Windows 11 2022 Update ridică la 20.000 suportul oficial pentru aplicații și jocuri de Android

Windows 11 2022 Update ridică la 20.000 suportul oficial pentru aplicații și jocuri de Android

Distribuită deja prin intermediul Windows Update, revizia Windows 11 2022 Update îmbunătățește în mod substanțial viteza și compatibilitatea aplicațiilor de Android.

Oficial, încă la etapa de testare, suportul pentru instalarea și folosirea aplicațiilor de Android pe laptopuri și PC-uri cu Windows 11 este disponibil deja utilizatorilor din mai multe țări europene și din lume, în săptămânile următoare Microsoft plănuind să extindă acoperirea la 31 de regiuni. Astfel, dacă locuiești în Canada, Franța, Germania, Italia, Spania sau Marea Britanie poți accesa selecția de aplicații Android disponibile până acum.

Denumit Android Subsystem, acesta este în esență o adaptare a nucleului Android integrată direct cu sistemul de operare, permițând folosirea aplicațiilor de Android fără penalizări de performanță sesizabile. De altfel, inginerii Microsoft au lucrat intens și optimizarea suportului pentru accelerare hardware, crescând  de 2-3 ori viteza în jocurile de Android.

Astfel, orice PC echipat cu o placă video decentă și procesor suficient de rapid ar trebui să poată rula jocuri intenționate pentru telefoane mobile, substituind interfața touch cu gampad-ul sau comenzi din tastatură (dacă dezvoltatorul jocului a inclus suport pentru acestea).

Pe lista îmbunătățirilor notabile mai intră și decodarea hardware a conținutului video și suport DRM, ceea ce însemnă că aplicațiile pentru servicii de streaming (ex. Netflix) vor putea fi (teoretic) instalate și pe PC pentru vizionarea filmelor și serialelor preferate.

Totodată, Microsoft precizează și că va face aplicațiile de Android mult mai ușor de descoperit, afișându-le la căutările inițiate pe Microsoft Store.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.