Kia și Hyundai, date în judecată după ce o postare pe TikTok a arătat hoților cum să fure mașinile

Kia și Hyundai, date în judecată după ce o postare pe TikTok a arătat hoților cum să fure mașinile

Potrivit unui clip devenit viral în rețeaua TikTok, anumite modele de autoturisme Kia și Hyundai pot fi pornite folosind nimic altceva decât un cablu USB și o șurubelniță.

Aparent, cei doi producători auto au omis cu bună știință o dotare de securitate esențială, în lipsa căreia mașinile sunt mult mai ușor de furat. Potrivit acuzațiilor depuse la un tribunal din Statele Unite, anumite modele de autoturisme Kia fabricate între anii 2011 – 2021 și modele Hyundai cu an de fabricație între 2015 – 2021, nu vin echipate cu sistem electronic de imobilizare a motorului. Concret, este vorba despre autoturismele prevăzute cu cheie de contact tradițională.

Aparent, introducerea opțiunii pentru card ”mâini libere” s-a făcut prin integrarea funcției de imobilizare a motorului direct în modului acestui sistem, proiectanții neglijând faptul că aceasta era o dotare opțională a mașinii. Ulterior, când omisiunea a fost sesizată de producătorii auto, aceștia ar fi ales în mod deliberat să omită imobilizatorul electronic din echiparea autoturismelor prevăzute cu cheie de contact.

Acest dispozitiv aparent critic, ieftin și foarte comun, este menit să împiedice șuntarea cheii de contact, pornind motorul fără a mai trece prin validarea codului de securitate transmis de cheia proprietarului.

Fără acest sistem de securitate prezent pe orice alt model de autoturism fabricat în ultimii cel puțin 20 de ani, furtul auto devine practic o joacă de copii, folosind instrucțiuni obținute pe TikTok.

Kia și Hyundai au refuzat să comenteze litigiul în curs, dar au precizat că dispozitivele de imobilizare au devenit standard pentru vehiculele lor după 1 noiembrie 2021.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.