Sony PS5, lansat în pandemie: ce se va întâmpla cu consola în următoarele luni

Sony PS5, lansat în pandemie: ce se va întâmpla cu consola în următoarele luni

În contextul pandemiei, Sony are planuri mărețe pentru lansarea PlayStation 5. Va fi interesant să vedem dacă reușește să le materializeze.

Sony și Microsoft își lansează o nouă generație de console înainte de finele anului. Ambele lansări sunt programate în perioada sărbătorilor de iarnă, fără o dată exactă. Deoarece se pare că pandemia nu se va termina până atunci, iar nevoile de divertisment în confortul căminului sunt mai mari ca niciodată, cel puțin japonezii de la Sony vor să fie pregătiți.

Din acest motiv, se pare că vor produce mult mai multe console pe care să le aibă disponibile în ziua lansării. Această informație a fost publicată de Bloomberg și Nikkei. În teorie, ar fi trebuit să producă 5-6 milioane de console. În schimb, compania plănuiește să scoată pe piață 9-10 milioane de unități pe care să le vândă într-un timp foarte scurt.

Cifrele cu pricina nu sunt deloc mici, dar având în vedere timpul suplimentar petrecut de oameni pe serviciile de streaming, nu este deloc exagerat să crezi că vor fi mult mai dornici ca de obicei să-și cumpere o nouă consolă.

Pentru comparație, poți folosi cifrele de achiziție din perioada lansării PS4. Generația anterioară de console de la Sony s-a lansat în noiembrie 2013, în urmă cu 7 ani. Până la finele anului, în aproximativ o lună și jumătate, au fost vândute 4,2 milioane de console.

Pornind de la același set de circumstanțe, în opinia celor de la Nikkei, Facebook plănuiește să sporească rata de producție pentru echipamente sale de realitate virtuală din seria Oculus.

Dacă lucrurile nu se remediază în curând, fapt puțin probabil, gigantul condus de Mark Zuckerberg speră să livreze 2 milioane de kituri de VR până la finele acestui an.

Respectiva valoare s-ar reflecta într-o creștere a numărului de unități livrate cu 50% mai mare decât în 2019. Rămâne să vedem dacă nu vor exista probleme cu livrările din China.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.