PFA sau SRL, care este diferența. Ce ți se potrivește mai bine, când pornești pe calea antreprenoriatului

PFA sau SRL, care este diferența. Ce ți se potrivește mai bine, când pornești pe calea antreprenoriatului

Economiștii ne îndeamnă să facem tot posibilul pentru a dobândi independență financiară, iar una dintre soluțiile prezentate de aceștia o reprezintă antreprenoriatul.

A fi propriul tău șef sau patron este visul multora dintre români, mai ales în contextul actual, în care provocările financiare sunt dintre cele mai diverse și, mai ales, la ordinea zilei.

Doar că a intra în lumea afacerilor nu este tocmai ceva simplu, dacă nu ai câteva informații de bază și, cel mai important lucru, dacă nu alegi cea mai bună variantă pentru tine.

Cel mai important aspect pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când vrei să fii antreprenor este regimul juridic pe care proiectul tău o îmbracă. Cele mai frecvente forme juridice din mediul privat românesc sunt PFA-urile (persoanele fizice autorizate) si SRL-urile (societățile cu răspundere limitată).

Principalele deosebiri între PFA și SRL

Vom începe cu prezentarea principalelor particularități ale celor două regimuri juridice, pentru a observa clar diferențele dintre ele. Iată, de exemplu, ce înseamnă un PFA și ce presupune, din punct de vedere legislativ:

În scopul exercitării activităţii pentru care a fost autorizată, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni.

Legea mai spune că PFA poate desfăşura activităţile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult 3 persoane, angajate de aceasta, în calitate de angajator, cu contract individual de muncă, încheiat şi înregistrat în condiţiile legii.

PFA este asigurată în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi are dreptul de a fi asigurată în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.

PFA îşi desfăşoară activitatea folosind în principal forţa de muncă şi aptitudinile sale profesionale. Ea nu poate cumula şi calitatea de întreprinzător persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale.

PFA răspunde pentru obligaţiile sale cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit, şi, în completare, cu întreg patrimoniul său, iar în caz de insolvenţă, va fi supusă procedurii simplificate prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările ulterioare, dacă are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comercial.

PFA îşi încetează activitatea şi este radiată din registrul comerţului în următoarele cazuri:

a) prin deces;

b) prin voinţa acesteia;

c) în condiţiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Cererea de radiere, însoţită de copia certificată pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, după caz, se depune la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul unde îşi are sediul profesional, de către orice persoană interesată.

(3) Dispoziţiile art. 11-13 se aplică în mod corespunzător.

PFA poate cere ulterior schimbarea statutului juridic dobândit şi autorizarea ca întreprinzător persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale, cu respectarea anumitor dispoziții legale.

Care sunt caracteristicile unui SRL?

SRL-ul este o societate ce are personalitate juridică proprie, ce poate avea mai mulți asociați, ceea ce nu este posibil în cazul PFA.

Conform legii, societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.

Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune.

Ce trebuie să reținem

Adesea, termenii folosiți în legislație pot fi derutanți, motiv pentru care sintetizăm, în cele ce urmează, principalele diferențe, poziționându-le în opoziție directă unele față de altele și-ți vom indica concret care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale fiecărui regim juridic în parte.

Concret, ceea ce tu trebuie să reții din aspectele prezentate anterior este că e indicat să te orientezi către un SRL dacă planul tău este de a dezvolta un business, de a avea angajați și de a avea, de ce nu, chiar și asociați care să contribuie sub diverse forme la planul tău, fie cu capital bănesc, fie sub alte forme. De reținut că într-un SRL pot activa până la 50 de asociați, ceea ce-ți poate oferi o uriașă perspectivă de dezvoltare.

Dacă ești un profesionist, de exemplu ai profesie liberală, independentă și lucrezi prin colaborări cu diverși terți, dacă ești artist și ai, de asemenea, proiecte, colaborări individuale sau obții bani din alte surse decât drepturi salariale, printr-un contract de muncă înregistrat in REVISAL, atunci PFA-ul e soluția ideală pentru tine.

Un aspect deosebit de important e reprezentat de codurile CAEN. Practic, datorită lor ai acces, atât ca PFA, cât și ca SRL, să activezi în diverse domenii de activitate. Aici ar trebui să analizezi bine situația și să știi exact, de la bun început, ceea ce-ți dorești. Dacă vrei un business extins în mai mult de 5 domenii de activitate, atunci îndreaptă-te spre SRL direct, deoarece societăților cu răspundere limitată nu li se impune un număr maxim de coduri CAEN. Poți alege câte vrei!

În schimb, dacă te limitezi la maximum 5 domenii de activitate, PFA-ul îți fa fi mai mult decât suficient!

De altfel, trebuie să te gândești la un număr aproximativ de angajați pe care îi vei coopta în afacerea ta. Trebuie să ții cont de faptul că într-un PFA poți angaja cel mult trei persoane, pe când SRL-ul nu are limită din acest punct de vedere. Deci, dacă ai în plan să-ți construiești o echipă numeroasă, iată că PFA nu reprezintă soluția cea mai avantajoasă pentru tine.

Pe de altă parte, PFA poate fi o alegere ideală, dacă încă nu ai testat ideea ta afacere și nu știi care va fi impactul ei. Dacă nu ai încredere încă în faptul că vei ieși în câștig și că ideea ta se va bucura de aprecierea clienților, cea mai inspirată mișcare ar fi să amâni înființarea unui SRL. Optează pentru PFA, pentru moment, iar atunci când vezi că ai succes poți să te orientezi către regimul juridic complex.

În concluzie, înainte de a te gândi la profituri, ai grijă să analizezi micile detalii care pot face diferența dintre succes și eșec, mai târziu. Astfel de elemente, precum regimul juridic, constituie piloni de bază pentru o afacere sau o activitate capabilă să-ți aducă independența financiară.

Nostalgia consolelor din copilărie: PlayStation 3, un deschizător de drumuri

Nostalgia consolelor din copilărie: PlayStation 3, un deschizător de drumuri

A fost o vreme când PlayStation 3 a fost punctul culminant al jocurilor pe consolă, o faptă a ingineriei tehnologice care a sosit în 2006 alături de alte platforme de generația a șaptea, cum ar fi Nintendo Wii și Xbox 360.

Unii gameri care s-ar putea să-și aducă aminte de titlurile 8 sau 16 biți sau chiar jocurile mai vechi din epoca Atari, au fost încântați să vadă grafica uimitoare și puterea PS3, care a văzut lansarea unor jocuri emblematice precum „LittleBigPlanet”, „Bioshock” și titlurile originale „Uncharted”.

Dar, la mai bine de 15 ani de la lansare, PS3 este practic o relicvă. O întreagă generație de jucători a crescut de atunci fără a se juca vreodată pe consola respectivă, deși multe dintre inovațiile sale trăiesc astăzi în PlayStation 5.

Unele dintre caracteristicile sale sunt suficient de obscure încât poate ai uitat că au existat vreodată, dar asta nu înseamnă că nu au fost cool, captivante și distractive atunci când erau prin preajmă.

Iată cinci caracteristici PS3 uitate care îți vor oferi nostalgia caldă și neclară pe care doar cele mai îndrăgite console de altădată o pot aduna.

Jocuri stereoscopice 3D

Este posibil să îți amintești sau nu o scurtă perioadă în care „Avatar” a devenit cel mai mare film din toate timpurile, când 3D a făcut valuri în lumea tehnologiei. Aceasta, desigur, a inclus un aflux de filme 3D în cinematografe, o tendință care persistă și astăzi într-o oarecare măsură. Dar moda și-a făcut loc și în case, marii producători de tehnologie precum Sony încercând să facă din televizoarele 3D următorul lucru important pe care oamenii să-și cheltuie banii.

Unele televizoare ar folosi ecrane sofisticate pentru a simula percepția adâncimii, în timp ce altele au optat pentru o metodă mai pasivă folosind ochelari 3D. Oricum, televizoarele 3D nu erau doar pentru vizionarea de filme precum „Avatar” și „Piranha 3D”. Pentru a-și vinde propria linie de televizoare tridimensionale, Sony a făcut eforturi pentru un joc stereoscopic 3D pe PS3.

Jocurile stereoscopice au adăugat profunzime experienței, ca și cum ai putea atinge NPC-uri și alte elemente ale jocului. PS3 nu avea nevoie de niciun hardware suplimentar pentru a juca jocuri stereoscopice – deși era necesară o actualizare de software, iar utilizatorii au trebuit să își modifice setările consolei pentru a activa 3D.

Desigur, era necesar și un televizor 3D. Au existat o mulțime de titluri stereoscopice de jucat și în 3D, deoarece biblioteca nu era limitată la minijocuri sau titluri create special pentru acel format. Jocurile 3D stereoscopice pentru PS3 au inclus „Gran Turismo 5”, „Crysis”, „Uncharted 3”, „Call of Duty: Black Ops”, „Batman: Arkham City” și multe altele.

PlayStation Eye și PlayStation Move

Nu a durat mult după succesul masiv al Nintendo Wii pentru ca Sony să vină cu propriul periferic de control al mișcării pentru PS3: PlayStation Move. Move a avut un design asemănător cu o baghetă similară cu Wiimote, deși cu un senzor mare bulbos la capăt care se putea lumina în diferite culori. Globul a fost urmărit de un periferic suplimentar, PlayStation Eye, care a fost lansat în octombrie 2007.

PlayStation Eye a fost succedat de PlayStation Camera pentru PS4, dar aspectul și cazurile de utilizare specifice pentru Eye conferă perifericului un farmec nostalgic care te aduce înapoi la vremea când tehnologia tocmai începea să utilizeze video de tip bidirecțional și realitatea augmentată într-un curent de masă..

PlayStation Eye ar putea capta videoclipuri SD cu o rată de cadre de 60 Hz (la rezoluție 640×480) sau 120 Hz (la 320×240). Avea două câmpuri vizuale diferite: 56 de grade sau un 75 de grade mai larg. De asemenea, avea un microfon încorporat capabil să urmărească locația vocală, anularea ecoului și suprimarea zgomotului de fundal.

The Eye ar putea fi folosit atât pentru chat video, cât și audio și a lucrat cu software-ul de editare video EyeCreate pentru blogging video în curs de dezvoltare și creare de alte conținuturi. Împreună cu unul sau două controlere PlayStation Move, te puteai juca jocuri de tip Wii cu grafică și putere la nivel de PS3, cum ar fi „Resident Evil 5”, „Tiger Woods PGA Tour” și „Just Dance”.

Compatibilitate inversă PS1

Deși există câteva jocuri PlayStation originale clasice disponibile pentru a fi descărcate și jucate digital pe PS5, PlayStation 3 a fost compatibil cu toate titlurile PS1, datorită unității sale de disc. În funcție de versiunea de PS3 pe care ai avut-o, poți juca și jocuri fizice PS2.

Acest lucru a extins foarte mult biblioteca de titluri pe care le puteai juca pe PS3, mai ales că jocurile digitale erau încă în primii ani. Puteai cumpăra jocuri PS1 de la cineva sau de la un magazin cu amănuntul la un preț ieftin pentru a le adăuga la colecția ta de titluri PS3 mai scumpe.

De asemenea, îți permitea să continui să joci jocurile tale preferate lansate pe consolele anterioare, care nu aveau echivalente moderne, dar pe care nu ai vrut să te arunci doar pentru că ți-ai actualizat consola. Jucând jocuri PS1 pe un PS3 poate evoca o dublă doză de nostalgie și să-ți amintești de zilele în care îți aminteai de jocurile lansate acum aproape 30 de ani.

BD-Live

Unul dintre cele mai tari lucruri despre deținerea PlayStation 3 a fost că însemna că ai un player Blu-ray. Acest lucru a fost grozav, deoarece playerele Blu-ray dedicate erau de obicei foarte scumpe la acea vreme, deoarece upgrade-ul HD de la tehnologia DVD era lansat de foarte puțin timp.

Acest lucru a făcut ca PS3 să nu fie doar o consolă de jocuri, ci un dispozitiv multimedia. Practic, vechea consolă a prefigurat îmbinarea care urma să aibă loc și cu generațiile ulterioare de Xbox One și PlayStation 4.

PS3 a facilitat pentru oricine vizionarea de  filme și emisiuni TV cu playerul său Blu-ray. Datorită unui accesoriu care arăta și funcționa la fel ca telecomenzile tipice ale televizorului din vremea sa, nu aveai nevoie de un controler PlayStation pentru a întrerupe, derula înapoi și naviga în meniurile Blu-ray.

În plus, PlayStation 3 avea o funcție numită BD-Live. BD-Live a fost un exemplu timpuriu de îmbunătățire a conținutului fizic cu o conexiune la internet pentru a descărca funcții suplimentare, un precursor al televizoarelor inteligente mereu online și consolelor moderne. Cu BD-Live, puteai accesa conținut din culise și conversații pe internet programate cu realizatorii de film, precum și trailere de filme descărcabile, trivia și alte jocuri.

Periferice cool, unice

Atâta timp cât au existat console de jocuri, au existat periferice ciudate despre care nu poți să nu fii nostalgic. PlayStation 3 nu a fost diferit și avea mai multe accesorii unice care ar funcționa corect doar cu o mână mică de jocuri.

Deși unele sunt încă binecunoscute – cum ar fi chitara și alte instrumente din seriile „Guitar Hero” și „Rock Band” – există altele pe care probabil le-ai folosit constant cu ani în urmă, dar acum le-ai uitat complet.

Activision a vândut un periferic de balansare din plastic care semăna cu un skateboard fără roți. A fost folosit pentru două jocuri și cam  atât: „Tony Hawk: Ride” din 2009 și continuarea sa din 2010 „Tony Hawk: Shred”.

Accesoriul a fost folosit de jucători pentru a nu-simula olli-uri și alte mișcări de skateboard, similar cu modul în care „Guitar Hero” a oferit o interpretare aproximativă a modului în care a fost cântatul real la chitară. În „Shred”, puteai folosi și controlerul pentru snowboard.

Alte accesorii funky includ uDraw GameTablet, care a precedat ascensiunea Wii U. UDraw a fost lansat în 2011 și putea fi folosit pentru a face artă digitală, precum și pentru a juca jocuri PS3 precum „Pictionary” și „SpongeBob SquigglePants”.

Un alt periferic a fost „Buzz!” Buzzer, un dispozitiv de sunet portabil cu aspect retro, creat special pentru seria de jocuri trivia „Buzz!” Controlerul USB își propunea să îți ofere o adevărată experiență de concurs în timp ce te jucai în fața PS3.

Testul de inteligență care îți arată cât de vulnerabil ești la știri false: așa înțelegi dacă ești deștept

Testul de inteligență care îți arată cât de vulnerabil ești la știri false: așa înțelegi dacă ești deștept

Crezi că poți deosebi știrile false de cele reale?

O echipă de cercetători a dezvoltat un test pentru a măsura susceptibilitatea oamenilor la dezinformare, constatând că, în medie, adulții din SUA nu reușesc să clasifice o treime din titlurile reale sau false în categoria lor corectă.

Testul, care poate fi luat online, cere utilizatorului să evalueze 20 de titluri ca fiind reale sau false. Zece dintre titluri au fost reale, în timp ce celelalte 10 au fost generate de chatbot-ul de inteligență artificială (AI) ChatGPT, înainte de a fi verificate și selectate de un grup de experți.

La rafinarea și selectarea întrebărilor false, echipa a căutat caracteristici comune ale dezinformării, cum ar fi apelarea la părtinirile politice ale oamenilor și nuanțe de teorii ale conspirației.

Adevăratele titluri au fost selectate din baza de date Media Bias Fact Check, alese din surse de știri care s-au clasat înalt pentru raportarea faptelor și slabe în părtinire.

Echipa, care a efectuat cercetarea pe 1.516 adulți din SUA, a descoperit că americanul mediu a răspuns corect la 13 din cele 20 de întrebări.

Un test interesant

Titlul oamenilor care au corectat cel mai mult a fost „Republicanii împărțiți în opinii asupra comportamentului lui Trump, democrații sunt în general critici”, cu 80% dintre participanți evaluându-l ca fiind real. Participanții mai tineri au obținut scoruri mai mici la testul de dezinformare, obținând în medie 12 din 20 până la 15 pentru adulții în vârstă.

Mai multe strategii de combatere a știrilor false sunt în prezent cercetate activ, pentru diferite tipuri de știri false. Politicienii din anumite țări autocratice și democratice au cerut o autoreglementare eficientă și o reglementare legală în diferite forme, a rețelelor sociale și a motoarelor de căutare web.

La scară individuală, capacitatea de a se confrunta în mod activ cu narațiunile false, precum și de a avea grijă atunci când partajați informații pot reduce prevalența informațiilor falsificate.

Cu toate acestea, s-a remarcat că acest lucru este vulnerabil la efectele părtinirii de confirmare, raționamentului motivat și altor părtiniri cognitive care pot distorsiona serios raționamentul, în special în societățile disfuncționale și polarizate.

Teoria inoculării a fost propusă ca metodă de a face indivizii rezistenți la narațiunile nedorite.

Poți complet singur testul aici.

Clone bizare de jocuri faimoase care sunt disponibile pentru Nintendo Switch

Clone bizare de jocuri faimoase care sunt disponibile pentru Nintendo Switch

Pentru Nintendo Switch sunt disponibile o mulțime de jocuri atractive, care au transformat consola video a japonezilor în cel mai popular dispozitiv de acest fel de pe piață.

Însă, într-o piață cu atât de multe jocuri bune este greu să dobândești vizibilitate. Ai nevoie de o ideea care să iasă în evidență. Însă un scenariu bun este dificil de creat. În aceste condiții, unii dezvoltatori, mai leneși, au clonat jocurile de succes disponibile pe alte platforme.

Vă prezentăm o listă de clone de jocuri video care sunt disponibile pentru Nintendo Switch:

The Last Hope – Dead Zone Survival

The Last of Us, unul dintre cele mai importante jocuri video create vreodată, nu putea să nu atragă atenția realizatorilor de clone din magazinul virtual Nintendo. În titlul dezvoltat de VG Games, jucătorii trebuie să ghideze o fată printr-un peisaj post-apocaliptic dominat de zombi.

Creatorii s-au inspirat și din serialul „The Walking Dead”. Protagonistul se trezește la începutul jocului, la fel ca în show-ul respectiv, într-un pat de spital. The Last Hope are și idei originale. Personajul principal, Brian, este un călător în timp care a fost trimis în viitor pentru a opri pandemia zombi.

Gangster Life: Criminal Untold, Cars, Theft, Police

Aceasta este o clonă a faimoaselor jocuri din seria Grand Theft Auto. Jocul spune povestea unui infractor mărunt care avansează în ierarhia mafioților și devine un personaj important în această lume a nelegiuiților. Titlul poate fi achiziționat acum la prețul de doar 2 dolari.

Deep Space: Action Fire Sci Fi Games 2023 Shooter Strike Simulator Alien Death Ultimate Games

Din lista clonelor de jocuri populare cu nume foarte lungi face parte și Deep Space bla bla… Totlul este inspirat, bineînțeles, de Dead Space. În jocul lansat în februarie 2023, posesorii de console Nintendo controlează un personaj principal care încearcă să supraviețuiască pe o stație spațială plină de monștri. Protagonistul trebuie să găsească monstrul principal care este, evident, „cel mai dificil de învins”.

World War Battle Heroes Field Armies Call of Prison Duty Simulator

Call of Duty, una dintre cele mai valoroase francize de jocuri video din toate timpurile, nu putea să nu fie clonată pentru magazinul virtual Nintendo. Dezvoltatorul este tot VG Games (The Last Hope). Aparent, „AI-ul” din joc este aproape inexistent. Inamicii tind să meargă direct în calea gloanțelor.

Zombie Garden vs Plants Defence – Battle Craft and Survival Simulator Game

Zombie Garden vs Plants Defence este o clonă de Plants vs. Zombies. Jucătorii trebuie să își creeze grădina defensivă ideală, plină de plante capabile să respingă valuri de zombi. Potrivit jucătorilor, acest titlu este unul decent. Deseori, titlul este oferit la prețuri foarte mici, de sub 1 dolar, așa că merită încercat.

Foto: My Nintendo Store

Sursa: SVG

VIDEO: Trailer complet pentru serialul Twisted Metal. Când începe și unde va putea fi urmărit

VIDEO: Trailer complet pentru serialul Twisted Metal. Când începe și unde va putea fi urmărit

Foto: Peacock

Peacock, serviciul de streaming video deținut și operat de NBCUniversal (subsidiară a Comcast), a publicat un trailer-ul complet pentru noul serial Twisted Metal, realizat pe baza seriei de jocuri video cu același nume.

Avem de-a face cu o nouă producție de la Sony Pictures TV, PlayStation Productions și Universal Television, cu actorul Anthony Mackie (The Falcon and the Winter Soldier) atât în rolul principal, cât și în postura de producător executiv.

În alte roluri au fost distribuiți actori precum Will Arnett (The LEGO Batman Movie), Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine) și Thomas Haden Church (Spider-Man: No Way Home). Nu în ultimul rând, Sweet Tooth, clovnul malefic ce poate fi considerat “mascota” seriei Twisted Metal, va fi interpretat de wrestler-ul Samoa Joe.

Scenariul acestei adaptări pentru televiziune a fost scris de Michael Jonathan Smith (Cobra Kai), care joacă și rolul de producător executiv și gestionează întregul proiect.

Bazat pe seria de jocuri ce scotea în evidență luptele motorizate dintre diferiți piloți și vehiculele acestora, serialul Twisted Metal a fost conceput drept o comedie cu elemente de acțiune.

Serialul va fi format din zece episoade de câte jumătate de oră îl va pune pe Mackie în rolul lui John Doe, un șofer sărit de pe fix căruia îi este oferită șansa la o viață mai bună.

Condiția? Să livreze un pachet misterios printr-un pustiu post-apocaliptic, în timp ce alți „șoferi”, aflați la bordurile altor vehicule de luptă (inclusiv Sweet Tooth și a sa camionetă de înghețată), încearcă să-l oprească.

Serialul Twisted Metal va debuta pe serviciul de streaming Peacock din 27 iulie 2023.

Producțiile Peacock pot fi vizionate în România prin intermediul platformei de streaming SkyShowtime; rămâne de văzut dacă serialul Twisted Metal va fi disponibil și în țara noastră simultan cu premiera de pe Peacock.

Sursa: Peacock YouTube

Hitul Stumble Guys ajunge pe console. Primele modele pe care va putea fi jucat

Hitul Stumble Guys ajunge pe console. Primele modele pe care va putea fi jucat

Foto: captură din video

Stumble Guys, un joc foarte popular pentru dispozitive mobile și PC, va ajunge și pe console.

Titlul, inspirat de jocul battle royale Fall Guys, va ajunge prima dată pe consolele Xbox One și Series X. Apoi, Stumble Guys va fi disponibil și pe alte platforme.

Cei care doresc jocul se pot pre-înregistra pe site-ul StumbleGuys.com pentru a primi beneficii precum acces la versiunea Beta și cadouri digitale.

O dată pentru lansarea versiunii publice nu a fost anunțată.

Potrivit proprietarului, Scopely, jocul atrage zeci de milioane de jucători în fiecare săptămână. Titlul este foarte atractiv pentru utilizatorii de mobil deoarece nu există o versiune mobilă de Fall Guys.

Cei care joacă deja Stumble Guys pe smartphone, tabletă sau PC vor putea să își continue progresul pe Xbox. Cross-play-ul va fi disponibil după lansare. Astfel, jucătorii de pe toate platformele – dispozitive mobile, PC, Xbox – vor putea juca împreună.

Stumble Guys a fost dezvoltat de Kitka Games, firmă achiziționată de Scopely (Star Trek Fleet Command, Marvel Strike Force) în 2022.

Compania Scopely a fost recent cumpărată la rândul său de Savvy Games Group, conglomeratul de stat din Arabia Saudită dedicat jocurilor video, pentru 4,9 miliarde de dolari.

A fost lansat un joc video inspirat de un meme din serialul „South Park”

A fost lansat un joc video inspirat de un meme din serialul „South Park”

Foto: captură din video

Într-un episod din 2006 al serialului „South Park”, cei patru protagoniști – Cartman, Kyle, Stan și Kenny – doresc să se răzbune pe un jucător care îi hărțuia în jocul World of Warcraft.

Pentru a ucide personajul care le strica distracția în universul virtual, cei patru copii le cer ajutorul colegilor de la școală. Butters nu se alătură, însă, inițiativei.

„Nu joc World of Warcraft”, spune el. „Butters, ai spus că ești la computerul tău tot timpul”, i-a spus Cartman. La care Butters a răspuns: „Da, dar joc Hello Kitty Island Adventure”.

Dialogul a dat naștere la multe meme-uri. Jocul respectiv nu exista. Dar acum există.

Pe 27 iunie a fost anunțat jocul Hello Kitty Island Adventure, dezvoltat de Sunblink în parteneriat cu Sanrio, compania care deține drepturile asupra universului Hello Kity. Jocul va fi disponibil pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS, prin intermediul serviciului Apple Arcade.

Titlul va putea fi jucat începând cu 28 iulie. În joc apar, pe lângă Hello Kitty, mai multe personaje din portofoliul Sanrio, precum Keroppi, Badtemaru sau My Melody.

Abonamentul la Apple Arcade costă 5 dolari pe lună și oferă acces la peste 200 de jocuri fără reclame, colectare de date sau micro-tranzacții.

Sursa: Polygon

Electronic Arts a format un nou studio care va lucra la jocul Black Panther

Electronic Arts a format un nou studio care va lucra la jocul Black Panther

Foto: Electronic Arts

Cu ocazia celei de-a 57-a aniversări a benzilor desenate Black Panther, sărbătorită în cursul lunii iulie a acestui an, Electronic Arts a anunțat formarea unui nou studio intern: Cliffhanger Games, cu sediul în Seattle.

Echipa de la Cliffhanger Games lucrează la un joc original Black Panther, o aventură third-person single player realizată în colaborare cu Marvel Games.

Studioul Cliffhanger Games este condus de Kevin Stephens (ex-Monolith Productions) și format din veterani care au lucrat la titluri precum Middle-earth: Shadow of Mordor, Halo Infinite, God of War, Call of Duty și altele.

Producătorii dau asigurări că vom avea parte de o experiență autentică, iar aspecte precum lumea din Wakanda, tehnologia sa, eroii, alături de povestea originală vor oferi autenticitatea pe care o caută fanii universului Marvel.

Noul joc Black Panther se află încă în fazele incipiente ale dezvoltării, cei de la Cliffhanger Games desfășurând încă procesul de recrutare de personal pentru a lucra la acest joc.

Electronic Arts și Marvel Games colaborează pentru realizarea a nu mai puțin de trei jocuri noi: pe lângă acest titlu Black Panther, a fost confirmat și viitorul Iron Man de la Motive Studios.

Sursa: Electronic Arts

Immortals of Aveum: noi imagini din shooter-ul bazat pe Unreal Engine 5

Ascendant Studios a publicat câteva screenshot-uri noi din Immortals of Aveum, dezvăluind astfel unele dintre mediile de joc pe care utilizatorii vor avea ocazia să le exploreze în acest shooter realizat cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 5.

Conform producătorilor, aceste imagini portretizează zona Lucium, din apropierea liniilor frontului ale războiului Everwar.

Immortals of Aveum
Foto: Electronic Arts

Acțiunea din Immortals of Aveum va fi plasată într-un univers fantasy, aflat sub dominarea magiei, și va fi experimentată de jucători prin ochii lui Jak (Darren Barnet), un mag ce se alătură unui ordin de elită de “battlemages”.

Stăpânind toate cele trei culori ale magiei – albastru, verde și roșu –, aceștia vor decima legiunile de inamici, având posibilitatea de a executa și multiple atacuri în lanț, dar și counter-uri spectaculoase.

Producătorii promit o poveste modernă într-o lume fantasy, personaje memorabile și acțiune rapidă, bazată pe executarea de vrăji, într-o manieră inedită pentru genul first person shooter.

Immortals of Aveum
Foto: Electronic Arts

Fiind bazat pe modernul Unreal Engine 5, jocul celor de la Ascendant Studios va profita de sisteme avansate precum Nanite și Lumen, cerințele de sistem fiind pe măsură.

Immortals of Aveum va fi lansat pe 22 august 2023, în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC (prin EA App, Steam și Epic Games).

Immortals of Aveum
Foto: Electronic Arts

Sursa: Darkside of Gaming

Ce jocuri au primit suport pentru NVIDIA DLSS în această săptămână

Ce jocuri au primit suport pentru NVIDIA DLSS în această săptămână

Foto: NVIDIA

Chiar dacă ne aflăm în plin sezon al concediilor și vacanțelor, NVIDIA continuă să anunțe noi titluri ce îmbrățișează tehnologia DLSS, capabilă sa ofere performanță sporită prin renderizarea internă a imaginilor din jocuri la o rezoluție inferioară și apoi reconstrucția rezultatului final, afișat într-o rezoluție superioară, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Astfel, nu mai puțin de patru jocuri noi primesc suport pentru DLSS în cursul acestei săptămâni: DESORDRE: A Puzzle Game Adventure și SlavicPunk: Oldtimer sunt disponibile chiar acum, având integrat DLSS 2, în timp ce Testament: The Order of High Human și Jagged Alliance 3 se lansează pe 13 iulie, respectiv 14 iulie, ambele cu suport pentru DLSS 2.

Jocuri cu DLSS 3 beneficiază de conținut nou

În acest timp Diablo IV pornește ‘Season of the Malignant’ pe 20 iulie, iar update-ul ‘Good Night, Good Luck’ pentru Dying Light 2 Stay Human este disponibil acum. Ambele jocuri folosesc NVIDIA DLSS 3 pentru a oferi performanță sporită.

Sursa: NVIDIA România