LG Rollable, telefonul cu ecran rulabil pe care LG nu l-a mai lansat NICIODATA, prezentat în detaliu pe YouTube

LG Rollable, telefonul cu ecran rulabil pe care LG nu l-a mai lansat, prezentat în detaliu pe YouTube

Apărut până acum doar într-un teaser video arătat de LG la expoziția CES 2021, telefonul cu ecran rulabil LG Rollable a ajuns cel puțin până la stadiul de prototip și ar fi avut șanse la o lansare oficială, dacă producătorul sud-coreean nu decidea în mod intempestiv să părăsească piața smartphone.

Conceput ca o alternativă la telefoanele cu ecran pliabil livrate în ultimii câțiva ani de Samsung și alți jucători din industrie, telefonul LG cu ecran rulabil ar avea câteva avantaje importante, cum ar fi absența nedoritei „cute” în zona de pliere și posibilitatea auto-ajustării la tipul de conținut afișat.

Spre exemplu, înălțimea ecranului poate fi potrivită pentru încadrarea perfectă a clipului urmărit pe YouTube. Totodată, nu mai e nevoie de un ecran secundar pentru suplimentarea celui pliabil, ecranul rulabil devenind pur și simplu mai mic sau mai mare, în funcție de nevoi.

Ajungând la dezavantaje, prototipul expus în clipul de mai jos are un timp de tranziție destul de mare la rularea ecranului, ceea ce nu poate fi spus despre telefoanele pliabile, al căror ecran poate fi accesat cu un simplu gest deschis/închis.

Un alt aspect ce se pare că dă bătăi de cap inginerilor care tatonează cu conceptul de telefoane rulabile este fragilitatea mecanismului de rulare, prototipul LG Rollable fiind deosebit de vulnerabil la pătrunderea de praf și orice deformări care ar putea bloca mecanismul de înaltă precizie.

Un alt aspect ușor sesizabil la prototipul expus și care nu a mai fost rezolvat de inginerii LG este tendința de „vălurire” pe întreaga porțiune rulabilă a ecranului.

Cert este că, în ciuda construcției imperfecte, telefonul cu ecran rulabil pe care LG nu a mai apucat să-l lanseze este de-a dreptul fascinant, aportul de inovație fiind cât se poate de real. Spre exemplu, ecranul nu este ascuns ci rulat peste partea din spate a telefonului, creând un al doilea afișaj pe care poți urmări mesajele de notificare, controla funcția de redare media și încadra pozele realizate cu camera principală a telefonului, convertită în cameră selfie.

Din față, ecranul rulat oferă întreaga experiență a unui smartphone convențional, dar fără compromisul grosimii și greutății în plus. Totodată, dispozitivul aflat la stadiu de prototip este deja surprinzător de subțire și elegant, lăsându-ne doar să ne imaginăm cât de departe ar fi putut ajunge LG cu acest produs, dacă ar fi continuat pe direcția începută anul trecut.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.