Walking in the air, de AureliaAlbAtros

Știu că-n liniștea sufletească voi găsi adevărata frumusețe omenească! de AureliaAlbAtros

Vezi AICI toate articolele lui AureliaAlbAtros

Celulele din corpul tău te ascultă! Cum te ajută conversația cu ele să te vindeci

Fiecare parte a corpului tau detine propria constiinta sau propriul suflet.

Aceste cuvinte puternice m-au facut sa inteleg capacitatea uimitoare a corpului de a se vindeca.

Cand mi-au fost spuse, sufeream de o boala cronica severa. Am introdus imediat aceasta conceptie in rutina mea de meditatie zilnica. Dar te poate auzi corpul tau? Ii poti vorbi pentru a-i castiga atentia?

In acea noapte, aflandu-ma in meditatie, am inceput sa ii vorbesc cu speranta, fara a astepta ceva. Apoi, la interval de o ora, tesuturile mele au raspuns. Tesutul conjunctiv s-a intins, invelind tesuturile cu cicatrici. Terminatiile nervoase s-au activat, iar muschii au inceput sa functioneze independent. Muschiul gambei, care era paralizat si fusese diagnosticat cu sindromul de durere regionala, a revenit la viata!

Bataile inimii mele au inceput sa creasca imediat cum am constientizat ce se intampla: libertatea in fata bolii urma sa fie atinsa. Atunci am inteles ce ar insemna asta pentru cei aflati intr-o situatie similara cu a mea. Mi-am organizat abordarea intr-un mod care sa fie usor de aplicat la clienti, si mi-am indreptat atentia asupra hipnoterapiei.

In instructiunile pe care le dau clientilor mei, ii atentionez ca ar trebui sa isi antreneze creierul sa atinga starile alpha si theta. Astfel se asigura buna comunicare dintre corp si minte.

Castigarea cooperarii corpului presupune 3 pasi:

– aproprie-te de corpul tau cu compasiune, constientizand ca celulele lui au viata;

– intareste-i increderea prin conversatii care sa propage dorinta ta de vindecare, de cooperare;

– lasa loc schimbarilor de-a lungul conversatiei, foloseste cuvinte care sa dea frau liber emotiilor.

Aceste sfaturi sunt necesare pentru ca vindecarea sa aiba loc. 

Cleve Backster a descoperit o serie de factori similari. El a petrecut 36 de ani cercetand viata celulara la plante, animale si oameni. El s-a referit la factori ca la ganduri reale, deprindere si spontaneitate. Backster este un fost angajat al CIA, lucrand ca specialist in interogari. Momentul definitor care l-a condus catre menirea sa adevarata a fost descris in cartea “Perceptie Primara”. S-a intamplat in februarie 1966, cand Backster monitoriza planta Dracaena, in prorpiul laborator, cu un echipament poligraf.

El a atasat echipamentul unei frunze si a inceput sa se gandeasca in ce fel sa induca o unda de soc in activitatea electrica a plantei. Emotiile intense functioneaza la oameni; dar la plante? El si-a imaginat ca da foc frunzei, iar in acel moment poligraful a inregistrat o reactie extrema. S-a indreptat cu uimire catre biroul secretarei sale, cautand niste chibrituri si gandindu-se daca nu cumva planta ii percepuse intentia.

Cand s-a intors, poligraful indica aceeasi reactie. Backster a dus chibriturile inapoi, iar poligraful a indicat o reactie inversa fata de cea precedenta, iar acul sau a coborat. Cand Backster s-a prefacut ca vrea sa dea foc plantei, aceasta s-a comportat normal, fara sa inregistreze vreo neliniste, ca si cum ar fi inteles intentia reala a omului. El a descoperit ca plantele reactioneaza fata de primii ingrijitori, raspunzand la emotiile pozitive sau negative, precum si la intoarcerea lor dupa ce au lipsit.

Cercetarile au aratat ca plantele vor oferi prioritate emotiilor primilor ingrijitori, in comparatie cu altii.
Mai tarziu, Backster si-a indreptat atentia asupra celulelor umane. El a colectat celule albe, le-a supus activitatii electrice si le-a inregistrat reactia. A descoperit ca pentru a obtine un raspuns este nevoie de emotii spontane. Daca donatorul s-a straduit sa emita o emotie, nu s-a intamplat nimic. Insa atunci cand a primit un telefon care sa il scoata din starea de stres, celulele au reactionat.

Distanta nu a fost relevanta in acest caz. Donatorul a lasat celulele in laborator si, pe parcursul zilei a inregistrat mai multe tipuri de emotii. Cand acestea au fost comparate cu rezultatele din fisele din laborator, s-a descoperit o legatura intre momentul cand emotiile au fost resimtite si momentul in care celulele din laborator au inregistrat activitatea. In timpul somnului donatorului, celulele nu au inregistrat nicio activitate.

Aceste experimente au fost facute cu un echipament care fotografia radiatiile electromagnetice- energia obisnuita, folosita pentru transmiterea informatiei. Celulele au facut abstractie de echipament, sugerand ca acest tip de comunicare nu poate fi accesata inca de stiinta moderna. Multi cercetatori sunt de parere ca dezvoltarea fizicii cuantice va fi folositoare in perceperea acestui camp de comunicatie.

Entaglementul cuantic este un proces care presupune ca doua particule care au fost conectate, inca mai comunica dupa separare. Cand una dintre ele sufera o schimbare energetica, acelasi lucru se intampla si cu cealalta.

Experimentul lui Backster puncteaza conceptia orientala conform careia exista o legatura de interdependenta intre toate elementele din natura. Culturile antice au numit acest lucru camp de energie universala, care sustine viata si ghideaza evolutia constiintei prin univers. Tehnica mea medicala pune mintea in legatura cu acest camp. Energia lui este apoi indreptata catre o vindecare psihica, prin intermediul vointei reale.

Therese Wade numeste aceasta metoda “Antara”( care in sanscrita inseamna “in interior”), iar ea ajuta o persoana sa experimenteze abilitatea vindecarii generata de uniunea corp-minte.

Scriitoarea acestui articol, Therese Wade, a obtinut diploma de master in Acupunctura si Medicina Orientala in 2003, la Universitatea Bastyr. Experienta ei in medicina chineza, studii samane, meditatii kundalini si hipnoterapie este integrata in abordarea medicinii de tipul minte-spirit-corp. Pentru mai multe informatii, accesati AntaraHealingArts.com .

Despre cum ne face fericiţi tăcerea…

Sunt unele persoane cărora le place să comunice cu ceilalţi. Ele par mai deschise,mai sensibile la cerinţele şi nevoile celorlati.

După cum ştim,de multe ori, doar prin comunicare se rezolvă unele situaţii şi se construiesc relaţii noi,deci a fi comunicativ este o calitate,o adevărată binecuvântare.

Dacă apar unele probleme,ele se datorează nu actului de comunicare, ci modului în care s-a realizat acesta. Nu este bine să fim duri în exprimare ,cum nu este bine,de asemenea, să nu fim sinceri atunci vrem să transmitem un mesaj interlocutorului nostru.

Întotdeauna este bine să comunicăm cu ideea de a construi ceva bun, de a transmite o informaţie folositoare partenerului nostru de dialog, de a-i « deschide ochii » într-o anumită situaţie în care se simte copleşit,de a-l ajuta,în ultimă instanţă.

Comunicarea este extrem de valoroasă în relaţiile interumane,dar şi tăcerea are avantajele şi frumuseţea ei!

Tăcerea este una din faţetele liniştii,ea ne trimite la suflet şi la contemplare. Tăcând,uneori, înţelegem mai multe decât dacă am întreba pentru a primi un răspuns. Multe informaţii ne vin în minte când practicăm tăcerea. În linişte,ne vin cele mai multe idei,cum,de altfel, ne putem pune la punct un plan de acţiune pentru ceea ce avem de făcut.

În tăcere ne conectăm la sufletul nostru care ştie să asculte această linişte dată de tăcere şi care ni se arată în toată splendoarea lui. Sufletul nu ni se dezvăluie decât în intimitatea noastră,într-o linişte profundă. Când vorbim despre tăcere nu ne referim doar la faptul că nu vorbim,ci şi la actul gândirii.

O tăcere autentică şi extrem de frumoasă este atunci când şi gândurile ni s-au oprit

În acel moment ne conectăm cu Dumnezeu, avem un schimb de iubire pură cu El,suntem Acasă. Este destul de greu să ne oprim fluxul gândirii pentru că noi ne-am obişnuit aşa. Mintea « macină » continuu, mereu găseşte ceva asupra căruia insistă cu aprecierile sau respingerile, mereu găseşte ceva de analizat. Este bine să gândim, dar mintea noastră are nevoie şi de pauze din când în când pentru a se încărca cu energia divină.

Conexiunea dintre noi şi divinitate nu se poate face nici ţipând,nici urlând, nici jignind, nici vorbind într-una. Trebuie să ne luăm pauze de tăcere,când gândurile noastre nu trebuie să aibă alte direcţie în afară de Dumnezeu. Este posibilă această conexiune, toţi înţelepţii au făcut şi fac asta de mii de ani.

Dovadă că ideile lor sunt încărcate de Adevăr şi Iubire (am folosit intenţionat majuscule pentru că vorbim de atribute ale divinităţii în acest caz).

Pentru a veni în ajutorul minţii, putem practica meditaţia. Câteva minute pe zi înseamnă enorm pentru corp şi minte. Câteva minute pe zi dacă suntem conectaţi la Cel care ne-a dat viaţă, ne putem declara fericiţi. 

O oră pe zi în compania lui Dumnezeu înseamnă o eternitate de bucurie şi împlinire.

În ce vase gătim? Ce trebuie să știi despre fiecare tip

Preocuparea pentru sănătatea ta și a familiei trece și prin bucătărie și nu e legată doar de consumul de alimente sănătoase, ci și de vasele (oale, tigăi etc.) în care acestea sunt preparate și depozitate.

Dacă te întrebi în ce vase e indicat să gătești, e bine să știi că unele materiale sunt mai prietenoase cu sănătatea decât altele. Ideal ar fi ca vasele și ustensilele de gătit să fie făcute din materiale care nu se crapă, nu se cojesc și nu contribuie la proliferarea bacteriilor. De asemenea, vasele trebuie să fie bune conductoare de căldură, pentru a găti mâncarea uniform.

Industria vaselor de gătit este în permanentă schimbare, producătorii fiind preocupați de îmbunătățiri precum suprafețele non-aderente sau compatibilitatea vaselor cu diverse plite și mașini de spălat. Unele dintre materialele folosite de-a lungul timpului (precum fonta) sunt considerate în continuare sigure pentru sănătate, în timp ce altele (precum teflonul) conțin anumite substanțe dăunătoare atât calității mâncărurilor preparate în ele, cât și sănătății.

Vasele de inox

Acest tip de vase de gătit se numără printre cele mai sigure când vine vorba de prepararea termică a alimentelor. Inoxul este un aliaj de oțel, crom și nichel, rezistent în timp, imun la coroziune și care nu afectează în vreun fel mâncarea, nici la temperaturi foarte mari. Aceste vase au o suprafață natural non-aderentă, deși unele mâncăruri se vor mai lipi. Totuși, fragmentele lipite se scot foarte repede dacă vasul este lăsat puțin la înmuiat și se freacă ușor cu un burete. Vasele de inox se pot pune pe aragaz, pe plită și la cuptor și se spală atât de mână, cât și în mașina de vase.

Vasele de sticlă termorezistentă

Și sticla termorezistentă este un material sigur pentru sănătate, nu absoarbe mirosurile alimentelor și nu elimină substanțe nocive în timpul preparării. Vasele de gătit din acest material pot avea forme diferite (rotunde, dreptunghiulare, pot fi mai înalte, mai întinse) și sunt folosite pentru preparatele la cuptor, unde rezistă la cele mai înalte temperaturi. E bine să fie unse cu ulei sau cu unt înainte de a pune preparatele în ele. Aceste vase se curăță ușor cu apă și detergent sau la mașina de spălat vase. Se recomandă a nu fi curățate intensiv cu obiecte ascuțite sau foarte abrazive. În cazul în care vasele de acest tip se ciobesc, se recomandă a nu mai fi folosite.

Vasele de fontă

Cu toate că sunt foarte grele și, deci, ceva mai dificil de manevrat, vasele de fontă au o istorie lungă în bucătăriile lumii și continuă să fie și în prezent o alegere sănătoasă când gătim. Fonta naturală este un aliaj de fier cu carbon care nu aduce niciun risc pentru sănătate. Deși vasele de fontă pot elimina fier în mâncare, acest lucru nu este o problemă, ba chiar poate fi util pentru persoanele care suferă de lipsă de fier. În vasele de fontă se poate găti și cu ulei, dar și fără, deoarece au o non-aderență naturală. Se pun atât pe aragaz și pe plită, cât și în cuptor și rețin căldura mult timp după ce au fost luate de pe foc.

Vasele de ceramică

Ceramica este unul dintre cele mai vechi materiale utilizate pentru fabricarea vaselor și unul dintre cele mai prietenoase cu sănătatea. Vasele de ceramică nu conțin și nu elimină substanțe periculoase (sunt fabricate din apă și argile), pot fi folosite la temperaturi înalte, și, cu toate că se încălzesc mai greu, mâncarea se gătește uniform în ele. Nu necesită atenție deosebită la spălare, nu se zgârie, și pot fi curățate chiar și cu produse abrazive. Daca aceste vase de gătit se crapă, se recomandă a nu mai fi folosite.

Vasele non-aderente au căpătat la un moment dat o reputație proastă, deoarece aveau în componență politetrafluoroetilenă (PTFE, cunoscută sub numele de teflon), substanță care, la temperaturi înalte, elimină particule potențial toxice pentru sănătate. Se pare că din 2013 încoace, producătorii s-au angajat să scoată în anii următori componenta toxică din fabricarea acestor vase, deci e posibil ca oalele și cratițele fabricate în ultimii 4-5 ani să fie mai sigure.

Vasele de cupru

Dacă au la suprafață un strat de oțel inoxidabil, vasele de cupru sunt sigure pentru gătit, cu condiția ca, dacă acest strat se zgârie, vasele să nu mai fie folosite. Dacă nu au acest strat protector, sunt periculoase, deoarece cresc riscul de toxicitate (moleculele de cupru pot ajunge în mâncare). Pot fi folosite pe aragaz, plită sau la cuptor, la temperaturi foarte ridicate.

10 antibiotice naturale despre care ar trebui sa stii.

Exista multe tipuri de medicamente pentru multe probleme diferite, dar nu toate sunt eficiente 100% sau nu toata lumea isi poate permite sa le cumpere.

Chiar inainte de dezvoltarea tehnologiei si a stiintei moderne, care asigurau dezvoltarea medicinei, oamenii foloseau medicamente pe baza de plante.

Natura are cu adevarat multe de oferit. Dar de ce aleg oamenii sa cheltuiasca atat de multi bani pe tratament atunci cand Mama Natura ofera multe alternative?

Raspunsul la aceasta intrebare este simplu – pentru ca medicina moderna nu o doreste. Si persoana doreste sa obtina un efect imediat. Si remediile naturale trebuie consumate pentru o perioada lunga de timp inainte de aparitia unor rezultate vizibile. Dar, in acelasi timp, nu numai ca te pot vindeca, ci si pot oferi un efect pe tot parcursul vietii.

Unul dintre cele mai bune daruri ale naturii sunt plantele care pot fi folosite ca antibiotice. Iata cateva dintre ele.

1. Usturoi.

Usturoiul nu este doar o planta unica de condimente care se foloseste la gatit, ci si un excelent agent antiseptic, bactericid, antiinflamator si anti-imbatranire. Alicina continuta in usturoi distruge un numar mare de microbi.

Usturoiul este, de asemenea, utilizat pentru a scapa de paraziti, guta, diabet si boli cardiovasculare. Este recomandat pentru hidropiza, constipatie cronica, febra, urolitiaza si insomnie.

2. Ceapa.

Aceasta leguma condimentata te poate face sa plangi, dar beneficiile sale nutritionale sunt incurajatoare. Ceapa seamana foarte mult cu usturoiul. Poate ajuta la ameliorarea durerii, inflamatiei, racelii si gripei. Scade nivelul colesterolului , imbunatateste imunitatea, ajuta sa faca fata tulburarilor din tractul gastrointestinal, aterosclerozei, racelii si bronsitei, hipertensiunii .

3. Extract din seminte de grepfrut.

Conform rapoartelor recente, extractul de seminte de grepfrut are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. De aceea este foarte recomandat in tratamentul tuturor tipurilor de infectii.

4. Hrean.

Hreanul imbunatateste functia intestinului, are proprietati coleretice, expectorante, antiscorbutice. Este prescris pentru raceli, diverse procese inflamatorii, boli ale tractului gastro-intestinal, radiculita, boli ale ficatului, guta, reumatism, vezica urinara, boli ale pielii. Compusii glucozinolati gasiti in hrean sunt suficient de puternici pentru a lupta chiar si impotriva cancerului.

5. Vitamina C.

Vitamina C sau acidul ascorbic se gaseste in diferite fructe si legume, cum ar fi ananasul, portocala si lamaia. Este un puternic antioxidant care poate fi utilizat pentru intarirea sistemului imunitar, pentru mentinerea si construirea tesuturilor conjunctive precum oasele si vasele de sange.

Aceasta vitamina poate fi folosita si pentru a repara pielea. In afara de aceasta, vitamina C poate ajuta si la sanatatea inimii si poate proteja impotriva bolilor de inima.

6. Miere Manuka.

Acesta este un tip unic de miere, care este originar din Noua Zeelanda. Aceasta varietate contine substante cu proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice si antifungice.

Principala utilizare a mierii de manuka in domeniul medical este de a vindeca rani minore si arsuri si este utilizata pentru scaderea nivelului ridicat de colesterol, tratarea diabetului si chiar a cancerului.

7. Scortisoara.

Scortisoara este bogata in antioxidanti – polifenoli care protejeaza organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Acest condiment uimitor este bun pentru scaderea zaharului din sange, precum si pentru prevenirea diabetului. Scortisoara va ajuta la ciuperci si alte boli. Poate fi folosit si ca conservant natural pentru alimente.

8. Otet de mere.

De pe vremea lui Hipocrate, otetul de mere a fost utilizat pe scara larga ca tratament alternativ. Acest otet este plin de antioxidanti care pot repara celulele deteriorate.

Otetul de mere vindeca si, de asemenea, ucide germenii gratie acidului malic si poate actiona ca un antibiotic. Poate fi folosit si pentru a pierde in greutate si pentru a va mentine inima sanatoasa.

9. Eucalipt.

Eucaliptul este o planta antiseptica care functioneaza bine pentru vindecarea pielii. Poate fi preparat si ca un ceai, care este utilizat pentru tratarea tusei, precum si pentru indepartarea ciupercilor. Este utilizat pentru tratarea problemelor respiratorii, cum ar fi pneumonia, astmul, tuberculoza si bronsita.

Uleiul de eucalipt este foarte relaxant si poate ameliora oboseala mentala. Ajuta la oboseala cronica si este, de asemenea, utilizat pentru tratarea stresului.

10. Ghimbir.

Ghimbirul este utilizat atat in tratarea racelilor, cat si a fluxului datorita substantei sale, gingerolul, care are multe proprietati medicinale. Radacina de ghimbir poate ameliora greata, arsurile la stomac, durerile articulare si musculare.

10 plante de interior care aduc fericire si prosperitate acasa

Exista o modalitate usoara de a elimina energia negativa din casa ta si de a o umple de sanatate, fericire si bogatie. La fel ca oamenii, plantele emit o anumita energie care schimba atmosfera din jurul lor.

Iata 10 plante care ar trebui sa fie in casa ta pentru pace si prosperitate:

1. Spathiphyllum (Crinul pacii)

Aceasta planta frumoasa provine din padurile din America de Sud, dar creste bine acasa. Principalul lucru este sa pulverizati floarea in fiecare zi si, primavara, sa o transplantati in sol proaspat.

Spathiphyllum ii ajuta pe cei singuri sa-si gaseasca sufletul pereche. In plus, in casa in care creste spathiphyllum, dragostea si intelegerea reciproca vor domni intotdeauna.

2. Saintpaulia (Violeta de Parma)

Aceasta floare mai este numita violeta uzambara. Are nevoie de ingrijire atenta, multa lumina si umezeala. Saintpaulia mentine pacea in familie, prevenind certurile. Si aceasta floare simbolizeaza si iubirea eterna.

3. Hibiscus chinezesc.

Toata lumea iubeste aceste frumoase flori mari. Hibiscus iubeste caldura deoarece creste la tropice, dar nu mai mult de 35 de grade. Daca aveti hibiscus in crestere in casa dvs., dragostea pasionala va asteapta in curand.

4. Hoya carnosa (floarea de ceara)

Este un gen de plante care include multe specii. De exemplu, in unele tari este obisnuit sa dai flori Hoya Kerra de Ziua Indragostitilor. Dar in case cel mai adesea se pastreaza hoya carnoase.

Aceasta planta ofera fericire familiei, mai ales daca o tii in dormitor.

5. Mirtul.

Acest arbust vesnic verde infloreste cu mici flori albe. Nu numai ca este frumos, dar are si proprietati curative. Numele „mirt” provine din cuvantul grecesc pentru „tamaie”. Se crede ca mirtul ajuta la incheierea unei casnicii reusite si aduce fericire si pace familiei. In unele tari, mirtul este dat cadou la nastere.

6. Aichrison.

Este un gen de plante care ating 30 cm inaltime. Are frunze in forma de inima, pentru care este numita „floarea iubirii”. Dupa cum sugereaza si numele, aduce iubire si fericire proprietarului sau.

7. Calateea (Planta – paun)

Acest gen de plante cu frunze frumoase provine din America de Sud. Multi oameni cresc calathea acasa din cauza colorarii neobisnuite a frunzelor. Calateea simbolizeaza confortul casei si aduce fericire in viata de familie.

8. Chlorophytum (Planta paianjen)

Plantele din acest gen sunt foarte putin exigente. Cresc bine si produc flori frumoase. Se crede ca Chlorophytum aduce armonie si fericire vietii de familie.


9.Kislitsa (oxalis)

Denumirea acestei plante reflecta continutul ridicat de acid oxalic din frunzele sale. Planta poate fi cultivata intr-o gradina sau intr-un ghiveci . Are multe proprietati minunate.

10. Anthurium.

Exista multe tipuri de anthurium. Nu-i place lumina directa a soarelui, necesita udari frecvente si necesita umiditate ridicata, mai ales in perioada de crestere. Dar el da energie puterii si, daca intreaga familie este incarcata de forta, veti gasi succesul si fericirea in dragoste.

Cum sa indepartati grasimea din bucatarie in 5 minute

Bucataria este poate cea mai confortabila camera din casa.

Aici familia se aduna la masa, mananca, isi povestesc reciproc ultimele intamplari si isi impartasesc secretele cele mai interioare.

Bucataria este locul unde se prepara mancarea si unde se depoziteaza mancarea. Aceasta inseamna ca petele grase apar inevitabil in bucatarie. Fete de masa, prosoape de bucatarie, frigider, suprafete de lucru – nimic nu ocoleste murdaria.

1. Inarmeaza-te cu prosoape de hartie

Prosoapele de hartie va pot ajuta sa curatati grasimea si murdaria din bucataria dvs. in cateva minute. Sunt foarte convenabile si practice de utilizat. Ele pot fi folosite pentru a indeparta petele proaspete sau pentru a pregati suprafata de lucru pentru utilizare.

Daca pata este complet proaspata, umeziti un prosop de hartie cu apa calda si stergeti suprafata de lucru. Nu va mai ramane nicio urma.

2. Nu uitati sa umeziti suprafetele cu apa calda

Daca grasimea a reusit sa manance ferm in mobilierul de bucatarie, nu va grabiti sa folositi produse chimice de uz casnic. Pentru ca un instrument special sa functioneze mai eficient, trebuie mai intai sa umeziti suprafata cu apa calda. Petele incapatanate se vor desprinde usor si vor fi mai usor de indepartat.

Umeziti servetelele de hartie cu apa calduta, strangeti usor, asezati peste petele grase, apasati cu mainile si lasati-le 5-10 minute. Dupa aceea, puteti incepe curatarea in siguranta.

3. Cumpara produse speciale

In unele cazuri, pur si simplu nu puteti face fata fara utilizarea produselor chimice de uz casnic. Agentii de curatare eficienti vor indeparta rapid grasimea incapatanata. Formula lor sofisticata si compozitia dura abordeaza cu usurinta cele mai dure pete.

Important: Alegeti agentul de curatare corect pentru diferitele suprafete de lucru. Stabiliti materialul de bucatarie inainte de a cumpara produse chimice de uz casnic.

Acest lucru va ajuta la evitarea consecintelor negative si a deteriorarii mobilierului.

4. Folositi bicarbonat de sodiu

Daca petele nu sunt atat de dificile, atunci nu este deloc necesar sa folositi produse chimice de uz casnic la curatare. Incercati sa curatati bucataria de pete grase cu produse testate in timp. De exemplu, bicarbonatul de sodiu obisnuit va poate ajuta in acest sens.

Se amesteca putin bicarbonat de sodiu cu apa pentru a face o pasta . Aplicati-l pe petele uleioase si lasati-l sa actioneze 10-15 minute. Apoi indepartati pata cu un burete sau prosoape de hartie.

5. Lamaie

Un alt ajutor in indepartarea petelor grase este lamaia. Deci, grasimea care ramane in cuptor dupa gatit poate fi indepartata cu suc de lamaie si apa . Umpleti petele cu suc de lamaie si presarati putin bicarbonat de sodiu. Cand grasimea incepe sa se stranga , scoateti-o cu prosoape de hartie.

6. Otet

Pentru petele dure, otetul poate ajuta. Amestecati o cana de otet cu putin suc de lamaie pentru un miros placut de citrice dupa curatare. Aplicati tinctura pe pata, lasati-o sa actioneze o vreme, apoi frecati pata cu un burete.

7. Curatati regulat

Regularitatea este importanta in curatare. Petele proaspete de grasimi si alte murdarii din bucatarie sunt mult mai usor de indepartat decat petele care s-au intarit si s-au inmuiat in suprafata. Aveti intotdeauna prosoape de hartie in bucataria dumneavoastra pentru a curata rapid murdaria .

Cele mai bune alimente la micul dejun pentru sanatate

Multi oameni cred ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, deoarece da startul metabolismului unei persoane.

Un mic dejun sanatos este unul care contine alimente nutritive care ofera energie si fac o persoana sa se simta plina, ceea ce poate ajuta la prevenirea supraalimentării mai tarziu in timpul zilei. In acest articol, aflati despre cele mai bune alimente pe care sa le consumati dimineata.

Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz sunt o putere nutritiva. Contine beta glucan, care este o fibra groasa, lipicioasa, care ajuta o persoana sa se simta plina mai mult timp si, de asemenea, poate reduce colesterolul. Ovazul este, de asemenea, bogat in antioxidanti, acizi grasi omega-3, folat si potasiu.

Oua

Ouale sunt un aliment popular pentru micul dejun. Sunt hranitoare si contin proteine de inalta calitate.

Unii oameni cred ca ouale nu sunt sanatoase din cauza cantitatii de colesterol pe care o contin. Cu toate acestea, cercetarile au aratat ca colesterolul din oua are un impact minor asupra colesterolului sau lipoproteinelor cu densitate scazuta din sange.

Un studiu asupra persoanelor cu risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2 sau boli cardiovasculare a constatat ca consumul de oua intregi si reducerea moderata a consumului de carbohidrati au dus la imbunatatirea nivelului de colesterol din sange. De asemenea, a redus circumferinta taliei, greutatea si grasimea corporala.

Nuci si unt

Daca o persoana nu mananca produse de origine animala, consumul de nuci este un alt mod excelent de a obtine suficiente proteine. Nucile contin, de asemenea, antioxidanti, magneziu, potasiu si grasimi sanatoase pentru inima.

Cafea

Consumul de cafea la micul dejun este popular datorita continutului sau de cofeina. Cafeaua ofera si alte beneficii pentru sanatate datorita antioxidantilor sai, care ajuta la combaterea inflamatiei.

Un studiu sugereaza ca consumul de cafea obisnuita sau decofeinizata ar putea reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Cercetatorii au sugerat, de asemenea, ca unele componente ale cafelei imbunatatesc metabolismul glucozei.

Cu toate acestea, adaugarea de zahar va reduce efectele benefice ale cafelei. Cel mai bine este sa reduceti sau sa evitati adaugarea de zahar in cafea si sa alegeti lapte degresat sau vegetal.

Fructe de padure

Fructele de toate tipurile, cum ar fi afine, capsuni, zmeura si mure, sunt o modalitate excelenta de a incepe dimineata. Sunt sarace in calorii, bogate in fibre si contin antioxidanti de combatere a bolilor.

Topul influencerilor români: Cea mai mare parte a influencerilor din România este repezentată de femei. Peste 47% dintre creatorii Instagram din România sunt implicați în fraude – studiu

Thumbnail

Sursa imagine pickpik.com

Majoritatea influencerilor au încercat măcar o dată o metodă artificială pentru creșterea în Instagram, iar cel puțin 15% dintre ei au anomalii de creștere vizibile.

Conform studiului, 47% dintre influencerii români activi în Instagram și-au construit comunitățile utilizând practici frauduloase (precum follow/unfollow, comentarii neautentice, anomalii de creștere etc), inclusiv celebritățile din categoria macro-influenceri, unde procentul ajunge la 55,21%. Cine este cel mai influent creator din România.

HypeAuditor, principala companie globală de audit în Social Media, a derulat recent, împreună cu MOCAPP, partenerul său pentru România, primul studiu despre calitatea audiențelor pe care le au influencerii români activi pe Instagram – cea mai folosită rețea de socializare din lume și totodată cea mai utilizată platformă de Influencer Marketing pentru branduri pe piața locală.

În octombrie 2020, în România erau 4 539 000 de utilizatori Instagram, reprezentând 23,5% din întreaga populație.

Ne-am dorit să aflăm care sunt categoriile de creatori de conținut cu cel mai engagement rate (ER), cât de autentice sunt creșterile lor, dar și unde ne aflăm din perspectiva fraudelor în construirea comunităților. Acest prim studiu ne confirmă că piața este în proces de profesionalizare, iar analiza realizată cu HypeAuditor reprezintă un ghid util brandurilor care derulează campanii de IM în România”, spune Florin Grozea, CEO și fondator MOCAPP.

Astfel, studiul recent arată că majoritatea influencerilor au încercat măcar o dată o metodă artificială pentru creșterea în Instagram, iar cel puțin 15% dintre ei au anomalii de creștere vizibile.

Conform studiului, 47% dintre influencerii români activi în Instagram și-au construit comunitățile utilizând practici frauduloase (precum follow/unfollow, comentarii neautentice, anomalii de creștere etc), inclusiv celebritățile din categoria macro-influenceri, unde procentul ajunge la 55,21%.

  • Peste 44,9% dintre influencerii din România au între 5k și 20k de urmăritori

Ne-am dorit să aflăm care sunt categoriile de creatori de conținut cu cel mai engagement rate (ER), cât de autentice sunt creșterile lor, dar și unde ne aflăm din perspectiva fraudelor în construirea comunităților. Acest prim studiu ne confirmă că piața este în proces de profesionalizare, iar analiza realizată cu HypeAuditor reprezintă un ghid util brandurilor care derulează campanii de IM în România”, spune Florin Grozea, CEO și fondator MOCAPP.

Peisajul influencerilor Instagram în România:

Creatorii de conținut(18.716 analizați în raportul HyperAuditor) sunt în majoritate de gen feminin (60,40%), predominant cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, în timp ce influenceri de gen masculin (39,60%) au preponderent vârste cuprinse între 25 și 34 de ani.

Per total, aprecierea medie a influencerilor români se ridică la 2,86%, puțin mai scăzută decât în alte țări, utilizatorii din România fiind mai puțin implicați în conținutul creat de acestia. Nano-influencerii români au, în schimb, comunități cu engagement mai mare (6,23) comparativ cu media internațională la această categorie (5,71).

Nivelul de fraudă pe care l-am constatat în România este similar cu alte țări europene atât la capitolul anomalii de creștere, cât și în ceea ce privește nivelul de fraudă, care în Franța ajunge la 48%, iar în UK la 50%. În USA, de exemplu, anomaliile de creștere sunt chiar mai mari, de 22,25%, în timp ce nivelul de fraudă se ridică la 54%”, spune Nikita Baklanov, marketing specialistHypeAuditor.

  • Inna este cel mai influent creator din România

Din perspectiva numărului de urmăritori, creatorii români de conținut din Instagram se împart în:

  • Mega- influenceri și celebrități (peste 1 milion de urmăritori)

Adesea au un public foarte mixt, cu diverse subiecte de interes. Relațiile lor cu aceștia sunt mai reci în comparație cu alte grupuri de influenceri. Au cea mai mare acoperire, dar cel mai mic nivel de încredere.

  • Macro – influenceri (100.000 – 1 milion de urmăritori)

Sunt renumiți într-o comunitate locală, un fel de „mini-celebritate”. Conținutul lor este de obicei de înaltă calitate și este bazat pe o anumită pasiune sau temă.

  • Micro-influenceri (5 mii – 20 mii urmăritori) și medi-influenceri (20 mii – 100 mii urmăritori)

Au un public de nișă, care apreciază conexiunea mai profund. Micro-influencerii sunt prezenți în aproape orice domeniu: sănătate și fitness, alimentație, antreprenoriat, modă și frumusețe sunt câteva dintre categoriile cel mai bine reprezentate.

  • Nano-influenceri (1 mie – 5 mii urmăritori)

Sunt consumatori obișnuiți, pasionați și dispuși să împărtășească; influentează un număr mai mic de oameni, dar au cea mai mare rată de apreciere din partea comunității lor.

  • În medie, peste 17,45% dintre creatorii români au folosit metodele follow/unfollow și massfollowing pentru a-și crește numărul de urmăritori

Țările cu cel mai mare grad de engagement (ER) în 2020

  1. Finlanda: 5,51%
  2. Grecia: 5%
  3. Croația: 4,12%
  4. Japonia: 4,07%
  5. Austria: 4,04%
  6. Germania: 3,91%
  7. Polonia: 3,87%
  8. Ungaria: 3,82%
  9. Belgia: 3,79%
  10. Letonia: 3,77%
  • Peste 7% dintre micro-influenceri folosesc Comment Pods

Engagement rate-ul (ER) este un punct de reper important utilizat în mod obișnuit pentru măsurarea succesului pe Instagram, deoarece poate determina dacă un influencer are o conexiune cu publicul său.
Conținutul foarte apreciat, care are multe aprecieri și comentarii, are de asemenea o șansă mai mare să apară organic într-un feed de Instagram.

  • Inna este cel mai influent creator de conținut din România
  1. Inna –2,91 milioane de urmăritori
  2. Antonia – 2,61 milioane deurmăritori
  3. Delia – 2,51 milioane de urmăritori
  4. Andra – 2,4 milioane de urmăritori
  5. EuSuntDorian – 2,14 milioane de urmăritori
  6. Nicolecherry – 2 milioane de urmăritori
  7. Smiley_omul – 1,9 milioane de urmăritori
  8. Alinaeremia – 1,8 milioane de urmăritori
  9. AndreeaMantea – 1,8 milioane de urmăritori
  10. Selly – 1,69 milioane de urmăritori

Citeşte aici intregul studiuThumbnail

Nou fond european de 325 milioane dolari pentru startup-uri tech de agricultură

Thumbnail
Sursa imagine © Mohammed Anwarul Kabir Choudhury |

Startup-urile europene din domeniul tehnologiilor pentru agricultură vor putea obține noi finanțări de capital de risc dintr-un fond de investiții, în valoare totală de 325 de milioane de dolari, lansat vineri de o firmă de venture capital din Bruxelles.

Potrivit Tech.eu,  firma de investiții Astanor Ventures va finanța startup-uri europene și nord-americane, care dezvoltă tehnologii ecologice cu aplicabilitate în sectoarele alimentației, agriculturii și al oceanelor.

„Niciodată nu a fost mai clar decât acum că este o legătură directă între alimentele pe care le mâncăm și mediul în care trăim. Când o parte a ecosistemului ce conectează fermierii, consumatorii, animalele, râurile, mările, solul, plantele și aerul are de suferit, cu toții avem de suferit” – a declarat cofondatorul Astanor, Eric Archambeau, citat de Reuters.

Eric Archambeau și George Coelho, un alt cofondator al Astanor Ventures, au lansat anterior și Balderton Capital, unul dintre cele mai importante fonduri de investiții europene care finanțează startup-uri tech, conform Sifted.eu. Printre altele, Balderton a finanțat gigantul media Spotify, când compania suedeză era la început de drum.

Fondată în anul 2017, firma de investiții belgiană Astanor a acordat sprijin startup-ului german InFarm, care realizează ferme verticale, instalate în hipermarketuri. Finanțare de la Astanor a primit și startup-ul franțuzesc Ynsect, care extrage proteină din insecte, pentru hrana animalelor.