Xiaomi 13T Pro apare în baza de date GeekBench, cu procesor Dimensity 9200+

Xiaomi 13T Pro apare în baza de date GeekBench, cu procesor Dimensity 9200+

În fiecare an, Xiaomi lansează o serie principală de flagship-uri și o gamă de produse „înrudite” mai modeste, cu specificații înalte, dar prețuri mai mici.

Anul acesta, așteptăm în toamnă lansarea Xiaomi 13T, iar baza de date a testului de performanță GeekBench are deja rezultate pentru un dispozitiv care pare a fi modelul Pro al noii serii. Cu această ocazie aflăm și detalii despre configurația hardware a telefonului.

Flaghsip-urile accesibile din seria Xiaomi 13T nu vor folosi procesoare Qualcomm

Xiaomi 13T Pro nu pare să aibă foarte multe în comun cu modelul 13 Pro de la începutul anului. Acesta este așteptat pentru lansare chiar pe 1 septembrie, conform zvonurilor publicate de MySmartPrice, și nu va folosi un chipset de la Qualcomm. În schimb, GeekBench listează procesorul MediaTek Dimensity 9200+, un rival pentru Snapdragon 8 Gen 2.

Acesta integrează o configurație similară: un nucleu principal Cortex-X3 la 3,35 GHz, trei nuclee de performanță îanltă Cortex-A715 șa 3 GHz și patru nuclee eficiente Cortex-A510 la 2 GHz. Procesorul integrează și un GPU Immortalis-G715 MC11, iar pentru Xiaomi 13T Pro a fost aleasă o configurație cu 12 GB memorie RAM și 256 sau 512 GB stocare internă.

Testul din Geekbench arată un scor de 1.289 puncte în Single-Core și 3.921 puncte în Multi-Core. Desigur, aceste rezultate nu sunt bazate pe hardware final, cu software optimizat, deci nu putem decât confirma că acest cip este unul de performanță înaltă, însă scorurile pe modelele din comerț ar putea fi diferite.

Conform informațiilor disponibile în preze,t noul Xiaomi 13T Pro ar putea folosi un acumulator de 5.000 mAh cu 67W încărcare rapidă prin cablu. Ecranul se zvonește că va fi un model AMOLED la 144 Hz cu diagonală de 6,67” și rezoluție Full HD+.

La capitolul camere foto, ne așteptăm să nu vedem brand-ul Leica, dar senzorul de 200 megapixeli, pe care l-am văzut și pe modelele 12T din 2022, ar putea să se întoarcă alături de alte două camere. Cel mai probabil, vorbim despre un modul de camere mid-range, deci cu un ultra-wide modest și o cameră macro sau de adâncime.

Telefonul este așteptat pe piață la un preț echivalent cu 800 lire sterline, conform unei listări de pe Amazon.

sursa: MySmartPrice

Threads are deja 60 de milioane de utilizatori, după doar o zi de la lansare

Threads are deja 60 de milioane de utilizatori, după doar o zi de la lansare

După câteva eșecuri în zona de rețele de socializare, precum integrarea de NFT-uri în Instagram și Reels, care nu reușesc să taie din elanul TikTok, Meta pare să aibă parte de un succes: noua platformă Threads.

În doar 24 de ore, noua rețea de socializare a companiei lui Mark Zuckerberg a reușit să atragă peste 50 de milioane de înscrieri ale utilizatorilor, iar această performanță a fost posibilă fără o lansare în Uniunea Europeană, unde serviciul nu este disponibil în mod oficial.

Threads, un nou succes pentru Meta

Conform datelor oficiale confirmate de către reprezentanți Meta chiar pe Threads, rețeaua de socializare a depășit deja 50 de milioane de utilizatori activi. Mai mult, date colectate indpendent de Quiver Quantitative sugerează că la momentul la care redactez acest articol, rețeaua a depășit chiar 60 de milioane de utilizatori. Astfel, aceasta ar putea fi rețeaua de socializare cu cea mai mare creștere de până acum.

Ajută și faptul că Threads este practic o componentă a Instagram. Cele două rețele sunt conectate printr-un cont comun, iar cei care își activează Threads pot urmări automat persoanele pe care le urmăresc pe Instagram, dacă au și ele cont activ pe rețeaua nouă.

Dezavantajul față de Twitter și alte astfel de platforme este însă faptul că nu poți să le separi complet. De exemplu, dacă vrei să ștergi unul dintre profiluri (de Instagram sau Threads), acesta va dispărea de pe ambele platforme.

Desigur, acesta a fost unul dintre motivele pentru care Threads nu este lansat în niciuna dintre țările UE. Se pare că există rețineri ale autorităților europene în legătură cu colectarea de date și confidențialitatea acestora pe noua platformă.

Nu este clar dacă Threads are planuri sau nu să se lanseze și în UE, sau dacă Meta lucrează la noi opțiuni de protecție a datelor personale.

threads user count

Threads pare să fie o problemă foarte mare pentru Twitter. Dacă a atins 50 de milioane într-o singură zi, platforma Meta ar putea depăși într-un timp scurt numărul de aproximativ 450 milioane de utilizatori activi lunari ai platformei lui Elon Musk.

Din acest motiv, compania lui Musk care controlează Twitter, X Corp., și-a arătat deja intenția de a chema în instanță Meta pentru că ar fi luat în echipă foști angajați Twitter, care ar fi ajutat la dezvoltarea Threads cu „secretele” furate de la fosta companie.

Angajații Threads au confirmat deja că nu a angajat pe nimeni de la Twitter, dar probabil că vom afla o confirmare finală în instanță, dacă se ajunge acolo.

sursa: Quiver Quantitative

GRIME, joc gratuit oferit de Epic Games Store

GRIME, joc gratuit oferit de Epic Games Store

Epic Games Store continuă să ofere jocuri gratuite pentru PC.

De această dată, până pe 13 iulie 2023, puteți revendica un nou joc gratuit: GRIME. Odată revendicat, acest titlu va putea fi descărcat și jucat oricând doriți prin intermediul clientului Epic Games Launcher.

Jocul poate fi descărcat gratuit prin intermediul Epic Games Store, până la data de 13 iulie 2023, accesând acest link https://store.epicgames.com/en-US/p/grime și apăsând butonul marcat “Get”.

Săptămâna viitoare urmează încă un joc gratuit

Săptămâna viitoare, cei de la Epic Games se pregătesc să ofere încă un joc gratuit: Train Valley 2.

Până atunci însă, puteți revendica GRIME drept joc gratuit până pe 13 iulie 2023, de pe Epic Games Store.

Sursa: Epic Games Store

YouTube pregătește funcția Lock Screen pentru modul de vizionare

YouTube pregătește funcția Lock Screen pentru modul de vizionare

La fel ca în aplicația VLC, abonații YouTube Premium vor putea dezactiva interfața touch, funcția Lock Screen garantând vizionare neîntreruptă de comenzi recunoscute în mod accidental.

YouTube adresează problema declanșării neintenționate a interfeței touch, introducând o nouă funcție pentru „blocarea” ecranului la vizionarea clipurilor video în modul maximizat. Așa cum spune și numele, noua funcție îți permite să blochezi recunoașterea oricărei alte comenzi pe interfața touch, în afară de scurtătura folosită pentru dezactivarea Lock Screen.

Deocamdată, YouTube doar testează această funcție împreună cu un grup restrâns de abonați Premium, care aleg să se înroleze la secțiunea Experiments din aplicația pentru smartphone. Cel mai probabil, noul Lock Screen va rămâne un beneficiu pentru utilizatorii YouTube Premium, Google oprind pentru versiunea „free” majoritatea adițiilor care nu țin de funcționalitatea de bază a aplicației.

Pentru activare trebuie doar să folosești pictograma „rotiță” din colțul dreapta-sus a ecranului și să alegi opțiunea Lock Screen. Odată pornit, modul Lock poate fi dezactivat printr-o comandă swipe pe lungimea ecranului.

Din păcate, actuala etapă de testare se va încheia pe 30 iulie, rămânând de văzut dacă YouTube va anunța noua funcționalitate în mod oficial, sau o va elimina pur și simplu din aplicație. Cert este că funcția Lock Screen nu este o inovație tocmai nouă, demonstrându-și deja utilitatea în alte aplicații de tip video player.

Twitter acuză Meta că i-a „furat” angajații concediați pentru proiectul Threads și amenință cu procese

Twitter acuză Meta că i-a „furat” angajații concediați pentru proiectul Threads și amenință cu procese

În opinia lui Elon Musk, recrutarea de către Meta a foștilor angajați Twitter și folosirea experienței acestora pentru accelerarea dezvoltării platformei rivale Threads echivalează cu furtul de secrete comerciale și braconaj de personal, antreprenorul american amenințând că va da în judecată compania.

Potrivit scrisorii adresată CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, compania este acuzată că și-a însușit ilegal secrete comerciale prin angajarea foștilor angajați Twitter. Astfel, Meta ar angajat în mod intenționat persoane care aveau acces la informațiile confidențiale și secretele comerciale ale Twitter.

Deși acuzațiile vor trebui cumva dovedite, cert este că și echipa Instagram (cea care s-a ocupat cu dezvoltarea Threads) admite că lansarea noii platforme sub umbrela unei aplicații de sine stătătoare a fost o decizie riscantă, însă fără a detalia exact care sunt acestea.

Potrivit acuzațiilor care probabil vor face obiectul unei acțiuni judecătorești,  Meta a recrutat în mod deliberat foștii angajați Twitter pentru a dezvolta o aplicație imitatoare numită „Threads”, cu intenția de a valorifica secretele comerciale și proprietatea intelectuală ale Twitter, pentru a accelera dezvoltarea propriei aplicații a lui Meta.

Cert este că baza legilor SUA, recrutarea angajaților de la companii aflate în competiție directă și care ar putea avea acces la informații confidențiale creează un veritabil teren minat pentru Meta, din punct de vedere juridic. Faptul că este vorba de angajați concediați anterior de către Twitter nu schimbă foarte mult datele problemei, dacă aceștia au avut acces la informații confidențiale iar experiența dobândită ar putea ajuta noul angajator să „trișeze”, recreând proprietatea intelectuală a companiei rivale. Însă avocații plătiți de Elon Musk vor avea o sarcină nu tocmai ușoară, de a demonstra că dezvoltatorul Threads și-a însușit secrete comerciale și proprietatea intelectuală a Twitter.

Un motiv de îngrijorare major este posibilitatea ca Meta să colecteze date despre conturile de Twitter, în ideea de reconstitui listele de Follow pentru utilizatorii care se conectează pe Threads. Spre exemplu, afișând acestora sugestii de conectare care permit readucerea contactelor urmărite pe Twitter.

Mai ales în aceste zile, când milioane de noi utilizatori se conectează (fie și din curiozitate) pe platforma Threads, o funcție care să recreeze cu minim de efort contactele adunate în ani de zile pe Twitter ar putea elimina principala motivație de a reveni pe platforma lui Elon Musk.

Conform Termenilor și condițiilor, accesarea cu crawlere este permisă numai dacă respectă regulile din fișierul robots.txt, care interzice în mod specific accesarea cu crawlere a urmăritorului sau a datelor de urmărire. Scrapingul serviciilor Twitter fără permisiunea acestora este strict interzisă.

Imagini incredibile din China: Mii de mașini electrice, abandonate în parcări

Foto: captură

Un videoclip realizat în China face în prezent furori pe rețelele de socializare. Mii de mașini electrice aproape noi sunt parcate și abandonate în parcări uriașe.

Întrebarea este de ce aceste vehicule înmatriculate și care au încă folii pe scaune sunt lăsate să ruginească în parcări? Ei bine, se pare că aceasta este o strategie a gigantului BYD, liderul mondial în domeniu, care are scopul de a umfla cifrele de vânzări.

Microsoft se așteaptă ca Sony să lanseze „PS5 Slim” în acest an. Care ar putea fi prețul

Microsoft se așteaptă ca Sony să lanseze „PS5 Slim” în acest an. Care ar putea fi prețul

Foto: Pixabay/PhotoEnduro

În documentele depuse de Microsoft în justiție pentru bătălia legală pe care o duce cu Federal Trade Commission (FTC) în cazul preluării Activision Blizzard, Microsoft a inclus o informație foarte interesantă.

Gigantul american se așteaptă ca Sony să lanseze o consolă PlayStation 5 Slim în acest an. Mai mult, compania care deține Xbox vorbește despre o „versiune portabilă de PS5”.

Microsoft se așteaptă ca PS5 Slim să coste 400 de dolari.

Zvonuri despre o nouă consolă Sony au mai circulat. Potrivit unor informații publicate de The Leak, noul model de PS5, cu design diferit, va debuta pe piață în al treilea trimestru al acestui an, înainte de sărbătorile de iarnă. Consola va fi mai ușoară, va avea un consum mai redus de energie și va opera la temperaturi mai scăzute, transmite sursa citată.

Sony a mai lansat în trecut versiuni Slim ale consolelor sale. PS5 a debutat pe piață în noiembrie 2020 și a înregistrat vânzări de aproximativ 40 de milioane de unități la nivel global.

Versiunea portabilă de PS5 despre care pomenește Microsoft ar putea fi Project Q, dispozitivul anunțat deja de Sony.

Compania japoneză ar putea fi nevoită să lanseze PS5 Slim deoarece se pare că Xbox Series S, consola next-gen mai accesibil de la Microsoft, se bucură de succes.

Microsoft a arătat, într-o prezentare făcută la un eveniment recent, că 48% dintre clienții acestui model sunt utilizatori noi de Xbox. Microsoft a lansat recent o versiune îmbunătățită de Series S, cu capacitate de stocare de 1 TB.

Sursa: IGN

Consola PlayStation 5, disponibilă la prețuri speciale în luna iulie

Consola PlayStation 5, disponibilă la prețuri speciale în luna iulie

Foto: Sony Interactive Entertainment

PlayStation România a anunțat că, în perioada 1 – 15 iulie 2023, consolele PlayStation 5 standalone (fără jocuri incluse) vor putea fi achiziționate la prețuri speciale din magazinele partenerilor oficiali participanți la această promoție.

Astfel, consolele PlayStation 5 cu unitate optică Blu-ray Ultra HD sunt disponibile în ofertele magazinelor partenere la prețul de 2499,90 lei.

Conform PlayStation, 2023 este un an în care pasionații de jocuri video pot experimenta multe titluri spectaculoase pe consola PS5, precum Hogwarts Legacy și Final Fantasy XVI, dar și aventuri în realitate virtuală precum Horizon Call of the Mountain și Resident Evil Village pe noua cască de realitate virtuală PlayStation VR2.

De asemenea, comunitatea PS5 în continuă creștere se poate bucura și de serviciul de abonament PlayStation Plus, ce oferă beneficii precum cataloagele de jocuri și jocuri clasice, cu sute de jocuri din care utilizatorii își pot alege titlurile favorite.

Consolele PlayStation 5 standalone (fără jocuri incluse) vor fi disponibile la aceste prețuri speciale în magazinele retailerilor participanți până la data de 15 iulie 2023.

Sursa: PlayStation România

Witchfire va fi lansat pe Epic Games Store. Când îl vom putea juca

Witchfire va fi lansat pe Epic Games Store. Când îl vom putea juca

Foto: The Astronauts

Studioul The Astronauts a dezvăluit că jocul Witchfire va fi disponibil, în regim Early Access, exclusiv prin intermediul Epic Games Store pe PC.

După această primă fază, producătorii iau în calcul lansarea jocului și pe alte platforme hardware sau magazine pentru PC (cum ar fi Steam).

Three most asked #Witchfire questions answered:

🔥 Platforms? Early Access starts September 20th, exclusive to Epic Games Store. After that, we will do other platforms, be it PC or consoles.

🔥 Customizable HUD/UI like FoV slider, centered crosshair or option to hide damage… pic.twitter.com/6TZU4Uxk3z

— The Astronauts (@TheAstroCrew) July 5, 2023

Astfel, Witchfire va fi disponibil, în regim Early Access, prin Epic Games Store, începând cu 20 septembrie 2023. Jocul a fost gândit drept o combinație de first person shooter și roguelite, cu un gameplay alert, ce va reprezenta o provocare chiar și pentru jucătorii veterani, cu multiple modalități de a obține victoria.

Acțiunea jocului urmează să se desfășoare în perioada de persecuție a așa-ziselor vrăjitoare, ce a pornit în Europa în secolul al XV-lea, însă Witchfire nu va fi un titlu bazat în primul rând pe poveste, “sufletul jocului” aflându-se în gameplay-ul său dinamic.

Witchfire este construit cu ajutorul Unreal Engine 4 și va face uz de fotogrammetrie pentru reproducerea mediilor de joc. Titlul celor de la The Astronauts va fi disponibil, în regim Early Access, prin Epic Games Store, de pe 20 septembrie 2023.

Sursa: The Astronauts Twitter

Battlebit Remastered, 2 milioane de copii vândute în două săptămâni

Battlebit Remastered, 2 milioane de copii vândute în două săptămâni

Shooter-ul BattleBit Remastered, lansat în fază early-access pe 15 iunie, a fost vândut în aproape 2 milioane de copii în primele două săptămâni de disponibilitate.

Jocul cu grafică low poly, dezvoltat în șase ani de o echipă de doar trei oameni (SgtOkiDoki, Vilaskis, TheLiquidHorse), costă 15 dolari.

În BattleBit Remastered, care pare inspirat de Battlefield, jucătorii pot folosi arme, vehicule, pot construi structuri defensive sau juca rolul de medic.

La o bătălie pot participa maxim 254 de jucători, iar hărțile au elemente care pot fi distruse.

Înainte de debutul pe Steam, BattleBit Remastered fusese salvat de 800.000 de utilizatori în wishlist.

Sursa: GamesIndustry.biz