Pariul pe metavers al lui Mark Zuckerberg pare dezastruos. Averea miliardarului a „intrat la apă”

Pariul pe metavers al lui Mark Zuckerberg pare dezastruos. Averea miliardarului a „intrat la apă”

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a pariat masiv pe metavers, dar investiția nu dă roade, iar averea miliardarului a scăzut cu 71 de miliarde de dolari de când și-a anunțat planurile în domeniu.

Astfel, co-fondatorul Facebook a ajuns pe locul 20 în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la „doar” 55,9 miliarde de dolari. În urmă cu doi ani, Zuckerberg era al treilea cel mai bogat om din lume.

Cea mai mare valoare de piață a fost atinsă de Facebook, cea mai importantă proprietate din imperiul Meta al lui Zuckerberg, în septembrie 2021. În aceeași lună, miliardarul și-a anunțat planurile îndrăznețe pentru metavers.

Meta a dezvoltat ceea ce este practic un joc video de tip Second Life în care oamenii au acces prin intermediul unui headset pentru realitate virtuală produs de Oculus.

Mulți analiști cred că Zuckerberg trebuie să renunțe la șefia Meta

Lipsa de popularitate a metaversului Meta, numit Horizon Worlds, cauzată probabil și de grafica ce lasă de dorit, nu a fost pe placul investitorilor. Unii analiști cred chiar că Zuckerberg distruge Facebook cu pariul lui.

„Nu cred că Facebook o va duce bine cât timp el (n.e. – Zuckerberg) este acolo. El este probabil unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni se îndepărtează de companie”, a declarat Bill George, profesor la Harvard Business School, pentru CNBC.

Cea mai mare rețea de socializare online din lume nu pare să aibă viitorul asigurat. Adolescenții folosesc tot mai mult internetul, dar nu și Facebook, potrivit unui studiu realizat de Pew Research Center.

Potrivit cercetării, doar 32% dintre adolescenții americani cu vârste cuprinse între 13 – 17 ani mai utilizează rețeaua de socializare condusă de Mark Zuckerberg. Prin comparație, în studiul realizat de organizație în perioada 2014 – 2015 procentul era de 71%.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.