Windows 11, în căutarea timpului pierdut: primul update major vine să îți rezolve problemele, după aproape un an de la lansare

Windows 11, în căutarea timpului pierdut: primul update major vine să îți rezolve problemele, după aproape un an de la lansare

La momentul lansării Windows 11, în data de 5 octombrie 2021, Microsoft a dat impresia că s-a cam grăbit. În timp, sistemul de operare a ajuns să perfecționeze destul de eficient în formula desktop.

Microsoft va începe să lanseze, în curând, actualizarea Windows 11 2022, prima revizuire majoră a sistemului de operare, care promite securitate mai bună, accesibilitate și câteva îmbunătățiri care îi vor bucura pe gameri.

Ce trebuie să știi despre Windows 11 2022

Accesează Windows Update în aplicația Setări și acolo vei vedea dacă computerul este eligibil pentru un upgrade. Compania va evidenția, de asemenea, potențiale conflicte din sistemul tău: de exemplu, o aplicație incompatibilă sau un driver învechit. Acest sfat se aplică atât utilizatorilor Windows 11, cât și Windows 10, deși aceștia din urmă ar trebui să-și verifice din nou computerul cu aplicația PC Health Check pentru a se asigura că hardware-ul lor este compatibil.

Panos Panay, Chief Product Officer al Microsoft, a declarat în februarie că se urmărește „inovarea continuă” și actualizări mai dese pentru Windows 11, în afara lansării majore anuale. Compania a redus semnificativ dimensiunea actualizărilor, precum și timpul de instalare al acestora, a punctat John Cable, șeful Serviciului și Livrării Windows, într-o postare pe blogul său.

Actualizarea Windows 11 2022 îți va permite să programezi instalările pentru momentele în care rețeaua ta locală se bazează pe surse de energie verde, cum ar fi cea eoliană, hidro sau solară. Această funcționalitate nu va fi disponibilă peste tot, însă.

Nu se vor aduce modificări majore în UI, în cazul în care te întrebai. De asemenea, vei putea modifica meniul Start, în continuare, fie adăugând mai multe aplicații fixe, fie mai multe recomandări. În plus, Microsoft include editorul video Clipchamp, o îmbunătățire majoră față de instrumentul Windows existent.

La fel ca în cazul experienței actuale cu Windows Update, marea majoritate a noilor funcții de actualizare din 2022 se vor întâmpla „sub capotă”. Acestea includ o serie de upgrade-uri de accesibilitate pe care Microsoft le-a dezvăluit la începutul acestui an: subtitrări live la nivel de sistem, care vor apărea inițial în partea de sus a ecranului, voci cu sunet pentru cititorul de ecran Narator; precum și o previzualizare a comenzilor vocale.

Mai mult decât majoritatea companiilor de tehnologie, Microsoft a făcut eforturi pentru a-și face hardware-ul și software-ul mai accesibil în ultimul deceniu. Aceste schimbări includ lansarea Surface Adaptive Kit, înființarea unui Disability Answer Desk, etc.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.