, este disponibil acum pe platforma Roblox

Studioul românesc Amber continuă colaborarea de succes cu Roblox, una din cele mai populare platforme de gaming din lume, prin lansarea unui nou joc multiplayer captivant pentru toți fanii titlurilor horror și nu numai.

Secret Neighbor, un spin-off al popularei francize Hello Neighbor, dezvoltat de Amber alături de Hologryph și publisher-ul tinyBuild, este disponibil pe Roblox.

Povestea jocului se învârte în jurul a șase copii ce explorează cele mai înfricoșătoare locuri din orașul Raven Brooks pe timp de noapte și care trebuie să scape din subsolul înspăimântător al vecinului lor, Mr. Peterson.

Jocul oferă o experiență multiplayer completă și gratuită pentru toți jucătorii atât pe PC, cât și pe telefoanele mobile, iar o versiune pentru consolele Xbox va fi disponibilă în curând.

În spatele noului joc se află echipa Roblox a Amber, dedicată pentru a se concentra pe proiectele uneia dintre cele mai puternice platforme de gaming din lume, cu peste 65 de milioane de utilizatori zilnici raportați în 2023.

Specialiștii de la studioul Amber Mexic au acoperit întregul proces de dezvoltare a jocului, de la programare la design și artă pentru a crea Secret Neighbor.

În Secret Neighbor, până la șase jucători pornesc într-o aventură multiplayer captivantă, în care explorează una dintre cele cinci hărți înșelătoare, iar pentru a evada, aceștia trebuie să facă rost de chei și să se folosească de abilitățile speciale ale fiecărui personaj pentru a obține victoria.

Unul dintre jucători este desemnat întâmplător drept maleficul Mr. Peterson, ce poate fi deghizat în vecin, măcelar sau clovn.

Secret Neighbor Roblox
Foto: Amber

Totuși, jocul nu se rezumă doar la povestea principală. Modul Brawl oferă o colecție de provocări multiplayer gratuite pentru toată echipa. Jucătorii trebuie să rămână ultimii în picioare în bătălii cu bulgări de zăpadă sau să participe la o vânătoare de obiecte. Jucătorii îl pot deghiza pe Mr. Peterson în copil sau chiar într-un scaun.

Secret Neighbor Roblox
Foto: Amber

Odată ce acțiunea se încheie, jucătorii pot socializa, interacționa și organiza sesiuni în diferitele moduri accesibile din hub-ul Secret Neighbor. Fanii Hello Neighbor pot descoperi easter eggs și referințe la celelalte titluri ale francizei. Hub-ul este, de asemenea, mediul perfect pentru cosmeticele exclusive Hello Neighbor, pe care jucătorii le pot folosi în întreg universul Roblox.

Sursa: Amber

IN Curând vei putea folosi Windows Updates și pentru reinstalare Windows, lăsând neatinse setările și aplicațiile

Curând vei putea folosi Windows Updates și pentru reinstalare Windows, lăsând neatinse setările și aplicațiile

Microsoft testează cu cea mai recentă versiune Windows 11 Canary o nouă modalitate de a repara probleme Windows, folosind Windows Updates.

Adăugată la secțiunea System > Recovery a meniului Settings, opțiunea ”Fix problems using Windows Update” promite să rezolve aproape orice problemă legată de funcționarea Windows.

Totul se face prin Windows Updates, descărcând și reinstalând de pe serverele Microsoft toate fișierele sistemului de operare.

 Operațiunea se face fără pierderea setărilor personalizate de tine, sau a aplicațiilor instalate anterior. Totuși, în „culisele” sistemului de operare pot apărea modificări.

Spre exemplu, driverele pentru diversele componente PC vor fi înlocuite cu versiuni agreate de Microsoft, iar anumite funcții precum setările de rețea vor trebui reconfigurate.

Potrivit blogului Windows Insider, noua opțiune este gândită să mențină dispozitivul în siguranță și actualizat rezolvând eventuale probleme de funcționare în același timp cu aplicarea celor mai recente patch-uri prin Windows Update.

Merită spus că există deja și opțiunea ”Fix problems without resetting your PC”, care promite autodepanarea problemelor Windows fără pierderea setărilor sau a aplicațiilor instalare.

Aparent, noua variantă face același lucru, dar asigurând și că fiecare componentă Windows este actualizată la cea mai recentă versiune disponibilă. În continuare, există și opțiunea ”Reset PC”, de folosit pentru reinstalarea „pe curat” a sistemului de operare.

Samsung pregătește Galaxy Ring, un nou gadget cu funcții pentru fitness și urmărirea stării de sănătate

Samsung pregătește Galaxy Ring, un nou gadget cu funcții pentru fitness și urmărirea stării de sănătate

Galaxy Ring este ca și confirmat, surse apropiate Samsung indicând pregătiri pentru începerea producției de serie.

Samsung pregătește extinderea ofertei de accesorii Smartwatch și Smart Band cu o nouă categorie, Smart Ring. Deși, detaliile exacte nu sunt cunoscute, s-ar părea că noul Galaxy Ring este conceput pentru colectarea de informații despre activitățile desfășurate și monitorizarea permanentă a stării de sănătate.

De forma unui inel ceva mai gros, gadgetul nu va avea ecran și nici butoane, funcționalitatea centrată pe colectarea și transmiterea de informații către telefonul conectat în modul Bluetooth permițând un timp de funcționare îndelungat. În cele din urmă, încărcarea ar putea realizată prin simpla așezare pe un pad wireless.

Sugerând atingerea unui stadiu avansat de pregătire, Samsung ar fi contactat deja partenerii hardware pentru proiectarea și fabricarea plăcii electronice, Galaxy Ring urmând să fie livrat din aceleași fabrici ca și telefoanele Galaxy S23.

Utilizat prin intermediul aplicației Samsung Health, GalaxyRing ar putea funcționa atât ca un înlocuitor pentru accesoriile Galaxy Watch și Galaxy Fit, cât și în complementarea acestora.

Spre exemplu, ai putea folosi Galaxy Watch la serviciu, Galaxy Fit când pleci la alergat și Galaxy Ring dacă mergi la înot, alegând de fiecare dată gadgetul cel mai confortabil pentru activitatea desfășurată. Alternativ, ai putea folosi doar GalaxyRing, dacă nu ești adeptul gadgeturilor de purtat la închietura mâinii.

Brevetat încă din anul 2015, Samsung Galaxy Ring ar putea avea lansarea oficială spre finalul acestei veri.

Pixel 8 Pro primește listă cu specificații aproape completă, înaintea evenimentului de lansare

Pixel 8 Pro primește listă cu specificații aproape completă, înaintea evenimentului de lansare

Pixel 8 Pro se alege cu un ecran de 6.7 inch îmbunătățit și configurație foto optimizată pentru un bun raport cost-performanță, Google mizând din nou pe optimizările AI pentru maximizarea rezultatelor obținut.

Așteptată la începutul toamnei, seria Pixel 8 primește deja o listă aproape completă cu specificații, publicată pe Twitter de Yogesh Brar (Yogi Bear), apreciat și în trecut pentru dezvăluiri legate de produsele Google încă nelansate. Astfel, pe lista scurtă a specificațiilor intră ecranul de 6.7 inch cu rezoluție QHD+ și tehnologie OLED LTPO, animat de chipsetul Tensor G3.

Din configurația telefonului nu va lipsi nici Titan chip, o soluție hardware personalizată de Google, pentru îmbunătățirea securității telefoanelor Pixel.

La departamentul foto avem o cameră principală de 50MP cu stabilizare optică, cameră ultrw-wide de 64MP și cameră telephoto de 48MP. Camera frontală vine doar cu rezoluția de 11MP, însă va fi cu siguranță ajutată cu optimizări pe partea de procesare a imaginii.

Revenind la camera principală, aceasta ar avea la bază senzorul Samsung ISOCELL GN2, lansat în anul 2021 și optimizat pentru maximizarea performanțelor în condiții de lumină slabă, folosind pixeli de 1.4μm (față de 0.6μm la senzorul de 200MP oferit de Galaxy S23 Ultra).

În echiparea de bază, Google Pixel 8 Pro ar urma să dispună de 12GB memorie RAM și 128GB stocare internă, versiunea cu 256GB fiind disponibilă opțional. Acumulatorul va avea o capacitate respectabilă, de 4950mAh, însă puterea de încărcare plafonată la 27W prin USB va trece cel mult drept suficientă.

Adevărata „putere” pentru seria Pixel 8  va fi dată de Android 14, combinația hardware/software venind optimizată de Google pentru a livra fanilor Android cea mai bună experiență cu putință.

Cât despre data de lansare, actualul termen pare stabilit pentru luna octombrie, rămânând de văzut dacă va fi respectat.

Ecranele OLED pot fi reparate cu tehnologie laser, folosind un echipament de nouă generație

Ecranele OLED pot fi reparate cu tehnologie laser, folosind un echipament de nouă generație

Demonstrat deja de producătorul chinez, echipamentul inspirat chiar din metodele folosite la fabricarea de ecrane OLED, are rată de succes aproape de 100%, atât timp cât ecranul nu are daune fizice evidente.

Spre deosebire de soluțiile LCD, noua generație de ecrane OLED sunt prin definiție flexibile, stratul din sticlă aflat la exterior având doar rol protector.  Așa se face că vasta majoritate a ecranelor OLED sparte pot fi recuperate, debarasând stratul de sticlă exterior. Ba chiar, ecranele intacte dar cu defecte evidente de afișare (ex. linii verticale) sunt și mai ușor de recuperat.

Dezvoltat de o companie din China, echipamentul laser care este deja folosit cu succes pentru a repara  ecrane OLED defecte nu face decât să imite modalitatea de fabricație a panourilor OLED.

Contrar așteptărilor, ecranele OLED nu sunt fabricate la dimensiunea și forma finală, ci sub forma unei folii cu substrat organic, care este apoi „gravată” folosind instrumente laser de înaltă precizie. În unele cazuri, traseele electrice se deteriorează în timp, simptomele manifestându-se sub forma unor linii albe sau colorate pe ecranul OLED.

La fel cum au fost create, traseele matricei OLED pot fi refăcute aplicând în mod selectiv un fascicul laser de înaltă precizie, găsind mai întâi la microscop exact zona cu defect.

Spre deosebire de alte reparații, diagnosticarea și remedierea ecranelor OLED se face cu ecranul pornit și funcțional, rezultatul corecției laser fiind imediat sesizabil prin dispariția artefactelor vizuale care au motivat utilizatorul către centru de service.

Din păcate, oricât de high-tech ar părea, acest tip de reparație nu se poate face cu ecranul instalat pe telefon, fiind necesară dezasamblarea acestuia.

YouTube primește o nouă comandă pentru accelerarea vitezei de redare

YouTube primește o nouă comandă pentru accelerarea vitezei de redare

YouTube va permite utilizatorilor plictisiți de clipul aflat în redare să grăbească vizionarea ținând apăsat pe ecran, noua opțiune fiind mult mai accesibilă decât setările manuale pentru creșterea vitezei de redare.

YouTube oferă de ceva timp setări pentru redarea accelerată a clipurilor video, însă acestea nu sunt foarte ușor accesibile, ceea ce nu e neapărat un lucru rău. Însă pentru utilizatorii YouTube care doresc doar să „spicuiască” prin clipurile nou apărute, saltul pe linia de redare ar putea să nu fie de ajuns.

Cu riscul de a aglomera și mai mult interfața YouTube cu funcții care nu sunt folosite de toată lumea, Google adaugă o nouă comandă touch pentru activarea modului de redare rapidă, adaptat pentru a funcționa doar pentru puțin timp.

Astfel, rămâne doar să ții apăsat pe stânga/dreapta ecranului pentru a accelera redarea în „direcția” dorită, la de până la 2x viteza normală de redare.

În comparație cu metoda actuală, în care trebuie să accesezi meniul dedicat cu opțiuni de redare, scurtătura oferită este cu siguranță mai rapidă.

Aflată deocamdată la faza de testare, noua funcționalitate ar putea veni în ajutorul tuturor utilizatorilor YouTube, accelerând modul în care interacționăm cu clipurile video, totodată maximizând statisticile de redare pentru clienții de publicitate.

Tesla Semi depășește lejer alte camioane pe o rampă. (video)

VIDEO: Privește cum Tesla Semi depășește lejer alte camioane pe o rampă

Foto: captură din video

Este destul de frustrant uneori pentru șoferii de automobile să ajungă, pe o rampă, în spatele unui camion încărcat, care se mișcă foarte încet.

Când șoferul acestuia se angajează într-o depășire situația este și mai neplăcută. Vehiculele electrice, însă, precum Tesla Semi, se descurcă foarte bine în astfel de scenarii.

Un clip video cu un vehicul Tesla Semi care depășește cu ușurință două camioane convenționale pe o rampă a devenit popular. Momentul a fost filmat în Donner Pass, care are pante cuprinse între 7% și 16%.

Cel mai probabil, vehiculul Tesla era încărcat, deoarece se îndrepta în direcția fabricii companiei din Nevada.

Tesla Semi poate accelera, încărcat complet, de la 0 la 100 km/h în aproximativ 20 de secunde, potrivit producătorului. Camionul electric poate cântări, încărcat, 37 de tone.

Vehiculele electrice au cuplu mult mai mare decât cele convenționale. Tesla Semi are trei motoare electrice.

Încărcarea bateriilor de la 0 la 70% poate fi făcută în 30 de minute.

Cea mai ieftină versiune de Semi, cu autonomie de aproximativ 480 de km, are un preț de pornire de 150.000 de dolari. Versiunea cu autonomie de până la 800 de km costă cel puțin 180.000 de dolari.

Pe lângă Tesla, camioanele sunt folosite deja la scară largă de compania PepsiCo. Cel puțin alte 15 nume mari au plasat comenzi pentru vehicul.