Scăpat pe jos, iPhone 14 Pro Max invită la reparații costisitoare (VIDEO)

Scăpat pe jos, iPhone 14 Pro Max invită la reparații costisitoare (VIDEO)

În timp ce seriile mai ieftine iPhone 14 și 14 Pro sunt apreciate pentru designul care permite înlocuirea cu ușurință a spatelui din sticlă, nu același lucru poate fi spus și despre iPhone 14 Pro Max.

Cedând în fața criticilor primite ani de-a rândul, Apple oferă unele concesii în direcția reparării mai ușoare a telefoanelor iPhone 14, majoritatea componentelor interne putând fi extrase fără a risca deteriorarea neintenționată a telefonului.

Până și spatele din sticlă poate fi remediat „în regie proprie”, fără a avea nevoie de echipamente laser sofisticate pentru a pulveriza adezivul extrem de puternic. Totuși, concesia este doar pentru seriile mai ieftine iPhone 14 și 14 Pro, modelul Pro Max venind în continuare cu panoul din sticlă „cimentat” de spatele telefonului:

Astfel, dacă operațiunea de înlocuire a capacului din sticlă vine pentru primele două cu un preț oficial de 169 dolari, accidentele soldate cu fisurarea spatelui din sticlă la telefoanele iPhone 14 Pro Max implică un cost al reparației de 549 dolari, care poate fi evitat doar dacă optezi pentru asigurarea AppleCare+.

Altfel spus, decizia de design aparent inexplicabilă este de fapt modul în care Apple face mai atractivă asigurarea AppleCare+, disponibilă în schimbul unui abonament plătibil lunar.

Vestea și mai proastă este că iPhone 14 Pro Max nu este cu nimic mai rezistent decât rivalul Galaxy S22 Ultra, ambele cedând după primul drop-test realizat de la înălțimea de aproximativ metru deasupra unui bloc de ciment. Deși ambele modele au ieșit serios „șifonate”, vârful de gamă Apple s-a ales și cu una dintre lentilele camere foto fisure, ducând și mai sus costul reparației.

Loviturile primite pe muchia carcasei sunt la fel de ușor transmise ecranului, care se fisurează de la prima „trântă” primită cu fața în jos. Singura veste bună este că rama metalică din oțel nu se zgârie foarte tare iar panoul OLED continuă să funcționeze normal, permițând amânarea reparației dacă bugetul nu permite această intervenție în mod imediat.

Pe cât de scump, pe atât de fragil, iPhone 14 Pro Max are nevoie de o carcasă exterioară cât mai calitativă, oferind protecție eficientă atât la partea din spate, cât și împotriva loviturilor primite din lateral sau din spate.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.