Alertă de covid-19 la Palatul Victoriei. Ludovic Orban a stat lângă el: ”Am respectat regulile, dar virusul nu iartă”

Virgil Popescu a fost testat pozitiv înainte de delegația în Israel Sursă poză: Inquam Photos

Veste proastă în Ministerul Economiei, acolo unde COVID-19 a ajuns de curând. Cu puțin timp în urmă, Virgil Popescu a anunțat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, prezentându-și starea de sănătate actuală. Acesta a descoperit că s-a infectat după ce s-a confruntat cu simptome de gripă.

Ce făcuse cu puțin timp înainte

Virgil Popescu a relatat că simptomele de gripă pe care le-a semnalat au apărut la o zi după ce primise un rezultat negativ al testului COVID-19. Șeful de la Economie trebuia să plece într-o deplasare oficială în Israel, motiv pentru care a fusese nevoit să se testeze.

Virgil Popescu a fost testat pozitiv după simptome de gripă
Virgil Popescu a fost testat pozitiv după simptome de gripă
Sursă poză: Inquam Photos

În acest moment, starea sa este stabilă și nu prezintă „simptome grave”. Atât el, cât și familia sunt bine, urmând a urmări evoluția pe care o poate avea această infectare. Virgil Popescu le recomandă tuturor cetățenilor să poarte mască pentru că este foarte important să se protejeze.

De asemenea, ministrul Economiei a confirmat faptul că a respectat toate regulile, dar cu toate acestea, virusul nu iartă.

”Astăzi am fost testat pozitiv cu COVID – 19. Am urmat protocolul și sunt încrezător că va fi bine. Sâmbătă am fost testat pentru plecarea în Israel. Testul a fost negativ. Duminică noaptea am avut simptome de gripă.

Astăzi am făcut un nou test, care a ieșit pozitiv. Nu am simptome grave, pentru moment. Cei apropiați sunt în regulă. Aveți grijă mare de fiecare dintre voi. Masca vă poate proteja.

Am respectat regulile, dar acest virus nu ”iartă”. Sunt încrezător că voi trece și peste această perioadă. Că este multa treabă de făcut”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Virgil Popescu și Ludovic Orban au fost împreună în Franța

Vestea că Virgil Popescu este infectat cu COVID-19 ridică probleme și în cazul premierului Ludovic Orban, alături de care s-a aflat săptămâna trecută într-o vizită făcută în Franța.

Aceștia au semnat un memorandum economic, iar compania franceză Orano a semnat un acord de intenție cu Nuclearelectrica, cu privire la proiectul de construcție al reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Cu toate acestea, potrivit romania.europalibera.org, Ludovic Orban a efectuat luni un test pentru COVID-19 în scopul delegației care urmează să o facă în Israel. În cazul premierului, rezultatul fiind negativ.

Ludovic Orban urmează să plece în perioada 3-4 noiembrie în Statul Israel și în Palestina. El va fi însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, dar și de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.