„The Liberator” este o mini-serie de pe Netflix, bazată pe evenimente reale, care merită văzută

„The Liberator” este o mini-serie de pe Netflix, bazată pe evenimente reale, care merită văzută Foto: Netflix

Netflix a sărbătorit „Ziua veteranilor” într-un mod destul de interesant, mai exact prin lansarea unei drame istorice animate, „The Liberator”, bazată pe realitate.

„The Liberator” este o mini-serie formată din patru părți, iar acțiunea se petrece pe frontul european din cel de-al Doilea Război Mondial. Povestea urmărește un grup de soldați care au devenit eroi inspiraționali ai timpului lor.

Acest proiect animat pentru adulți este unul ambițios și se bazează pe evenimente reale. Seria ecranizează romanul lui Alex Kershaw: „The Liberator: One World War II Soldier’s 500-Day Odyssey”. Acțiunea se învârte în jurul ofițerului din armata americană Felix Sparks. El a făcut parte din Regimentul 157 Infanterie, care a luptat în Italia, alături de trupele aliate, timp de mai bine de 500 de zile. Și, deși această poveste pare prea epică pentru a fi reală, chiar este reală.

O carieră de poveste cu final fericit

În timpul războiului, Felix L. Sparks era la cârma celui de-al treilea batalion din Regimentul 157 Infanterie. Unitatea lui a fost printre primele care au intrat în lagărul de concentrare din Dachau pentru a elibera prizonierii.

În timpul carierei sale de poveste, Sparks a făcut parte din mai multe operațiuni militare, printre care Husky, invazia aliată din Sicilia; Operațiunea Dragoon, invazia aliată din Provența; bătăliile de la Bulge și Aschaffenburg.

„The Liberator” se concentrează pe viața lui Sparks din perioada Operațiunii Husky și a bătăliei de la Anzio, ce a durat din 22 Ianuarie 1944 până pe 5 Iunie 1944. Sparks, care era brigadier general la vremea aceea, este pilonul esențial în succesul bătăliei de la Anzio și, de asemenea, singurul care a supraviețuit în luptă. Bradley James este vocea versiunii animate a lui Sparks și Greg Jonkajtys regizează seria.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.