Whisky-ul Johnnie Walker va fi vândut în ambalaje din carton

Whisky-ul Johnnie Walker va fi vândut în ambalaje din carton Foto: Diageo

Johnnie Walker, o marcă de whisky cu o vechime de peste 200 de ani, va fi vândută în sticle realizate din carton. Compania care produce băutura, Diageo, a declarat că va începe să testeze noile ambalaje în primăvara anului viitor.

În interior, noile sticle vor fi acoperite cu o substanță eco impermeabilă, care nu interacționează cu băuturile, transmite BBC News.

Gigantul caută modalități prin care să își limiteze consumul de sticlă și plastic, ambele materiale fiind poluante. Plasticul se degradează foarte greu, iar pentru fabricarea sticlei este consumată multă energie și este eliberat dioxid de carbon în atmosferă.

Noul ambalaj va fi realizat de firma Pulpex, care mai lucrează cu nume mari precum Pepsi și Unilever. Sticla de carton Johnnie Walker va fi reciclabilă complet, potrivit Diageo.

Giganții din industrie caută alternative eco pentru ambalaje

Marii producători de băuturi, alcoolice și răcoritoare, caută alternative la ambalajele realizate din sticlă și plastic. O companie din Olanda a dezvoltat un tip de plastic biodegradabil, bazat pe plante. Proiectul este susținut de giganții Coca-Cola, Danone și Carlsberg. View this post on Instagram

We are proud to be a part of the Paper Bottle Project. Our PEF will be providing this fully plant based bottle with higher barrier properties. #pef #plantbased #paperbottle

A post shared by Avantium (@avantium_) on Oct 10, 2019 at 10:32pm PDT

Coca-Cola a anunțat, însă, că nu va renunța complet la sticlele din plastic, deoarece consumatorii încă le doresc.

În Marea Britanie, compania Frugalpac produce sticle de vin din carton, obținut din hârtie reciclată.

Plasticul este în continuare extrem de popular. În Europa, companiile din industria alimentară au folosit 8,2 milioane de tone pentru ambalaje în 2018.

Diageo, care mai deține mărcile Guinness și Smirnoff, susține că mai puțin de 5% din ambalajele sale este reprezentat de plastic.

Plasticul este unul dintre cele mai dăunătoare materiale inventate de om. În fiecare an, 8 milioane de tone ajung în oceanele lumii.

Vedeta „Mythbusters” Grant Imahara a murit la vârsta de 49 de ani

Vedeta „Mythbusters” Grant Imahara a murit la vârsta de 49 de ani Foto: Profimedia Images

Grant Imahara, un inginer care a fost co-prezentator al emisiunii „Mythbusters”, a murit la vârsta de 49 de ani.

Bărbatul a decedat din cauza unui anevrism cerebral, transmite The Verge.

În tinerețe, Imahara a fost inginer la diviziile THX și ILM din cadrul Lucasfilm. Ulterior, s-a alăturat echipei Muthbusters în cel de-al treilea sezon. El a părăsit emisiunea în 2014 împreună cu colegii Kari Byron și Tory Belleci. Cei trei s-au reunit în 2016 în White Rabbit Project al Netflix.

A participat la competiția „BattleBots”

Grant Imahara era cunoscut și în comunitatea roboților de luptă. El a participat, la începutul anilor 2000, la competiția „BattleBots” cu robotul Deadblow. Ulterior, a devenit judecător în show.

I’ve retired from robot combat. My first fighting robot Deadblow was almost 20 years ago in 1999. They made it into a toy and I wrote a book on the subject. #BattleBots pic.twitter.com/4LbxlKlI0v

— Grant Imahara (@grantimahara) April 8, 2018

În 2018, Imahara a prezentat „Home of the Future”, o emisiune online co-produsă de The Verge și Curbed.

„Nu am cuvinte. Am fost în două mari familii cu Grant Imahara în ultimii 22 de ani”, a scris Adam Savage, unul dintre co-prezentatorii de la „Mythbusters”, pe Twitter.

I’m at a loss. No words. I’ve been part of two big families with Grant Imahara over the last 22 years. Grant was a truly brilliant engineer, artist and performer, but also just such a generous, easygoing, and gentle PERSON. Working with Grant was so much fun. I’ll miss my friend.

— Adam Savage (@donttrythis) July 14, 2020


Potrivit CSID, anevrismul cerebral este o afecţiune care se dezvoltă din cauza unor puncte slabe în peretele arterial, care determină dilataţia anormală a unei artere cerebrale şi umplerea excesivă a acesteia cu sânge.

Autoritățile din Wuhan sunt în alertă. Ce pericol îi paște acum pe locuitori

Problemele nu par să se mai oprească pentru autorităţile din Wuhan. După ce zona a fost greu încercată de coronavirus în luna decembrie, un alt pericol îi paşte acum pe locuitori.

Inundaţiile fac prăpăd în oraşul cu 11 milioane de locuitori

Oraşul din care a pornit în luna decembrie virusul COVID-19 face acum parte din lista oraşelor care urmăresc cu îngrijorare creşterea apelor fluviului Yangtze.

Cel mai lung fluviu din China (6.000 de kilometri) se află la un nivel de-a dreptul îngrijorător. Autorităţile chineze au anunţat că a atins a treia cea mai mai înaltă cotă din istorie la Wuhan.

China se luptă în fiecare vară cu inundaţii puternice

Deşi inundaţiile sunt frecvente în China, Guvernul pare să fie depăşit de situaţie. Ploile înregistrate începând din iunie au inundat suprafeţe vaste din jumătatea de sud a ţării. Până acum, 141 de persoane au decedat sau au dispărut, 28.000 de case au fost avariate şi circa 38 de milioane de persoane sunt afectate în diferite grade de intemperii.

 Autoritățile din Wuhan sunt în alertă. Ce pericol îi paște acum pe locuitori

Autoritățile din Wuhan sunt în alertă. Ce pericol îi paște acum pe locuitori

Imaginile apărute în presa internaţională au arătat scene impresionante, cu numeroase sate şi oraşe inundate şi cu echipe de salvare care se lupta din răsputeri să evacueze oameni şi animale.

Wuhan, sursa pandemiei de COVID-19

Pe 12 decembrie anul trecut, Wuhan a devenit sursa unei pandemii globale de coronavirus care a infectat este peste 13 milioane de oameni și a ucis 577.933. Aproape 8 milioane de oameni s-au vindecat în întreaga lume.  Cele mai afectate țări sunt SUA (3.506.448 de persoane infectate), Brazilia (1.895.555) şi India (936.368). Şi România se confruntă cu periculosul virus.

Efectele la nivel mondial ale acestei pandemii:

– instabilitatea socială și economică în mai multe părți ale lumii
– xenofobia și rasismul împotriva oamenilor de origine asiatică
răspândirea pe mediul online a dezinformării și ale unor teorii de conspirație.

Simptome:

– febra în 90% din cazuri
– oboseală
– tuse uscată
– tulburări respiratorii.

Până astăzi, 13 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Apple se apucă de case pentru nevoiași: suma fabuloasă investită în locuințe accesibile

Apple se apucă de case pentru nevoiași: suma fabuloasă investită în locuințe accesibile

Deși s-ar putea să asociezi compania Apple cu laptopuri și telefoane la suprapreț, mai mult decât cu acte caritabile, gigantul face investiții semnificative în case accesibile.

Nu mai puțin de 2,5 miliarde de dolari vrea să investească Apple într-un programe elaborat de locuințe pentru nevoiași pe teritoriul Californiei. În contextul în care statul american are o problemă majoră cu oamenii străzii, iar prețul locuințelor a explodat din cauza lucrătorilor din Silicon Valley, gigantul din Cupertino vrea să participe financiar la remedierea situației neplăcute.

Până la finele anului, Apple va investi nu mai puțin de 400 de milioane de dolari în proiecte de locuințe accesibile, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială a companiei. O parte din bani vor fi alocați și programelor de finanțare similare cu Prima Casă în România, dedicate celor care încearcă să-și cumpere prima locuință. Pe parcursul câtorva ani, Apple va ajunge să cheltuiască 2,5 miliarde de dolari pe acest proiect dedicat binelui comunității.

În practică, cei 400 de milioane vor fi utilizați într-un parteneriat cu Housing Trust Silicon Valley pentru a crea 250 de case accesibile în regiunile North, East și South Bay. În același timp, compania condusă de Tim Cook va crea un fond special de asistență ipotecară împreună cu California Housing Finance Agency (CalHFA). O parte din bani vor merge și la fundația Destination: Home pentru a ajuta oamenii străzii.

Noul program inițiat de Apple vizează mai ales anumite segmente din populație. Este vorba de veterani, oameni ai străzi, oameni care au fost oameni ai străzi și persoane cu handicap. În anumite cazuri, vor fi ajutați financiar și profesori sau pompieri. Colaborarea cu CalHFA este menită să faciliteze programe care să reflecte diversitatea regiunii din SUA. Ca referință, în California, aproximativ 65% din populație este hispanică, de culoare, asiatică, amerindiană sau insulară din regiunea Pacifică.

Efortul financiar al Apple vine în completarea gesturilor similare ale Microsoft și Google din anii trecuți. Compania fondată de Bill Gates a investit 500 de milioane de dolari pentru a remedia problema locuințelor din Seattle. Google a cumpărat teren de 750 de milioane de dolari pentru locuințe accesibile și a investit 250 de milioane de dolari pentru a facilita construcția a 5000 de locuințe accesibile.

Cine este bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat. Raul Coltor susţinea anul trecut că e spion.

EXCLUSIV Cine este bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat. Raul Coltor susţinea anul trecut că e spion VIDEO
Raul Coltor s-a prezentat anul trecut la CSM pentru a depune o plângere Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Raul Coltor – bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat într-un mesaj postat pe Facebook – s-a prezentat în vara anului trecut la CSM pentru a da în vileag presupuse legături între angajaţi americani ai Bazei de la Deveselu cu o reţea de proxeneţi, totul în contextul cazului crimelor din Caracal. El susţinea, atunci, că este spion.

Luni seară, Raul Coltor l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat. „În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!!

Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!”, a fost mesajul pe care Raul Coltor l-a postat pe pagina lui de Facebook, masaj pe care ulterior l-a şters. Bărbatul s-a prezentat la sediul CSM exact în urmă cu un an, pe data de 14 iulie.

Susţinea că vine de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, unde nu fusese lăsat să depună o plângere. El le-a spus jurnaliştilor că deţine informaţii importante şi că acceptă să fie filmat doar cu o mască chirurgcală pe faţă. Jurnaliştii aflaţi acolo au fost curioşi despre ce e vorba, astfel că Raul Coltor le-a spus că el a lucrat timp de peste 10 ani în „serviciile de informaţii străine”.

O terorie a conspiraţiei în cazul Caracal „Astăzi m-am prezentat la CSM pentru a depune o plângere penală împotriva Secţiei de investigare a magistraţilor, care, în urma unei programări, mi-au refuzat audierea. Cazul pe care am vrut să îl aduc la cunoştinţă este cazul Alexandrei (n.r. – Măceşanu). Acest caz trebuia disjuns dintr-un caz mult mai complex şi mult mai mare care conţine elemente cum arr fi o fraudă comisă cu ajutorul statului român şi de către angajaţi ai statului român, care în ultimii 10 ani de zile depăşeşte 100 de miliarde de dolari”, spunea Raul Coltor.

Auzind cuantumul astronomic al sumei, jurnaliştii au devenit neîncrezători, dar l-au lăsat să vorbească în continuare. „Începând cu anul 2011 au fost depuse patru sesizări către autorităţile statului, precum şi datele aferente. (…) Este vorba de o fraudă bancară electronică, comisă din bănci, din conturile cetăţenilor. Eu, mai mult de zece ani, am lucrat în servicii de informaţii internaţionale. Nu am avut treabă cu statul român, nu am lucrat pentru statul român.

În culegerea de informaţii pe care am făcut-o anumite date erau pentru locul meu de muncă, iar anumite date erau spre statul român pentru combaterea şi prevenirea tuturor felurilor de crime: corupţie, trafic de persoane. Cazul conţine adrese de mail ale oficialilor americani de la Baza Deveselu cu user şi parole, adică se poate accesa e-mail-ul respectiv, iar e-mailurile respective au fost accesate de către terţe ppăersoane, de către hacker.

Aceste mail-uri au fost predate către statul român în intervalul 2008-2018. Log-urile de pe calculatoarele infectate conţin discuţii între proxeneţi, reţelele de trafic de persoane, cu clienţii acestora, anume programări pentru anumite fete de a se duce la Craiova, pentru a întreţine relaţii sexuale cu anumiţi oficiali, angajaţi ai Bazei Deveselu”, a susţinut Raul Coltor.

Din documentele pe care le-a înmânat tuturor jurnaliştilor prezenţi, reiese că Raul Colltor a fost învinuit într-un dosar penal al BCCO şi DIICOT Alba Iulia. Domiciliul său a fost percheziţionat, iar anchetatorii au ridicat de acolo un stick de memorie, pe care, susţine Raul Coltor, se află toate datele personalului de la Deveselu.

Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook: de ce a devenit postarea virală

Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook: de ce a devenit postarea virală

Raed Arafat e un personaj-cheie al echipei care încearcă să țină sub control pandemia de coronavirus din România. Din acest motiv, este extrem de expus mai ales în fața celor care-i contestă acțiunile și cred că totul face parte dintr-o conspirație mondială.

Raed Arafat e șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și personaj cheie al Grupului de Comunicare Strategică, cel care gestionează epidemia din România. Există, însă, foarte mulți contestatari ai măsurilor luate de Guvern în ultima perioadă.

Pe internet, adepții mișcării negaționiste, cei care nu cred că virusul există, au devenit tot mai vocali și chiar s-au adunat în număr destul de mare să protesteze în fața Guvernului. S-a întâmplat duminică, pe 12 iulie, când aproape o mie de persoane au mers în fața Palatului Victoria.

Unii dintre ei, însă, preferă să adopte un ton și mai dur. O postare de pe Facebook a devenit virală și a fost distribuită de peste 1.500 de ori. Mesajul îi era adresat lui Raed Arafat, iar autorul postării îl amenința cu moartea.

Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook

Autorul postării, un cunoscut adept al teoriilor conspirației, susține că Arafat ar fi „condamnat la moarte în Palestina” și că ar fi comis „crime împotriva cetățenilor români” și spune că prin depunerea jurământului militar „a primit dreptul de a ucide în numele țării și poporului român”.

Autorul postării este Raul Coltor, unul dintre cei care cred că virusul nu există și un cunoscut adept al teoriilor conspirației.

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români ( trafic de organe Mossad ), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005 am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi a Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o sa va ingroape alături de un porc (animal considerat impur în religia musulmană, n.r.) într-un mormânt de Piatră! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamto!”, se arată în mesajul postat de Raul Coltor, pe Facebook.

Între timp, postarea a fost ștearsă, dar Adevărul a făcut o captură.

Sursa foto: Adevărul

Poliția s-a autosesizat în acest caz și a început o anchetă. După cum declara recent, Raed Arafat a mai fost amenințat cu moartea în trecut.

E sau nu România pregătită pentru internet 5G? Cum vede Guvernul situația

E sau nu România pregătită pentru internet 5G? Cum vede Guvernul situația

5G este tehnologia viitorului și știi asta deja.

Numai că la Guvern nu prea se mișcă lucrurile în direcția potrivită, deși la nivel declarativ pare că totul e în grafic. Licitația pentru această nouă tehnologie, însă, e amânată încă de anul trecut.

Licitația 5G e una extrem de așteptată în România, dar se pare că ANCOM și reprezentanții Guvernului nu s-au pus nici acum de acord să grăbească procesul. Ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar licitația a fost amânată pentru anul acesta. S-a vorbit, în primă fază, de primele 6 luni ale anului.

Evident că și pandemia a dat lucrurile peste cap, dar acum se vorbește de organizarea licitației abia la finalul anului.

Între timp, oficialii preferă să vină cu mesaje optimiste. Un secretar de stat din Ministerul Comunicațiilor susține că România are acoperiree 5G în zece centre urbane, inclusiv în Bucureşti, cinci oraşe şi patru zone rurale și că țara noastră n-ar fi în urmă.

Numai că astfel de declarații trebuie luate cu un praf de sare.

România încă nu s-a urcat cu totul în trenul 5G

Declarația lui Dragoș Preda, secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, nu este falsă, doar că este incompletă. E adevărat că există acoperire 5G oferită de marii operatori din piață precum  Digi | RCS-RDS, Orange și Vodafone. Ei au anunțat deja conectivitate 5G pentru utilizatorii care și dețin astfel de dispozitive. Doar că e o problemă: punctele de acces la internet de mare viteză sunt construite tot pe infrastructura 4G.

Licitația oficială ar permite fix o dezvoltare a rețelei dincolo de limitele infrastructurii de acum.

Iar asta omite să spună secretarul de stat Dragoș Preda. Pe de altă parte, susține că lucrurile au fost tărăgănate și din cauza Huawei. Mai precis, din cauza presiunilor făcute de americani, care le cer partenerilor să nu lucreze cu chinezii pentru că există riscuri de securitate națională.

„Licitaţia pentru 5G este mult aşteptată în România, cu un impact considerabil pentru bugetul de stat. Principalii operatori intervin pe piaţă, an de an, cu investiţii undeva la 100 de milioane de euro, pe fiecare operator. Chiar dacă licitaţia pentru atribuirea licenţelor de 5G nu a fost încă organizată, România a fost printre primele trei state europene care au lansat servicii comerciale 5G, în iunie 2019. Astfel, în prezent, acoperirea 5G se regăseşte în zece centre urbane, inclusiv în Bucureşti, cinci oraşe şi patru zone rurale. Operatorii prezenţi pe piaţa din România au făcut aceste lansări ale serviciilor 5G utilizând spectrul pe care îl deţin în prezent. România nu este în urmă”, a afirmat oficialul.

Estimările oficiale arată că tehnologia 5G urmează să genereze, la nivel mondial, venituri de 225 de miliarde de euro, în 2025. În România, deocamdată, se lucrează.

În luna mai a fost înființat„Grupul de Lucru 5G”. Acesta a fost constituit pentru identificarea măsurilor strategice și tehnice cheie din setul de instrumente al UE pentru atenuarea eficace a riscurilor și asigurarea securității rețelelor 5G necesare a fi implementare de România, respectiv pentru elaborarea raportului privind punerea în aplicare a acestora la nivel național.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile în România. Decizia Guvernului (SURSE Digi24)

Guvernul se reunește miercuri pentru a discuta prelungirea stării de alertă, precum și adoptarea raportului privind perioada stării de urgență, au informat surse guvernamentale pentru Digi24.

Surse Digi24: Guvernul prelungește starea de alertă cu 30 de zile în România

Starea de alertă expiră pe 16 iulie, drept pentru care Guvernul ar putea decide prelungirea cu alte 30 de zile, au declarat surse guvernamentale pentru publicația numită. Potrivit deciziei CCR, dar și a legii aflate în vigoare, prelungirea actualei stări se face fără acordul Parlamentului. Totodată, documentul nu va putea fi modificat de Parlament.

Guvernul nu are în vedere alte măsuri de relaxare, din cauza numărului mare de cazuri noi de COVID-19 și a evoluției pandemiei. Însă, este posibil să fie luate măsuri suplimentare, printre care închiderea teraselor după ora 22.

„Va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, pentru ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități. Va trebui să facem o analiză, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, va trebui să luăm astfel de decizii”, a declarat premierul Orban.

Prelungirea stării de alertă este aproape iminentă, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Un nou record negativ al cazurilor de COVID-19 în România: 637 într-o zi

Oficialul a precizat luni că țara noastră a ratat o nouă etapă de relaxare de la 1 iulie, din cauza numărului mare de noi infectări cu coronavirus. Marți, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 637 de noi cazuri de îmbolnăvire și 30 de decese din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore.

  • La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 868.478 de teste.
  • Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați: 135 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Zonele roșii din România. Județul unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi

Zonele roșii din România. Județul unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi

Numărul mare de cazuri noi de coronavirus îngrijorează autorităţile, dar mai ales pe cei din sistemul sanitar din România. Grupul de Comunicare Strategică a dezvăluit unde este cea mai gravă situaţie din ţară pentru moment.

Zonele roşii din România îngrijorează medicii!

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 637 de cazuri noi de COVID-19. Cea mai gravă situație este în județul Argeș – 93 de pacienţi noi. Aici, numărul de infectări a crescut constant în ultimele săptămâni. Pe locurile 2 şi 3 se află Braşov şi Bucureşti, acestea având 62 de infectaţi.

Din păcate, spun cei din Grupul de Comunicare Strategică, apar focare și în locuri unde situația a fost până acum sub control. Vâlcea, de exemplu, are o creştere de aproape 50% faţă de bilanţul anterior. În acest judeţ, au fost declarate pozitiv 53 de persoane.

Urmează Galați, cu 47 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, și Prahova, cu 32 de infectări noi.

Medicii dau vina pe nesăbuinţa românilor care nu respectă regulile impuse de către autorităţi. De la petreceri cu zeci de persoane, la refuzul purtării măştii sanitare, oamenii nu par să mai fie deranjaţi de pericolul la care îi expun pe ceilalţi.

Zonele roșii din România. Județul unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi
Zonele roșii din România. Județul unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi

Ultimele informaţii oficiale legate de COVID-19

În ultimele 24 de ore au fost 637 de cazuri noi de COVID-19, din 14.237 de teste efectuate. Până astăzi, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

La AŢI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 868.478 de teste. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.237 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 464 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.936 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cum a apărut Marcel Ciolacu la recepția de Ziua Franței. Ceilalți oameni de stat s-au uitat furioși la el

Cum a apărut Marcel Ciolacu la recepția de Ziua Franței. Ceilalți oameni de stat s-au uitat furioși la el

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD a fost invitat marți, la Ambasada Franței. La discursurile susținute cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, persoanele prezente au stat la o distanță de câțiva metri una de cealaltă.

Cum a apărut Marcel Ciolacu la recepția de Ziua Franței. Ceilalți oameni de stat s-au uitat furioși la el

În timpul recepției oferite de Ambasada Franței, liderul interimar al PSD a fost singurul care nu a purtat mască de protecție. Acesta apare în niște imagini difuzate de Administrația Prezidențială, cu masca de protecție în mână pe tot parcursul discursurilor oficiale. Toți cei prezenți la acest eveniment s-au conformat regulilor sanitare pentru prevenirea infectării cu Covid-19.

Acest eveniment nu a fost primul la care Marcel Ciolacu a participat fără mască de protecție. În luna mai, președintele PSD a explicat de ce nu a purtat mască în Plenul Camerei Deputaților. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spații închise, după cum prevăd normele de răspândire a noului virus.

”Sub formă de glumă, am vrut să transmit că am o suferință la nas și… o să lămurim lucrurile. Am o deviație de sept depistată în urma unui control medical efectuat cu ocazia leșinului. Am făcut și acest control medical” a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu fără mască
Cum a apărut Marcel Ciolacu la recepția de Ziua Franței. Ceilalți oameni de stat s-au uitat furioși la el

Declarația președintelui PSD

După ședința conducerii PSD, președintele Marcel Ciolacu a declarat că senatorii social-democrați vot vota legea privind carantina și izolarea. Acest lucru îl vor face după ce premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății vin în Parlament, să explice prevederile proiectului legislativ și de ce au întârziat cu înaintarea lui.

”Nu au venit în fața parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătății, nici ministrul Justiției, dl Arafat nefiind un membru de partid, nici PNL, nici PSD. Pur și simplu ne-a prezentat opinia sa ca specialist, fără să îngrădim libertățile oamenilor.

Acest lucru trebuia să îl facă premierul. Mai mult, legea nu a avut avizul Ministerului Justiției. Nu se va vota legea în Senat, până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție, în acest moment” a afirmat liderul social-democrat.