Camera foto de pe Redmi Note 10 Pro și Note 10 Pro Max, defectată cu o actualizare de firmware

Camera foto de pe Redmi Note 10 Pro și Note 10 Pro Max, defectată cu o actualizare de firmware

Xiaomi invită posesorii de telefoane Redmi Note 10 Pro și Note 10 Pro Max pentru o intervenție gratuită la centrul de service, vizând „repararea” camerei foto defectată în urma unei actualizări MIUI 13.

Aparent, neplăcerile se manifestă doar pentru posesorii de telefoane actualizate cu versiunea pentru India a firmware-ului MIUI 13, actualizarea lăsând inutilizabilă camera foto a telefonului, aplicația de captură blocându-se cu mesaj de eroare. Judecând după decizia luată, pentru rechemarea în service a telefoanelor afectate, problema care se manifestă inclusiv la folosirea altor aplicații de captură instalate din Play Store este ceva mai gravă decât un simplu bug strecurat în software-ul telefonului.

Deocamdată nu este clar dacă intervenția presupune modificări de finețe asupra configurației software a telefoanelor, sau înlocuirea fizică a modului camerei foto. Cert este doar că problema nu poate fi remediat prin simpla aplicare automată a unui nou patch de firmware.

Reprezentanții Xiaomi precizează doar că reparația este complet gratuită, ghinioniștii care și-au găsit telefoanele defectate în urma actualizării de firmware trebuind doar să se deplaseze la oricare dintre cele peste 2000 centre autorizate de service, oferite de companie pe tot teritoriul Indiei.

Cert este că acesta nu este primul incident de acest tip, Xiaomi înlocuind anul trecut (potrivit statisticilor proprii) ecranul a 0.001% dintre telefoanele Redmi Note 10 aflate în circulație la momentul respectiv, adresând astfel un defect hardware trecut neobservat în testele interne și manifestat la ceva timp după ce telefoanele au ajuns la consumatori. Alte probleme au fost raportate și la seria Poco X3 Pro, adresate prin înlocuirea/repararea plăcii de bază a telefonului.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.