Crystal Dynamics a redobândit drepturile asupra seriilor Tomb Raider și Legacy of Kain

Crystal Dynamics a redobândit drepturile asupra seriilor Tomb Raider și Legacy of Kain

Crystal Dynamics a făcut anunțul așteptat de mulți dintre fani: studioul a recăpătat drepturile asupra unora dintre francizele sale-cheie, printre care Tomb Raider și Legacy of Kain, de la fostul deținător – publisher-ul Square Enix.

Anunțul vine după ce, în această primăvară, grupul Embracer a ajuns la o înțelegere cu Square Enix pentru a prelua studiourile Crystal Dynamics, Eidos Montreal și Square Enix Montreal. Pe lângă cele trei studiouri, Embracer a preluat de la Square Enix și drepturile pentru numeroase proprietăți intelectuale, precum seriile Tomb Raider, Deus Ex, Thief sau Legacy of Kain, precum și un catalog de peste 50 de jocuri.

Astfel, Crystal Dynamics nu va avea nicio problemă în a continua dezvoltarea noului joc Tomb Raider produs cu ajutorul Unreal Engine 5. Crystal Dynamics colaborează, de asemenea, cu echipa The Initiative, din cadrul Xbox Game Studios, la o revenire a seriei Pefect Dark.

Cu această ocazie, cresc șansele de a vedea și un nou titlu din seria Legacy of Kain, sau măcar ediții remasterizate ale celor deja existente, publisherii din curtea grupului Embracer fiind deschiși către astfel de revitalizări ale unor serii mai vechi.

Sursa: Crystal Dynamics

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.