Alertă de covid-19 la Palatul Victoriei. Ludovic Orban a stat lângă el: ”Am respectat regulile, dar virusul nu iartă”

Virgil Popescu a fost testat pozitiv înainte de delegația în Israel Sursă poză: Inquam Photos

Veste proastă în Ministerul Economiei, acolo unde COVID-19 a ajuns de curând. Cu puțin timp în urmă, Virgil Popescu a anunțat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, prezentându-și starea de sănătate actuală. Acesta a descoperit că s-a infectat după ce s-a confruntat cu simptome de gripă.

Ce făcuse cu puțin timp înainte

Virgil Popescu a relatat că simptomele de gripă pe care le-a semnalat au apărut la o zi după ce primise un rezultat negativ al testului COVID-19. Șeful de la Economie trebuia să plece într-o deplasare oficială în Israel, motiv pentru care a fusese nevoit să se testeze.

Virgil Popescu a fost testat pozitiv după simptome de gripă
Virgil Popescu a fost testat pozitiv după simptome de gripă
Sursă poză: Inquam Photos

În acest moment, starea sa este stabilă și nu prezintă „simptome grave”. Atât el, cât și familia sunt bine, urmând a urmări evoluția pe care o poate avea această infectare. Virgil Popescu le recomandă tuturor cetățenilor să poarte mască pentru că este foarte important să se protejeze.

De asemenea, ministrul Economiei a confirmat faptul că a respectat toate regulile, dar cu toate acestea, virusul nu iartă.

”Astăzi am fost testat pozitiv cu COVID – 19. Am urmat protocolul și sunt încrezător că va fi bine. Sâmbătă am fost testat pentru plecarea în Israel. Testul a fost negativ. Duminică noaptea am avut simptome de gripă.

Astăzi am făcut un nou test, care a ieșit pozitiv. Nu am simptome grave, pentru moment. Cei apropiați sunt în regulă. Aveți grijă mare de fiecare dintre voi. Masca vă poate proteja.

Am respectat regulile, dar acest virus nu ”iartă”. Sunt încrezător că voi trece și peste această perioadă. Că este multa treabă de făcut”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Virgil Popescu și Ludovic Orban au fost împreună în Franța

Vestea că Virgil Popescu este infectat cu COVID-19 ridică probleme și în cazul premierului Ludovic Orban, alături de care s-a aflat săptămâna trecută într-o vizită făcută în Franța.

Aceștia au semnat un memorandum economic, iar compania franceză Orano a semnat un acord de intenție cu Nuclearelectrica, cu privire la proiectul de construcție al reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Cu toate acestea, potrivit romania.europalibera.org, Ludovic Orban a efectuat luni un test pentru COVID-19 în scopul delegației care urmează să o facă în Israel. În cazul premierului, rezultatul fiind negativ.

Ludovic Orban urmează să plece în perioada 3-4 noiembrie în Statul Israel și în Palestina. El va fi însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, dar și de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

OnePlus Nord N10 5G și N100 primesc specificații neoficiale

OnePlus Nord N10 5G și N100 primesc specificații neoficiale

OnePlus pregătește noi modele smartphone sub brandul Nord, inclusiv cu 5G, surse neoficiale dând ca dată de lansare ziua de 26 noiembrie.

Potrivit listei preliminare cu specificații, OnePlus Nord N10 5G este un telefon cu ecran LCD HD+ de 6.52 inch, bazat pe Snapdragon 690, primul chipset Qualcomm disponibil cu conectivitate 5G, asigurată cu ajutorul unui modem amplasat separat pe placa electronică.

Configurația este completată cu 6GB memorie RAM, 128GB stocare internă, ieșire jack pentru căști și sistem quad-camera la partea din spate. Acesta vine cu o cameră principală de 64MP, cameră ultra-wide de 8MP, cameră macro de 2MP și senzor DoF, tot de 2MP. Telefonul vine echipat cu un acumulator de 4300 mAh, promițând până la două zile de autonomie.

OnePlus Nord N100, soluția low-cost

Cei pentru care conectivitatea 5G nu este dotare obligatorie pot scuti ceva bănuți alegând modelul OnePlus Nord N100 cu 4G.

OnePlus Nord

Acesta vine motorizat de chipsetul Snapdragon 460, folosit în configurație cu cu 4GB memorie RAM și GB stocare internă. Mult mai modestă, camera foto are la bază un senzor principal de 13MP, cameră macro de 2MP și senzor DoF pentru aplicarea efectelor de profunzime.

Vestea bună este că acumulatorul livrat este unul de 5000 mAh, inginerii OnePlus folosind în mod productiv spațiul câștigat prin eliminarea modemului 5G.

Astfel OnePlus N100 are șanse să devină cel mai accesibil smartphone lansat până acum de producătorul chinez, concurând serios la gama low-cost.

Apple pregătește un motor de căutare care să înlocuiască Google pe iOS

Apple pregătește un motor de căutare care să înlocuiască Google pe iOS

Chiar dacă pe piața de sisteme de operare Apple și Google sunt rivali, cele două companii colaborează de multe ori pentru dezvoltarea acestor ecosisteme software.

De exemplu, Google a fost dintotdeauna motorul de căutare implicit din iOS și macOS. Totuși, cele două companii au ajuns în ultimii câțiva ani în atenția autorităților care tot investighează posibilitatea de monopol a acestora. Este posibil ca în viitorul apropiat, compania Apple să fie nevoită să ofere utilizatorilor mai multe alternative de motoare de căutare, iar una dintre alegeri să fie chiar un motor de căutare proprietar.

Apple are nevoie de o alternativă la Google în cazul în care autoritățile vor interveni în afacerile sale

Noi informații publicate de Financial Times sugerează că Apple se pregătește să intre pe piața motoarelor de căutare. Nu este clar ce implică asta la nivel de afaceri, însă înțelegerea dintre Apple și Google era cotată la câteva miliarde de dolari anual, bani pe care producătorul de iPhone-uri îi încasa. Dacă autoritățile vor obliga Apple să renunțe la Google, compania s-ar putea vedea nevoită să acopere acel gol în încasări.

Se pare că Apple deja a început să angajeze specialiști în dezvoltarea de motoare de căutare, inclusiv foști angajați de la Google, în timp ce are multe posturi deschise pentru angajare în acest domeniu. Totodată, online a fost descoperit un așa numit „Applebot”, un algoritm de tip crawler care indexează site-uri de pe internet, așa cum o face și Google. Nu în ultimul rând, în iOS 14, unele rezultate ale căutărilor apar din partea Apple, nu de pe Google.

Totuși, nu este clar cum ar putea câștiga Apple bani din căutări, având în vedere istoria sa. Compania se laudă cu securitatea și intimitatea datelor și cu faptul că nu colectează informații despre utilizatorii săi pe platformele pe care le deține. Totuși, motoarele de căutare fac bani din reclamele afișate între rezultatele căutărilor, care sunt atent țintite către fiecare utilizator în parte. Alegerea utilizatorului se face pe baza unui profil rezultat din colectarea de date despre acesta.

Există însă posibilitatea ca un motor de căutare Apple să rămână doar o funcție din iOS sau macOS, care să suplinească lipsa unui motor de căutare implicit. Desigur, este greu de crezut că nu vei putea seta Google în locul acestuia manual, dacă asta îți dorești.

Android Authority

Autoritățile SUA permit acum Huawei să cumpere ecrane OLED de la Samsung

Autoritățile SUA permit acum Huawei să cumpere ecrane OLED de la Samsung

Ne-am obișnuit să auzim despre cum Huawei nu mai poate colabora cu furnizori de componente, însă ușor-ușor, SUA oferă licențe unor parteneri ai companiei.

În timp ce compania este încă ținută departe de fabricile de chipset-uri, lucru care va afecta grav producția de smartphone-uri în viitorul apropiat, Samsung a primit de curând o licență pentru a putea vinde paneluri OLED către producătorul chinez. Astfel, produsele sale vor putea fi echipate în viitor cu ecrane produse de compania coreeană.

Huawei va putea să cumpere din nou ecranele OLED de la Samsung

Samsung Display, divizia care se ocupă cu producția de ecrane din cadrul producătorului coreean, are acum o licență garantată de autoritățile SUA prin care poate vinde din nou paneluri OLED către Huawei. Aceasta nu pare însă să fie o victorie prea mare pentru Huawei, ci mai degrabă pentru Samsung. În timp ce producătorul chinez probabil că se bucură că are un furnizor în plus, Samsung poate acum să se bucure că are încă un client spre care să vândă ecrane.

Problema este însă că Huawei putea oricum să cumpere ecrane OLED de la concurența din China. BOE a fost un partener destul de important pentru producătorul chinez de smartphone-uri, ecranele sale fiind folosite chiar și pe cele mai scumpe modele din seriile P și Mate. Problema este că această licență ar putea să nu aducă niciun avantaj celor două companii dacă nu sunt rezolvate alte probleme cu autoritățile din SUA.

Fără posibilitatea de a produce noi chipset-uri și fără o licență pentru a cumpăra astfel de componente de la producători precum Samsung, Qualcomm sau MediaTek, Huawei se va regăsi în situația în care nu va mai putea produce noi smartphone-uri. De altfel, nu va mai putea produce nici alte dispozitive care folosesc procesoare precum televizoare inteligente, ceasuri și chiar echipamente telecom.

Planul Huawei era ca noul chipset Kirin 9000, care stă la baza seriei Mate 40 să fie integrat în stațiile 5G ale companiei, pe care dorea să le vândă către operatori. Fără acces la liniile de producție TSMC, acest plan nu va putea fi executat.

sursa: Yonhap News SamMobile

Cum au ajuns „roboții” să fie vitali pentru tratarea bolilor oamenilor

Cum au ajuns „roboții” să fie vitali pentru tratarea bolilor oamenilor

Rețeaua complexă de semnale celulare interconectate produse ca răspuns la schimbările din corpul uman oferă o cantitate vastă de informații interesante și valoroase care ar putea informa dezvoltarea unor tratamente medicale mai eficiente pentru numeroase boli. În celulele imune periferice, aceste semnale pot fi observate și cuantificate folosind o serie de instrumente, inclusiv tehnici de profilare a celulelor.

Tehnicile de profilare cu o singură celulă, cum ar fi fluxul policromatic și citometria de masă, s-au îmbunătățit semnificativ în ultimii ani și acum ar putea fi utilizate teoretic pentru a obține profiluri imune detaliate ale pacienților care prezintă o serie de simptome.

Cu toate acestea, dimensiunile limitate ale eșantioanelor studiilor anterioare și dimensionalitatea ridicată a datelor despre pacienți colectate până acum cresc șansele descoperirilor fals pozitive, care, la rândul lor, duc la profiluri imune nesigure.

Efectuarea de studii pe grupuri mai mari de pacienți ar putea îmbunătăți eficacitatea acestor tehnici de profilare a celulelor, permițând cercetătorilor medicali să înțeleagă mai bine modelele asociate cu anumite boli. Cu toate acestea, colectarea datelor de la mulți pacienți poate fi atât costisitoare, cât și consumatoare de timp.

Cum funcționează algoritmul în studierea unor boli

Astfel, cercetătorii de la Universitatea Stanford School of Medicine au dezvoltat recent imunologic Elastic-Net (iEN), un model de învățare automată care prezice răspunsuri celulare bazate pe cunoștințe imunologice mecaniciste.

Într-o lucrare publicată în Nature Machine Intelligence, ei au demonstrat că încorporarea acestor cunoștințe imunologice în procesele de predicție ale modelului lor a crescut puterea de predicție atât asupra seturilor de date pentru pacienți mici, cât și pentru cei mari.

„Metodologia noastră ne permite să folosim studii anterioare pentru a crește precizia modelelor noastre, fără a înscrie pacienți suplimentari”, a declarat pentru TechXplore Nima Aghaeepour, unul dintre cercetătorii care au condus studiul, împreună cu Anthony Culos, Martin Angst și Brice Gaudilliere. „Un avantaj cheie al metodei noastre este că nu limitează natura modelelor bazate pe date. În cazurile în care datele colectate nu sunt de acord cu cunoștințele anterioare, algoritmului nostru îi este permis să reducă importanța cunoștințelor anterioare și, în schimb, să se concentreze pe datele brute dacă acestea se dovedesc a fi soluția mai puternică”.

În scenariile în care cercetătorii medicali trebuie să ia în considerare un număr mare de dimensiuni, diverse caracteristici pot fi la fel de valoroase pentru a face predicții. Prin urmare, în loc să arunce variabile care nu sunt în concordanță cu datele imunologice anterioare, algoritmul de învățare automată dezvoltat de Aghaeepour și colegii săi selectează toate caracteristicile imune pe care le consideră a avea o valoare predictivă puternică și relevanță.

Până în prezent, cercetătorii au evaluat performanța algoritmului lor de învățare automată în trei studii independente. În toate aceste studii, au descoperit că modelul lor ar putea prezice rezultate relevante din punct de vedere clinic atât pe baza datelor simulate, cât și a datelor citometriei de masă generate din sângele pacienților.

Cum ar ajuta recuperarea după Alzheimer și Parkinson

“În lucrarea noastră, includem două exemple clinice din lumea reală, în care conducta iEN ne-a crescut precizia pentru modelarea sarcinii și a bolii parodontale”, a spus Aghaeepour. „Avem alte câteva cazuri de utilizare interesante pe care abia așteptăm să le vedem publicate, inclusiv recuperarea după operație, boala Alzheimer și boala Parkinson”.

În viitor, platforma de învățare automată dezvoltată de Aghaeepour și colegii săi ar putea ajuta la studiul numeroaselor boli, afecțiuni medicale și tulburări neurologice. Datele utilizate de cercetători și algoritmul iEN sunt disponibile online, astfel încât în ​​curând ar putea fi accesate și utilizate de alte echipe de cercetare din întreaga lume.

„Acum lucrăm și la dezvoltarea versiunilor algoritmului care sunt aplicabile altor tipuri de seturi de date biologice”, a spus Aghaeepour. „Un exemplu primar în acest sens sunt studiile în care mai multe tehnologii sunt utilizate simultan pentru profilarea sistemului imunitar. Credem că aceste seturi de date oferă oportunități unice pentru codificarea cunoștințelor anterioare în algoritmi de învățare automată”.

Nu mai consuma carnea când arată așa! Poate fi toxică. Cum o poți recunoaște

101894-pui-supermarket-carne-990x557_XL

Carnea din comerț poate deveni un aliment toxic în momentul în care își schimbă textura și mirosul.

Pentru a evita probleme de sănătate, specialiștii vin cu niște sfaturi pentru a ne ajuta să facem alegerea corectă atunci când cumpărăm acest produs din magazine.

De multe ori, carnea alterată este destul de greu depistat, iar acest lucru este și mai dificil atunci când e congelată. Totuși, există anumiți factori de care trebuie să ținem cont în momentul în care facem cumpărături.

Culoarea produsului este prima la care trebuie să ne uităm. Puiul trebuie să fie mai deschis la culoarea, în timp ce carnea de vită trebuie să fie un roşu intens. Cea de porc, în funcţie de zonă, la pulpă şi muşchi roşu închis.

De asemenea, un lucru foarte important este textura cărnii. Aceasta trebuie să fie uscată, fără mucus şi să nu fie lipicioasă. În cazul în care alegem să cumpărăm o carne cu os, aceasta trebuie să miroasă bine, să fie omogenă, să nu existe lichid tulbure, iar măduva trebuie să umple canalul, să fie albicioasă şi să nu existe un miros neplăcut.

În cazul unei puiului situtația este mai complicată, deoarece acesta se strică din interior spre exterior.

Carnea ”mascată”

Atunci când avem foarte puțin timp la dispoziție, carnea condimentată este o variantă mult mai practică. Totuși, dincolo de condimentele presărate, carnea poate fi alterată înăuntru.

Se întâmplă de multe ori ca mirosul cărnii să fie mascat prin substanţe aromate precum cimbru, boia sau usturoi, dar şi nitraţi şi nitriţi care din păcate sunt cancerigeni.

De asemenea, există şi producători care folosesc oţet pentru a masca mirosul neplăcut, așa că mare atenție în momentul în care achiziționați un astfel de produs.

Experimentul cât o apocalipsă: ce s-ar întâmpla dacă ar fi adus pe Pământ un fragment de stea neutronică

Experimentul cât o apocalipsă: ce s-ar întâmpla dacă ar fi adus pe Pământ un fragment de stea neutronică

O stea neutronică este rămășița unei stele masive care a rămas fără combustibil și a implodat.

Protonii și electronii săi s-au contopit pentru a crea neutroni sub presiunea prăbușirii în propria structură.

Singurul lucru care împiedică neutronii să se prăbușească în continuare este „presiunea de degenerare a neutronilor”, care împiedică doi neutroni să se afle în același loc, în același timp.

În plus, steaua pierde multă masă în acest proces și cuprinde doar de aproximativ 1,5 ori masa Soarelui. Dar toată materia a fost comprimată într-un obiect de aproximativ 16 kilometri lățime. O stea normală a acelei mase ar avea peste 1,6 milioane de kilometri.

O lingură de Soare ar cântări aproximativ două kilograme – greutatea unui laptop vechi. O lingură de stea neutronică cântărește peste un miliard de tone (900 de miliarde de kilograme) – greutatea Muntelui Everest. Deci, deși ai putea ridica o lingură de Soare, n-ai putea ridica o lingură de stea de neutroni.

O cantitate atât de mică de stea neutronică ar distruge aproape toată planeta


Dacă ne-ar preocupa doar greutatea, punerea unei linguri de stele de neutroni pe suprafața Pământului nu ne-ar afecta orbita. Este ca și cum ai adăuga un alt munte pe Pământ. În timp ce instrumentele științifice pot măsura modul în care o masă a unui munte afectează gravitația locală, efectele sunt prea mici pentru ca oamenii să le simtă.

Materia stelelor cu neutroni a devenit la fel de densă și fierbinte și pentru că se află sub o mulțime de alte mase înghesuite într-un spațiu relativ mic. Când luăm lingura și o transportăm pe Pământ, restul masei stelei – și gravitația asociată cu aceasta – dispare. În interiorul unei stele de neutroni, presiunea de degenerare a neutronilor luptă împotriva gravitației.

Imaginează-ți că ai o cutie de suc și o agiți. Știi că atunci când o s-o deschizi, o să explodeze. Când aducem lingura noastră de stea neutronică pe Pământ, am umblat automat la gravitația care o ține la un loc, iar ceea ce este în interior se extinde foarte rapid. O lingură de stele de neutroni care apare brusc pe suprafața Pământului ar provoca o explozie uriașă și probabil că ar vaporiza o bucată bună din planeta noastră odată cu ea.

VIDEO: Momentul când o trotinetă electrică explodează în timp ce este încărcată într-un apartament

VIDEO: Momentul când o trotinetă electrică explodează în timp ce este încărcată într-un apartament Foto: captură din video

O cameră de supraveghere dintr-un apartament a surprins momentul când o trotinetă electrică a explodat în timp ce se afla la încărcat. Incidentul s-a petrecut în Beijing, capitala Chinei.

În clipul video se vede cum un bărbat observă că din vehicul iese fum, apoi se duce și îl deconectează repede de la priză. A fost, însă, prea târziu.

Bărbatul a apucat să își ia fetița și să fugă din încăpere. Câinele familiei a părăsit, de asemenea, camera înainte de explozia violentă a vehiculului.

Înregistrarea video este mai veche, dar acum a început să circule din nou pe internet, după ce s-au înmulțit aceste cazuri în China.

În septembrie, o mașină electrică a explodat în timp ce era încărcată la o stație publică. Incidentul, petrecut în orașul Sanming, a fost filmat de o persoană aflată într-un bloc din apropiere.

În statul asiatic sunt vândute vehicule electrice foarte ieftine, iar uneori producătorii sar peste elemente de siguranță pentru a oferi prețuri mici.

De exemplu, cea mai ieftină mașină electrică din lume, Changli Nemeca, are prețul în China, în varianta cu două locuri, de 930 de dolari și este trimisă clienților prin curier.

Sursa: YouTube/CCTV Video News Agency

100.000 de euro pentru firmele care au grijă de mediul înconjurător: ce e programul Electric Up

100.000 de euro pentru firmele care au grijă de mediul înconjurător: ce e programul Electric Up

Ministrul Economiei a anunțat că statul stabilește ultimele detalii pentru programul Electric Up, unul prin care firmele pot primi până la 100.000 de euro, fonduri nerambursabile.

Guvernele sunt presate să vină cu soluții inteligente prin care să se asigure că poluarea e redusă, iar mediul înconjurător e protejat. În mai toată lumea, se caută alternative de energie, iar panourile solare și-au dovedit utilitatea în multe situații.

Așa a luat naștere ideea de a veni cu Electric Up, un program guvernamental prin care aproximativ 1.000 de firme românești vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare. Trebuie doar să se angajez că vor instala panouri solare de producere a energiei și stații de încărcare (charger) pentru mașinile electrice.

Cum funcționează programul Electric Up

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că programul va fi pus pe picioare chiar luna aceasta.

„O să aveți în două săptămâni programul Electric Up, prin care puteți obține un grant de 100.000 de euro maxim, pentru a instala 100 kW la dvs., pe acoperișul halei dvs. Poate nu sunt suficienți, dar 100kW sunt maximum pe care legislația românească îi permite fără autorizație. Avem 100 de milioane de euro pentru început, pentru a vedea cum funcționează acest program”, a spus ministrul Economiei.

Programul e reglementat și implementat în baza Ordonanței de Urgență 159/2020. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial pe 8 septembrie.  Firmele care doresc să primească suma nerambursabilă trebuie să se asigure că bifează toate cerințele:

  • instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Naționa
  •  instalarea staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Dacă programul se va dovedi util și-și va atinge scopul, atunci statul ar putea scoate și mai mulți bani din buzunar pentru astfel de inițiative. Totul depinde însă de contextul economic și de interesul pe care-l arată autoritățile pentru astfel de soluții inteligente.

Google Chrome introduce o funcție „nouă” pe care Samsung o are încă din 2015

Google Chrome introduce o funcție „nouă” pe care Samsung o are încă din 2015

Capturile de ecran sunt un lucru minunat.

Sunt utile în orice situație, fie că vrei să păstrezi ca imagine niște informații pentru a le regăsi mai ușor mai târziu, fie că vrei doar să împărtășești cu prietenii tăi un meme care ți s-a părut amuzant.

Capturile de ecran cu derulare sau screenshot-urile lungi sunt și mai minunate. O captură de ecran simplă captează doar orice este pe ecran în acel moment. În schimb, screenshot-urile lungi pot cuprinde toată informația de care ai nevoie într-o singură imagine, fără a fi nevoie să faci zeci de screenshot-uri.

Acest lucru nu a fost niciodată disponibil pe Android, dar Google pare să construiască această caracteristică pentru Chrome.

Vei putea face screenshot-uri lungi cu ajutorul Chrome

Chromestory a descoperit un nou flag experimental pentru Google Chrome pentru Android. Este pentru o funcție numită “Captură de ecran lungă”. Nu este încă live în canalul Canary, deci nu poate fi testat. Cu toate acestea, descrierea arată clar că acest lucru va permite utilizatorilor să facă o captură de ecran cu derulare, sau un screenshot lung.

“Chrome Share Long Screenshots: activează interfața de utilizare pentru a edita și partaja capturi de ecran lungi pe Android”, arată flagul experimental.

Stock Android nu permite utilizatorilor să facă capturi de ecran cu derulare, dar există o mulțime de aplicații terțe care pot face exact asta.

Google pare să construiască această caracteristică doar pentru Chrome în acest moment, astfel încât utilizatorii ar mai avea nevoie de o aplicație terță parte pentru a face capturi de ecran lungi în alte aplicații.

Dacă această caracteristică este adusă la WebView, alte aplicații ar putea adăuga capturi de ecran lungi și în browserele lor integrate. Google a testat funcția în perioada Android 11 beta, dar nu a făcut totuși lansarea.

Desigur, toate aceste schimbări nu te vor ajuta cu nimic dacă folosești un dispozitiv Samsung. Asta pentru că Samsung a introdus funcția de screenshot scroll cu Galaxy Note 5 încă din 2015, atunci când interfața de utilizare personalizată a fost numită TouchWiz.